Hyttetur på Oppdal

Dag nummer to på hytteturen dro vi på en lang skitur, hvor målet var Gjevilvasshytta. Men etter å ha gått over en time på ski med alle barna, innså jeg at jeg måtte spørre noen lokalkjente hvor lenge det var igjen. For vi trodde det kun var 3 kilometer en vei. Men der tok vi feil, det var laaang igjen, og en dame vi møtte i skisporet mente vi kom til å bruk rundt 2 timer med småbarn på ski, og det kun den ene veien. Da innså vi fort at slaget var tapt, for å ta med to treåringer på skitur som er over 3 timer en vei, det er kanskje litt for mye å håpe på.

Men selv om vi ikke nådde målet, så hadde vi en fantastisk skitur i solskinnet. Da vi kom oss tilbake til hytta igjen, grillet vi mat, og koset oss på terrassen. Resten av dagen gikk med til leking, spilling, og kvalitetstid. Det er så koselig å dra på hyttetur, da får vi virkelig koblet av!

Siden sist

Nå er det alt for lenge siden jeg har skriblet noen ord her, men som alltid er dette noe som blir bortprioritert i en hektisk hverdag. Siden sist er det mye som har skjedd og det er store endringer på gang, men det kommer jeg tilbake til litt senere. Stay tuned…

For noen få uker siden dro jeg og barna på hyttetur sammen med søstera min og familien hennes. Hun hadde nemlig lånt en hytte for anledningen, og inviterte oss med.  Hytten ligger på en veldig idyllisk plass midt i Gjevilvassdalen på Oppdal. Vi hadde tatt oss en fridag for å dra oppover i god tid, og da vi kom frem på fjellet var det strålende vær. Det var så mye sol at vi måtte stoppe på butikken å få tak i solbriller til hele gjengen, og det var jo en hyggelig overraskelse. Hadde aldri trodd vi skulle få ordentlig påskevær, men det er jo en hyggelig overraskelse.

Vi måtte parkere et stykke unna hytta, og gå på ski noen kilometer for å komme oss frem. På vinteren er det ingen bilvei hele veien opp, men med ski på bena er det ingen problem. Det eneste som ble et problem, var alt for mye bagasje og mat som vi ta ha med oss. Heldigvis meldte søs og samboeren seg til å gå to turer, mens jeg passet alle barna. Hyttetur er utrolig koselig for alle mann, og på kvelden spiste vi hjemmelaget pizza, og koset oss med både spilling og godteri.