The real deal

Lillesøster fikk mye hestestasj til jul, både ny lekehest og masse utstyr til sine to hester. Alt fra sal og hodelag til børster, rideutstyr og mye annet hesteutstyr. Det er viktig for henne å ha masse ordentlig hesteutstyr til lesehestene, og heldigvis finnes det MYE hesteutstyr i riktig størrelse. Vi fant tilogmed ekte sal som passer til hestene hennes, som sto øverst på ønskelisten, og det var ekstra moro.

Men enda bedre enn lekehestene er jo ekte hester. Og heldige som vi var, fikk vi ha forponnien en ekstra dag i romjula. Så på Tirsdagen dro vi i stallen for å ri og stelle med ponnien. Typisk som det er var det meldt storm denne dagen, snøstorm tilogmed.   Det blåste noe helt ekstremt da vi var der (men vi berget snøen da, det var kun vind) PÅ grunn av den sterke vinden ridde vi i ridehuset, og lillesøster fikk øve masse på å trave alene. Vi øver på sits og mestrinsfølelse, og det gikk veldig bra. Veldig moro! 

Romjulas sprell

Dagene etter julaften var jeg utslitt! Jeg tror jeg har sovet for lite, for energien var virkelig på bunn. Det er lenge siden jeg har kjent meg sååå sliten, selv om jeg har vært frisk og ellers ganske så grei i formen. Men det hjalp med to rolige innedager, for formen gikk seg til etterhvert.

Det jeg elsker med romjulen er å leke med barna, og pusle med alle gavene de har fått. Vi har fått så mye moro å syssle  med, både brettspill, tegne og malesaker og jeg elsker å drive på med slikt. Selv om det i hovedasak ble to innedager etter julaften, fikk vi oss en liten tur ute også, der vi kosa oss i dypsnøen, med leking og aking.

Julaften

Julaften morgen startet vi med julestrømpe, åpning av en julegave og tv-titting. Dette har vært tradisjon så lenge jeg kan huske, helt siden jeg var lita jente. Mannen i huset er den beste kokken jeg kjenner, og han sto både for middagsmaten og servering av frokost denne dagen. Vi fikk gjester på kvelden, og til sammen var vi 8 stk inkludert barna. Da hadde vi akkurat plass rundt det ene spisebordet vårt, slik at vi slapp å ta i bruk spisebord nummer to. Helt perfekt!

Vi spiste reinsdyrsteik til middag med masse deilig tilbehør, og maten var helt fantastisk som alltid.  Etter maten var det klart for gaveåpning, som vi brukte 5 timer på!! Jeg tror aldri vi har brukt så lang tid tidligere på å åpne gaver, men jeg synes det er viktig at vi bruker litt tid på å se hva vi har fått, og at man åpner en gave om gangen.

Etter at gjestene hadde dratt var det tid for å rydde på plass alle gavene. Jeg tar ikke kvelden før alt ligger på sin riktige plass, og vi kom oss ikke i seng før klokken 03.00, midt på natten. Men for en fantastisk kveld, fra start til slutt! Håper alle har hatt en magisk julefeiring med sine kjære!

Lillejulaften

På Lillejulaften dro vi i stallen en tur, og siden lillesøster fortsatt var litt slapp med vannkopper, ble  det en rolig tur på oss denne dagen. Vi tok med ponnien på barbakk-ridning på en liten tur, og slapp henne i ridehuset slik at hun fikk løpe fra seg. Veldig moro for dette er verdens søteste ponni, men en stor personlighet.

Etter turen i stallen dro vi på kirkegården for å tenne lys. Det var masse snø der, og vanskelig å komme seg frem. Men heldigvis hadde jeg på varme vintersko slik at jeg fikk brøytet vei for de andre som var med. Det å dra på kirkegården i julen er en fin tradisjon, og lillejulaften er en perfekt dag å dra på.

PÅ kvelden fikk vi gjester på besøk for  vi hadde invitert til middag. Veldig trivelig før den store dagen! Formen til lillesøster ble bare bedre og bedre utover kvelden heldigvis 💕😁

Er det mulig da?

Ukene før jul hadde vi en del sykdom i hus. Legen mente det kanskje var norovirus etter at det hadde vart en ukes tid. Og da Noroviruset var over fikk vi vannkopper på besøk. Det gikk mye vannkopper på skolen rett før jul, og mange i klassen til lillesøster hadde vannkopper i ukene før jul. Så akkurat en uke før julaften fikk vi vannkopper vi også. Og vannkoppene traff ganske så ille! De var overalt, tilogmed i munn, og klødde som bare det.

VI var spente på om storebror kom til å rekke å få det før julaften, men han har faktisk enda ikke blitt smittet. Dagen før julaften ble lillesøster frisk så vi berget heldigvis selve julekvelden! Takk og pris, på julaften var vi endelig friske alle mann! Selv om vi hadde en del sykdom rett før jul, fikk vi koset oss med julestemning, julefilm. pynting og baking.

Endelig!

På Lørdagen var det ganske så kaldt ute, men likevel tok vi frem skøytene og gikk på skøyter en times tid. Endelig ble det tid for skøyter igjen! Det var utrolig moro, og jeg fikk testet ut skillsa jeg ikke har, men selv uten skills så greide jeg å holde meg på beina. Barna derimot er mye mer dreven enn meg, og storkoser seg på skøyter. VI fikk besøk av søstre mi og søskenbarna til ungene, slik at de fikk gått på skøyter sammen.

Etter turen på skøyter ble det handling. Det er mye som skal handles til jul, og mye vi må huske på å kjøpe. Det meste er heldigvis på plass, men jeg kommer stadig på småtterier vi har glemt. Nå har jeg skrevet liste på de siste tingene slik at vi får på plass alt vi mangler før julaften.

    

Ingen julestemning

Jeg tror aldri julestemningen har latt vente på seg så lenge som nå, og jeg er nesten redd den ikke kommer til å komme. Jeg har gjort mye for å prøve å få julestemning, men mulig jeg har prøvd litt for hard. Heldigvis er det 7 dager igjen på å prøve å få den på plass, så det er håp enda.

Uken her har vi hatt sykdom i hus, og jeg håper vi alle blir friske til juleferien starter. Lite er kjedeligere enn å ha sykdom i julen. I går måtte vi ta turen til legen, men så lenge de mistenker virus, er det lite å gjøre annet enn å bare ta tiden til hjelp.

Vi dro i stallen på ettermiddagen, og red i ridehuset. Vi hadde stortsett ridehuset for oss selv, og lillesøster fikk prøve å trave alene for første gang. Det gikk veldig bra, og hun storkoset seg. Jeg er så glad vi deler denne hesteinteressen sammen, for det å være i stallen er så utrolig koselig og kontakt med hester gir meg så mye.

 

Bytur og Rush

I dag traff jeg Johnny og Tone på Pilgrimsgården i Trondheim, like ved Nidarosdomen. De har bodd der noen dager, og jeg traff de for å spise sammen med dem. Vi koset oss med masse god mat, før turen gikk videre til Ila hvor vi besøkte familie. Det var veldig trivelig, det er koselig med tid sammen med familien, og de man kanskje ikke møter så alt for ofte.

Nå I ettertid angrer jeg på at jeg ikke sjekket ut julemarkedet i sentrum når jeg først var i midtbyen,. men det får jeg ta igjen en annen gang. Ut fra hva jeg har hørt er det verd å oppleve. 

Senere på kvelden var det avslutning på Håndballen, og da gikk turen til Rush trampolinepark, hvor barna storkoset seg med hopping, spising av pizza og gøyale leker.

Julehandelen vil ingen ende ta

Alt er lagt til rette for at julestemningen kan snike seg frem. Men enda er jeg ikke der helt altså, jeg synes tiden går så fort, og kan nesten ikke tro at julaften er neste helg allerede! Nå er det bare å kjøre på med  julefilmer og julekos så håper vi julestemningen kommer til slutt.

Gaveinnkjøpene ble vi egentlig ferdig med i November, men det er alltid noe som dukker opp, eller noe man har glemt, eller gaver som ikke er kommet frem i posten enda. Men det er ikke mange gavene som ikke er pakket inn, og jeg gleder meg faktisk å pakke inn de aller siste gavene, seeeelv om jeg er ganske lei av å pakke inn gaver nå! (hvem skulle tro jeg noen gang kunne bli lei av det?! jeg som eeeeelsker å pakke inn gaver)

Mathandlingen utsetter vi til neste uke, siden vi skal reise bort i helgen. Så får vi håpe at de fortsatt har igjen masse julemat i butikkene når den tid kommer.

Noen som har noen tips til koselige julefilmer som gir masse julestemning? 

Så utrolig kaldt!

I dag var det ekstremt kaldt i Trøndelag, og med skyhøye strømpriser var det bare å hamstre lit ved før butikkene går tom. Hahah, vi har egentlig aldri brukt peis for å få varme i huset, for peisen er ganske gammel og gir nesten ingen varme. Vi har heller brukt noen ganske effektive radiatorer som varmer opp hele huset, men nå får vi prøve å bruke litt mindre strøm fremover.

VI dro i stallen idag, og der var det helt ned i 25 minusgrader!  Hjemme hos oss var det omtrent 17 minus, men det er ofte litt kaldere der stallen ligger. Men når det er ekstremt kaldt ute, er naturen fantastisk vakker! Jeg elsker fargen på himmelen når sole er på besøk.

Med to lag ull på kroppen, pluss utebukse og boblejakke, klarte jeg meg fint uten å fryse noe som helst da vi var hos hestene. Jeg ble faktisk heller ganske varm da vi gjorde stallarbeid. I dag hadde vi to ponnier å stelle med, Både Dakota og Musse, noe som var veldig koselig. Hestene tåler å bli ridd selv om det er kaldt, og heldigvis finnes det ridehus på stallen. VI tok med begge ponniene i ridehuset og lillesøster red omtrent en halvtime på hver ponni. Som jeg koser meg med stallarbeid og det å være rundt hester. Det finnes ingen mer koselige dyr enn dem..

Ellers har jeg brukt dagen på å gjøre ferdig noen siste æren før jul. Kan nesten ikke tro at det bare er en helg igjen før julaften er her. Det går små alt for fort!