Siste byen

 I Östersund var vi også  to netter, slik som i Oslo og Stockholm. To netter på et sted er helt perfekt, for da rekker vi det meste! Når vi var i Östersund måtte vi selvfølgelig innom Storsjøbadet. Det er ingen hemmelighet at barna er ekstremt glad i å bade, og faktisk synes jeg det er ganske behagelig selv også.

I Storsjøbadet var de fleste bassengene litt for kalde for min smak, men de hadde et basseng der som var ekstremt varmt også, og der trivdes jeg og lillesøster best. Hun sa faktisk «auu» når vi prøve de bassengene som var kaldere, heheh, så det ble med det ene bassenget for vår del. Da hun ble lei av å bade tuslet vi på en diger lekeplass på uteområdet til Storsjøbadet, for der var det mye moro å finne på.

 

Etter badet ble det en tur på restaurant, og litt shopping i tillegg. De hadde overraskende mange kule butikker i Östersund, så vi endte opp med flere bæreposer hele gjengen.

Neste etappe

Etter en alt for god hotellfrokost var vi klare for neste etappe av ferien. Vi bodde to netter i hver by, og nå gikk ture videre fra Stockholm til Østersund. Det er rundt 6 timer å kjøre uten stopp. Da vi dro på denne ferien hadde vi som mål om å pakke lett, men om du ser på bildet litt lenger ned på siden, så ble det etterhver veldig mye stasj å ta med seg. Bare å pakke bilen for neste etappe er et prosjekt i seg selv. Det er godt vi har et stort baggasjerom.

Som fra Oslo til Stockholm, så kjørte jeg så og si hele veien fra Stockholm til ØStersund også. Jeg trives best bak rattet, og stortrives på de fine Svenske veiene. Vi hadde ingen spesielle planer for stopp på veien, så tok det litt på sparket. Da vi kjørte fordi en diger Outlet stoppet vi der, spiste litt og shoppet litt før vi dro videre. Om man ønsker et litt lengre stopp så tror jeg Trollskogen er verd et besøk. Det er cirka halveis på veien. Dit får vi heller ta turen neste gang vi drar på bilferie, for denne gangen startet vi å kjøre alt for sent på dagen. 

Da vi kom frem i Østersund var det utrolig deilig å være fremme, for da hadde turen tatt over 10 timer med all stoppene. Hotellet vi bodde på i Østersund hadde to soverom så det var nok av plass. Utrolig herlig! Vi bode på Scandic Østersund City, og hotellet ligger rett ved gågaten med gangavstand til absolutt alt. 


 

Opplevelser i Stockholm

I Stockholm er det mye å gjøre, og masse å velge mellom når man skal planlegge en familieferie. Vi vurderte dyreparken på Skansen eller Aquariet like ved, men endte opp på Grøna lund etter å ha hørt med barna hva de helst ville. Det koster litt å oppleve Grøna Lund, men til vår store skuffelse var det ikke en eneste karusell som lillesøster kunne ta. Dette er ikke familieparken for de med små barn nei.

Storebror var mer fornøyd og fikk prøve mange karuseller, tilogmed mange jeg synes var for skummel. Jeg er vedig pysete når det gjelder karuseller så det er bra han har en tøff pappa som er med på alt! Selve plassen var veldig fint, og utsikten fra karusellene var magisk. Men  området var trangt, parken var liten, og egentlig ganske skitten. Likevell sitter jeg igjen med en følelse av at jeg er utrolig glad jeg fikk oppleve dette, for det var egentlig ganske kjekt altså, når jeg først tok kjangsen på å ta noen karuseller. hehe….

Etter flere timer i Parken dro vi på Shopping midt i Stockholm. Jeg måtte jo bare innom Sephora, Victorias Secret og Zara. Overraskende nok endte jeg ikke opp med en eneste ting fra Victorias Secret. Men jeg fikk handlet en god del på Zara, der hadde de et enormt utvalg. (butikker var like rotete som den i Trondheim, men jeg fant mye likevell)

Etter noen timer i byen endte vi opp på Fridays til levende musikk og fin utsikt. Stockholm er en utrolig vakker by! Hit skal jeg garantert tilbake, for en fin plass altså! 

Tips på vei fra Oslo til Stockholm

Etter to netter i Oslo gikk turen videre til Stockholm. Og ivrig på planlegging som jeg er, så hadde jeg planlagt en utflukt på veien slik at det ikke skulle bli så kjedelig å kjøre så langt. Vi stoppet i Örebro, en by som ligger ca 4 timers kjøring fra Oslo. I Örebro finner du nemlig et kjempe kult badeland som heter Lost City, hvor det ser ut som du er kommet inn i noen ruiner når du kommer inn i badelandet. Hele konseptet er utrolig bra gjennomført.

Barna storkoset seg i badeland i flere timer, hvor vi badet, skled på vannsklier og storkoset oss! Etter at badelandet stengte utforsket vi byen. Er man turist så er man turist, hehe. Og med barn på biltur er det viktig å ta seg god tid. Vi fikk se et vakkert slott midt i byen, og fant oss en restaurrant like ved hvor vi spiste en sen middag. Byen var utrolig fint, og slottet var virkelig vakkert!

Resten av kvelden/natten kjørte vi til Stockholm og sjekket inn på neste hotell. Ja, det er godt med hotellferie altså. 

#Örebro #bilferie

Helt magisk

Dag nummer to i Oslo hadde vi planlagt en utflukt til Tusenfryd. Været var strålende, og vi gledet oss utrolig masse. Tusenfryd var et av høydepunktene som storebror gledet seg mest til på hele turen! SÅ var vi så heldige at vi dro sammens med søstra mi og familien hennes også. Det er alltid koselig å ha noen å dele opplevelsene med, og veldig moro for barna å dra sammens med søskenbarna sine som er gjevngamle. 

Vi startet med dagen med karuseller for barna. Her var det masse moro for både store og små! De hadde noe for enhver smak, og jeg må virkelig få si at Tusenfryd er den perfekte familieparken. Etter å ha vært i flere parker i løpet av ferieuken vår, så er desidert Tusenfryd den parken som skiller seg ut til å være den beste plassen for familier. Rett og slett fordi parken er så stor og har noe for absolutt alle! Tilogmed for lillesøster på bare 2 år.

Dagen i parken gikk alt for fort, og hadde vi ikke planlagt en tur til Stockholm  neste dag, så hadde vi tatt en dag nummer 2 i tusenfryd istede. Det er veldig mye å oppleve og mange karuseller å ta. Køene var ikke så lange heller, fordi det er så mange forskjellige attraksjoner. Vi rakk faktisk ikke å komme oss gjennom hele parken på en dag, for vi bruke en del av tiden i badebassenget også! Her var det utrolig mye å gjøre, og jeg gleder meg allerede til jeg skal tilbake neste år!


Barna traff på denne hyggelige fyren inne i parken.

Storebror fikk prøve å trekke tau, hvor man er garantert premie. Det er jo ekstra moro for da går man ikke tomhendt hjem. I posen var det en supersøt bamse

Noen av karusellene er bare for de tøffe, slik som Alex, han nølte ikke i det hele tatt uansett hva han skulle ta! Jeg derimot…


Parken var utrolig fint med masse fargerike blomster overalt. Dette er også en av de reneste parkene vi har vært i

#tusenfryd #sommerferie

Oslo, man kan jo ikke bli overrasket

Da vi kom frem til Oslo sjekket vi inn på Scandic Sjølyst, et hotell som hadde perfekt beliggenhet for vår del. Det var ikke langt unna Vigelandsparken, og det var haugevis med butikker og restaurranter i nærheten. Hotellet var fint og koselig, og vi hadde god plass på rommet. Oslo hadde strålende sol som alltid da vi kom frem, og man kan jo bare ikke bli overrasket. Oslo har jo alltid så fint vær, haha nesten så jeg vurderer å flytte til Oslo. Jeg er så lei av Trønderværet altså.


Men tilbake til saken, vi tok turen til Vigelandsparken etter å ha sjekket inn på hotellrommet. Vi bruke ca 30 minutter på å spasere dit, så det ble en veldig fin tur! Parken var helt magisk, og vi fant mange lekeplasser i nærområdet. Vi lekte ved tre av lekeplassene, så barna hadde det utrolig moro. Det var utrolig mange turister i Vigelandsparken så vi skled rett inn i mengden. Det er gøy å være turist i eget land, for Norge har mye å by på!


Vigelandsparken består av over 200 skulpturer, så det er nok å se på! Synes disse skulpturene er utrolig fascinerende, og endelig fikk vi sett Sinnataggen igjen. Det er mange mange år siden jeg var i parken sist, tror ikek jeg har vært der siden jeg var lita jente, så dette var gøy 

Bilferie med barn

Da har vi nettopp kommet hjem fra en ukes lang bilferie med barna. Det har gått over all forventning og vi har hatt en fantastisk tur. Vi kjørte til Oslo fra Trondheim forrige Tirsdag. Vi valgte å ta den korteste ruten, og droppet å dra innom Lillehammer. Vi kjørte helt til den store Sølv Elgen på Bjøråa Rasteplass og spiste lunsj der.

Der hadde de også en lekeplass hvor barna fikk boltre seg fritt før det var flere timer i bilen igjen. På Veien til Oslo stoppet vi hele tre ganger, men det må man regne med når man kjører med barn. Dessuten så er selve bilturen en stor del av ferien når man er på bilferie, og da er det bare fint å ta seg god tid!

Tips for at bilferien skal gå så bra som mulig:

  • Sørg for å ha underholdning til barna. Gjerne en film på Ipad eller DVD spiller. (husk at denne må festes i bilen, på grunn av sikkerhet)
  • La barna spise i bilen (vi har egentlig regel om at mat er forbudt i bilen, men innså ganske fort at når man skal kjøre over 200 mil så må man tillate litt spising i bilen)
  • Legg filmer på Offlineliste før turen, både på Netflix og Viaplay. Da har man et godt utvalg i filmer til turen begynner.
  • Lag spilleliste på forhånd, både noe barna liker å høre på, og noe for oss voksne
  • Planlegg hvor man skal stoppe på forhånd, og legg inn noen lengre stopp hvor man kan leke og være en times tid for å koble av litt fra kjøringen

On the road

Nå er vi godt i gang med ferien og denne gangen ble det biltur på oss. Vi var jo i syden i Juni, så da er det moro å prøve noe annet nå. Turen gikk fra Trondheim til Oslo, deretter til Stockholm og nå er vi på vei fra Stockholm til Østersund.

Det blir noen timer i bil, men jeg elsker å kjøre bil så det er ingen problem. Den som liker det minst er lillesøster så hun har protestert store deler av veien. Ser ut til at hun har vent seg til bilferie nå, så turen mot Østersund går veldig bra så langt.

Ingen av oss er noe særlig til campingfolk derfor ble det hotellferie på oss, noe som er utrolig herlig! Jeg elsker hotellfrokoster og tror aldri jeg har spist så mye frokost før!

Skal dele mange bilder, tips om utflukter og mye annet når vi er tilbake fra ferieturen som er på Mandagen. Vi storkoser oss på tur og bilferie var jammen ikke så verst altså!

Hyttemagi

På Lørdagen hadde vi enda en herlig dag på hytta. Solen skinte og det var ganske varmt i luften. Mamma tok oss med en tur på stranden, og der var det flere som badet. Jeg er ingen badenymfe i Norsk sjø, så vi holdt oss til å vasse i vannkanten og sole oss i solsteiken. Når det nærmet seg middagstider tok vi båten og kjørte til en restaurrant som var en halvtimes tid unna.

Båtturen var like magisk som hver båttur er, selv om vi møtte på en meter høy bølge. Bukten hvor restaurranten befant seg, var utrolig koselig. Der fikk vi servert et magisk måltid, jeg tror aldri jeg har fått så stor porsjon på restaurrant tidligere. VI ble iallefall stappmette hele gjengen. Barna fikk is og vi kastet masse steiner i vannet. Lillesøster sovnet på hjemturen, ikke rart når båten vygget så mye som den gjorde på bølgene. Heheh…

En perfekt start på ferien

På Fredagen gikk jeg ut i ferie, noe som var utrolig deilig. Men selv om det nå er sommerferie så skal jeg ikke ligge på latsiden. Da jeg kom hjem på Fredags ettermiddag var det bare å hive seg rundt, pakke det vi trengte, hive med seg alt i bilen, ta med seg barna og legge av gårde på vei til hytta til Bestemor og Bestetor. 

Vi er alltid så heldige med været når vi skal på hytta, og denne Fredagen var ingen unntak. Vi kom frem til Strålende sol og nybakt pizza som mamma hadde laget. Selv om vi var ferdige med maten klokka 20.00 bestemte vi oss for å ta ut båten en tur. Lillesøster hadde sovet hele veien til hytta, så hun var klar for å være våken noen timer ekstra. Er det sommerferie så er det sommerferie altså.


Sjøen var ubeskrivelig magisk i solskinnet. Ingenting er så fint som en sjø som glitrer på grunn av solstrålene. Vi stoppet opp for å fiske i bukta og mamma fikk fisk etter fisk etter fisk. Hun der altså, får alltid fisk! Hun var den eneste som fikk noe på kroken denne gangen, og er alltid den første som får fisk når vi er på fisketur.