• 29.03.2015, 22:50

Snakk om å kjenne kroppen sin


I hele svangerskapet har jeg sagt at jeg er sikker på at Prinsessa kommer før termin. Da jeg fortalte dette til jordmor fikk jeg høre at jeg kom til å bli skuffet om jeg gikk og hadde denne innstillingen, men på tross av hva hun sa så har jeg alltid vært 100% sikker på at jeg kjenner kroppen min best, og dette var noe  jeg var 100% sikker på. Ingenting kunne endre min tro på dette.

På Mandagen denne uka snakket jeg med søstra mi, og da sa jeg til henne at jeg kommer til å føde iløpet av 3 dager, garantert. Utrolig hvor godt man kjenner sin egen kropp. Av og til så vet man bare at noe er i gjære.

På Mandagen hadde jeg kynnere for første gang, jeg kjente at noe var på gang, og på Natta, natt til Tirsdag, begynte fødsel med at vannet gikk. 15 timer senere hadde jeg lille prinsessa i armene mine <3 Livet er fantastisk!!!! Hverdagen med to små er helt ubeskrivelig lykkelig! 
 • 27.03.2015, 23:07

Jeg har blitt tobarnsmamma


På TIRSDAGEN fødte jeg verdens nydeligste lille prinsesse. Nå er jeg endelig 2barnsmamma og livet er fantastisk. Kommer tilbake med mer detaljer senere:)  • 22.03.2015, 19:08

Svangerskap 1 VS Svangerskap 2


Tenkte å skrive litt om forskjeller jeg har opplevd i de to svangerskapene jeg har hatt. For det er faktisk veldig store forskjeller både på smerter, plager, og generell form.

Kvalme

I svangerskap nr 1 var kvalme ikke-eksisterende. Det plaget meg svært lite, og jeg kan vell egentlig ikke kalle det fpr en plage, da jeg sjeldent opplevde dette. Men da jeg ble gravid nå, så var jeg veldig plaget med kvalme de første månedene. Det var faktisk slik jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg klaget så ofte på kvalme at jeg bare måtte ta en test, som da var positiv.  Det er vell mer normalt å være kvalm når man har jente i magen har jeg hørt, og hos meg så stemmer dette veldig bra.

Magesmerter

I min første graviditet var jeg sterkt plaget av magesmerter. Det var så ille at jeg faktisk måtte låse meg inne på do på jobb, bare for å gråte å kjempe imot smertene. Ingen visste at jeg var gravid,. så måtte holde smertene for meg selv. Magesmerter hadde jeg det meste av graviditeten, men det var verst i starten. I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe magesmerter, kanskje små ubehageligheter som har kommet og gått, men ikke på nær vei så vondt som forrige gang.

Bekkenløsning/låsning/You Nameit 

Bekkenløsning og ryggsmerter fikk jeg tidlig i mitt første svangerskap. I kombinasjon med scoliose som jeg også har, så gikk det hardt utover korsryggen. En dag låste hele ryggen seg, og jeg greide ikke røre meg. Det ente med en tur til legevakta, og ryggsmertene ble bare verre og verre desto lengre jeg kom i graviditeten. Scoliosen min ble faktisk verre fordi kroppen blir mykere når man er gravid, og jeg ble enda noen grader skjevere i ryggen. Dette vedvarte tilgomed etter svangerskapet og har gitt med sterke plager i ettertid.

I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe ryggsmerter, og det er så merkelig. Jeg som har plagdes sånn med ryggen, det virker som den er tipp topp nå. Ellers er det bare kroppen som blir ekstra sterk når man er gravid. De eneste bekkensmertene jeg har kjent, har kommer nå helt på slutten, i symfysen, noe som vistnok er helt normalt frodi ting beveger seg for å bli klar for fødsel. Men jeg må bare få si at jeg er svært positivt overrasket at ryggen ikke har gitt meg noen problemer denne runden.

Halsbrann 

Er mer plaget nå enn forrige gang, selv om det var rimelig ille da også. jeg fikk halsbrann tidligere nå enn sist, og det har plaget mer mer nå, og gått utover nattesøvn. Halsbrann er noe av det verste jeg vet, men får bare holde ut den siste tiden. 

Andre plager

I min første graviditet hadde jeg en blødning. Denne kom vell i uke 12, eller tiden rundt der. Og gjorde meg meget bekymret. Blødning fikk jeg etter å ha vært på joggetur, og for å si det sånn: Det ble med den joggeturen. Resten av svangerskapet trente jeg forsiktig og gikk heller turer. I dette svangerskapet har jeg heldigvis ikke opplevd noe slikt. 

 

 

SVANGERSKAP NR 1:


SVANGERSKAP NR 2:Magen er mye større denne gangen, og jeg har ikke vært like flink til å føle opp med magebilder fra uke til uke. hehe

 • 21.03.2015, 20:22

Pregnant Foodcravings
 • 19.03.2015, 23:45

Statusrapport uke 39


TERMIN:  Under to uker igjen! Enn det da!!! 

♥ PÅ VEI: Akkurat 38+4

NESTE KONTROLL: Skal på en legetime i morgen, for en ekstra sjekk siden jeg er så syk


♥ VEKTØKNING: Har ikke veid meg på lenge nå, får gjøre det i morgen tidlig, for jeg er spent på hvor mye jeg har gått opp

♥ VANN I KROPPEN: Noe ja, men synes ikke det har blitt mye verre enn det har vært tidligere nei

♥ PLAGERHar litt vondt i bekkenet, men det som plager meg mest er at jeg føler meg influensasyk, hoster og har smerter i sammenheng med dette. 

♥ MELK I BRYSTENE: mhm


♥ MATKIKK : Appelsin, og kaffe; det tørre kaffepulveret i posen. Nam, det er godt å tygge på. (høhøhø, er hekta faktisk)

♥ KYNNERE : Ingen

♥ SULTEN: Er sulten, eller tror jeg er sulten. SOm regel er det nok å stikke nesa i kaffeposen å lukte på kaffe. Hahah?.  Selv om jeg tror jeg er sulten, så er det ikke alltid jeg er det tydligvis. Det er ikke mye mat som frister for tiden

♥ HUMØR: Er ikke i form så humøret er påvirket av dette


♥ NAVN: Hvem har tid til å tenke på slikt? trodde jeg skulle ha mye tid når jeg gikk ut i permisjon, men den gang ei

♥ KJØNN: Babygirl

♥ BARNEROM: Tipptopp!  I love it

♥ UTSTYR: Ønsker oss Sophie giraffe

♥ AKTIVITET INNENFRA:  Aktiv lita jente 

 

♥ HODET NED: ja

♥ OM FØDSELEN: Det eneste jeg tenker nå er at jeg håper jeg rekker å bli frisk før fødsel starter. Kan virkelig ikke se for meg å føde nå som jeg føler meg så syk

♥ TUNGT: Nei, er ikke det rart?

♥ UTÅLMODIG: Nesh

♥ SØVN: Sover mye, og deilig er det


Store babymagen

 • 18.03.2015, 23:13

StokkevognGleder meg til å bruke stokkevognen jeg kjøpte til lille prinsessa i magen! Enn at det kun er 2 uker til termin!!! SPENNT

 • 18.03.2015, 14:57

Mishandling av gravidkroppen


Jeg tror ikke jeg er laget til å slappe av, jeg eier ikke ro i kroppen. I går våknet jeg og var utrolig forkjølet igjen, og i dag er jeg enda verre. Men selv om formen er dårlig, styrer jeg som aldri før. Jeg vasker vindu, rydder bod, drar på Ikea, shopper, vasker og rydder skap, bad, leilighet og alt som kan tenkes. Jeg greier ikke å bare ligge på sofaen å slappe av.

...Noe jeg absolutt burde gjøre når jeg er så nærme fødsel og i tillegg er syk. Men faktisk så føler jeg meg enda verre i formen om jeg bare slapper av. Så lenge jeg er i full aktivitet så kjenner jeg det ikke like godt. Helt til kvelden kommer, og formen er verre enn noen gang. Typisk meg altså. Men jeg nærmer meg ferdig nå iallefall, målet var å bli ferdig med en lang liste gjøremål før fødsel, og nå mangler jeg bare en stoooor ting. Det får jeg gjøre i morgen eller i overmorgen, så skal jeg PRØVE å roe ned frem til fødsel, om jeg greier! I dag leverte vi bilen, så den er vraket. Nå er jeg uten vil, og må gå for å levere/hente i barnehage. Det blir nok en liten utfordring, for jeg begynner å kjene det i bekkenet om jeg går mye. Det er ikke lang til barnehagen, men jeg kommer nok til å kjenne det likevel. Spesielt når jeg er så forkjølet i tillegg. MÅLET er å få kjøpt ny bil i løpet av neste uke. Det er mye som skal ordnes ilø neste uke, så prinsessa får vente med å komme til neste helg, hehhe ;) 

 • 15.03.2015, 23:02

Baby Zara


Ny jakke til snuppa i magen. Denne er fra Zara, kun 99 kr • 14.03.2015, 17:35

Nytt innkjøp til babyHårbånd for å matche det nye skjørtet


 • 13.03.2015, 09:31

Hodet henger ikke med


I går var jeg hos jordmor, og det er alltid like interessant. Konklusjonen er at kroppen er helt klar til fødsel nå, men hodet henger ikke med. Jeg føler meg ikke høygravid, og at fødsel kan skje når som helst føles helt fjernt. Men hodet på baby er festet og godt plassert ned i bekkenet, og alt er klart for den store dagen. Nå trenger jeg bare å forberede meg mentalt, og innse hva jeg snart skal gå gjennom. Jeg gleder meg, det blir en spennende tid fremover!

SOm mange andre gravide har jeg blitt sykelig opptatt av rydding og vasking, og i går brukte jeg 6 timer på å fikse i leiligheten. Da er det vasking oppå og inni skap, under seng, sofa osv. ALle stedene man kanskje ikke tar så ofte som man burde. Jeg hold på så lenge at jeg fanktisk fikk bekkenplager etterpå. Er snart ferdig nå, bare bod og stue som gjennstår så kan baby bare komme:)

På ettermiddagen dro jeg og lilleprinsen på besøk til søs og Ariana. Ariana hadde jo ikke fått bursdagsgavene fra oss enda, så det var jammen på tide. Søs hadde laget supergod mat som alltid, og vi storkoset oss:) Hva skal du i dag? 

 • 12.03.2015, 21:11

Nytt innkjøp til baby


Halv pris på Barnashus, we love sale! • 11.03.2015, 13:57

Statusrapport uke38


TERMIN: Når man har fullført uke 37 så er graviditeten fullgåen. Starter fødsel nå så gjør man ikke noe for å stoppe den. Babyen er ferdig, men skal bare legge på seg de siste ukene som gjennstår. Sykt å tenke på at jeg er så nærme termindatoen som er 1. April. Jeg føler meg ikke fødeklar, og det har virkelig ikke gått opp for meg at jeg strax er mamma til 2 søte små istedet for en.

PÅ VEI: Akkurat 37+3

NESTE KONTROLL: Er i morgen, åh som jeg gleder meg! Like spennende hver gang! Har merket aktivitetsforandringer nå som jeg har vært syk så lenge, en baby som har vært veldig mye roligere enn normalt. Så er spent på hva jordmor sier, og hvordan målingene er.


VEKTØKNING: Veier akkurat det samme som sist. Gikk jo ned en kg, og har ikke gått opp noe siden. Så totalt er jeg på 12 kg nå, en kg mindre en forrige svangerskap. Men svangerskapet er ikke ferdig enda, så vi får se hvordan sluttresultatet blir. Vekta bekymrer jeg meg lite for.

VANN I KROPPEN: Ja, men det er ikke så ille som jeg trodde det kom til å bli i og med at jeg fikk vann i kroppen så tidlig. Det stabiliserte seg, og ble liksom aldri mye verre. Men merker det litt i beina og litt i fingrene.

PLAGER: Den største og verste plagen er halsbrann. det er så ille at jeg ikek får sove om natta. Jeg bruker ikke noe for det heller, så har meg selv å takke. Men foretrekker å holde meg unna legemidler i graviditeten. Så får se om jeg holder ut, eller om jeg må syke til korset om det blir enda verre.

MELK I BRYSTENE: ja


MATKIKK : Ååh, nå har jeg fått en ny obsession, riskaker med ostesmak! Er helt hekta. Og hekta på appelsiner! Namanm. Men det verste eller beste av alt, jeg er hekta på lukten av kaffe. Før den er traktet. Kan stå med nesa langt nedi kaffeposen en evighet å bare lukte. Akkurat nå er det beste lukta i verden, hehehe, merkelige saker. Har faktisk begynt å drikke kaffe også, og jeg som aldri har likt annet enn iskaffe.

KYNNERE : Nei, er ikke det rart?

SULTEN: Er alltid sulten, men er litt kvalm også

HUMØR: Begynner å bli friskere, og derfor er jeg glad!!! Lei av å være syk, så godt å kjenne at kroppen begynner å bli bedre


NAVN: Vi satte oss ned en kveld for å diskutere dette, men kom ikke videre i prosessen

KJØNN: Babygirl

BARNEROM: Det er superfint, har lovet dere bilder,men ikke kommet så langt

UTSTYR: Mangler bare småtterier, men at er klart så babyen kan bare komme

AKTIVITET INNENFRA: Roligere nå som jeg har vært syk, men kjenner masse fortsatt ja. Akkurat nå har hun heldigvis flyttet seg slik at hun ikke presser sånn i ribbeinet på høyre side. Deilig

 

HODET NED: Ja, ingen tvil om det.  

OM FØDSELEN: Er litt nervøs ja, men tenker å ikke bruke så mye energi på å være nervøs. Får ta det som det kommer, og heller prøve å slappe av

TUNGT: Nei, faktisk ikke

UTÅLMODIG: Nesh, har god tid jeg. Skal nyte siste tiden jeg har med lilleprinsen før prinsessa kommer

SØVN: Strever med å sovne pga halsbrann, men elsker å sove, og er alltid trøtt på ettermiddagen og behøver en ekstra dupp

Store babymagen :) 

 • 10.03.2015, 23:28

How to kiss


Kjole fra How to kiss a frog til lillejenta vi venter på, synes den er helt nydelig • 10.03.2015, 20:05

Rar, jeg? Et merkelig svangerskapsfenomen


Her om dagen kom jeg over et innlegg på facebook hvor gravide og tidligere gravide beskrev deres pica under graviditeten. Her kom det frem utrolig mye merkelig; Kvinner som spiste småstein, kvinner som bare måtte ha lukten av kjeller, ei som spiste Kull (!?) Noen som tygger på en fuktig klut, spiser kritt, gravide som sniffer bensin og lista er lang. Det er iallefall utrolig mye rart!

Men hva er egentlig Pica? Pica er at gravide får dilla på en spesiell lukt eller smak under svangerskapet! Slike Pica er visstnok helt normalt

Og da jeg leste om dette temaet begynte jeg selvfølgelig å tenke over hvor merkelige lyster jeg selv har i dette svangerskapet. I forrige svangerskap hadde jeg ingen preferanser for hverken lukt eller smak, men i dette svangerskapet derimot, er jeg desperat eller visse lukter:

Det begynte så smått med at jeg ble mer og mer glad i ekle lukter, sånn type som en person som lukter innrøkt, hvor det lukter forferdelig i hele rommet, slike lukter begynte jeg å like. Jeg som hater røyk og røyklukt begynte plutselig å elske lukta. Men dette var barer starten, mer intens skulle det bli: 

 

Kaffe: Kaffe som ikke er traktet, men fortsatt ligger i kaffeposen,, aaah, det er den beste lukta i verden. Jeg har kjøpt en egen kaffepose som jeg har åpnet, bare for å stikke nesa ned i posen flere ganger om dagen. Ååh, gud hvor deilig det lukter. Jeg kan stå slik i 5 min i strekk å bare sniffe inn den fantastiske lukten. Haha, og noen ganger må jeg tilogmed smake på pulvere. Heregud, høres jo gal ut, men jeg greier ikke å la være. Dette har bare blitt verre og verre i den siste tiden. Man åh, så godt det dufter og smaker!!! Jeg klarer virkelig ikke å la være å gjøre denne merkelige tingen.

Bensin: Egentlig hater jeg å fylle bensin, for som regel er det kaldt ute eller sur vind når jeg går tom. Så er det kjedelig og tar mye tid. MEEEN nå som høygravid, aaah, for en deilig duft det er av bensin. Nå står jeg bare å nyter lukta mens jeg fyller. uff, tidligere har jeg alltid holdt pusten, det kan ikke være bra å puste inn bensinlukt, men nå greier jeg ikke la være. Det dufter heaven!  Fyller gjerne enda litt ekstra bensin bare for å få kjenne lukta bittelitt lengre!

Kjellerlukt: Nå elsker jeg å gå i bua i kjelleren. Bare lukta får meg til å gå ned flere ganger enn jeg behøver, og jeg nyter lukta like mye hver gang. Eneste ulempen her er at man blir vant til lukta så fort, at man kjenner den kun de første få minuttene. Men kjellerlukt er fantastisk!

 

Hadde du noen Pica under svangerskapet?

 • 09.03.2015, 21:12

Nytt innkjøp til prinsessa
 • 09.03.2015, 18:21

Disconnected


Fra i går til i dag har jeg følt meg helt disconnected fra omverden, og det av den enkle grunn at jeg ikke har hatt noen mobiltelefon. Bare prøv det selv, gå en hel dag uten mobil, og merk hvor utilgjengelig man føler seg. Jeg liker ikke følelsen, iallefall ikke når jeg er høygravid og fødsel kan skje når som helst, jeg er mye alene og i morgest var det 20 cm med snø på veien, glatt og forferdelig.

Iphonen min har tatt natta for godt, men i dag fikk jeg heldigvis ordnet meg med en reservetelefon. Puh, nå er jeg back in business igjen, og veldig lettet for det. Hverdagsproblemer altså!! Nå er jeg over på Android, og det er meget uvant. Men, jeg har iallefall en telefon!

Denne uka er siste uka mi på jobb før jeg går ut i permisjon. Eller, rettere sagt, mandag og Tirsdag er mine siste dager, for permisjon starter allerede på Onsdag.  Dagene skal jeg forhåpentligvis bruke på å slappe av og lade opp før fødsel. Det siste halvåret har jeg ikke kunnet slappet av noe som helst, og til å være gravid, har jeg vært alt for mye stresset. Så de siste ukene skal gå med til egenpleie og masse tid med lilleprinsen selvfølgelig. Det blir godt for sjela!

Synes tiden har gått utrolig fort, og enda har det ikke gått opp for meg at jeg snart har en liten baby i  armene mine. Lurer på når det skal gå opp for meg jeg, det er kanskje på tide nå? heheh....

 


Hello There you little one • 08.03.2015, 17:15

Memini klær til Littja


Elsker klærne fra Memini, her er de nyeste innkjøpene til lille jenta i magen 

 • 07.03.2015, 11:20

Tyllskjørt til nyfødt


Kjøpte nettopp dette nydelige tyllskjørtet til Prinsessa i magen. Det er i størrelse nyfødt, og jeg har tenkt å bruke det på nyfødtfotografering. Elsker slike tyllskjørt • 06.03.2015, 14:30

Ohmygod!


Hvor lenge skal denne dritten vare?? Nå har jeg snart vært syk en uke, og i natt var det ekstra ille! Jeg våknet kl 04.00, for da hadde jeg ekstreme hosteanfall. Noe som resulterte i at jeg vekket hele huset, inkludert lilleprinsen som da var våken i 2 timer. Det var jeg også, for det tok faktisk to timer før hosteanfallet ga seg. Men til gjengjeld så sov vi til 11 i morgest, og det var deilig.

SKulle tro man var uthvilt etter å ha sovet så lenge, men jeg ligger som et slakt på sofaen og er slappere enn aldri før. Med hosteanfall! Blæh, nå må jeg bli frisk. Tror jeg skal forte meg på butikken å kjøpe appelsiner, det er har jeg sykt lyst på, og vitaminer er jo bare bra for kroppen nå! Lilleprinsen er hos mamma nå som jeg har behov for ekstra hvile. Så får han leket og koset seg litt, istede for å henge med en syk mammsi. 

 • 05.03.2015, 19:01

Sick


I dette svangerskapet har jeg holdt formen så utrolig godt, jeg har unngått å blitt syk nesten hver runde lilleprinsen har vært syk. Og jeg var rimelig sikker på at man får ekstra sterkt immunforsvar bare ved å være gravid. Helt til denne uka?.

Nå helt på tampen av svangerskapet måtte jeg selvfølgelig få det! Huff, jeg har vært sengeliggende det meste av uka, mistet stemmen, hostet, kastet opp og vært utrolig kvalm. I dag da jeg måtte ringe legesenteret skjønte de ikke hva jeg sa på telefonen, fordi stemmen min var helt borte. De ba meg heller ringe tilbake siden. Hahah skal ikke være lett altså.

Det er utrolig tungt  å være syk når man er så høygravid som jeg er nå. Jeg krysser jeg fingrene for at jeg rekker å bli frisk til fødselen starter. Det går vell ikke an å føde når man er sååå syk?! Det håper jeg iallefall jeg slipper. En ting som er utrolig gøy nå, så sent i svangerskapet: Når jeg kjenner på magen, så kjenner jeg babyen kjempe godt. Jeg kjenner en fot om jeg presser litt ekstra. Slik var det ikke forrige gang, da kjente jeg ikke noe. 

LINDA H JOHNSEN

Jeg er ei livsglad jente fra Trondheim som blogger om hverdagen som mamma, shopping, skjønnhet og trening. Takk for at du tok turen innom min blogg, håper å se deg igjen snart! Legg gjerne igjen en kommentar

Search

Bloggdesign

hits