• 01.02.2016, 00:03

Dette fortjente vi


Etter stormen på Fredagen synses jeg vi fortjente en solskinnsdag i dag. Og det er jo perfekt å ha en slik solskinnsdag på en Søndag, for Søndager er ukens tur-dag. Vi tok med oss småttisene og gikk en liten tur i solskinnet. Turen ble ikke alt for lang, for føret var ikke det beste for Stokke vogna. Det er alltid den vogna som ligger i bilen, så de dagene vi kjører et sted for å gå på tur, er det den som følger med. Jeg elsker Stokke vognen vår, men ikke på vinterføre. Og i natt hadde det kommet 10 cm med nysnø, og det er så og si umulig for den vognen.

Etter å ha spasert en tur dro vi på besøk på jobben til A. Der fikk lilleprinsen kakao, og jeg fikk varme meg på en kaffe. Etter å ha leket på en lekeplass i nærheten, dro jeg og småttisene hjemme å laget middag, og lekte resten av kvelden. I helga har vi fått gjort det meste som vi hadde planlagt; Søndagstur, skøyter og lekeland. Alt uteom SKITUR. Men det får vi ta igjen i uken som kommer om føret tillater det. 


Hatt en fin helg?

 • 31.01.2016, 18:32

Prinsessekjole
 • 31.01.2016, 12:13

Nytt lekeland


På Fredagen var det planleggingsdag i barnehagen, og da måtte vi finne på noe gøyalt mens pappsen var på jobb. Vi bestemte oss for å teste ut et nytt lekeland, ikke nytt i den forstand, men nytt for oss. Vi har nemlig aldri vært der tidligere. Lekelandet er på Sandmoen, på bowling 1. Her er det billigere enn på Leos Lekeland, og mye roligere. Mindre barn og et ganske stort område å bevege seg på. Vi ble ganske overrasket over hvor bra det faktisk var, de hadde jo alt av det samme som Leos.

De hadde både sykler, klatrevegg, trampoliner, ballbinge, rutsjebaner og mye mer. Vi storkoset oss en times tid før vi måtte forte oss hjem før stormen traff Trøndelag. Det blåste godt da vi var på vei hjem, og jeg er glad vi dro hjem før det blåste for mye.

På kvelden gikk jeg å ventet på at strømmen skulle gå, og klokken 22 forsvant den. Da la jeg meg så slapp jeg slite uten strøm, hehe 

 • 29.01.2016, 16:16

Nytt fra Zara


Jeg elsker barneklærne fra Zara, og nå er garderoben til småttisene fylt opp med noen nyheter

 • 28.01.2016, 12:45

Kan man stole på legene?


I det siste har jeg hatt problemer med ryggsmerter. Disse smertene kommer periodevis, og nå i de siste ukene har jeg vært inne i en dårlig periode. Det som skiller denne gangen fra alle andre ganger,er at jeg ikke har bært noe tungt, men ryggsmertene har kommet likevel. Dette hindrer meg i å gjøre det jeg har lyst til å gjøre om dagene - noe som er utrolig kjedelig. Jeg må alltid passe på så jeg ikke gjør noe som gir mer smerter. Når det er for vondt må jeg legge meg ned og gi ryggen hvile.

Det er slitsomt å ha det slik, og bare leve livet hallveis. Føler at livet er på vent de periodene jeg har mest smerter. Men på ST.Olavs har ryggspesialistene forsøkt å overbevise meg om at vi har ryggen for å bevege oss, og den er der som en del av kroppen fordi vi skal greie å bevege på oss. Hos meg har det vært umulig til tider, fordi det har ført til mer smerter. Men i går var jeg møkklei av å ha det slik, og jeg hadde veldig lyst å dra på en joggetur. Det er ingenting som får meg til å føle meg mer levende enn joggetur meg god musikk på øret. 

Smart, eller veldig dumt? 

Legene sier jo jeg skal bevege meg. Og at jeg skal gjøre det jeg vil! SÅ i går gjorde jeg noe jeg aldri hadde kommet til å gjort, om jeg ikke hadde vært så dritalei! Jeg dro faktisk ut på den etterlengtede joggeturen, selv med ryggsmerter. Smertene kom og gikk gjennom hele løpeturen, men jeg presset meg likevel. For det er så deilig å jogge!

Da jeg var ferdig stivnet ryggen litt, men etter å ha tøyet ut så skjedde det noe helt utrolig: SMERTENE VAR BORTE. Halleluja, for en følelse. Det var magisk å ikke ha noen ryggsmerter. I dag er jeg også bedre enn jeg var tidligere, så jeg tror jeg skal ta kjangsen på en joggetur i dag også.

Kanskje legene trossalt har rett?! (det får tiden vise, men de er jo eksperter så foreløpig lever jeg i troa)  • 27.01.2016, 10:56

Must have i barnegarderoben


Bodyer med krave er så pent å ha under kjoler

 • 26.01.2016, 21:52

Ny kåpe til prinsessa
 • 26.01.2016, 14:06

hvordan gikk det?


Forrige uke prøvde jeg å handle med et matbudsjett på 660 kr. Det var utfordrende, men likevell så funket det ganske greit. Da vi kom til Søndagen hadde jeg cirka brukt 100 kr mer enn budsjettet jeg hadde satt, men likevell: fra å bruke 1300-1400 på mat per uke, så er ikke 750 så ille. Jeg er ganske fornøyd med innsatsen.

Det eneste negative jeg har å si, er at mathandlingen ble mye kjedeligere enn vanlig. Det å ikke kunne kjøpe noe man plutselig får lyst på, eller noe annet enn det som står på lista, det var det som var vanskeligst. Men med god planlegging så er det overkommelig, og vi klarer oss faktisk fint på 750 kr. Vi spiste gode middager hver dag, og når helgen kom så kunne vi unna oss litt ekstra.

Skal prøve flere slike uker, for det blir mindre matkasting, og mye mindre sløsing. Noe som er veldig motiverende.  • 25.01.2016, 19:04

Forferdelig


Wæææ, i dag hadde vi det skikkelig ubehagelig da vi var ute å kjørte. I starten virket det ikke så glatt... Og siden det ikke virket glatt valgte jeg å kjøre en snarvei. Men denne snarveien var ikke så snar som den vanligvis er; den var nemlig dekt av is, med regn utenpå. Noe som resulterte i at bilen skled hit og dit, og jeg hadde svært lite kontroll. Tilogmed da jeg bremset helt ned, skled vi forover og vi klarte ikke å stoppe helt opp. Så glatt har jeg aldri opplevd før, men heldigvis kom vi oss frem tilslutt. Og jeg lærte tilogmed en ting; er det glatt ute, tar man ingen snarveier.

I ettertid tenker jeg at jeg er en erfaring rikere. For å bli trygg på slik føre, må det trening til. Jeg kjører uten piggdekk, og det er stor forskjell fra å kjøre med piggdekk som vi gjorde med vår forrige bil. Noen veier i Trøndelag er som skøytebaner nå for tiden. Noen steder er det ikke trygt å kjøre over 20km/t engang. Men om man tilpasser seg etter forholdene går det heldigvis som regel grei. 

 • 25.01.2016, 12:27

GANTElsker disse nye håndukene til badet vårt

 • 24.01.2016, 22:42

En koselig aften


I dag startet vi dagen i halv 9 tiden, og da var vi uthvilte alle mann. Utenom pappsen som fikk sove noen timer ekstra. Jeg og småttisene koset oss med inneaktiviteter og scrappet, malet, og laget masse stasj vi skal ha til bursdagene som nærmer seg. Jeg elsker å sysle med slike aktiviteter, og det gjør heldigvis småttisene også.

På ettermiddagen møtte vi  Vic, Seb, Marty og typen, og svigers på Egon Solsiden. Marty flytter jo som nevn tidligere til New York i kommende uke, så dette var siste middagen vi hadde sammen på noen måneder. Utrolig koselig å møte alle sammen igjen, og maten var supergod som alltid på Egon. Lilleprinsen og Seb løp rundt, lekte og storkoset seg sammen, det er alltid så moro å møtes! 


Tyllkjole fra Next og Body fra Nameit

 • 24.01.2016, 15:01

Må benytte oss av muligheten


I fjor kjøpte vi nye ski til Lilleprinsen fordi de skulle bruke ski i barnehagen en dag. Vi er ikke de største skigåerne selv, så i fjor ble skiene kun brukt en gang. Men nå som vi har fått så mye snø, var det på tide å tørke støvet fra skiene og ta de i bruk igjen. Til lilleprinsens store glede. Vi dro en tur i Granåsen, for der er det fine skiløyper både til små og store. Lillesøster fikk være med å se på, for når vi bruker sittedelen til stokkevognen kommer hun godt opp i høyden, og får god oversikt.

Jeg ble veldig overrasket over hvor flink og trygg lilleprinsen var på ski, han har jo nesten aldri stått på ski før. Dette var gøy, både for han og for oss. Nå skal vi benytte oss av alle mulighetene vi har til å gå på ski, før snøen er borte igjen. Tror tilogmed jeg skal kjøpe ski til meg selv også, for jeg savner å gå på ski. I barndommen gikk vi masse på ski, og den tradisjonen ønsker jeg å videreføre. 

 • 23.01.2016, 19:29

Mom & Dad Blogger Awards 2016


Jeg er nominert til min første Mom & Dad Blogger Awards. SÅ utrolig gøy! Etter å ha blogget en del år er det utrolig koselig å bli nominert til noe slikt! De som står for denne awarden er Salesducken nettside som har samlet rabbatkoder og tilbud til diverse nettbutikker. Titter man innom siden før man shopper på nett så har man mulighet til å finne tilbud på den aktuelle butikken man skal shoppe fra, slik at man sparer penger. Kjempe smart!

 

Blir selvfølgelig kjempe glad om dere gir en stemme til meg, og dere kan stemme her.   • 23.01.2016, 13:22

Kids Wardrobe: Barnebursdag


I går var vi i barnebursdag til Andrea etter barnehagen. Det er alltid så stas med bursdager, og barna har det jo alltid så morro sammen. Lillesøster fikk være med hun også, og hadde det veldig gøy der hun lekte med de store barna. Vi fikk servert en fantastisk kake, som jeg spiste alt for mye av. Hehe.. Men er det bursdag så er det bursdag. Vi var der et par timer før vi dro hjem og hadde noen rolige aktiviteter før det var natta for småttisene.

Faktisk sovnet jeg grytidlig jeg også, rundt klokka 21.30. Men det var veldig godt å få sovet ut litt. 


Kjole Pomp De Lux / Body Name it / Skjorte Reflex


(måtte faktisk bytte kjole på lillesøster, da denne er litt for stor enda)

Rosa kåpe Mayoral / Jakke Hm

 • 23.01.2016, 10:41

Den dagen i uka


En dag i uken er det fridag fra barnehage, og denne uka ble det fridag på Torsdagen. Jeg hadde lovet lilleprinsen en tur til Leos lekeland, og så lenge man drar tidlig på formiddagen er det rimelig rolig der. Noe jeg synes er veldig greit, for man blir jo helt utslitt når flere hundre unger løper rund oss. Vi dro dit i 10 tiden, både jeg, lilleprinsen og lillesøster. Vanligvis holder vi ut en time, men denne dagen slo vi ny rekord:

Leos lekeland i 2 timer og et kvarter. Vi storkoset oss og leket alle sammen. Lillesøster fikk være med å rutsje, og leke på babyområdet. Vi hadde matpause underveis og tok livet med ro. Det var faktisk veldig behagelig å nesten være de eneste som var i lekeland. Jeg fikk snakket litt med de som jobber der, og i løpet av våren åpner nye Leos. Det skal visst være gigantisk stort, som vi gleder oss!  • 22.01.2016, 12:03

Antrekk til begge småttisene
 • 21.01.2016, 15:30

Går ned i vekt når jeg spiser sjokolade


De som kjenner meg vet at jeg er ekstremt glad i sjokolade, og jeg har ikke noe problemer med å spise 2 stk 200grams sjokolader i løpet av en dag. Det er noe jeg gjør alt for ofte. Helt siden jeg ble gravid har jeg spist sjokolade hver dag, og jeg eeelsker det. Hahah.. er helt avhengig av den daglige dosen. Og selv om jeg fortsatte med å spise sjokolade etter fødsel, så gikk jeg likevell ned i vekt.

Ja, til tider gikk vekta litt for fort ned, fortere enn jeg likte. Og noen ganger gikk det saktere, men vekta gikk alltid nedover og jeg ble lettere og lettere, selv om jeg fortsatte med så mye sjokolade. Merkelig egentlig, men det har en logisk forklaring:

Når jeg spiser sjokolade blir jeg veldig mett, og veldig fort mett. Derfor spiser jeg veldig mye mindre ordentlig mat. Usunt for kroppen altså - men vekta går iallefall nedover.

Men nå er det  Januar - tid for å prøve noe nytt, og tid for bedre vaner. Jeg er nå på min første uke uten sjokolade. Og det merkes på vekta, hahha. Når jeg ikke spiser sjokolade, spiser jeg mye mer vanlig mat. Og går mye mer sulten enn jeg har gjort tidligere.  Men for meg er det viktigere å tenke på helsa enn vekta. Det viktigste er at kroppen får næringsstoffene den trenger, slik at man fungerer slik man skal. Regner meg at mett og sultfølelsen regulerer seg selv etter en periode, slik at ting går tilbake til å være normal.

 

 • 20.01.2016, 09:10

En ny start?


Januar er det perfelkte tidspunktet for å starte nye vaner, rutiner og kanskje skaffe seg en bedre livvstil. I Januar kan man virkelig begynne med rene ark , det er et nytt år, så  hvorfor ikke bare kjøre på!.  Er det noe  jeg har bestemt meg for at vi skal bli flinkere med så er det matinnkjøpt.

Vi handler ofte, mye, og kaster mye. Noe som er utrolig lite lønnsomt, så her er det store muligheter for forbedringer. Vanligvis bruker jeg ca 1400 kr per uke på mat, og med tanke på hvor mye som blir kastet, er det mange penger bortkastet. Denne uken har jeg tenkt å utfordre meg selv, så jeg har satt meg ned å skrevet handleliste. En handleliste som skal følges til punkt og prikke, uten unntak. 

Om jeg holder meg til listen, så skal jeg kunne klare meg på 660 kr i mathandling. Da er det ikke rom for å unne seg noe ekstra, her må man holde listen ellers greier man det ikke.  Det blir nok veldig utfordrende, men jeg har  bestemt meg for å klare det. Jeg er veldig ivrig på å kunne bevise for meg selv at vi kan leve godt på mindre, fordi at vi da kaster mindre, og må bruke opp maten vi har. Det er jo bare win-win. Ingen liker å kaste mat.

Første handlingen denne uken var på Mandag. Jeg handler alltid på Mandager, og denne Mandagen handlet jeg får 460 kr. Da er det kun 200 kr igjen av matbudsjettet, så får vi se om det holder. Det eneste jeg skal handle resten av uken er litt frukt, grønnt og brød.

  • 18.01.2016, 21:22

Nytt inn i babygarderoben


Denne er så utrolig søt, måtte bare ha den til prinsessa • 18.01.2016, 11:16

Sunday is Funday


I går snødde det sykt mye. Julesnøen vi hadde ventet på kom på noen timer, og plutselig var julestemningen på plass. Noen uker for sent men snø kommer ikke på bestilling. Siden det snødde så mye fristet det mer å kose seg innendørs, og det ble slik at vi dro på Bowling denne Søndagen også. Vi har blitt hektet, og lilleprinsen synes jo det er sååå morro!

På Bowlingen møtte vi Famme, Beste og Tante Marty. Vi er så glad tante Marty joinet, for det  er ikke lenge til hun flytter til New York for en periode, og da blir det lenge til vi ser henne igjen. Bowlingen gikk kjempe bra, og lilleprinsen stakk av med seieren! Vi er imponert, han er så flink! 

Lillesøster var med hun også, men foreløpig får hun nøye seg med å være heiagjeng. Det er nok noen år før hun blir stornok til å spille. hehe


LINDA H JOHNSEN

Jeg er ei livsglad jente fra Trondheim som blogger om hverdagen som mamma, shopping, skjønnhet og trening. Takk for at du tok turen innom min blogg, håper å se deg igjen snart! Legg gjerne igjen en kommentar

Search

Bloggdesign

hits