• 30.08.2017, 20:25

Passe irritert


Etter å ha fått servert en god middag hjemme hos mamma, tok jeg med barna på en shoppingsrunde. Jeg holder nemlig på å "pusser opp" badet mens mannen er borte. Altså, badet vårt er ganske nytt, men vi har hatt stellebord der inne som har tatt så utrolig stor plass, og nå har jeg endelig fått kastet det ut.

Når stellebordet ble fjernet så ble det plutselig mye bedre plass på badet, og vipps så var det plass til både en plante og et teppe på gulvet. Det føles mye fresher nå som vi har fått kjøpt inn det siste vi manglet, for nå er badet som nytt!

Men det som irriterer meg i dag, er at jeg greide å prestere å legge igjen en kurv jeg kjøpte. En kurv som var ment for badet, og i den perfekte størrelsen. Jeg har letet lenge etter en slik kurv, men hva er vitsen når jeg ikke får den med meg hjem? Jeg har tilogmed betalt for den, men neida, i en hektisk hverdag er det fort gjordt å overse at det ligger igjen noe i vognen. Bah!

 

 • 29.08.2017, 18:47

Får aldri nok


Barneklærne fra Memini blir jeg aldri lei. Hver eneste kolleksjon inneholder et tosifret tall av plagg som er musthaves i barnegarderoben! En av de nyeste tilskuddene i garderoben til Lillesøster er denne Meminikjolen med silkesløyfe. Den er utrolig søt på, og kan brukes i de fleste anledninger siden den ikke er for stivpyntet. Her går den både til hverdags og til fest!

 

 Ikke sponset

 • 29.08.2017, 15:48

På Leting etter en malstrøm


Etter å ha sett barnefilmen om musen Gamba på Viaplay så ble det plutselig veldig spennende med Dragsug, eller malstrøm som det også kalles. Etter å ha sjekket litt rundt så ble vi tipset om å dra til Selbusjøen som ligger ca 10 minutter unna Klæbu sentrum. Der er det et kraftverk, og stor kjangse for å møte på et dragsug fikk vi høre.

Vi ble litt skuffet da vi kom fram, for dragsuget var ikke mye å skryte av. Det var et bittelite hull i vannet, men likevell sterk nok strøm til at en pinne ble fanget opp av virvelen. Og da var det jo ganske spennnede likevel. 

Jeg husker jeg var på samme plass da jeg var lita, for jeg minnes at jeg har sett en ganske stor malstrøm da vi var på tur med pappa en gang. Nå vet jeg ikke om dragsuget var veldig mye større, eller om det føltes større siden jeg selv var mye mindre da, men jeg tror det var noe større den gangen. Spørs om vi må dra tilbake en tur senere, i håp om å få se en litt større virvel. Men det var moro dette, det er jo ikke hver dag man møter på et dragsug akkurat. 

 

 

 • 26.08.2017, 18:03

Pelsdott


Jeg bare måtte ha denne veska da jeg kom over den, hahah så søt da, som en liten pelsdott! Vesken er som dere kan se fra Zara. Har også kjøpt en ny bukse som er perfekt nå til høsten. Har for det meste gått med skjørt og kjoler den siste tiden, men nå som det er høst er det bare å fylle på med bukser i klesskapet. 

 • 26.08.2017, 12:59

Bursdag uten å ha med gave


På Tirsdagen hadde søstera mi bursdag! Hipp hurra for verdens beste søster! Vi var invitert i familieselskap hjemme hos henne samme dag, og hun hadde laget masse gode kaker som vi koset oss med. Hun er så flink til å bake, og jeg spiste masse! Hahah,, egentlig skal jeg ikek spise kaker og godis på ukedagene, men denne dagen var et unntak. Det går ikke an å stå imot bakeverkene hennes! 

Vi kom i bursdagen uten noen gave til bursdagsbarnet, men det er fordi hun fikk gaven fra oss på Lørdagen i forrige uke! Og da er det vell innafor? Det var trivelig å møte familien igjen, og barna stoskoset seg sammen som alltid når de treffes! Her er noen bilder fra feiringa:

 • 24.08.2017, 18:19

Skjønnhetskrise


I forrige uke presterte jeg å miste pinsetten min. Jeg aner ikke hvor den har havnet, og jeg har leita over alt! Både i toalettmappa mi, under kommoden på badet, under vaskemaskina og i toalettmappen til mannen. Men den er sporløst borte, og dessverre for meg så har jeg bare en! Å leve uten pinsett går greit for noen dager, i verste fall en uke, men så begynner det å bli krise. I går glemte jeg å kjøpe ny, og det samme glemte jeg i helgen. Nå begynner jeg å få en skjønnhetskrise her, hahah, jeg er desperat. Jeg nekter å legge meg i kveld før ny pinsett er på plass, så nå er det bare å hive seg rundt.

Nå skal jeg gå till innkjøp av minst to stk, så er jeg ialelfall sikker på at jeg har en til enhver tid sli kat jeg slipper en slik minikrise igjen!

 • 23.08.2017, 16:16

Uken som gikk


Opptur

Vi hadde endelig mulighet til å ta oss en fest sammen! Festen var en bursdagsfest hjemme hos søstera mi. Hun hadde stelt i stand og laget mat til alle gjestene, og vi storkoset oss. Utrolig moro å feste litt igjen, da det er alt for mange år siden sist. Dette må vi gjenta!

Nedtur

Jeg hadde kun to treningsøkter, noe som er alt for lite. Jeg sovner tidlig på kveldene, og er slapp til tider. Så jeg er skuffet over innsatsen på treningsfronten denne uken. Men det positive; nå kan det bare bli bedre!

Høydepunkt

Høydepunktet i uken som gikk, er tennistreningen vi hadde. Vi har endelig funnet en tennisbane vi kan bruke når som helst, uten å booke tid i forveien. Nå har jeg ikke spilt tennis siden vi var på Mallorca i sommer, så det var utrolig morsomt å endelig spille litt igjen! Tennis er en fantastisk måte å trene på, for man må jobbe hard, og løpe mye, men det er så moro at man føler ikke at man trener i  det hele tatt. Barna storkoset seg på tennisbanen de også, og etter tennisøkten dro vi på en gøyal lekeplass for å leke litt. 

 

Sang jeg er hektet på

I Feel it coming - The Weeknd, Daft Punk. Just cant help it. Den er så behagelig.  

Ukens irritasjon

Noen ganger er synet mitt blury, og det er utrolig plagsomt. Jeg har vært på synstest og er nærsynt på ene øyet, men bare litt. Må gå til innkjøp av databriller men kommer meg aldri så langt. Føler at det å velge briller er et giga prosjekt, fordi man må finne brillene som passer perfekt til sin ansiktsform. Derfor blir det så jeg aldri kommer meg til brillebutikken. Føler at jeg bør hive meg rundt snart, så jeg slipper den plagsomme hodepinen jeg har hatt i det siste. 

 

Begivenhet

På Lørdagen var vi på et familiearrangement for barna sin del, hvor de fikk servert kake, pølser og godis. De fikk også hoppe i hoppeslott, noe som var veldig stas.

 • 22.08.2017, 19:14

Aldri opplevd maken


På Søndagen var det åpen dag på Sverresborg Museum. Jeg kom ikke på det i farta da jeg våknet på morgenen, derfor var det flott at jeg fikk en Notification på Facebook som minnet meg på hele greia. Det pøsregnet ute, men jeg har bestemt meg for at været aldri skal få sette en stopper for planene jeg har, så det var bare å kle seg godt. Barna ble kledd i gode regnklær og støvler, og jeg tok på meg en allværsjakke. Støvlene var på, men jakkevalget viste seg å være elendig..

 

Da vi hadde tuslet rundt en times tid, var jeg gjennomvåt. Vannet hadde gått rett gjennom jakken, og det rant store vanndråper på innsiden av jakka. Genseren var våt, og Bhen likeså. Jeg har aldri vært så våt av regn tidligere, og jeg innså ganske snart at det er på tide å finne frem regnjakken som er godt gjemt i skapet hjemme. Allværsjakke funker bare  ikke i sånn vær. Det pøste  ned i store strømmer, og det er sjelden det regner så mye! Det er i alle fall sjelden jeg er ute i sånt vær!

 

Men til tross for regn og våte klær, så storkoset vi oss. Vi tuslet inne i husene på museet, og gikk og så på dyrene. Vi fikk prøve å skyte med pil og bue, og vi tuslet på fjelltoppen og så utsikten over hele byen. Vi spiste niste, og så på Gråtass traktoren. Vi fikk til og med smake godis fra gamledager! En super dag ute i shitværet som vi så pent sier det på trøndersk!

 • 21.08.2017, 21:11

Det er lenge siden  


På Lørdagen tok jeg med barna på et familiearrangement med hoppeslott, kake, grilling og konkurranser. Vi møtte søstera mi med barna sine, og storkoset oss sammen. Lillesøster hadde gledet seg veldig til å hoppe i hoppeslottet, men da tiden var inne så ble hun heller skeptisk. Derfor dro vi heller på en lekeplass i nærheten og lekte og koset oss, til tross for litt regnvær.

  På kvelden hadde vi ordnet med barnevakt, for vi skulle nemlig på fest. Jeg tror jeg har vært på fest bare en gang tidligere etter at jeg fikk barn, så det er sjelden kost. Vi var invitert på bursdagsfest hos søstera mi, som egentlig har bursdag i morgen. Det ble en god gjeng, som spiste middag og drakk sammen. Jeg er fortsatt avholds, og ble sjåfør for dagen. Hahah, men det er helt greit, jeg trives med det. Det var utrolig hyggelig å møte folket igjen, for det er alt for lenge siden sist. 

 

 Da resten av gjengen dro på byen, dro vi hjem og hadde en ellers Rolig Lørdagskveld. Håper alle sammen har hatt en fin helg! 

 • 19.08.2017, 15:07

Gøy på Shopping


Barna våre har  blitt med på noen shoppings runder oppgjennom årene, helt fra de var små babyer i permisjonstiden hvor de lå i vogna, helt til de ble større og måtte gå på egne bein. Jeg tror det er derfor begge to nå hater å bli med på butikker, det er noe av det kjedeligste de vet. Dere aner virkelig ikke hvor kjedelig de synes det er. Jeg tror rett og slett at de har gått lei, så om jeg skal på shopping må jeg helst ordne med barnevakt på forhånd, slik at barna slipper å kjede seg gjennom nok en shoppingrunde. 

 Men det er ikke alltid man har barnevakt, og noen ganger drar man på shopping litt på sparket. Derfor må de bare bli med noen ganger, enten de liker det eller ei.  

 

Og på slike dager, hvor de må være med, ja da kan det være greit å gjøre shopping litt ekstra moro. Shopping kan  være gøy, det er jo litt hva man gjør det til! Derfor har vi gjort litt sport ut av det å ha det moro på kjøpesenter. Det hele begynner ved inngangen:

Her har du disse karuselldørene, de man finner på kjøpesentrene, som blant annet er produsert av Boon Edam! Disse karuselldørene kan være ekstra morsomme for barna. Her går vi gjerne flere runder ekstra når vi skal inn på kjøpesenteret. Så gjør vi hele shoppingturen til en gøyal opplevelse, som allerede starter  ved inngangsdøren.

Videre tar vi turen innom lekebutikken, eller lekebutikkene om det er flere. Har tegner vi om de har tegnebord i butikken, vi titter på lekene, og vi leter etter kule leker som barna kan ønske seg til bursdager, til jul eller bare til hverdags. Noen ganger kjøper vi noe også, men ikke alltid. Det er viktig at de lærer det  fra de er små, det er ikke alltid man ender opp med å kjøpe noe, selv om man finner mye man har lyst på.  Barna får også prøve karusellene som står  rundtomkring, disse er det ofte flust av på kjøpesentrene. De er fornøyde bare de får sitte i dem, man behøver ikke kjøpe en tur altså. Moro kan det være likevel. Noen ganger avslutter vi hele shopperunden med en is eller en sandwich. Og innimellom alle disse hendelsene så tar vi turen innom butikkene vi egentlig skulle innom. Og siden vi gjør mye moro mellom slagene, så blir shoppingturene mer spennende. Da blir det plutselig ikke så vanskelig å spørre barna om å være med neste gang.

 • 14.08.2017, 20:00

Det blir hva man gjør det til


På Lødagen pøsregnet det, men det stoppet ikke oss fra å utføre dagens planer. Vi hadde nemlig planlagt å dra på skogtur i nærområdet, og mens gutta lekte i skogen plukket jeg og Lillesøster blåbær. Det er endelig bærsesong, og nyplukket bær smaker jo bare helt magisk! Det er noe helt annet enn bæra man finner i butikken hvor blåbæra er hvit inni, istedet for blå!  Vi utforsket skogen, og gikk på stier vi aldri har gått før. Det er nesten rart å tenke på at vi har bodd her i så mange år, og utforsket så lite av nærområdet. Turen var spennende, og vi fant en hemmelig vei hvor vi måtte klatre opp et tau opp en bitteliten skråning. Det var moro og spennende! 

 Det er så fantastisk herlig å komme inn etter man har vært på skotur i regnet, og denne dagen var ingen unntak.  Da var det bare å få varmen i seg igjen, med nyplukkede bær i skåla! 

 • 09.08.2017, 17:21

Nytt tilskudd i barnegarderobenNye sko er alltid moro, her er storebror sine nyeste 

 • 08.08.2017, 19:05

Han klarte det


På Søndagen hadde vi mye på timeplanen. Først skulle vi på fisketur sammen med Johnny. Som nevnt mange ganger tidligere så er altså Johnny barnas fadderVi møttes ved Svean, og der var også søstera mi med barna sine. Tante Marty ble med hun også, noe som var utrolig koselig. Jo flere Jo bedre spør du meg, det er alltid så koselig å finne på noe sammen. 

Barna fikk prøve fiskelykken og hadde store forhåpninger underveis. Og jammen så ble det fangst også! Det var storebror som fikk fisken, og vi ble mektig imponer! Er det så lett å få fisk da? Fisken  var stor nok til at alle fikk en liten smak. Johnny stod for grillingen og grillet både fisk og pølse, så alle ble stappmette.  Barna er veldig glad i fisk, og jeg tror den smaker ekstra godt når man har fanget den selv! 

 Været var strålende og vi koset oss ved vannet. Barna fikk bade om de ønsket det, vi matet endene som badet i vannet, og vi spilte frisbee! En herlig dag i sensommersolen. Da det var en halvtime til vi skulle ta fatt på ferden videre begynte det å plaskregne! Regnet pøste ned, men faktisk så var det ganske moro det også, fordi det var så ekstremt Mye. Det tok cirka bare 5 sekunder så var alle gjennomvåte. Vi pakket fort sammen sakene og da regnet så ut til å gi seg dro vi på Kino.

Planen var å ta med lillesøster på Kino for første gang, men hun sovnet da vi kjørte mot kinoen. Da fikk heller storebror være med. Vi så filmen Ballerina, og den var mildt sagt helt fantastisk. Jeg begynte nesten å gråte og fikk frysninger flere ganger! Anbefales enten du har barn eller ei. Heheh?

 • 07.08.2017, 20:45

I did it!


Vi hatt en veldig innholdsrik helg, og gjort mye morsomt sammen disse to dagene! Jeg elsker slike helger hvor vi gjør så mye at det føles som vi har hatt fri i maaange dager, og ikke bare to.

På Lørdagen dro A på sverigetur med søstrene sine, så da måte jeg og barna finne på noe moro siden vi var hjemme alene. Det ble enstemmig entusiasme da badeland ble foreslått, derfor tok vi turen til Svømmehallen. Jeg har aldri vært å badet med begge barna alene før, og var ganske spent på hvordan det skulle gå. Heldigvis er de enkle å ha med seg, så det gikk over all forventning. Å dra alene i svømmehallen er jo ingen problem! Vi storkoset oss i bassenget og ble egentlig enige om at vi skal begynne med regelmessige turer til Svømmehallen. Det perfekte hadde vært to dager i måneden, så det skal vi prøve på fremover.

Da lillesøster ble trøtt og tiden var inne for å forlate badeland, dro vi hjem en tur slik at hun fikk sove. Da lillesøster lå og sov kom søstera mi på besøk med begge barna sine, og vi gikk ute i hagen for å plukke bær. Kan nesten ikke tro at bær sesongen allerede er her, det betyr jo at sommeren straks er over! Vi plukket haugevis med bær mens lillesøster sov i vogna si, og da hun våknet droppet vi vogna, tok beina fatt og dro på skogtur i nærområdet.

Vi skulle nemlig plukke blåbær, for det er jo så godt og sunt ikke minst. Vi tuslet et godt stykke innover skogen, og barna lekte seg sammen mens jeg og søs plukket bær for harde livet. Vi fant en plass midt inne i skogen hvor bæra var mye større enn de andre bærene vi hadde plukket, så vi fikk med oss en hel del hjem igjen. Underveis på skogturen vår så ble vi invitert på middag hos mamma, og det kunne vi jo ikke si nei til! Familiemiddager er jo så koselig. Vi dro rett fra skogen til mamma og koste oss med middag på terrassen hennes i sommervarmen.

På kvelden kom pappsen hjem, og det var duket for filmkveld og godis med barna. Da barna var i seng fikk vi besøk av Martine og Marte, og vi spilte spillet Hint sammen. Det er første gangen jeg har prøvd Hint, og nå er jeg hektet. For et gøyalt spill, jeg lo masse underveis, og dette må gjentas! En perfekt Lørdag hvor vi ikke var i seng før nærmere 3! På natten! Hahahah,, men i helgene er det lov altså!

 • 06.08.2017, 11:50

Sjokkerende


Forrige helg bestemte vi oss plutselig for å dra på Søndagstur sånn midt på dagen. Planen var å gå opp til Skjellbreia, og sporty som vi er så tok vi med oss gummibåt og pumpe og trasket i vei. Vi vet at det tar rundt en time å gå dit når man har barn med seg, og en time ned igjen. Vi spiste niste oppe ved vannet, vasset  vannet, fanget fisker og kjørte båt. Vi storkoset den siste feriedagen vi hadde, og været var strålende!

Det var en fantastisk tur i bymarka, jeg elsker slike turer! Vi må bli flinkere til å dra p slike turer mye oftere, for vi koser oss sånn på tur. Da vi kom ned til parkeringsplassen da turen var over, oppdaget vi hvor mye klokka hadde blitt! Det viste seg at vi hadde vært ute på tur i hele 5 timer! Hahah, fikk helt sjokk jeg, 5 timer på Søndagstur! Ja det må være ny rekord for vår del! Så fantastisk herlig! 

 • 04.08.2017, 16:27

Nytt tilskudd i Barnegarderoben
 

 • 02.08.2017, 19:22

Det har vært noen fine dager


Da er sommerferien offisielt over for denne gangen og hverdagen er tilbake for fullt. Jeg kan være den første til å innrømme at det å stå opp klokken 05.45 var utrolig tungt når man er vant til å sove mye lengre. Her har vi sovet til rundt 09.00 hver eneste morgen gjennom hele ferien.

 

Den siste ferieuken har vi virkelig koset oss. Det ble da endelig sommer i Trøndelag også, selv om noen strand-dager har blitt avbrutt av kraftig tordenvær. Men det betyr i det minste at det er varmt, og varmen setter vi pris på. Vi har vært på Lianvannet flere dager, hvor vi har badet og koset oss. Det er utrolig deilig å bare være hjemme også, uten noen planer og heller ta ting litt på sparket. Det er slike dager vi har hatt mange av den siste uken, og sommerferien har virkelig vært helt topp. Det er nesten synd å si det er over for denne gangen, men hverdagen er jo ikke så aller verst den heller. Egentlig så gleder jeg meg til å være godt i gang med hverdagen igjen, både når det kommer til kosthold og trening!

 • 01.08.2017, 19:38

Byebye


Siste dagen i Östersund tuslet vi i byen, både i butikker, i gågaten og nede på stranden en tur. Vi dro også på en stor lekeplass i nærheten så barna fikk utfolde seg før vi skulle på aller siste etappe av bilturen. Da vi kjørte mot Trondheim stoppet vi i Åre og spiste lunsj der, så hjemturen gikk veldig fint. Barna har blitt vant med å kjøre bil i lengre tid, og ble bare mer og mer tålmodig for hver etappe vi tok.

Ferien har vært fantastisk og bilferie med barn kan virkelig anbefales. Vi har sett mye flott natur, mange flotte byer, og hatt mange fine opplevelser både i Norge og i Sverige. En slik ferie er mye dyrere enn en Sydentur, men så opplever man mye mer forskjellig også. Derfor håper jeg virkelig at vi gjentar denne ruten neste år, for dette gjør jeg med glede igjen! 

Dere aner ikke hvor skitten bilen ble etter å ha kjørt så langt. Den ble full av innsekter, som ikke en gang vindusviskerne greide å få bort. Vakker natur på vår veiHåper alle har hatt en super sommerferie!

LINDA H JOHNSEN

Jeg er ei livsglad jente fra Trondheim som blogger om hverdagen som mamma, shopping, skjønnhet og trening. Takk for at du tok turen innom min blogg, håper å se deg igjen snart! Legg gjerne igjen en kommentar

Search

Bloggdesign

hits