• 29.03.2015, 22:50

Snakk om å kjenne kroppen sin


I hele svangerskapet har jeg sagt at jeg er sikker på at Prinsessa kommer før termin. Da jeg fortalte dette til jordmor fikk jeg høre at jeg kom til å bli skuffet om jeg gikk og hadde denne innstillingen, men på tross av hva hun sa så har jeg alltid vært 100% sikker på at jeg kjenner kroppen min best, og dette var noe  jeg var 100% sikker på. Ingenting kunne endre min tro på dette.

På Mandagen denne uka snakket jeg med søstra mi, og da sa jeg til henne at jeg kommer til å føde iløpet av 3 dager, garantert. Utrolig hvor godt man kjenner sin egen kropp. Av og til så vet man bare at noe er i gjære.

På Mandagen hadde jeg kynnere for første gang, jeg kjente at noe var på gang, og på Natta, natt til Tirsdag, begynte fødsel med at vannet gikk. 15 timer senere hadde jeg lille prinsessa i armene mine <3 Livet er fantastisk!!!! Hverdagen med to små er helt ubeskrivelig lykkelig! 
 • 27.03.2015, 23:07

Jeg har blitt tobarnsmamma


På TIRSDAGEN fødte jeg verdens nydeligste lille prinsesse. Nå er jeg endelig 2barnsmamma og livet er fantastisk. Kommer tilbake med mer detaljer senere:)  • 24.03.2015, 09:36

Hvem behøver vekkerklokke?


Lilleprinsen har alltid vært glad i å sove, og våknet i 8-halv9 tiden på morgenen. Men i de siste ukene har han våknet rundt 6 hver eneste dag. Heldigvis har jeg vært uthvilt fordi jeg sover ekstra mye for tiden. Og jeg har i tillegg sluttet å bruke vekkerklokke. Hvem behøver det når man har en liten søting som våkner kl 06 hver eneste morgen?

I går var intet unntak, jeg hadde ikke på vekking. MEN lilleprinsen sov til klokka 9, noe som er uvanlig for tiden!! Vi våknet  begge av at noen ringte meg. Siden vi våknet så seint rakk vi ikke barnehagen sin kjernetid, og da ble det hjemmedag på lilleprinsen. Noe som var utrolig stas, for vi dro på laang busstur og koset oss. Dro blandt annet på matshopping og koset oss sammen. Brukte mange timer, og da vi kom hjem var vi slitene begge to. Det er så koselig med slike dager, uten noe stress og bare mamma og Lukas tid. • 22.03.2015, 19:08

Svangerskap 1 VS Svangerskap 2


Tenkte å skrive litt om forskjeller jeg har opplevd i de to svangerskapene jeg har hatt. For det er faktisk veldig store forskjeller både på smerter, plager, og generell form.

Kvalme

I svangerskap nr 1 var kvalme ikke-eksisterende. Det plaget meg svært lite, og jeg kan vell egentlig ikke kalle det fpr en plage, da jeg sjeldent opplevde dette. Men da jeg ble gravid nå, så var jeg veldig plaget med kvalme de første månedene. Det var faktisk slik jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg klaget så ofte på kvalme at jeg bare måtte ta en test, som da var positiv.  Det er vell mer normalt å være kvalm når man har jente i magen har jeg hørt, og hos meg så stemmer dette veldig bra.

Magesmerter

I min første graviditet var jeg sterkt plaget av magesmerter. Det var så ille at jeg faktisk måtte låse meg inne på do på jobb, bare for å gråte å kjempe imot smertene. Ingen visste at jeg var gravid,. så måtte holde smertene for meg selv. Magesmerter hadde jeg det meste av graviditeten, men det var verst i starten. I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe magesmerter, kanskje små ubehageligheter som har kommet og gått, men ikke på nær vei så vondt som forrige gang.

Bekkenløsning/låsning/You Nameit 

Bekkenløsning og ryggsmerter fikk jeg tidlig i mitt første svangerskap. I kombinasjon med scoliose som jeg også har, så gikk det hardt utover korsryggen. En dag låste hele ryggen seg, og jeg greide ikke røre meg. Det ente med en tur til legevakta, og ryggsmertene ble bare verre og verre desto lengre jeg kom i graviditeten. Scoliosen min ble faktisk verre fordi kroppen blir mykere når man er gravid, og jeg ble enda noen grader skjevere i ryggen. Dette vedvarte tilgomed etter svangerskapet og har gitt med sterke plager i ettertid.

I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe ryggsmerter, og det er så merkelig. Jeg som har plagdes sånn med ryggen, det virker som den er tipp topp nå. Ellers er det bare kroppen som blir ekstra sterk når man er gravid. De eneste bekkensmertene jeg har kjent, har kommer nå helt på slutten, i symfysen, noe som vistnok er helt normalt frodi ting beveger seg for å bli klar for fødsel. Men jeg må bare få si at jeg er svært positivt overrasket at ryggen ikke har gitt meg noen problemer denne runden.

Halsbrann 

Er mer plaget nå enn forrige gang, selv om det var rimelig ille da også. jeg fikk halsbrann tidligere nå enn sist, og det har plaget mer mer nå, og gått utover nattesøvn. Halsbrann er noe av det verste jeg vet, men får bare holde ut den siste tiden. 

Andre plager

I min første graviditet hadde jeg en blødning. Denne kom vell i uke 12, eller tiden rundt der. Og gjorde meg meget bekymret. Blødning fikk jeg etter å ha vært på joggetur, og for å si det sånn: Det ble med den joggeturen. Resten av svangerskapet trente jeg forsiktig og gikk heller turer. I dette svangerskapet har jeg heldigvis ikke opplevd noe slikt. 

 

 

SVANGERSKAP NR 1:


SVANGERSKAP NR 2:Magen er mye større denne gangen, og jeg har ikke vært like flink til å føle opp med magebilder fra uke til uke. hehe

 • 21.03.2015, 20:22

Pregnant Foodcravings
 • 21.03.2015, 08:54

New IN; barneklær


 • 20.03.2015, 22:07

Tenner som faller ut


I går da jeg tok meg en nap på tidlig-kvelden, våknet jeg plutselig av et mareritt! Tennene mine hadde falt ut, og da jeg våknet kjente jeg tannbiter i munnen. Da jeg våknet enda mer innså jeg at det var ikke biter fra tennene mine jeg hadde i munnen, det var derimot en doc-halslins som jeg hadde sovnet med, noe som var ganske betryggende. hahah, heller en doc enn tannbiter!  Har hørt at gravide ofte drømmer om at tenner faller ut. MErkelig!!! 

I dag tok jeg turen hos legen. Tok urinprøve, blodtrykk og CRP: ALle prøvene var fine, bortsett fra CRP, jeg har visst VIRUS. Huff! Heldigvis er formen litt bedre i dag, så det går iallefall rette veien. Om jeg ikke plutselig får tilbakefall igjen da. Men krysser fingrene for at jeg unngår det. Så jeg får bare fortsette å slappe av helt til formen er helt på topp igjen. 


Nå er det helg, og da er det på plass med friske blomster! God helg alle sammen! 

 • 20.03.2015, 11:57

Barnehageantrekk: Hva er viktigst for deg?


Når man har barn i barnehage, så ser man veldig mye forskjellig når det kommer til bekledning hos andre barn; Noen er svært stilfulle, noen går i slitte klær, noen går i behagelige klær, noen i varme klær, noen er kledd for stivt og i lite bevegelige klær, mens hos andre er komfort viktigst.

Da lilleprinsen begynte i barnehagen, så brukte jeg veldig mye fin-klær på han, men jeg lærte fort at det ikke var noe vits; Ikke fordi klærne blir fort slitt eller ødelagte, men fordi jeg har lært hva som er viktigst når det kommer til klesvalg! Og det som er viktigst for meg er følgende:

 • Klærne skal være lett å bevege seg i
 • Klærne skal ikke være for varme, men heller ikke for kalde. Vi har en friluftsbarnehage hvor barna er mye ute, og da er det Ullklær hver eneste dag på denne årstiden
 • Klærne skal gi mulighet for barnet til å utfolde seg både utendør og innendørs


Ut i fra disse kriteriene, så synes jeg den perfekte underdel er en kosebukse. Den er kjempe bevegelig, og lar lilleprinsen utfolde seg fritt, både når det kommer til klatring, løping og andre aktiviteter. Den er god å ha på, og strammer ingen steder. Jeg skjønner ikke hvorfor mange velger dongeribukse når barnet skal i barnehagen, for jeg føler den type stoff hemmer bevegelighet. Er dere ikke enige? På vinteren går det bare i ullbukser og ulloverdeler. Litt kjedelig, men ull er virkelig gull for barn som er ute hele tiden! 

Kosebuksen liker jeg å kombinere med en skjorte. Skjorte er fint, og samtidig lett å bevege seg i. Og veldig ofte tar jeg på en vest over skjorta, fordi jeg synes det er pent. Lilleprinsen har over 10 forskjellige vester, og sikkert over 40 skjorter og piquegensere, så vi har nok å velge i. Garderoben er nok litt for stor akkurat nå, men jeg synes alltid det er stas å kjøpe nye ting til lilleprinsen. Heller til han enn til meg selv:) Og jeg er sikkert ikke alene om det:) 

Dette synes jeg er det perfekte barnehageantrekket. #mammablogg #barnehageantrekk #outfit #supermuminheels #lindahjohnsen

Hvordan kler du barnet i barnehagen? Hva er dine kriterier?

 • 20.03.2015, 11:30

Elodie Details


Jeg elsker Elodie Details, Petit Royal. Prinsessa i magen får vognposen i samme merke, bare i rosa!#Mammablogg 

 • 19.03.2015, 23:45

Statusrapport uke 39


TERMIN:  Under to uker igjen! Enn det da!!! 

♥ PÅ VEI: Akkurat 38+4

NESTE KONTROLL: Skal på en legetime i morgen, for en ekstra sjekk siden jeg er så syk


♥ VEKTØKNING: Har ikke veid meg på lenge nå, får gjøre det i morgen tidlig, for jeg er spent på hvor mye jeg har gått opp

♥ VANN I KROPPEN: Noe ja, men synes ikke det har blitt mye verre enn det har vært tidligere nei

♥ PLAGERHar litt vondt i bekkenet, men det som plager meg mest er at jeg føler meg influensasyk, hoster og har smerter i sammenheng med dette. 

♥ MELK I BRYSTENE: mhm


♥ MATKIKK : Appelsin, og kaffe; det tørre kaffepulveret i posen. Nam, det er godt å tygge på. (høhøhø, er hekta faktisk)

♥ KYNNERE : Ingen

♥ SULTEN: Er sulten, eller tror jeg er sulten. SOm regel er det nok å stikke nesa i kaffeposen å lukte på kaffe. Hahah?.  Selv om jeg tror jeg er sulten, så er det ikke alltid jeg er det tydligvis. Det er ikke mye mat som frister for tiden

♥ HUMØR: Er ikke i form så humøret er påvirket av dette


♥ NAVN: Hvem har tid til å tenke på slikt? trodde jeg skulle ha mye tid når jeg gikk ut i permisjon, men den gang ei

♥ KJØNN: Babygirl

♥ BARNEROM: Tipptopp!  I love it

♥ UTSTYR: Ønsker oss Sophie giraffe

♥ AKTIVITET INNENFRA:  Aktiv lita jente 

 

♥ HODET NED: ja

♥ OM FØDSELEN: Det eneste jeg tenker nå er at jeg håper jeg rekker å bli frisk før fødsel starter. Kan virkelig ikke se for meg å føde nå som jeg føler meg så syk

♥ TUNGT: Nei, er ikke det rart?

♥ UTÅLMODIG: Nesh

♥ SØVN: Sover mye, og deilig er det


Store babymagen

 • 19.03.2015, 23:17

Megler på besøk


Formen er elendig som aldri før, i dag har jeg hatt ekstrem hodepine, hoster som en galing, har smerter over hele kroppen og er utrolig slapp. I morgen blir det en tur til legen, nå er jeg lei av å være dårlig. Spiser mange appelsiner om dagen - noe som alltid har hjulpet hos meg tidligere, men nå ser det ikke til å fungere i det hele tatt. Tror jeg behøver en tur til legen nå, har en haug av prøver som må tas. Har hatt flere telefoner til føden de siste dagene, og til legesenteret. Tenker det er på tide med en sjekk nå.

Selv om formen er dårlig, så fikk vi megler på besøk. Ikke fordi vi skal selge, men fordi jeg ønsket en ny verdivurdering. Har ikke hatt verdivurdering siden 2012, og det kan være greit å ta en slik vurdering en gang i året, bare for å holde seg oppdattert på markedet. Svaret på vurderingen fikk vi allerede noen få timer etter at megleren hadde vært her, og det var jo hyggelig lesning. • 18.03.2015, 23:13

StokkevognGleder meg til å bruke stokkevognen jeg kjøpte til lille prinsessa i magen! Enn at det kun er 2 uker til termin!!! SPENNT

 • 18.03.2015, 14:57

Mishandling av gravidkroppen


Jeg tror ikke jeg er laget til å slappe av, jeg eier ikke ro i kroppen. I går våknet jeg og var utrolig forkjølet igjen, og i dag er jeg enda verre. Men selv om formen er dårlig, styrer jeg som aldri før. Jeg vasker vindu, rydder bod, drar på Ikea, shopper, vasker og rydder skap, bad, leilighet og alt som kan tenkes. Jeg greier ikke å bare ligge på sofaen å slappe av.

...Noe jeg absolutt burde gjøre når jeg er så nærme fødsel og i tillegg er syk. Men faktisk så føler jeg meg enda verre i formen om jeg bare slapper av. Så lenge jeg er i full aktivitet så kjenner jeg det ikke like godt. Helt til kvelden kommer, og formen er verre enn noen gang. Typisk meg altså. Men jeg nærmer meg ferdig nå iallefall, målet var å bli ferdig med en lang liste gjøremål før fødsel, og nå mangler jeg bare en stoooor ting. Det får jeg gjøre i morgen eller i overmorgen, så skal jeg PRØVE å roe ned frem til fødsel, om jeg greier! I dag leverte vi bilen, så den er vraket. Nå er jeg uten vil, og må gå for å levere/hente i barnehage. Det blir nok en liten utfordring, for jeg begynner å kjene det i bekkenet om jeg går mye. Det er ikke lang til barnehagen, men jeg kommer nok til å kjenne det likevel. Spesielt når jeg er så forkjølet i tillegg. MÅLET er å få kjøpt ny bil i løpet av neste uke. Det er mye som skal ordnes ilø neste uke, så prinsessa får vente med å komme til neste helg, hehhe ;) 

 • 17.03.2015, 19:49

Nytt innkjøp; Barneklær


 • 17.03.2015, 14:52

Oooopps daaa


I går hadde vi bilen på Eukontroll, fristen var nemlig å få den EU godkjent før slutten av Mars. Måtte forte meg å få det ferdig før termin og før baby kommer. Men ikke overraskende gikk ikke EUkontrollen noe særlig, og vi har bestemt oss for å kaste bilen på dynga. Noe som betyr at vi ikke har bil etter i morgen. Wææ, jeg som er avhengig!!

Skal selvfølgelig kjøpe ny bil, MEN det er jo litt av en prosess det også. Det er ikke bare-bare å finne den perfekte bilen. Nå vil jeg ha ei ordentlig familiebil med god plass, for den vi har hatt frem til nå, har hatt lite baggasjerom. Et av de kravene jeg har til ny bil er at det må være stasjonsvogn. Får se hva vi ender opp med, er iallefall spennende. Håper vi finner noe bra fort! For jeg har ikke tålmodighet til å gå altforlenge uten bil!

Etter en handlerunde i går, dro jeg og mamma på en superkoselig restaurrant og spiste en magisk kyllingsalat med hjemmebakt brød på siden. Det var utrolig yumyum, og veldig koselig. Været er så strålende om dagen, og jeg har virkelig fått vårstemning. Skal faktisk vaske vinduer utvendig i dag, for nå er det VÅÅÅÅR!!!! 

 • 15.03.2015, 23:02

Baby Zara


Ny jakke til snuppa i magen. Denne er fra Zara, kun 99 kr • 15.03.2015, 21:21

Jeg elsker det!


I dag var været heeelt amazing, det er tydelig at det er vår i lufta. På slike dager kan man bare ikke sitte inne, så etter lunsj tok jeg med meg lilleprinsen ute for å leke. All snøen er borte, og alle lekene var funnet frem. Vi tok tilogmed frem sykkelen, noe som var utrolig gøy. Vi leket ute i flere timer og bare koset oss i finværet.

Etter masse leking utendørs bestemte vi oss for å dra på en busstur. Det er alt for lenge siden sist, og lilleprinsen synes det er så gøy å ta buss. Vi droppet å ta med vogn, for vi skulle ikke så veldig langt. Planen var å dra på en cafe å kjøpe is, men cafeen var stengt. Derfor endte vi opp på en restuarrant og kjøpte oss to store is der. Herlig i finværet ja!!!!


Lilleprinsen i jakke fra Memini, bukse fra Pompdeluxe, og sko fra Puma

Da vi kom hjem leket vi enda mer ute, syklet, plukket blomster og hadde det gøy med biler i sandkassa. Blir aldri lei av å være ute når været er så fantastisk. Håper virkelig våren har kommet for fullt nå, og at  det fortsetter slik freomver. PErfekt nå som jeg har permisjon og tid til å være ute å nyte været og kvalitetstid med lilleprinsen. 

På ettermiddagen møtte vi Svigers, Ole og tante MArty på Lian restaurrant. Der spiste vi en utrolig god middag, til en vakker utsikt og solnedgang. Lilleprinsen spiste masse mat han også, og synes det var utrolig stas å møte gjengen igjen. Koselig! 


Hatt en fin helg? 

 • 14.03.2015, 20:12

Toilldagkupp


I dag hadde vi Toilldag igjen i Trondheim, og på slike dager er det umulig å ha med barnevogn på bytur. Det er sykt mye mennesker overalt, og totalt kaos. Heldigvis så kunne Lilleprinsen kose seg hos bestefar mens mammsen var på en Crazy shopperunde. Jeg ender alltid opp med masse kupp på slike dager, og kjøper alltid mye til lilleprinsen.

Ble derimot skuffet denne gangen når det gjelder utvalget på barneklær. Kjøpte faktisk ikke et eneste klesplagg til lilleprinsen eller litja i magen. Men til meg derimot, fant jeg utrolig mye.Måtte levere poser i bila før jeg shoppet videre, fordi jeg hadde så mye å bære på. Kjøpte hele 30 plagg, hahah SICK!

Under på bildene ser dere noe av det jeg kjøpte, men har ikke tatt bilder av alt, det er for mye rett og slett. 


Masse klesplagg til 20-25 kr pr stk. Sko til 49 kr. Jakke fra Bikbok til 99 kr. Bikini 20 kr. Endte jo opp med en helt ny garderobe, noe som perfekt nå som jeg er så nærme fødsel. Gleder meg til å bruke alt .

Nå er kroppen ødlagt. Jeg bærte på meg bekkenløsning i løpet av dagen, og har vondt overalt. Kanskje litt for hard å dra på en slik shopperunde sååå nerme termin, hahah, typisk meg! 

 • 14.03.2015, 17:35

Nytt innkjøp til babyHårbånd for å matche det nye skjørtet


 • 13.03.2015, 16:55

Det måtte bare skje ja


Dagen i dag har vært heeelt fantastisk, det må jeg bare få si! Selv om den startet litt vell tidlig : Lilleprinsenvåknet 04.30 imorgest! Ny rekord!!! Selv om han sovnet til normal tid i går. Men sånn er det bare noen dager, vi lå iallefall å slappet av i senga frem til klokka 08.30 så det var jo ganske greit.

I morgest hadde lilleprinsen time hos legen, og han var utrolig flink. Pappsen var med han også, og siden været var så strålende, koset vi oss i byen etterpå. Vi dro ned på Ravnkloa å kastet masse stein i vannet, så på båtene og så på alle togene som kjørte fordi. Det var varmt vårvær i lufta og skikkelig herlig. Slike dager vil man bare være ute hele dagen, for sola gir så mye energi!
Det er vakkert i Trondheim når været er fint. Det er så deilig at våren har kommet. VI har tilogmed plukket hestehov!

Etter at vi hadde kjørt pappsen på skolen, så ville vi ikke dra hjem, men vi ville finne på noe gøy. Valget fallt på Vollgård, der er det nemlig leeenge siden vi har vært. De hadde mange dyr utendørs, og vi fikk både hilse på kaniner, kuer, geiter, griser og hester. I tillegg fikk lilleprinsen kjøre Gråtass traktoren, noe som var skikkelig stas. Vi matet dyrene, og var der i flere timer og bare koset oss i det nydelige vårværet.
Men tilbake til overskrifta!!! I dag er det den dagen dere vet, hvor uhell kan skje. OG det måtte selvfølgelig skje noe med meg også. Da vi hoppet i høyet og hadde det utrooolig gøy, oppdaget jeg plutselig at mobilen min var borte!! Den hadde falt en plass i høybingen, som nettopp var fylt på med ekstra mye høy. Det var iallefall 1,5 meter med høy, og mobilen var forsvunnet som nåla i høystakken. Umulig å finne med andre ord! JEg er også verdens sløveste med å ha lyd på telefonen, så jeg ble meget stresset.

Måtte søke hjelp inne på gården, og fikk hjelp av to hyggelige mennesker. Hun ene ringte til telefonen min, og FLAX, jeg hadde faktisk på lyd. Vi hørte at mobilen lå i høyet en plass, men den var fortsatt umulig å finne. Så kom det en ung mann med høygaffel, og han løftet høyet her og der, og plutselig dunket han borti noe hard; Mobilen min. TAkk og pris!!!! hva skulle jeg gjort uten!!???

Etterpå dro vi på butikken og kjøpte oss god mat, og koset oss enda litt mer. For en fantastisk herlig dag! 

LINDA H JOHNSEN

Jeg er ei livsglad jente fra Trondheim som blogger om hverdagen som mamma, shopping, skjønnhet og trening. Takk for at du tok turen innom min blogg, håper å se deg igjen snart! Legg gjerne igjen en kommentar

Search

Bloggdesign

hits