• 31.12.2015, 18:26

Oppsummering 2015


Da nærmer vi oss slutten på 2015, og snart trer vi inn i et nytt år, med blanke ark! Jeg har mange planer for 2016, mye jeg gleder meg til og ser frem til. Og noe som er litt vemodig. Permisjonen min tar slutt i Mars og i August blir det barnehagestart. Men før jeg hiver meg inn i det nye året, tenkte jeg å ha en liten oppsummering på 2015. Dette har vært et flott år, hvor vi har skapt mange fantastiske minner som jeg kommer til å huske på for alltid.

 

Årets Høydepunkt:

Det største vi har opplevd i 2015 er at vi i Mars ble foreldre til barn nummer 2, nemlig ei nydelig, perfekt lita prinsesse. Det er uten tvil det største som har skjedd iløpet av dette året. Det å bli 2 barnsforeldre har bare vært fryd og gammen, uten noe søskensjalusi eller våkenetter. Lillesøster sover like godt som storebror og har sovet hele natten fra dag 1. Overgangen fra 1 til 2 barn har gått overraskende lett. 

Mitt stolteste øyeblikk:

Da jeg fødte i Mars hadde jeg kun et krav, og det var epidural. Men jordmoren jeg hadde var veldig imot epidural noe som førte til at jeg gikk gjennom hele fødselen uten smertestillende. Det var skummelt, men fy! Etterpå var jeg sååå stolt! Jeg har alltid sett på kvinner som har født uten smertestillende som superkvinner. Og nå kan jeg joine gruppen, jeg har gjort det jeg også! Og jeg overlevde. Hahha noe jeg var ganske sikker på at jeg ikke kom til å gjøre når jeg lå der. I ettertid er jeg faktisk bare glad for at jeg ikke fikk epidural, for nå har jeg bevist for meg selv at jeg klarer meg selv uten noe form for hjelpemidler.

 

Årets nedtur:

Nedturen dette året har vært ryggproblemene mine. Jeg har hatt to uker hvor jeg har vært mer eller mindre 100% invalid og hadd behov for hjelp til noe så enkelt som å lage mat og reise meg fra sofaen. Og føle seg så hjelpesløs er den verste følelsen i verden, og livet stopper litt opp. Man får jo ikke til å gjøre noe annet enn å sitte på sofaen, og slik kommer man seg ikke frem. I 2016 skal jeg på ryggskole på St.Olavs så jeg har troen på at jeg skal slippe å gå gjennom slike perioder igjen.

 

Beste ferie:

Nå har vi ikke vært på så mange ferier i år, men i sommer var vi på GranCanaria, på Radisson Blu Resort, og det var en fantastisk ferie. Der bodde vi i en luksusleilighet på en 5stjernes resort.(takk til svigers) Det var første ferien som 2barnsforeldre, og vi storkoset oss hele gjengen i sol og varme. Vi kjørte på båttur og besøkte andre steder, vi badet, ble brune, spiste god mat, badet i jacuzzi hver eneste dag og hadde det utrolig koselig. Årets beste investering:

Tidlig i år måtte vi vrakte gamle bilen vår, og tro meg, den var gammel. Og rett før fødsel var vi uten bil. Jeg måtte bruke starten på barseltiden til å lete etter bil. Pappa var med meg hver gang, og vi var å så på mange forskjellige biler før jeg fant en som jeg synes er helt perfektBle litt kortere innlegg enn planlagt fordi jeg ikke har tid til å skrive mer this moment. Men kommer tilbake med mer etterhvert. Med dette vil jeg ønske dere alle ET SUPERT GODT NYTTÅR. Feir med måte alle sammen, og ha et strålende nytt år med masse glede!  • 30.12.2015, 22:51

Mitt første møte med politiet


Da vi bodde i USA ble vi stadig stoppet av politiet da vi var ute å kjørte, og ifølge dem hadde dem alltid en god grunn. Enten var det fordi vi ikke hadde stoppet lenge nok ved et stoppskilt, nemlig et sekund for lite, ellers så var det andre småting som dem pirket på. Altså saker ingen blir stoppet for i Norge, og de virket overivrige på å skrive ut bøter. Etter dette synes jeg det er ubehagelig å bli stoppet av politiet.

Her om dagen, midt i julestresset ble jeg stoppet for første gang i kontroll. Politiet stoppet alle bilene som kom fra alle retningene, og alle måtte blåse for å sjekke promille. Jeg hadde jo ingenting å frykte, for de som kjenner meg vet jeg er avholds, men likevell synes jeg det er litt ubehagelig å bli stoppet. Jeg blåste og fikk glatt kjøre videre. Politiet var veldig hyggelige og det var en grei opplevelse om man kan si det slik. Jeg er utrolig glad de har blitt ivrige på å ha slike kontroller, slik at de får stoppet alle skumle mennesker som ikke burde ha vært i trafikken.  • 30.12.2015, 15:49

Nytt i Prinsessa sin garderobe


Pelskåpe fra Mayoral. Elsker denne, den er så god

 • 30.12.2015, 12:55

Endelig


På Søndagen hadde vi endelig en utedag i snøen hvor vi prøvde ut alt vi fikk i julegave av uteleker. Det va kjempe morro, og lilleprinsen synes det var vedig stas med så mye gøy å leke med. Aller mest populært var det å ake nedover bakkene, og bygge snøhule. Vi storskoset oss hele gjengen, mens prinsessa sov søtt i vogna si. Vi fikk flere timer ute i snøen, for snøen må nytes før den plutselig er borte igjen.
På ettermiddagen dro vi på julemiddag hjemme hos min pappa. Pappa og gjengen lager alltid så god mat, og i dag fikk vi servert favorittsalaten min, og kalkun med masse deilig tilbehør. Dette må være årets sunneste julemiddag så langt, og så godt da. Småttisene leket seg masse sammen, for Ariana var der hun også:) En herlig kveld med alt for mye god mat.Akkurat slik romjula skal være

 • 28.12.2015, 15:41

The Perfect Christmasgift


Lilleprisessa var så heldig at hun fikk dette settet fra Lillelam • 27.12.2015, 20:08

Den magiske julen vi gikk glipp av


2.juledag våknet vi til et helt hvitt landskap! Helt magisk! Akkurat slik det burde ha vært på julaften. Den magiske hvite julen alle drømmer om. SNøen kom..Ja den kom den.. 2 dager FOR SENT!!! MEN når man har småbarn er det jo gøy med snø uansett når den kommer, for nå får vi endelig brukt skiene og rattkjelkene våre. Morro!!! Vi gleder oss til å nyte snøen før den forsvinner igjen.

2.juledag startet vi dagen kl 10, akkurat som dagen før. Det er godt å sove litt ekstra i disse  juletider, og det virker som småttisene føler akkurat det samme. I 3tiden var vi invitert hjemme hos svigers på Brunsj. Maten som ble servert var fantastisk, og det var så mye å velge mellom. Jeg smaker som regel på det meste, og ble jammen meg mett enda en gang. Koselig med slike familiesammenkomster, og småttisene har det jo alltid så morro sammen <3

  • 27.12.2015, 10:11

Sykis


Etter frokost/lunsj hos Johnny første juledag tok vi turen rett til mamma og Bestetor for å spise middag. De serverte alt mulig; Både pinnekjøtt, ribbe, julepølser og kjøttkake, så her var det noe for alle og hvermann. Det var fult hus, både min onkel og dama hans, søs og hennes familie, og oss da. Koselig! Lillejenta vår fikk sitte ved bordet og spise middag hun også, noe som var veldig stas. Hun har blitt så stor nå, det er rart hvor fort tiden går, og hvor fort disse små vokser!

Etter middagen var det dessert, hjemmelaget riskrem. AAH, det er godt altså! Og det hele ender med en overmett Linda. Vi var ikke alt for lenge hjemme hos mams, for lillejenta vår var litt småslapp og hele gjengen var sliten etter å ha vært på farten hele dagen. Resten av kvelden gikk med til å rydde etter julaften, for det rakk vi ikke på julekvelden.

I løpet av natten ble prinsessa verre i formen med 39 i feber og en forferdelig hoste. Får håpe hun blir bedre rimelig raskt, for nå har hun hadd feber på og av i flere uker. Den kommer og går hele tiden.


Extremt dårlig oppløsning på mobilbilder altså? 

 • 26.12.2015, 23:10

Lite visste vi da


Første juledag hadde vi dobbelbooket; Lunsj en plass, og middag en annen plass!  Herlig! Det er mye man skal rekke i løpet av jula, og mange man skal rekke å besøke. Og noen ganger må man ta to på en dag for å rekke gjennom alt. Dagen startet vi med en fantastisk frokost/lunsj hjemme hos en av fadderne til våre barn, nemlig  Johnny. På menyen sto det nybakte brød, eggerøre, laks og mye annet godt. Ariana var der også, noe som var veldig morro for lilleprinsen. De leket seg med en av julegavene prinsen hadde fått.

Vi dro til Johnny i 12tiden, sultne og uten å ha spist frokost, hele gjengen. Skal sies at vi sov til klokka 10 alle mann inkludert de to småttisene våre. Så vi sparte oss til serveringa hjemme hos Johnny, og det er jeg jammen meg glad for. Det er mye mat som inntaes i disse juletider, og nok blir det likevel!

I løpet av de 4 timene vi var hjemem hos JOhnny på Grillstad Marina så blåste det opp til skikkelig storm. Lite visste vi da hva som ventet oss på kvelden, og neste dag. Nemlig SNØØØØ!! (men det er en annen historie) Det var meldt OBS varsel pga storm, og bygningsmaterialer fløy løst på Grillstad. Jeg liker ikke å kjøre i slikt vær, men da vi skulle videre klokka 16 gikk det overraskende bra. VI merket ikke noe til det såkaldte ekstremværet da vi var i bila. 


Prinsessa hadde på seg nykjolen som hun fikk i julegave fra Tante Marty <3 Nydelig kjole på en nydelig jente • 26.12.2015, 19:49

Julaften!!


Da er julekvelden overstått og det ble en svært vellykket aften. Dagen startet slik den skulle med julestrømpe, godis, og mange herlige juleprogram. Tilogmed lilleprinsen synes tradisjonfilmene våre var helt ok å se på, så det var veldig koselig. Vi spiste en god julefrokost og tok dagen helt med ro. På formiddagen dro guttene på besøk til famme og beste, mens mammsen og lillejenta var hjemme og ordnet istand til kvelden. Vi dekket bord, støvsugde og ordnet siste rest.

Gjestene kom klokka 16, og da fikk vi en hjelpende hånd med julematen. Vi var litt forsinket, så vi satte oss ikke til bords før klokka 17.30, altså 30 min senere enn vanlig. Men det er helt greit det også. Etter middagen droppet vi desserten fordi alle var stappmette, og etter en liten stund fikk vi besøk av julenissen. Lillesøster sov seg gjennom hele besøket, mens storebror hadde det utrolig morro. Det er stas med besøk av nissen kan du tro. 
Gavehaugen var enorm og vi brukte mange mange timer på å få åpnet alle. Før vi hadde kommet halvveis så ga lileprinsen opp. Han ble lei av å åpne, og måtte ha flere pauser underveis. Vi sparte tilogmed noen pakker til dagen etterpå, for det ble litt for mye på en gang. Vi fikk alle det vi hadde ønsket oss, legger ut bilder litt senere
Borddekkinga ble jeg aldri hundreprosent fornøyd med, men det får bare være. Ble litt for mye nyttårsaktig, og lite juleaktig. Manglet innslag av rødt.Hadde du er bra julekveld?

 • 23.12.2015, 20:58

Må bare si det


Ville bare stikke innom for å ønske dere alle en goood jul! Håper dere får en super julekveld!

Her skal kvelden før kvelden gå med til å dekke bord til morgendagen, vaske gulv og se julefilmer. I tillegg har vi en testkjøring på ribbemiddag, for det har vi kun laget en gang tidligere. Ciao!

 • 22.12.2015, 12:03

Det høres kanskje rart ut


Da jeg var yngre (hahah, høres veldig gammel ut nå altså) da var høydepunktet med julen alle pakkene. Men etterhvert som man blir eldre, så blir pakkene mindre viktige. Selvfølgelig er det koselig og spennende, men pakkene er ikke meningen med julen lengre. Nå er det familietid, god mat og hygge som topper på listen. Og det som kanskje kan høres litt rart ut for noen, er at jeg gleder meg mer til å se barna åpne pakkene sine, enn å åpne mine egne. Jeg gleder meg til å se reaksjonen og hvor glade de blir.

Jeg vet at det er to små som er heldige og får mye mer enn de kunne ønsket seg, og jeg tenker på de som ikke har det like greit. Vi har vært å donert julegaver til de som har mindre, og det håper jeg enda flere gjør. Alle fortjener en super jul, hvor gode minner skapes! Julen handler også om å bry seg om andre, for det kan være lett å glemme i julestresset. 


I kveld når småttisene sover skal vi legge alle pakkene under juletreet, for nå begynner det å fylles opp på barnerommet. Jeg ser frem til å se ansiktsutrykkene på barna når de våkner imorgen tidlig.  

 • 22.12.2015, 08:54

Det er mye som skjer


På selveste Julaften blir jenta vår hele 9 måneder. Åh, som tiden flyr! De siste dagene har det skjedd utrolig mye, fra å plutselig reise seg selv ved bordet, til å stå helt alene uten å holde seg fast i noe. I går forsøkte hun tilogmed å ta sine første skritt, men foreløpig er det tryggest å holde i hånda til mamma. Det er så spennende å se utviklingen på denne alderen. Prinsen vår krabbet jo aldri, han gikk jo plutselig, men ikke så tidlig som dette. Er spent på når Littja kommer til å ta sine aller første skritt helt alene, men jeg gjetter at det ikke er så lenge til. Hun elsker å komme opp å frem!

 

Nå gleder vi oss sykt mye til julaften, kan ikke tro at Desember har gått så fort. Nå er det bare to dager igjen, og jeg og lilleprinsen teller ned dag for dag. Det nærmer seg med stormskritt. Juleklærne er funnet frem, og nå skal de bare strykes så er alt klart. Jeg og prinsessa skal ha på hvite kjoler, og pappsen og prinsen skal ha på dress med matchende skjorte. Det blir så fint!

Håper alle har litt julestemning nå! Her skal jeg jobbe hardt i  innspurten for å få den siste julestemninga som mangler. Jeg merker at det er hakket vanskeligere å komme i julemodus når snøen er totalt fraværende og det er 7 grader ute. 


Om vi ikke snakkes før den tid; God jul alle sammen

 • 20.12.2015, 01:21

Skal ikke være lett


Hei i natten?.

Jeg er så effektiv på natten, i kveld har jeg gjort ferdig julevasken, jeg ble faktisk akkurat ferdig. Nå gjennstår det kun å pakke inn to julegaver før jeg skal sette meg å se en julefilm. Det er synd døgnet har så få timer, for det er jo ikke lenge til jeg må oppe igjen. Men snart er det juleferie, det skal bli godt for alle mann!

Det kjedelige er at Prinsessa vår er syk for 2.gang på ganske kort tid nå. Det er feber som herjer, og som kommer og går. Pluttselig er feberen oppe i 39 grader, så er den borte igjen. Så kommer den tilbake. Men heldigvis er almenntilstanden bra. Prinsessa synes mamma er veldig god å ha når hun er syk, og vil være i armene mine hele tiden. Noe hun selvfølgelig får når formen ikke er på topp, og ellers... Om hun ikke blir bedre til over helgen så blir det en tur til legen før julen ringer inn...

Nå er julegodisen lagt frem, julepynten er satt på plass, og det meste er klart til å ta imot besøk på selveste dagen! Vi gleder oss til jul!  • 17.12.2015, 14:10

Et lite problem


Det er faktisk et lite problem å være FOR effektiv. Nemlig? Jeg var ferdig med julevasken for godt over en måned siden. Men når man begynner såååå tidlig, så føler man fort man må vaske enda en gang  før jul. ja, ikke bare gulvet altså, det vaskes jo ofte, men krinker og kroker. SLik som under sofa, under tvbenk, under stuestolene og så videre?. I dag hadde jeg denne vasken for 2.gang. Men nå skal det holde til jul! Sofatrekk og stoltrekkene har også fått seg en omgang.

Et annet problem er julegavene. Når man blir ferdig med disse tidlig, så ender det alltid opp med at man kjøper mer enn man egentlig hadde planer om. Det dukker stadig opp ting man gjerne skulle ha kjøpt, så nå tror jeg barna er oppe i hele 15 julegaver ! Lurer på hvordan vi skal få plass til alt under treet. 

 • 16.12.2015, 01:19

Julegård


Forrige Søndag var det tid for vår tradisjonelle Sverigetur før jul, men pågrunn av manglende barnevakt måtte jeg holde meg hjemme med småttisene. Ingen av de er særlig fan av å kjøre timesvis i bil, og vi dro heller på julegård for å finne på noe ekstra gøy mens pappsen dro til Sverige. Julegård er også en fin tradisjon vi har innført, og vi var her i fjor også.

VI dro sammens med søs og familien hennes, og så på mange forskjellige dyr på gården. Småttisene fikk hoppe i høyet, noe som var kjempe morro. Je gpresterte  å miste en del av canonkameraet mitt midt i høyhaugen, men etter flere runder med leting dukket den plutselig opp igjen, helt på bunnen av høyhaugen. (en gang mistet jeg mobilen min i høyet også, og tro meg, det er ikke lett å finne ting man mister i en høyhaug. Heldigvis hadde jeg lyd på, og fant den tilslutt)

På julegården var det skikkelig julestemning, og vi fikk se på fjøsnissen, et fint pyntet juletre, og høre på fantastisk julemusikk. Nå er det ikke lenge igjen til julaften, ååh, som vi gleder oss!!!! Da pappsen kom hjem fra Sverigre hadde han med seg masse godis, og en helt ny kaffemaskin! Endelig har vi en kaffemaskin som funker! Loooveit!!! Vi koset oss med pizza og julefilm resten av kvelden! En herlig dag med andre ord:) 

 • 13.12.2015, 01:15

Hjemmesydd vognpose


Det er ikke til å skjule under en stol at Prinsessa vår har mye fint i skapene sine, og en av tingene jeg netopp har begynt å bruke til henne nå, er en hjemmelaget vognpose jeg selv har sydd. Jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd, jeg bare elsker den vognposen! Den passer perfekt til stokkevogna vår, og Prinsessa er så varm og god der hun ligger tullet inn i posen sin <3

 
Elsker denne vogna

 • 12.12.2015, 23:42

Bursdag på Leos lekeland


Forrige helg var Lilleprinsen invitert på sin første bursdag på Leos lekeland. Dette hadde han sett frem til hele uka, for ikke bare var det bursdag, men på Leos Lekeland av alle ting. Ja, det var virkelig noe å glede seg til.

Bursdagen var kjempe stas, småttisene fikk masse godt å spise, og masse underholdning. De løp rundt og leket seg i mange timer, storkoset seg hele gjengen. Tipper det er en gutt som vet hvor han vil feire bursdagen sin når han har bursdag neste gang.

Lillesøster var med på bursdagen hun også, og selv om hun fortsatt er veldig lita, så storkoset hun seg. Det var masse action å følge med på hele tiden, og etter et par timer ble hun så sliten at hun sovnet i vogna si. Der sov hun søtt helt til vi dro hjem.

 • 10.12.2015, 10:14

For å komme i julestemning


På Søndagen var det dags for årets første pepperkakebaking. Pepperkakebaking gir meg julestemning! Vi dro hjem til søs ganske tidlig på formiddagen og tok oss en Søndagstur før vi baket pepperkaker. Turen gikk til en barnehage i nærområdet. Det er så koselig å gå på tur plasser man ikke har vært tiligere, og utforske nye steder. Vi gikk vell ca 1 times tid, og småttisene var slitne da vi kom hjem.

 

Vi baket masse pepperkaker og hørte på julemusikk. Veldig koselig. Etterpå spise vi mange av pepperkakene også, synes bakeverket alltid smaker mye bedre før jul enn i jula, for da er man så mett av alt annet man spiser. Heheh? Julestemning hjemme hos søs: 

 

 • 09.12.2015, 20:11

Ny bilstol


For en stund siden bestilte jeg en ny bilstol, Concord Reverso, hos Mimmis, og det tok ikke mange dagene før den dukket opp I posten. Jeg elsker så kjapp levering. Denne bilstolen hadde vi virkelig sett frem til å motta å teste ut, fordi den skiller seg såppas ut fra andre bilstoler vi har prøvd tidligere. Som nevnt i tidligere innlegg passer denne stolen fra nyfødt til ca 4 år, så det var gøy å sjekke om det var like god plass  til 3åringen, som det var til babyen vår på 7 måneder.

 

Først prøve jeg den til lillesøster, og hu satte perfekt i den. Vi måtte ta ut spebarnsputen for hun er jo ikke akkurat nyfødt lengre, men da den var tatt ut, satt hun kjempe godt, og hadde god plass. Denne skal vi sette i bilen og bytte ut maxicosien som vi har hatt frem til nå. Dette er en perfekt stol for hennes alder.

Så var det storebror sin tur til å prøve den. Da var det kjempe lett å justere fotstøtten og nakkestøtten slik at stolen passet til hannes størrelse. Det tok ikke mer enn maks et halv minutt å tilpasse den til han. Og vet dere hva, han satte like perfekt i bilstolen som lillesøsteren gjorde, så dette er en stol begge to kan sitte godt i.

 

Nå gleder jeg meg til å få den montert i bilen, for lillesøster hater maxicosien sin. Det geniale med denne stolen er jo at den kan brukes fra nyfødt og helt til barnet er 22kg/105 cm. Bilstolen er også på tilbud akkurat nå til kun 3190, og du finner den her.

 

Hvilken bilstol har du, og hvorfor?

 • 09.12.2015, 19:38

Næihmen så flott da!


I dag tok det ikke lange tiden etter vi sto opp at hele leiligheten ble helt mørk. Strømmen hadde gått i hele området, og da jeg ringte til trønderenergi fikk jeg bekreftet at strømmen skulle være borte helt til kl 15. OMG, en hel dag uten strøm! Slitsomt, ingen tv/internett/Mulighet til å lage mat, og ikke minst ? stappmørkt!

 

Men levende lys er jo koselig det! Problemet er at man får liksom ikke gjort så mye fornuftig. Det endte med at jeg tok med meg småttisene og campet til mamma et par timer, og det er jo alltid koselig. Da vi kom hjem på ettermiddagen var strømmen endelig tilbake og vi kunne leve som normalt igjen. Puh! Man merker virkelig ikke hvor mye strøm betyr i hverdagen før man plutselig er uten! LINDA H JOHNSEN

Jeg er ei livsglad jente fra Trondheim som blogger om hverdagen som mamma, shopping, skjønnhet og trening. Takk for at du tok turen innom min blogg, håper å se deg igjen snart! Legg gjerne igjen en kommentar

Search

Bloggdesign

hits