hits
 • 16.01.2018, 17:48

Happy New year


Godt nyttår alle sammen, det har jeg ikke rukket å få sagt enda. Kan ikke tro vi allerede er halveis ut i Januar allerede. Dagene flyr like fort som alltid, men nå jobber jeg hardt for å få utnyttet de maks! Det er godt at vi går mot vår og lysere dager, for våren er min absolutte favoritt årstid!

Nyttårsaften feiret vi hjemme hos oss, med et vennepar på besøk. De har to barn som er omtrent på samme alder som våre to barn, og de leket så det suste hele kvelden lang. De holdt ut til over klokken 00.00 og fikk med seg rakettene de også. Det er utrolig koselig med raketter, og vi hadde en fin utsikt hvor vi så utover slik at vi fikk med oss rakettene fra mange andre steder.

Det var Alex som stod for matlagingen, og han laget pinnekjøtt for første gang. Jeg har aldri vært noe fan av pinnekjøtt, men det var helt fantastisk. Er det noen som kan å få mat til å smake godt, så er det han! Et talent på kjøkkenet! En superkoselig kveld med god mat og godt selskap. En god start på det nye året, og kvelden varte lang ut i nattetimene.

 • 08.01.2018, 21:58

Mine nyttårsforsetter


Nå som et nytt år har begynt, er det på tide å sette seg noen mål og ønsker for det nye året. Disse kan jo selvfølgelig endres underveis, eller man kan komme på nye i løpet av året. Men foreløpig er min liste slik:

 1. Være mer spontant 
 2. Gjøre mer av det jeg synes er moro! 
 3. Finne på ting utenom det vanlige sammens med barna minst en gang per uke 
 4. Bruke mindre penger på klær 
 5. Trene mer organisert og aktivt, med minst tre økter per uke 
 6. Ta alle kjangser som byr seg
 7. Slutt å være så redd for alt å heller tenke positivt
 • 01.01.2018, 18:24

Enn å ha sånn uflax


Rett før nyåret presterte komfyren vår å ta natten. Den er bare 5 år gammel, og jeg trodde virkelig de skulle vare lengre enn det! Men garantitiden er over, så da måtte vi bare investere i ny komfyr. Kjedelige penger i juletiden altså!

Og ikke nok med det, jeg greide å miste nøklene mine i en søppelcontainer samme dag! Snakk om å være stresset altså, det skal ikke være mulig..! Men mulig var det, og plutselig hadde jeg en nøkkel mindre.

Nå gleder jeg meg til å få ny komfyr i hus, for det er ikke enkelt å lage mat uten!

 

 

 • 01.01.2018, 03:22

Julens sammenkomster


Det som er så fint med julen, er alle familiesammenkomstene vi har. Ingenting er mer koselig enn å treffe hele familien å spise et godt måltid sammen. Første juledag besøkte vi Johnny i det koselige nye huset hans langt oppe i Singsås en plass. Det var skikkelig vinteridyll der, og utrolig mye julestemning. Vi spiste lunsj sammen i det trivelige huset, og vi var på besøk i flere timer. Når man kjører så langt er det greit å være på besøk ei stund.

Andre juledag var vi på brunsj hos Alex sin familie. Der ble det også servert mye god mat, og barna storkoset seg der også. De får jo møte søskenbarna sine på slike familiesammenkomster, og det er jo alltid veldig stas. Lillesøster elsker å ha med seg dukken sin som hun fikk i julegave fra Bestemor. Den er så utrolig søt! På fredagen var vi på middag hos pappa. Dette måltidet var et av høydepunktene i hele julen, for pappa og Tone er utrolig flinke til å lage mat. Her fikk vi servert kalkun med det beste tilbehøret, noe som var utrolig godt! Nå er juleferien snart over for denne gang, og jeg er veldig klar og motivert for å starte et nytt år! 

 • 30.12.2017, 18:24

Litt tidlig for noen


For to dager siden pakket vi bort jula, og det føltes veldig godt. Nå er jeg så klar for et nytt år, og med det samme julen ble ryddet bort, så tok jeg vårrengjøringen i samme slengen. Nå er skap og skuffer ryddet, og vi har mye bedre plass. Ting er organisert og nå er det mye lettere å hente frem klærne jeg skal bruke, og annet stasj jeg trenger. Garderoben er rensket, og en hel svartsekk med klær er pakket bort! Slik er det iallefall godt å starte det nye året! Nå gleder jeg meg veldig til 2018!

Julen, du var koselig så lenge du varte, men nå er det over for denne gangen. Sees igjen neste år! Det skal sies at vi har hatt juletreet fremme siden 1.des

 • 28.12.2017, 22:35

Julaften


Julaften feiret vi hjemme hos oss, noe som er ganske greit og praktisk når man har små barn. Det er noe med det å være hjemme på julekvelden, og slippe å stresse med å dra hit og dit. I år fikk vi besøk av mamma, og siden vi kun var tre voksne, så var det ikke noe stress med julemiddagen i det hele tatt. VI serverte ribbe og hjortesteik, for meg er det nemlig tradisjon med ribbe, mens samboeren min er mer vant med vilt. Maten var veldig godt, slik den alltid er når Alex kokkelerer. Mamma hadde laget dessert, men som vanlig var vi for mette til å hive oss over den etter middagen.

Gavehaugen var megastor i år, men overraskende nok så var vi ferdig med å åpne alle gavene klokken 20.00! Hahah, så kort tid har vi aldri brukt før, men det har sikkert en sammenheng med at vi var så få folk. Jeg er vant til å holde på til minst 23.00, men i år gikk det fort unna altså. Egentlig så var det ganske godt, for da hadde vi resten av kvelden til å nyte gavene, og hverandres selskap.

Håper alle har hatt en fin jul så langt

 • 25.12.2017, 19:29

Det skjedde så fort


Julaften kom utrolig brått på i år! Selv om jeg starter med julegavene tidlig, og er ferdig lenge før Desember. Førjulstiden har gått så utrolig fort, og plutselig var uken her med den store dagen. Heldigvis rakk vi gjøre masse siste uken før jul, og innen julekvelden ringte inn, så var vi i mål med alt! På Lillejulaften har vi tradisjon om å møtes å spise julegrøt, og i år var det hjemme hos min søster. I fjor var det hjemme hos oss, så her deler vi det opp og tar det annenhvert år. Både mamma og broren min kom og spiste med oss. Det er utrolig koselig å samle familien før julekvelden, spesielt når man ikke feirer julaften sammens med alle lengre. Da betyr diss familiesammenkomstene ekstra mye.Barna leket seg så godt sammen, de har det alltid så moro når de treffes. Så fikk de dele premien for mandelen også, selv om vi ikke hadde mandel i grøten, hehe. Barna var veldig fornøyd med det.  Da vi kom hjem på kvelden laget vi middag nummer to, og da var det julemat som sto for tur. Alex laget ribbe, og det er den beste ribba jeg har smakt. Selv om jeg egentlig var stappmett fra før så spiste jeg mye fordi det var så utrolig godt. Jeg som egentlig ikke liker ribbe en gang. Greit å ha en kjæreste som er så flink til å lage mat!  

To små som venter på julenissen :) 

 • 18.12.2017, 21:32

Some days are worth remembering


På Lørdagen hadde vi en super vinterdag her i Trondheim. Det var 6 minusgrader, og masse snø, helt perfekt vintervær med andre ord! Derfor tok vi turen innover skogen, både jeg, lillesøster, Tante tine med barna, og Johnny. Sistenevnte stilte med grill og grillmat, og vi hadde en flott dag utendørs med leking i snøen, aking ned bakkene, og leking i skogområdet. Storebror fikk være hjemme med pappsen, for han hadde feber dagen før, og var ikke helt i form.

Er ikke stemningen bare helt magisk? 

 • 15.12.2017, 15:49

Den store turnhelgen


Forrige  Lørdagen var det siste innspurt før turnjuleshowet som var på søndagen. Årets siste turntrening, og siste kjangse til å finpusse dansen som skulle fremføres på Søndag. Lillesøster elsker å være med å se på turn, og hun lurer seg alltid til å prøve turnapparatene. Det spørs om hun bør få begynne til våren hun også!

 På Søndagen var den store dagen! Det er så utrolig moro å se på alle de flinke barna som hopper salto på trampoliner og slår hjul bortover hele gulvet. Jeg blir så imponert! Storebror var med å hadde opptreden sammen med gruppen sin, og han var jo så utrolig flink! Det er så gøy å se hvor mye de utvikler seg på et halvt år, og hvor trygge de blir. Dette var moro ja.

PÅ grunn av at lillesøster har vært i halv-dårlig form hele helgen, dro vi hjem like etter opptreden til storebror. Da hadde lillesøster behov for å dra hjem å slappe av litt, før turen gikk videre på middag hjemme hos bestemor. Hos bestemor er det alltid like trivelig, og barna var høyt og lavt hele ettermiddagen. Så energiske altså:) Alle utenom lillesøster så klart, hun foretrakk armene til mammaen sin. Det er godt med litt ekstra trøst når formen ikke er helt på topp.

Og apropo dårlig form - jeg kan ikke å kle meg etter været! Det er helt flaut egentlig, jeg går i kortarm under en tynn jakke når det er 10 minusgrader ute! Noe som har resultert i tørrhoste og vond hals. (julegaveforslag kanskje? Jeg ønsker meg ULLUNDERTØY)

 • 12.12.2017, 20:27

Helt utrolig


Hvor ble det av adventstiden? Det er jo julaften allerede neste uke, det er så rart å tenke på! Kalenderen har allerede rukket å bli halvtom, og mens pakkene forsvinner fra kalenderen, blir det flere og flere pakker som skal under juletreet. Nå mangler jeg kun en pakke, og det er til storebror. Det er nemlig noe jeg bestemte meg for å kjøpe for lenge siden, som jeg enda ikke har fått tak i. Jeg har enda ikke hatt tid til en ordentlig juleshoppingsrunde, for tiden flyr fra meg! Det er så mye jeg ikke rekker om dagene! Men det er ikke juleaften riktig enda, så det er fortsatt litt tid igjen - heldigvis!

Nå er det bare å hive på seg joggeskoa, og gjøre seg klar til innspurten! Hahah,, jeg vet jo ikke engang hva vi skal servere på julaften, så det er nok å få på plass før neste uke og julen ringer inn! Ha en super førjulstid alle sammen!

#christmastime

 • 10.12.2017, 16:12

Tidlig ute sa du?


Forrige helg pyntet vi juletreet, litt for tidlig for mange, men for meg så betyr juletreet så mye for julestemningen. Det er så koselig når juletrelysene er de eneste lysene som lyser opp rommet. Nå blir det julestemning.

 • 09.12.2017, 01:52

Noen utfordrende dager


Forrige uke var jeg så uheldig at jeg våknet en dag med en bil som ikke ville samarbeide. Det endte med at jeg kom en time sent til jobb. Ikke nok med det, men da jeg skulle hjem fra jobb var bussen 20 minutter sen, og jeg rakk så vidt å hente i barnehagen før de stengte dørene. Håpløst å leve uten bil altså. Samme kveld skulle vi ordne bilen, men selv om vi var oppe til 03.00 den natten, ble det ikke noe suksess.

Heldigvis fikk jeg hjelp fra familie til å fikse bilen dagen etterpå.  Det var egentlig ikke så mye som skulle til, så lenge man har det rette utstyret! Da var endelig hverdagen tilbake til normalen igjen, og jeg kunne leve som før. Må innrømme at jeg  ikke følte meg så handy når jeg ikke greide å fikse problemet selv, og jeg har innsett at jeg har mye å lære om bil. Har alltid sett på meg selv som ganske handy, men ikke når det kommer til bil tydligvis.

Nå flyr dagen frem til julaften, kan nesten ikke tro at det bare er cirka to uker igjen. Jeg mangler fortsatt en julegave, og det er til min kjære samboer som aldri ønsker seg noe. Tror jeg må finne på noe lurt her! 

 God helg alle sammen!

 • 30.11.2017, 23:50

Kan nesten ikke skjønne det.


Dagene flyr så fort, og ukene raser avgårde. Nå er det jo desember straks, enn det da. Barna har telt ned dagene de siste ukene, for de gleder seg så utrolig til å få kalenderne sine. Her er det både pakkekalender, haribokalender og bokkalender. Noe for enhver smak med andre ord. Personlig gleder jeg meg mest til Bokkalenderen, for det blir ei koselig lesestund før leggetid hos barna. 

 

Vi er godt i gang med juleforberedelsene, men julefølelsen har ikke ankommet enda. Men på tross for manglende julefølelse så er alle julepakkene pakket inn, vi har tatt frem nisser og julepynt, og vi har til og med tatt opp juletreet. Alt for å få julestemningen på plass før julen kommer. Men sant skal sies, treet er ikke pyntet enda, det tar vi ikke før til helgen, får da være måte på.  For meg så er førjulstiden den koseligste tiden, og tiden for å komme i julestemning. Så nå er det bare å skru opp julemusikken på høyt volum å nyte førjulstiden uten butikkstress og bekymringer.

 • 18.11.2017, 13:33

Er det mulig?


Her om dagen ble vi enige om at mamma skulle komme på middag hos oss, men jeg er absolutt ingen husmorsemne. Jeg tror mamma egentlig visste at hun selv kom til å ende opp med å lage middagen. Hahha, er det mulig liksom? Det er litt av en kontrast mellom meg og søstera mi, for når hun inviterer på middag er det alltid noe storslagent. Ofte med hjemmelaget dessert i tillegg til et perfekt middagsmåltid. Skulle gjerne ha hatt litt av matkunnskapene hennes, men hos meg har det aldri vært noe interesse for matlaging. Jeg foretrekker å få det servert. Det henger nok sammen med at søstera mi alltid laget mat til oss da vi flyttet hjemmefra, og da jeg flyttet inn med samboeren min, så tok han seg av matlaginga fordi han trives med det. 

 

Det å lage mat er nemlig noe av det kjedeligste jeg vet,  jeg gjør det kun fordi jeg må. Og det merkes på smaken! Om man elsker å lage mat, og gir litt ekstra i matlagingen så smaker det jo så mye bedre. Jeg håper interessen for mat kommer etter hvert, slik at jeg en dag blir flink til det jeg også. Men foreløpig så ser jeg ikke snev av den for å si det mildt.

 • 16.11.2017, 22:04

Tøff dag


Dagen i dag har vært slitsom. Noen ganger føler jeg at jeg må jobbe så enormt hardt for å oppnå det jeg ønsker, og selv om jeg prøver så hardt jeg kan er det ikke alltid man greier målene. Og det er både skuffende og ganske demotiverende. Det får meg iallefall til å stoppe opp å tenke litt, revurdere noen ting og jobbe videre. Jeg er ikke en som gir opp så lett, og selv om det er frustrerende akkurat nå så vet jeg at det er i motbakke det går oppover. I will never quit! 

 Noen ganger er det bare sånn at ting bare lengre tid enn man ønsker, men da er det bare å sette på et høyere gir for å komme seg videre så fort man bare greier. En dag skal jeg nå målene mine, med eller uten hjelp. Får bare prøve enda hardere. 

 • 16.11.2017, 17:14

Kaos


Nå har jeg snart vært alene med barna en uke, og tiden på kveldene når barna har lagt seg, har jeg brukt til å fullføre julevasken. Klesskap er ryddet, klær er solgt unna, sofa og stoltrekk er vasket, det er vasket under sofa, TV Benk og på lister. Alt det man kanskje ikke gjør så ofte, er nå endelig unnagjort. Kalenderpakkene er pakket og hengt opp, og i tillegg er noe julepynt funnet frem.

Nå kan julen bare komme for min del. Jeg er så glad for at jeg nesten er ferdig med alle julegavene, for da kan jeg bruke Desember på å slappe av å kose meg i stedet for å stresse i butikkene. Da er det egentlig bare å bruke tiden på å komme i julestemning, se julefilmer og lage julepynt. Ingen ting gir meg mer julestemning enn snø, men det er ingen garanti for at vi får snø i år heller. Derfor må jeg ty til andre metoder for å finne julestemningen. Jeg gleder meg til Desember kommer, og førjulstiden begynner, det må være den koseligste tiden i året.

Tilbake til overskriften: Når jeg er i gang med storopprydding, ender det alltid med at jeg ROTER noe ekstremt først. Jeg drar ut alt som finnes i skap og skuffer, for å organisere på nytt, og for å finne ting som ikke behøver å være i den aktuelle skuffen. Slik har det vært mye av den siste uken. Da jeg endelig følte jeg hadde kommet litt i mål kommenterer naboungen at det er så rotete. #denfølelsen. Hahah, men sant skal sies, med leker utover hele gulvet så blir det fort litt rotete. Men leker må man bare tåle når man har barn, så det å ha leker i stuen synes jeg er helt ok

 • 14.11.2017, 23:14

Den beste julekalenderen 2017


Mamma kom innom oss med en gave til barna i dag, nemlig en ny julekalender. Dette må være den koseligste kalenderen jeg har sett noen gang! Kalenderen består av 24 minibøker, en for hver dag frem til julaften. Da blir det hyggelig lesning hver eneste dag sammens med barna, tenkt så utrolig koselig da! Og det beste av alt, kalenderen kan brukes om igjen hvert år, så blir det som en koselig tradisjon. Når barna blir voksne og får egne barn, kan de gi kalenderen videre. Jeg gleder meg som en unge til å være med å åpne denne!

 • 12.11.2017, 17:26

Det måtte bare skje


Tidlig på Lørdagsmorgenen dro pappsen i huset på jobbreise. Vi var ikke en gang våken da han dro, for han dro lenge før solen hadde stått opp! Nå er jeg alenemamma for noen dager, men det går nok helt fint. Da vi endelig sto opp på Lørdagen så var det egentlig bare å hive seg rundt for å dra på fritidsaktiviteter. Etterpå måtte vi handle litt til resten av helgen, så var det bare å dra rett hjem å skifte fordi vi skulle i bursdag litt senere.

Bursdagsbarnet var Emma Aurora som allerede har rukket å bli 2 år! Som tiden flyr, og nå er det heller ikke lenge til lillesøster her i huset blir tre år. Det er helt rart å tenke på, barna vokser så fort! Men tilbake til saken, bursdager er alltid moro, og bursdagsbarnet var helt i ekstase over alle pakkene hun fikk. 

 Søs hadde laget en helt fantastisk kake! Den var helt ubeskrivelig god, og veldig mektig. For etter bare et stykke, så var jeg stappmett. (Nå skal det sies at kakestykket jeg tok var veldig stort) men som den kakemonsen jeg er så er det rart jeg stoppet etter bare et stykke. Det var også masse annet godt å smake, og er det bursdag så er det bursdag, da er det lov å spise litt ekstra! 

 

Lillesøster var kledd i tyllkjole fra PompDeLux for anledningen. En utrolig søt kjole, jeg bare elsker tyllkjolene fra Pomp. Lillesøster hadde ikke hatt tid til noe dagdupp denne dagen, for vi var stortsett på farten hele tiden. Men på vei hjem fra bursdagen så sovnet hun i bilen, det var bare ikke til å unngå. Når vi endelig kom oss hjem så var det bare å bære henne over i sengen,  få av finstasen og få på pysjen. Og lillesøster, hun sov seg gjennom hele prosessen! Sovebarn altså. 

 • 11.11.2017, 00:40

Plutselig sa det Bang


Helgen startet ikke helt slik den burde, den startet heller ganske så dramatisk. Jeg var inne på badet å skulle vaske noe i dusjen. Underveis måtte jeg flytte litt på døra til dusjkabinettet, og deretter så satte jeg meg ned på huk. Plutselig sa det bang, og hele døren pulveriserte og fløy mot meg, på vei ned mot bakken. Jeg ble kuttet flere plasser på hendene, og fikk håret full av glassbiter. Blodet fosset fra et lite dypt kutt, og jeg ble utrolig skremt. Er det mulig liksom?

A måtte kjøpe med kost og støvbrett hjem, i tillegg til haugevis med svartsekker. Så istedet for å slappe av å ha en rolig start på helgen, ble det helgevask og full opprydding i flere timer. Det var haugevis med glassbiter og pulver over hele badet! Nå er vi endelig i mål, og det gikk heldigvis bra med oss alle. Men det er helt sykt å tenke på at noe slikt plutselig kan skje, skal ikke gå an! 

 • 09.11.2017, 17:02

Dere vil synes det er galskap!


Guess what?  Jeg er faktisk ferdig med å pakke inn julegavene! Galskap eller hva? Jeg får skikkelig julestemning av å pakke inn julegaver, og er i stemning for å ta frem julepynten allerede. Det er litt i tidligste laget enda, men det frister noe fælt. Jeg er glad vi bruker å ta frem juletreet i starten på desember, for da er det virkelig tid for å få mer julestemning. Og hva gir vell mer julestemning enn et juletre? For meg er førjulstiden den aller fineste tiden, og tider for å fine frem julestemningen.

Når det kommer til julegaver så har Lillesøster har gjort det klart at hun ønsker seg en ASI dukke! Det første hun sa da hun så den var "mamma, den vil jeg ha" så utrolig søtt, dukkene er jo så utrolig fine, og hun elsker dukker. Så får vi se hva julenissen dukker opp med. 

 

LINDA H JOHNSEN

Jeg er ei livsglad jente fra Trondheim som blogger om hverdagen som mamma, shopping, skjønnhet og trening. Takk for at du tok turen innom min blogg, håper å se deg igjen snart! Legg gjerne igjen en kommentar

Search

Bloggdesign