På tide å si hadet

I dag startet jeg dagen med en lang spasertur på godt over 90 minutter. Jeg elsker å starte dagen med trening, og kroppen har så godt av det.  Før klokken hadde blitt 11 var jeg ferdig med masse husarbeid, og trimtur, i tillegg til lunsj.

Det jeg spiste til frokost får jeg heller kalle lunsj, da frokosten ikke var før 10.30. Det ble nystekte baguetter med hjemmelaget eggsalat og spekeskinke på toppen. Med ferskpresset appelsinjuice i glasset og noen deilige, søte blåbær på siden. En perfekt frokost.

Hittil i dag har jeg vasket leiligheten, begynt å ordne på terassen til sommeren, vasket putekassen og trent. Ikke den mest effekte dagen jeg har hatt, men sliter med hodepine for tiden så får bare ta ting i tempoet jeg greier.

Hva er planene for resten av dagen? Planen er å rydde ut vinterklærne fra klesskapet mitt. Det begynner å bli varmere, snøen holder på å smelte og det er på tide å pakke bort ullklærne. Det er så godt. Ullklærne skal byttes ut med shortser, sommertopper og sommerkjoler. Det er greit å ha alt klart, for MAI er rett rundt hjørnet. Tenkte i tillegg å poste noen bvinterbilder jeg har tatt. Vinteren kan være veldig fantastisk, men nå er det på ide å si hadet til vinteren og alt som har med vinteren å gjøre. Nå ønsker jeg våren velkommen med åpne armer !

En rar dag

I går var det en rar Mandag, skolene har åpnet og det har samfunnet delvis også gjort – Mer enn det har vært de siste ukene i alle fall. Bussene er stappfulle og det er alt for få busser som går. Smittevernsreglene er umulig å overholde på flere fronter. Jeg har alt for mange sterke meninger om både gjennomføringen av åpningen av samfunnet og hvordan ting fungerer, men tror jeg skal holde dem for meg selv. Men som jeg har sagt tidligere, jeg synes media er dårlig til å stille de viktige spørsmålene, og de stiller alt for få kritiske spørsmål.

Men over til noe annet,  var det faktisk meldt sol igår. Hahha, mye snakk om dette været altså, men ååh som jeg elsker våren når det er solskinn. Men det ble aldri ordentlig varmt og heller ikke noe supert vær. Vi dro likevell på en kveldstur i bymarka, og det var så utrolig fint. Solen tittet frem, og fuglene kvittret. Jeg elsker turer, og er veldig glad vi bor med bymarka rett utenfor døren. Målet er å gjennomføre en spasertur eller en joggetur hver dag – det er så godt for sjelen! Og kroppen ikke minst.

 

Another day, another birthday

I går hadde jeg en skikkelig Slapp-Søndag. Jeg hadde egentlig mange planer, men det er ikke alltid energien strekker til. Det ble noe husarbeid og en bitteliten tur utendørs i det minste. Jeg fikk også organisert litt i sommerklærne som jeg føler det er på tide å pakke frem nå som det er meldt litt sol i ukene fremover.

På ettermiddagen dro vi på besøk til mamma for å feire bursdagen hennes, for andre gang. Det passet ikke for alle på selveste dagen hennes, derfor samlet vi oss i går også. Mamma serverte pizza, og vi koset oss med sjokoladekake som søstra mi tok med. Det er så utrolig koselig å endelig treffe familien igjen, da det har vært alt for lite familietid i disse pandemi-tider. Håper alle har hatt en super helg, og får en super uke!

Veldig Ekkelt

Jeg våknet klokken 05.10 i dag, men heldigvis sovnet jeg igjen. Å våkne klokken 5 på en Søndag er alt for tidlig, så jeg er veldig glad jeg sovnet igjen. Sto opp rundt 09.00 tiden, noe som er helt perfekt for meg! Jeg sover aldri lengre enn til klokken 9, det har jeg ikke tid til.

Det jeg spiste til frokost var overraskende nok en Iskaffe, hahah, kanskje ikke så overraskende akkurat, det er jo standard hver dag.  Etter et par timer spiste jeg to knekkebrød – noe jeg har blitt hektet på for tiden. Knekkebrød med masse pålegg er faktisk ganske godt. For tiden bruker jeg kokt skinke, hvitost og agurk.

Det jeg har gjort hittil i dag er husarbeid. SYnes det er kjekt å starte dagen med å rydde litt for det gjør jeg sjelden på kveldene. Det er alltid noe å rydde, ordne eller organisere. Og jeg koser meg alltid med en TV-serie når jeg holder på med husarbeid. Eller en god Podcast! Det funker det også!

 

Det siste jeg brukte penger på bortsett fra mat, var en veske til meg selv i bursdagsgave. Prøver å shoppe lite for tiden, da vi sparer til ny bolig. Men måtte bare unne meg noe til bursdagen min!

Den jeg snakket på telefon med sist var min kjæreste. Egentlig er jeg alt for dårlig til å ringe folk, men den jeg snakker aller mest med på telefon er Johnny, som jeg liker å kalle min ekstra pappa. Han er god å ringe når jeg trenger inspirasjon og gode råd. Han er heller ikke å finne på Messenger, så telefonkontakt er den enkleste kontakten.

 

Planene for resten av dagen er å gå en tur, rydde enda mer (finne frem sommerklær og sko) og kanskej treffe familie. Jeg har ekstremt vondt i hodet i dag, men det hjelper alltid å komme seg ut i friskluft.

Serie jeg har sett på i dag er Woking Mums. Jeg ble hektet i sesong 1, men glemte å se mer når sesong 2 kom. Derfor har jeg tatt opp tråden nå, og synes det er en behagelig serie. Tror det faktisk er kommet 3 sesonger nå.

 

En Ekkel opplevelse denne uken opplevde jeg da jeg skulle en rask tur på butikken. Der var det en eldre mann som hostet noe helt intenst mens han gikk gjennom butikken. Han hostet “riktig” i arma si, men likevell så er det veldig ekkelt å møte på slike hostere. De har sikkert Corona, og da er jo kjangsen for å bli smittet større. Synes det var ekstremt ekkelt å betale rett etter han, å vite at varene han hadde tatt på, lå på samme rullebånd som jeg måtte legge varene mine på når jeg skulle betale. Hysterisk kanskje, MEN er det rart man tror alle som hoster har corona? Mitt budskap er : HOLD deg hjemme om du er syk! No matter what!

Jeg måtte bare

I går morges dro jeg på butikken grytidlig for å handle inn frokost til mamma fordi hun hadde bursdag! Mamma fortjener det beste, og jeg tenkte det ville være en god start på dagen å få frokost på døra. Jeg kjøpte masse godt til henne, og hadde med flere ballonger da jeg overrasket henne på morgenkvisten. Nå vet jeg mamma ikke er den som liker å få besøk så tidlig, men hun ble veldig glad og jeg vet hun satte veldig stor pris på overraskelsen.

 

På ettermiddagen dro vi på besøk til mamma hele gjengen, og fikk feiret henne med kaker og mye annet godt! Jeg har jo hold meg unna alle i disse coronatider, inkludert familie. Derfor var det utrolig godt å endelig få besøke mamma igjen. Gratulerer så masse med dagen til min kjære mamma! 

Ei lita perle

På  en av finværsdagene denne uken, dro vi til ei lita perle på Melhus. Stedet heter Grønneset, og i min barndom tilbragte jeg mye tid der.  Men nå er det mange år siden sist jeg var der, og barna har aldri vært der tidligere. Søstra mi foreslo at vi kunne ta turen hit på en av finværsdagene, fordi det blåser så sykt mye på Øysand.

Det er så herlig å ligge ved vannkanten når været er så magisk som det var noen dager denne uken. Og selv om det er noe snø på skyggesteder, så er våren her for fullt nå! Jeg kan ligge en evighet i solen og barne nyte det å få litt D-vitamin, det er så godt! Så gir det meg så mye deilig energi! Gleder meg til all snøen er borte, og til flere slike dager fremover.

Ukens Mathandling

Målet for mathandlingen denne uken var å holde seg under 2000 kr, og det klarte vi akkurat. Vi skrev handleliste før handleturen, og kjøpte alt som sto på listen. Vi kjøpte også noe som ikke står på listen, som man plutselig kommer over i butikken og tenker det kan være kjekt å ha. (for eksempel noen nydelige jordbær) Selv om vi beveget oss utenfor listen, så greide vi å holde oss til budsjettet. Nå har vi handlet til 7 middager, og mat til alle andre måltider for 4 personer. På bildene ser man nesten alt vi handlet, men det er noe jeg ikke fikk tatt bilde av som ikke er med.

Alternativ feiring i Coronatiden

For at man skal få ordentlig bursdagsfølelse, synes jeg det er viktig å pynte for bursdag selv om man ikke kan få noen gjester i disse tider. Det er lite som gir meg mer bursdagsfølelse enn ballonger, så til min bursdag hengte jeg opp ballonger overalt. Jeg tror jeg hadde over 50 ballonger totalt (takk og pris for ballongpumpe) Vanligvis elsker jeg rosa ballonger, da jeg alltid har vært veldig glad i rosa. Men siden jeg nå er ordentlig voksen, prøvde jeg en ny stil på bursdags-pynte-fronten.

Rosa ballonger og rosa servietter, ble byttet ut med hvite ballonger og hvite og sølve servietter. Det ble skikkelig fint, og vi hadde i tillegg byttet ut rosa talglys med hvite talglys. Det ble en ordentlig bra feiring, med oss familien på 4. Stor-feiring kan man alltids ta igjen senere, når tiden tillater det. Her er mine tips til en vellykket og annerledes feiring, som funket veldig bra for meg for å få en skikkelig bursdagsfølelse:

  • Pynt som om du skal få huset fullt av gjester.
  • Lag en skikkelig god middag, bedre enn du får på restaurrant (om det er mulig) Vær kreativ.
  • Ha dempet belysning og stearinglys når middagen skal inntas.
  • Pynt deg selv om det kun er deg og familien.

Her blir det aldri varmt

På stranden Øysand i Melhus Kommune er det alltid ekstremt mye vind. Selv på varme dager blåser det så mye at det er ekstremt kaldt på den stranden. På sommeren er det innimellom deilig med en liten vind som kan kjøle ned kroppen i sommersolen, men på denne tiden av året kan det bli alt for kaldt med den ekstreme vinden. Jeg kan faktisk ikke huske en eneste gang jeg har vært der uten å fryse, selv om jeg har hatt på masse klær.

Her om dagen tok vi turen dit for å nyte finværet, men det var bare å pakke frem vindjakken, for å beskytte seg mot stormen. Det var nesten umulig å få fyr på engangsgrillen, men det gikk etter 7-8 forsøk, så pølser ble det til slutt.

Fordelen med denne stranden, selv om den er ekstremt iskald hele tiden, er at de har en søt litne cafe, en koselig liten lekeplass, og strand så langt øyet kan se. Det er fint å gå turer langs stranden, og da kan man gå leeenge.

Noen av mine favorittprodukter

Jeg elsker å sminke meg, selv om samboeren min foretrekker meg uten sminke. Det er ikke til å legge skjul på at jeg føler meg mye mer fresh med litt sminke på. Jeg bruker ikke så veldig mye, men foundation er noe jeg nesten bruker daglig. Min favoritt er Estee Lauder double wear, den sitter så godt, tilogmed når man svetter, trener eller er i badeland. Den er helt fantastisk.

Estée Lauder//Sensai//Estée Lauder//Maybelline//Anastasia Beverly Hills//Anastasia