Uuups

Jeg våknet klokken 08.00 I Morges på sofaen, og oppdaget at A lå like ved sidenav. Han sovner sjelden på sofaen, men i går var vi ekstra slitne begge to. Det er så godt å sovne når man ser en sen film, det er noe av det beste jeg vet. Uheldigvis hadde en snusboks åpnet seg og snus hadde skittent til ene sofaputen, så den måtte jeg vaske i morges. Fin start på dagen. ehm

 

Det jeg spiste til frokost var en pastasalat. Jeg dro på butikken ganske tidlig, og kjøpte salat og frukt. Jeg elsker pastasalat, selv om det ikke er det sunneste alternativet, så unner jeg meg det med god samvittighet på en Lørdagsmorgen.

 

Hittil i dag har jeg gjort masse husarbeid eid, og kommet i gang med årets fotobok. Jeg lager en digger fotobok for året som er gått, på 120 sider men alle de flotteste minnene fra året som er gått. Det tar tid å velge ut bilder fra hele året, for jeg har tatt mange tusen bilder, og da tar det veldig lang tid. Men jeg koser meg veldig med dette.

 

Planene for resten av dagene er å dra på Ikea å returnere og bytte noe. Ellers skal vi ha spillekveld med barna, og filmkveld litt senere. Jeg vurderer å planlegge oppussing også, for nå har vi hatt pause veldig lenge, og det føles som det er på tide å komme i gang igjen.

 

Nå ser det ut til at vinteren er tilbake for fullt, og jeg som trodde vi skulle få slippe unna denne snøen etter julen. Jeg elsker snø i tiden før jul, og ut året, men når et nytt år er kommet, gleder jeg meg bare til våren!

 

Jeg har 4 mål for det nye året

Egentlig har jeg en lang liste med mål for det nye året, men alt i alt er det 4 hovedmål:

 

  • Helse: jeg ønsker å gjennomføre minst to treningsøkter i uken. Det er ikke mye, så det skal være gjennomførbart. Jeg har ikke trent aktivt på over et år, og kjenner at det påvirker helsen. Et stort ønske er å Kjenne at helsen er på plass, så da er trening veien å gå.

 

  • Kosthold: jeg skal ikke spise godteri! Det målet har jeg hvert eneste år, og klarer meg ofte flere uker uten. Rekorden min er å gå helt til påske (april) og det hadde jo vært moro å greie lengre enn det. Jeg er nok noe sukkeravhengig, men hittil har det gått lekende lett. (Får bare håpe det fortsetter sånn) 🤪

 

  • Forbruk: etter å ha gått gjennom hele huset og hele garderoben, innser jeg at jeg har for mye stasj. Det er ikke særlig bra for miljøet, og dessuten har jeg det jeg trenger. Derfor har jeg bestemt meg for shopppestopp når det kommer til klær, sko, vesker og slt snnet til meg selv. Ting til huset kan jeg kjøpe for det er fortsatt en del vi mangler, men klær har keg nok av.

 

  • personlig utvikling: her er lista lang, og noe holder jeg for meg selv😅 Men en av hovedpunktene her er å bli flinkere til å gå ut av komfortsonen, for der trives jeg veldig godt😎

 

Hva er dine mål for det nye året?

Siste ukes syssel

Jeg elsker å starte det nye året med en ordentlig opprydding, og i år var jeg veldig inspirert til å begynne.  Det å ha alt for mye stasj gjør meg faktisk stresset, så for å få ro i kroppen, brukte vi en hel uke på opprydding, og da snakker vi skuffer, skap, rommene til barna, bod, kjøkken, ja faktisk hvert eneste rom i hele huset ble gjennomgått. Ikke rart det har tatt over en uke for å bli ferdig. Ja, for nå er vi faktisk ferdig, og jeg har 4 svart-sekker med stasj jeg skal kvitte meg meg. I tillegg har jeg  allerede vært 3 runder for å hive søppel på avfallsstasjonen. Det er så godt å få ryddet opp, for jeg tror alle har mye mer stasj enn hva man trenger.

Egentlig har jeg vanskelig for å gi slipp på ting, men når man ikke har brukt det på et år, er det på tide a være realistisk. Det er faktisk ingen vits i å ta vare på det lengre, da er det kanskje noen andre ut der som har mer nytte av det. Dessuten synes jeg Fru Pengesnakks utfordring med å selge 100 på et år er motiverende, nå er det bare å hive seg rundt!

Om ikke lenge starter vi med oppussing igjen, og da er det helt klart enm fordel å ha orden i sysakene. Det neste prosjektet som står for tur er nytt gul i øverste etage. Jeg gru-gleder meg til å begynne, for det er et stort prosjekt. Men som jeg gleder meg til å få nytt gulv.

 

Har du hatt en bra start på året? 

Den beste akebakken

I Romjulsferien da vi var på Trysil ble det ingen slalåmkjøring eller skigåing på oss, selv om vi elsker å stå på ski hele gjengen. A hadde nettopp operert, og måtte ta det Rolig, og da ble det en rolig tur på resten av gjengen også. Barna fikk ake i den kuleste akebakken, som var skikkelig bratt, og de storkoset seg med det. I tillegg gikk vi noen fine, korte turer i området. Siden det var så herlig vær nesten hver dag, var det så godt å være utendørs noen timer også.

På kveldene ble det brettspill, spilling og leking på barna. Bassenget på hotellet var stengt da vi var der på grunn av corona, noe som var litt synd, men samtid veldig forståelig. Vi var så heldige å ha badekar på rommet så vi fikk badet en del likevel. Frokosten på hotellet var helt magisk, alltid  noe godt både for store og små! Må bare slenge med noen siste bilder fra turen, før jeg pakker de bort for denne gangen:

Romjulstur til Trysil

Den 5.Juledag vendte vi snuten mot Trysil for å feire romjul og nyttårsaften sammen med storfamilien. Utrolig koselig at vi fikk denne muligheten, for vi storkoset som bare det! Det ble en uforglemmelig tur i vakkert landskap og med hyggelig selskap. Jeg var lenge spent på om det kom til å bli noe av turen, for det er typisk meg å bli forkjølet i julen, og er man syk i disse tider bør man holde seg hjemme.  Men heldigvis berget vi alle sammen, og tur med familien ble det!

På veien nedover kjørte vil Elbil, som måtte lades et par ganger, men siden det var mye kø ved ladestasjonene, endte vi opp i Gokk, og bruke hele 10 timer på en tur som vanligvis tar 4-5 timer. Men det ble en koselig tur, og vi traff både på elg, rev og hare på veien! En spennende tur for store og små.

Vi bodde på Radisson hotellet, i en leilighet med 3 soverom og tre bad. Det var en fantastisk plass, og en nydelig leilighet. Frokosten på hotellet var utrolig god, og barna koset seg med badekar på badet. Vi hadde utsikt rett mot bakkene, og vi var heldig med sol nesten hver eneste dag! På Trysil var det en helt magisk julestemning!