Statusrapport uke 22

 TERMIN: Terminen min er 30.Mars 2015

♥ PÅ VEI: Akkurat 22 + 2 

NESTE KONTROLL: 6. Desember  til jordmor. Min første jordmortime dette svangerskapet, så det ser jeg frem til. Det er alltid spennende!


♥ VEKTØKNING: 4 kg til nå, nå kan jeg bare gå opp 2 til. Lurer på hvordan det skal gå? høhø

♥ VANN I KROPPEN: Merker ikke noe til det nå, men kanskje litt?

♥  PLAGEREr veldig heldig, for akurat nå har jeg ingen plager. Ryggen kan fort bli vanskelig å være smertefull, men om jeg tar godt vare på meg selv, og ikke bærer mye tungt, så går det bra.

♥  MELK I BRYSTENE: Joa


♥  MATKIKK : Sjokolade – som vanlig, ellers ingenting. Eller JO, MANDARIN

♥  KYNNERE : Neh, er ikke særlig plaget med det nei

♥  SULTENEr ikke sulten så ofte. Vanligvis er jeg skrubbsulten i lunsjtiden mellom 11-12, men nå drøyer jeg lunsjen til 13-14 tiden.

♥  HUMØR: Generelt i godt humør


♥ NAVN: Vi ser ikke ut til å bli enig med det første. Jeg er enig med alle andre, men ikke sambo

♥ KJØNN: Babygirl, nå har vi vært på 3 ultralyder og fått samme svaret

♥ BARNEROM: Inne hos oss den første tiden, akkurat som med Lilleprinsen. Etterpå deler hun rom med søtingen.

♥ UTSTYR: Har kjøpt svært lite, og har nesten ingen rosa klær enda. Stresser ikke, venter til romjulsalget

♥ AKTIVITET INNENFRA: Nå kjenner jeg heldigvis liv daglig, ikke harde spark, men små søte dunk. Ofte når jeg legger meg på kvelden, og når jeg våkner om morgenen. 

 

♥ HODET NED: Nei det er alt for tidlig

♥  OM FØDSELEN: Har ikke tid til å tenke på sånnt enda. JObber 100%, og har mer enn nok å tenke på akkurat nå. Heheh, men når den tid kommer, så er jeg sikkert meget nervøs. Jeg tenker litt i bakhodet at det er så mye som kan gå galt under en fødsel, er kroppen sterk nok til å få det til? men det gikk bra sist, så krysser fingrene 

♥  TUNGT: Føler meg sprek og fin og har mer energi enn jeg har hatt det siste året til sammen

♥ UTÅLMODIG: Nei, langt i fra. Storkoser meg jeg

SØVN: Sover alltid når lilleprinsen legger seg. Sover mellom 1-2 timer. Deretter står jeg opp og er våken noen timer, før jeg legger meg for natta igjen. Det er deilig å sove

 

Her er noen av de siste innkjøpene til snuppa

Spennender saker på gang

I forbindelse med BLACK FRIDAY som nærmer seg med stormskritt kjører Jollyroom igang med Blackweek 23.nov!! Jeg gleder meg! BlackWeek går fra Søndag 23. November til Fredag 28.November, og uken er fylt med mange fantastiske tilbud. JEg eeelsker tilbud, og spesielt nå som det er tid for å handle inn julegaver. BlackFriday er kjempe stort i USA; noe vi merket godt da vi bodde der, og det er utrolig gøy at dette har begynt å komme mer og mer til Norge også. Hvem elsker vell ikke gode tilbud??

 

 

Gled dere!

 

What a day

I dag hadde jeg en feriedag, som jeg har hatt flere andre Onsdager. Disse dagene elsker jeg å bruke sammens med Lukas, slik at vi får skikkelig mamma-Lukas tidi en stressende hverdag. Det er godt for han med et lite avbrekk fra barnehagen midt i uka, siden det ofte blir lange dager.

I dag var planen å handle litt julegaver, og bare kose oss på en liten shopperunde. Lilleprinsen foreslo at vi skulle ta turen innom Leos lekelandt også, og siden det er så lenge siden sist, ja hvorfor ikke? Først var vi på city Syd og handlet litt gaver, og noen førjulsgaver til meg selv. Vi kjøpte ogg lunsj og tok oss god tid. Storkoset oss!
ønsker meg disse fra black and white


Kjøpte meg disse fra black and white

Etterpå dro vi på Rusta, hahah, måtte bare se butikken som jeg har hørt så mye om. Vi tok heisen opp og ned, noe lilleprinsen synes er stas, Vi kjørte alle kjøretøyene vi møtte på veien, og hilset på alle nissene vi kom over. Morro!!! Og etterpå gikk turen rett på Leos lekeland. 

TIden flyr i godt selskap, og vi rakk ikke mer enn litt over en time på Leos lekeland før vi måtte forte oss hjem igjen. Vi skulle nemlig ha noen reklamasjonsfolk til å se på leiligheten. Vi rakk det akkurat og parkerte samtidig som denne personen. Flax!

Litt senere fikk vi hyggelig besøk av Vic, Sebastian, Sarah og famme. Småttisene leket seg masse sammen ,og vi koset oss skikkelig. LIlleprinsen sovnet med en gang jeg la han for natta, for i dag har vi vært aktiv <3

Når kroppen ikke fungerer

I forrige svangerskap lå jeg på sofaen en dag, og da jeg skulle reise meg låste kroppen seg. Jeg greide ikke reise meg, eller røre meg. Jeg var helt hjelpesløs og måtte delvis bæres inn til legevakta. Konklusjon: Bekkenlåsning!

I går da jeg la meg hadde jeg liknende smerter, kjempe vondt i ryggen, greier ikke gå oppreist i dag, vondt hele veien fra korsryggen og fremover i hoftebeinet. I tillegg er jeg syk. Tok turen til legen, men jeg hadde ikke bekkenløsning, derimot store ryggsmerter på grunn av ryggsykdommen min: Scoliose!

Heldigvis fikk jeg time til fysio på flekken og en halvtimes behandling. Vondt, men gir bedring i det lengre løp. De trøstet meg med at disse smertene kan man gjøre noe med, mens bekkenløsning er vanskelig å bli kvitt. SÅ krysser fingrene på at ryggen healer og jeg blir bedre fremover. Det er for tidlig enda til å ikke fungere. Og dere aner ikke hvor frustrerende det er å vil gjøre så mye, men være fanget i en kropp som ikke engang funker til å gå normalt.

Fremover blir det mye ryggtrening og behandlinger? Dette må rettes opp før det blir verre, og jeg har troa! 🙂


Siden jeg er syk blir det ingen bilder av meg, hahah, men derimot av favoritt lysestaken min og min nye toalettmappe. Jeg elsker LULUS! Og nå gleeeder jeg meg til å pynte til jul!!!! 

Bekymret gravid dame – tur på sykehuset!

Jeg kjente liv tidlig i denne graviditeten, selvfølgelig ikke daglig, men i ny og ned. Med tanke på at jeg har foranliggende morkake så kjenner man ofte liv senere, og ikke like ofte som de som ikke har det. Men fra å kjenne liv i ny og ned fra uke 16-17, til å gå to uker uten å kjenne NOE; det stresset meg litt.

Derfor tok jeg kontakt med jordmor. Jeg tenkte at jeg sikkert stresset unødig, siden det ikke er noe krav om å kjenne liv ofte så tidlig, men siden jeg hadde kjent noe tidligere, måtte jeg høre hva jordmor mente om saken. Jeg sendte henne en mail, og fikk raskt en telefon tilbake.

Hun var bekymret.  Og det gjorde meg enda mer stresset.

Hun var bekymret fordi jeg ikke hadde kjent noe på 2 uker, og ikke føler jeg meg spesielt gravid heller. JOrdmor ringte til St.Olav som ville ha meg inn på en ultralyd. SÅ på Fredag var jeg på ul, 15 min etter jeg hadde pratet med jordmor. Åh, så godt det føles å bli tatt seriøs. Heldigvis var alt bra. Og jeg trengte ikke bekymre meg. Baby følger kurven perfekt.

Men baby lå med bein og hender inne mot ryggen min, og har kanskje funnet seg en favorittstilling? søtt <3 Hun på sykehuset sa at jeg skulle kjenne liv daglig fra uke 24, og nå er jeg 21 fullgåtte uker. Det var deilig å se et hjerte banke, slik at jeg kunne puste lettet ut


Måtte bare slenge med noen av mine siste syprosjekter. 3 nye kjoler til prinsessa i magen <3 Holder på å lager flere, og gleder meg til å fylle garderoben hennes 

En Heeeel Uke!

På mandagen var Lilleprinsen i barnehagen, men på Tirsdagen var han syk. Vi dro til legen, da det går skarlagensfeber og mye annet skit i barnehagen. Han hadde ikke noe av dette, men en ekkel hoste og feber. Dette har vart hele uka, men på Fredag var han feberfri og klar for en dag i barnehagen. 

For  å si det slik, det var ikke mange barna i barnehagen på Fredagen, nesten alle var syke! Huff, det er så mye som går for tiden. Og det tyder på at det er veldig smittsomt siden nesten alle er syke. Nå håper jeg vi kan holde oss friske fremover, for det har vært mye feber de siste månedene. Jeg er forkjølet selv også, og føler jeg blir verre for hver dag, men skal da komme meg gjennom dette også.

I helga har vi fartet mye, i går var vi på shopping på Ikea, både til leilighet og så handlet vi en del julegaver. Det var tusenvis av folk der, og jeg var nær å besvime. Gravid, dehydrert og stresset på en gang er en dårlig kombo. Heldigvis hjalp det å få i seg litt mat og drikke. Småttisene koset seg på ikea, og etterpå kom Ariana og søs på besøk til oss og leket i flere timer!

I dag var vi på boligmessa i Trondheim, noe som er tradisjon for oss. Vi har familie som alltid deltar, og han spanderer alltid en amazing lunsj på oss. Aldri før har vi stått i så lang kø for å finne parkeringsplass, så det tyder på at boligmessen stadig blir mer og mer populær. Småttisene storkoset seg her også, og lilleprinsen følte for å være skikkelig rampete og løpe fra meg i folkemengden. heldigvis er jeg kjapp på foten, så han kom ikke langt:) heheh Disse sjarmerende små <3 

Ønskeliste Lilleprinsen

 

 • Lego oppbevaringskasse. Han trenger fler av denne, og gjerne i hvit. Tilbud på lekmer (http://lekmer.no/barnevarelse/sparing-og-oppbevaring/oppbevaringsbokser/lego-oppbevaring-8-hvit) 239 kr
 • Didrikson vinterdress i fargen vist på bildet under. Trenger en større dress da han har blitt laaang. Tilbud på lekmer denne uka til kun 750 kr. (http://lekmer.no/barneklar/yttertoy/overaller/didriksons-dress-theron-coverall-navy) 
 • Elmotorsykkel 699 kr på biltema (http://www.biltema.no/no/Fritid/Lek-og-hobby/Utendors/Lekekjoretoy-og-skate/Elektrisk-MX-sykkel-barn-37560/)
 • Brannmann sam figurer, koster fra 59-99 kr, selges bla på ekstra leker og toys r us 

 

 • Kule klær fra Zara, alt fa bukser til gensre, jakker osv. De har så mye fint til gutt der. 
 • Brannbil. Finnes mange forskjellige typer, men bør lage lyd 😉 det er morro! 

 

 • Duploklosser Basic 
 • Kommer ikke på mer i farta, men tipper Lilleprinsen blir glad for alt! Pakker er spennende!!!! 

 

Min ønskeliste jula 2014

 

 • Skjerf fra ACNE, grått eller beige

 • Kallax hylleinnsats fra IKEA, ønskerm eg 2 stk av denne. 150 kr pr stk 

 • Kallax hylleinnsats med en dør. Ønsker meg 2 stk av denne. Koster 100 kr pr stk. På IKEA 

 

 • Babyrosa neglakk fra Essie eller Isa Dora, selges sikkert på Vita og Hm 🙂 

 

 • Babyrosa morgenkåpe strl M eller L. SPiller ikke noe rolle hvor den er fra, men elsker denne fra Lindex, 199 kr 
 • Niactil Gele fra ELIXIR, 690 kr. Kjøpes på hudspesialisten i trondheim 

 • Stooor Kurv fra Kid for å ha på gulvet

   

 • Byholma kiste fra IKEA, 598 kr.  I fargen som heter grå 

 • 2 slike rammer fra Europris, 149 kr pr stk 

 • Ellers ønsker jeg meg også:

 

 • Kjøkkenrullholder fra Elgseterminimarked (om de fortsatt har igjen)
 • Penger (som alltid)
 • Flaxlodd
 • Tørketrommel