• 26.07.2017, 10:33

Bilferie med barn


Da har vi nettopp kommet hjem fra en ukes lang bilferie med barna. Det har gått over all forventning og vi har hatt en fantastisk tur. Vi kjørte til Oslo fra Trondheim forrige Tirsdag. Vi valgte å ta den korteste ruten, og droppet å dra innom Lillehammer. Vi kjørte helt til den store Sølv Elgen på Bjøråa Rasteplass og spiste lunsj der.

Der hadde de også en lekeplass hvor barna fikk boltre seg fritt før det var flere timer i bilen igjen. På Veien til Oslo stoppet vi hele tre ganger, men det må man regne med når man kjører med barn. Dessuten så er selve bilturen en stor del av ferien når man er på bilferie, og da er det bare fint å ta seg god tid!

Tips for at bilferien skal gå så bra som mulig:

  • Sørg for å ha underholdning til barna. Gjerne en film på Ipad eller DVD spiller. (husk at denne må festes i bilen, på grunn av sikkerhet)
  • La barna spise i bilen (vi har egentlig regel om at mat er forbudt i bilen, men innså ganske fort at når man skal kjøre over 200 mil så må man tillate litt spising i bilen)
  • Legg filmer på Offlineliste før turen, både på Netflix og Viaplay. Da har man et godt utvalg i filmer til turen begynner.
  • Lag spilleliste på forhånd, både noe barna liker å høre på, og noe for oss voksne
  • Planlegg hvor man skal stoppe på forhånd, og legg inn noen lengre stopp hvor man kan leke og være en times tid for å koble av litt fra kjøringen

LINDA H JOHNSEN

Jeg er ei livsglad jente fra Trondheim som blogger om hverdagen som mamma, shopping, skjønnhet og trening. Takk for at du tok turen innom min blogg, håper å se deg igjen snart! Legg gjerne igjen en kommentar

Search

Bloggdesign

hits