Happy Birthday My Love

I går feiret vi samboeren min sin bursdag, hipp hurra for verdens beste mann! Vi møttes for nesten 17 år siden, og vi har vært sammen nesten halve livet. Det betyr hele mitt voksne liv, og hverdagen sammen er fantastisk. Ingen løfter meg så mye som han, med sitt positive og vinnende vesen.

Dagen feiret vi først med en deilig bursdagsfrokost, deretter lunch med familien, noe som var fantastisk koselig. På kvelden dro vi på Olivia på Solsiden og spiste middag sammen. Der er det fantastisk service foresten! Jeg elsker når bursdager faller på en helgedag, da rekker man å gjøre så mye koselig på dagen sin!

Ukeshandling

Denne uken handlet vi på Mandag, vår faste handledag! VI brukte omtrent 1200 kr, som er langt unna vårt ukentlige budsjett. Men i  løpet av uken har vi måttet handlet både brød, litt pålegg og noe tilbehør vi har manglet. Uansett synes jeg vi kom greit ut av det denne uken.

Nå er jeg veldig spent på hva som skjer med matvareprisene fra 1. Februar, om prisene øker mye på produkter vi bruker å kjøpe, og om vi kommer til å merke dette på ukesbudsjettet. Jeg synes planlegging fungerer veldig bra, og er veldig glad vi har startet med ukeshandling.

  

Ut på tur og ganske lykkelig

På Torsdagen dro vi til stallen igjen, og nå føles det som veldig lenge siden sist. Vi tok med forponnien på tur, og var ganske heldig med været da vi skulle ute. Rett før vi dro ut var det både snø og storm, men da vi red ute på tur ble det oppholds og vindstille, rett og slett en perfekt anledning til å dra på en litt lengre tur.

Vi var faktisk på tur i hele 45 minutter denne dagen, og lillepia fikk trave alene, siden jeg var forkjølet og ikke greide å løpe ved siden av. Det gikk veldig bra, ponnien var super, og mestringsfølelsen sto sterkt. Dette var en veldig moro tur, og vi gleder oss allerede til neste tur. Man kan lære og øve masse på ridning selv om man er på tur, noe hun fikk erfare.   

Man lærer så lenge man lever

I oppveksten hadde jeg en del venner som utover årene viste seg å ikke være til å stole på. Og etter gjentatte kjangser, ble det til slutt at jeg kuttet de ut. Man trenger ikke omgåes mennesker som kun bidrar til negativ energi.  Skulle tro man lærte og ble en bedre menneskekjenner, men jeg er alltid svært godtroende og  har veldig lett for å stole på andre mennesker. (noe jeg egentlig synes er en veldig god egenskap)  Men igjen så blir jeg nok en gang overrasket over hva folk kan få seg til å gjøre for egen vinning.😏 men man lærer så lenge man lever, er det ikke det som sies?

Denne helgen blir det bursdagsfeiring, middagsdate og filmkveld. Ser frem til en deilig helg i ro og avslapping, for neste uke begynner jeg i ny jobb! Jeg er spent og ser veldig frem til å lære masse nytt!

God helg fra dette søte trynet😁🐰🐰🐰

Ukeshandling

Da denne uken begynte hadde vi igjen en del mat fra forrige ukeshandel, og etter å ha gått gjennom både skap og kjøleskap,  var det veldig enkelt å planlegge denne ukens handel. Vi greide å holde oss litt under ukesbudsjettet og endte opp på omtrent 1400 kr. Vi må supplere med litt grønt og brød utover uken, men det er det tatt høyde for under planleggingen. Elsker å handle på Mandager, det har blitt vår faste handledag.

Veldig moro

I helgen var vi på Håndballcup med Lillepia. Jeg har aldri spilt håndball selv, men synes det er utrolig moro å være med på håndballtreninger og på cuper. Det siste året har jeg lært masse, og forstår nå mye mer av spillet enn hva jeg gjorde helt i starten. Barna storkoser seg når de spiller, og har utrolig mye spilleglede når de er på treninger og på kamper.

Håndballcupen var på Ranheim og de hadde skikkelig bra opplegg med musikk, loddsalg og premier til alle barna. Vi kjøpte lodd og vant oss noen ganske så fine premier. Vi spilte totalt tre kamper, hvor det hva en kamp hver time. Da er det litt tid mellom kampene til å leke med andre barn, spise litt frukt og litt mat.

Ellers i helgen har barna vært heldige å fått være med bestemor på Kino og på Rush trampolinepark. Utrolig koselig med kvalitetstid sammen med bestemor. 😍

 

Hesteuken

Uken som er gått, var en skikkelig hesteuke for oss. Vi var i stallen hele 3 dager, noe som er utrolig koselig. Jeg har ønsket meg hest siden barndommen da jeg mistet min siste hest, og jeg elsker å være rundt disse dyrene. Jeg storkoser meg i stallen, og elsker at lillepia har fått den samme interessen som meg.

På Torsdagen red vi på en ganske lang tur. Eller rettere sagt, Lillepia red, jeg gikk ved siden av. Ponnien er så sprek og glad og går kjempe fort på tur. så det er bare å henge seg på. God trim for mor altså!

På Fredagen fikk ponnien vaksine, og da skal man ta det med ro. Det ble en liten, men rolig økt i ridehuset. Lillepia øvde på å gå av og på helt alene, og øvde på å svinge, stoppe og styre ponnien. Veldig tålmodig og flinke begge to.

På Søndagen red vi først på tur, deretter dro vi en liten tur i ridehuset der vi longerte litt, og red litt rundt. Ei herlig uke i stallen!

Nå starter vi med Ukeshandling

Denne uken bestemte vi oss for å begynne med ukeshandling. Det krever en del forberedelser og planlegging hva man skal kjøpe, og vi bruker litt tid på denne planleggingen. Men utover uken sparer vi mye tid på å slippe å dra på butikken hver eneste dag. Dere aner ikke hvor lei jeg er av å handle mat. Derfor er det godt å ha denne ene dagen hvor vi blir ferdig med alt. VI utfører ukeshandlingen på mandager, for da er som regel kjøleskapet ganske tomt.

Vi benytter appen To Do, hvor vi legger inn alt vi skal kjøpe, for der er det enkelt å krysse av alt man har plukket. Det er enkelt å få oversikt over hva man mangler og hva man skal handle. Målet med ukeshandlingen er å spare tid og penger. Denne uken har det fungert veldig bra faktisk, og det er en fin motivasjon til å fortsette med dette fremover.

Ganske godt

Det er skikkelig vårstemning ute, med snøsmelting, is på veiene og plussgrader. Om vinteren er sååå kort, ja da er jeg fornøyd. Men det er vell ingen håp om ordentlig vår enda, for vi har vell flere snøfall foran oss før våren er her for fult. Hjemme hos søstre mi er det allerede grønne plener, og jeg har veldig lyst å starte med den vårlige vindusvasken. Julen er iallfall ryddet bort og det føles ganske bra. Det er alltid godt å starte et nytt år, og det er bra vi går mot lysere tider.

Julens gavekort er brukt opp, og shoppestoppet har startet for fult. Hittil har jeg greid meg bra, og har ikke handlet noe til meg selv. Men fra Januar har vi bursdager på løpende bånd, og bursdagsgaver må man jo kjøpe. Førstemann ute er min samboer, som har bursdag sent i Januar. Vi gleder oss!

Hjelp har aldri gjort dette

Denne uken kom vi i gang med treningen igjen etter juleferien, noe som var veldig godt. Jeg elsker å trene styrke, selv om det er utrolig lenge siden sist. Det føles bra å være i gang, og det er det Tydligvis flere som synes, for det er masse folk på treningssenteret til alle døgnets tider nå. Det er visst flere som har nyttårsforsetter som innebærer trening.

Her om dagen fikk vi en melding fra kommunen at vi får feier på besøk i kommende uke, noe som skal skje hvert 2. år (tror jeg?!) Og da er det mye som må være på plass: man må blant annet ha fastmontert takstige og stige opp til taket. Nå har ikke vi alt dette i orden enda, for en slik pipe-kontroll har jeg aldri vært med på før. Får håpe det løser seg på en eller annen måte 😏😏😏 Og at de får gjennomført den lovpålagte kontrollen.

Nå ser jeg frem til helgen, for da er målet å komme oss ut på skitur! Det ble ikke mye at det i jula, så får vi håpe snøen holder seg i skiløypene. Nå minner det nesten mer om vår ute, og det er ikke særlig mye snø heller.