Nytt til barnerommet

Nå begynner barnerommet virkelig å ta form! Det har blitt så fint, og  (nesten) alle de siste bitene er på plass. Det eneste som mangler nå er å henge opp den nydelige boklista med stjerner fra Stiligevegger. Den passer perfekt inn på rommet til Lukas, og når den er hengt opp skal dere få se flere detaljebilder fra barnerommet. Er så glad jeg fant nettbutikken til Stiligevegger, de har nemlig er stooort utvalg med herlig stasj til barnerommet; både søte skilt, oppbevaringskasser, veggord og mye annet spennende!


Nydelig oppbevaringskasse i tre som du finner her


Verdens søteste boklist, og den finner du her (er ingen hemmelighet at jeg elsker stjerner)


Legg merke til teksten i boka, den fikk Lukas i julegave.

Var det ikke fint?

Når bør barnet slutte?

Når synes du barnet bør slutte med smokk?

Jeg har egentlig aldri vært noe kjempe fan av å bruke smokke, og ventet med å bruke det til amminga gikk perfekt og var veletablert. Men når babyer er små har de jo et sugebehov, og da er det greit å bruke smokke.

Har hørt at sugebehovet avtar når barnet er rundt et år. Vår erfaring er at dette stemmer ganske bra, for da Lukas var 11 måneder nektet han plutselig å bruke smokke. Han spytter den ut og kaster den så langt av gårde som han greide. Og det er jo kjempe flott!! Har hørt mange som har vanskelig for å venne av barnet smokken når de er i 2-3års alderen, så her i huset gikk det lekende lett.

Hva er din erfaring? 


There is a day for everything

Endelig føler jeg meg i bedre form! Nå er jeg lei av å bare sitte syk hjemme. Jeg MÅÅÅ bare komme meg ut, dra på trening, besøke folk, og farte rundt slik jeg er vant til. Derfor har jeg bestemt at i dag er min siste “syke-dag”! Lukas er i storform han også, vi er friske og fine begge to – bortsett fra at jeg hoster litt enda. Men skittau, nok får være nok. Har ikke tid til å være syk lengre nå.

I morgen vil jeg på trening igjen. Er vell ca en uke siden sist, og det verker i kroppen fordi jeg lengter etter å trene. Kanskje jeg tar en økt i morgen, får se an hvordan natten blir! SÅ skal jeg og søstersen dra på en liten handletur, vi har nemlig fått i oppgave å lage bryllupsinvitasjoner. Spennende!! Og vi skal lage 30 stk på 7 dager. Litt stresset kan du si! 

En ting: Jeg har aldri lest bloggen til MalinelskerLucas, men var tilfeldigvis innom en tur i sta. SJOKK! Heregud for en trist historie! Fikk helt tårer i øynene jeg! Har du ikke lest bloggen anbefaler jeg å lese den før den blir “usynlig” slik at vi aldr ifår se den igjen. 

Hva har du gjort i dag? 

Et fantastisk redskap

Lukas har kommet til den perioden hvor det er veldig spennnede å reise seg, og prøve å ta noen skritt. Bare på en uke har det skjedd så utrolig mye, og nå står han uten å holde seg fast, og har gått 2 skritt alene. Han reiser seg opp overalt, så nå må jeg virkelig passe på hva jeg har stående på bordet. Det er så morsomt å se på han, når han utforsker omgivelsene på et helt annet plan enn han er vant til.

Når man er i en læringsfase og skal lære seg å gå, er det viktig med gode redskaper=)  Lukas har fått seg en nydelig gåvogn som er fra Peekaboobabygaver,  som han virkelig elsker! Vi har prøvd flere gåvogner tidligere, men de er så ustødige og bekker lett når han reiser seg opp. Men denne er kjempe stødig. Han tar tak og reiser seg, og triller av gårde. Det er så søtt å se på, han digger virkelig denne gåvogna. Ser at han føler seg helt trygg når han bruker den, og den bekker aldri. Dette er iallefall den beste gåvogna vi har prøvd. (kan kjøpes her)

Ikke nok med at den er stødig og fin å lære seg å gå med, men det er jo også en aktivitetsvogn med masse forskjellige aktiviteter; det følger med klosser og den har putte-funksjon, den har flyttbare figurer, speil og mye annet spennende. DU kan lese mer om gåvogna her. 

Legger ved en lite videosnutt av gåvognen, se hvor søt den er da:) 

Har du gåvogn til din baby? Hva synes du om denne? 

Must Have

Tassa Mockasin er et genialt produkt som alle små barn fortjener å ha, spesielt når de e i alderen hvor de lærer seg å gå. Tassa Mockasin er en sko og strømpe i ett og samme produkt, og kan både brukes inne og ute (selvfølgelig ikke uten nå som det er så kaldt på vinteren, men dere skjønner greia:) De er myke, og man slipper å bruke harde sko på de søte små babyfotene når de holder på å lære seg å gå. Det er jo faktisk babyer som går når de er 9 måneder, og man ønsker jo å skåne babybena mest mulig. Derfor er dette et genialt produkt.

Lukas holder på å lære seg å gå nå, og har nå fått disse mockasinene. De holder han stødig på bena, og han unngår å skli slik han har gjort tidligere. De er utrolig lette å ta på, myke og gode, og tåler tilogmed å vaskes på 40 grader. Disse kommer vi til å bruke mye! De blir å få tak i her.  (norske servicesystemer finner du også på facebook her)

Her har man funnet opp et produkt som et alt i ett; strømpe, sko, badesko og sko man kan bruke i svømmehall. Designet er utrolig stilig og de passer til alt.


Tassa Mockasinene er også nominert til en designpris .Det kan du lese mer om her. 

Har du Tassa Mockasinene til barnet ditt, eller ønsker du å kjøpe dem? 

What a Horrible night

I natt sov jeg 2 timer!!! Sick!!! Så lite har jeg ALDRI sovet en natt før – ever! Da jeg skulle legge meg kl 22.00, våknet Lukas og var våken helt til klokken 02.00. Han var rett og slett Lys våken, (han er ikke vant til å legge seg klokka 18.00 så sikkert derfor)

Da han endelig sovnet, fikk jeg hosteanfall og store smerter. Greide ikke sove, og plutselig var klokka 4. Vekkerklokka var satt på 06.30, og Lukas våknet 30 minutter før den ringte. Det skjer ALDRI, men i dag da jeg var sikker på at han kom til å sove superlenge, ja da våknet han før klokka ringte. 

Men likevell har vi hatt en veldig fin dag i dag, vi duppet sammen 3 timer på dagen, og det hjalp virkelig. Jeg føler meg litt bedre, og Lukas har vært i strålende humør og kvikk i hele dag! Så dette går rette veien. Krysser fingrene for at natta blir like bra som dagen var.

Sikkert rimelig kjedelig å lese om hvor syk vi er – blablabla, men sånn er det når vi bare er hjemme og er syk. Det er ikke sååå mye spennende som skjer da. Har egentlig ikke tid til å være syk, men det er jo ikke noe man kan velge!


Jeg må innrømme at der er ike bare-bare å ta seg av en syk baby når man føler seg skikkelig syk selv

Griner snart

Jeg takler svært dårlig å være syk, og i dag er jeg enda verre enn jeg har vært på LEEEENGE!!! Kroppen henger ikke med, jeg har feber og er tett i hodet?! Har måttet ta paracet for å komme meg gjennom dagen. Skal legge meg strax, fordi jeg er utslitt. Formen til Lukas er også verre i dag, noe jeg synes er rart siden han har gått på antibiotika så lenge nå. Men herfra kan det bare bli bedre!

I morgen MÅÅÅ vi på butikken uansett hvordan formen er. Vi er nesten tom for mat, og mangler mye annet. Må nesten skaffe litt påfyll på stasj som kan gjøre oss friske! Som frukt og grønnsaker, og annet godt! 

Håper deres helg har vært litt bedre enn vår!

Update fra sykisan!

Formen til Lukas blir bare bedre og bedre, men det er fortsatt en liten utfordring å få i han medisin. Men heldigvis virker det som han starter å bli  LITT vannt til den nå, for det er ikke like store kamper lengre. Han godtar det bare mer og mer, og det er jo kjempe bra! Viktig at han får i seg medisinen for å bli frisk!

Formen min er det verre med; Den er på vei Down Hill! Jeg er mye sykere i dag enn jeg har vært tidligere, jeg fryser og svetter om hverandre, og får hosteanfall konstant. Men i morgen skal vi også ha en hjemmedag, og lade opp batteriene. Håper det hjelper.

Det eneste vi har gjort de 3 siste dagene er å være hjemme, slappe av, leke masse, lese bøker, se på film og ha kvalitetstid sammen.


Lukas synes papiret var veldig spennende. Hele 2 doruller fikk han leke med. Søtingen <3

Bursdagskrona 1 år

Jeg brukte lang tid på å finne mal til bursdagskrona, men jeg fant ingen jeg kunne bruke. Derfor tok jeg ei krone jeg fant på Burgerking og brukte den som mal. For å lage krona tilsvarende slik jeg laget den trenger du følgende:

  • 2 kartongark 
  • Hjerter i boks fra Nille
  • Lim
  • Tape
  • sløyfebånd
  • Glitterlim

På krona skrev jeg : Lukas 1 år. Og litt oppenfor skrev jeg datoen: 8 Feb 2013, som er bursdagen hans. Jeg er strålende fornøyd med resultatet, synes den ble utrolig søt! Lukas synes også det var stas med krone, men ville heller holde den enn å ha den på hodet. 

Hva synes du? 

Help me! Please!

Lukas går nå på en medisin som heter Klacid. Da vi fikk denne medisinen fikk vi beskjed om å riste den godt før bruk, men selv om jeg rister og rister så forblir den veldig kornete. Skal den være slik? Jeg ringte et apotek og spurte om dette, og da fikk jeg beskjed om at den ikke skulle være kornete, fordi miksturer ikke skal være særlig kornete. Derfor tok jeg med medisinen tilbake til et annet apotek som var nærmere der vi bor, men der sa de at den skal være slik. Mens folk jeg har pratet med sier den ikke skal være sånn!

Jeg blir så fortvilet, hvem skal man stole på? Ene apoteket sier noe, et annet apotek sier noe annet. Men uansett, apoteket jeg var på nektet å gi meg en ny medisin fordi de mente den skal være sånn. Lukas brekker seg når han får den, og jeg har lite lyst å gi den til han når jeg ikke vet om den er slik den skal?!

Noen som har mer peiling enn meg? Eller enn de på apoteket? Har du brukt denne før? Hva er din erfaring?