Det gikk da overraskende bra

I dag hadde jeg endelig kjøretime igjen. MEEEN! Da jeg voknet i morgest var det full snøstorm og masse snø på veien. Gruet meg til å kjøre i slikt føre. Men heldigvis ga det seg til jeg hadde kjøretime, og det var ikke glatt på veien i det hele tatt. Kjøretimen gikk kjempe bra, og snart skal jeg ha enda en time. Den kjørelæreren jeg hadde sist har tydligvis byttet meg bort, for nå har jeg fått en ny lærer – men han var like grei han også.

For å være litt fornuftig å utnytte tiden best mulig gikk jeg til kjøreskolen. Gikk kjempe fort for å få litt trening, og hjemover jogget jeg! Jogget for første gang på et år!! Det føltes utrolig bra! Deilig å jogge igjen!!!

Har også begynt å pakke til vi skal flytte. Det er jo bare en måned igjen. FIk ktak i to stoooore esker, og den ene er stappfull av jakker, den andre av sko! Men fortsatt har jeg over 100 sko jeg ikke har pakket ned. Skjønner virkelig ikke hvordan jeg skal få plass til alle skoene mine…. 

Det er jeg som bestemmer, ikke du!

Mamma fortalte meg noe fornuftig og viktig da jeg fikk baby: “Det er du som vet hva som er riktig for deg og din baby”

Når man er førstegangsfødende er det alltid mange spørsmål og mye man lurer på. Men som mamma sier så er det kun jeg som vet hva som er rett for meg og min baby. Mennesker gjør ting forskjellig, og mange har forskjellige meninger om hvordan ting bør være. Men man må bare gjøre det man selv mener er rett for seg og sin baby.

Opplevde her om dagen at noen blandet seg inn angående amming. FIkk høre at “vi unge i dag slenger frem puppen alt for lett, hver gang babyen gråter. Og at man iallefall ikke burde amme oftere enn hver 3.time og gjerne sjeldnere enn det” Da ble jeg nesten litt irritert. Jeg er nemlig helt uenig i utsagnet!

Morsmelk fordøyes fort, og babyen blir fort sulten igjen. Det er noe annet med morsmelkerstatning som gir en bedre metthetsfølelse hvor metthetfølelsen varer lengre. Og når babyen er sulten oftere enn hver 3-4.time så er det ikke feil å gi den mat da! Det er ikke slik at man tar frem matfatet hver gang babyen gråter, MEN det er veldig lett å lese babyer (iallefall Lukas som jeg kjenner så godt) og finne ut hvorfor de gråter, og om de er sulten.

Når Lukas er sulten så lager han ulike grimaser og ulike bevegelser med munnen. Deretter tar han hendene sine mot munnen. Og hvis jeg fortsatt ikke reagerer så gråter han. Og da gråter han ustanselig helt til han får mat. Og da gir jeg han selvfølgelig mat. Selv om det ikke har gått 3 timer eller mer. Babyen skal få mat når han er sulten.. Om det så er hver time på grunn av økedøgn. Vil han ha mat – så får han mat. Man skal ikke nekte små babyer mat eller prøve å få de til å spise sjeldnere!

Jeg vet hva som er rett for oss, og jeg gjør det på min måte! Det er ikke alle råd som er gode råd, selv om personen som gir rådet sikkert mener det beste med det. 


“Hello. Im New here”
Lukas er ny til verden, jeg er ny i mammarollen

Hva mener du om dette? Er det for lett for folk å blande seg inn?

Sick and tired

….Of all The Rain!!! Når kommer sommeren til Trøndelag da? I want summer now!! Det sprutregner jo hver dag her!

I dag tidlig dro jeg og Lukas på trilletur til butikken og handlet inn litt mat og snacks. For vi fikk nemlig besøk av Onkelen til Lukas litt senere. Vi har koset oss med Pizza, og slapper av. Det er alltid koselig med besøk!

I morgen har jeg endelig  frisørtime igjen. Krysser fingrene for at denne frisøren er flinkere enn hun jeg var til sist. Jeg har iallefall troa! Mamma kommer å passer Lukas noen timer, så får Lukas litt kvalitetstid sammen med bestemor. Farmor skal også ha han en time eller to, koselig for han det.

Disse er lekre!

Siden vi skal flytte om en måneds tid har jeg startet planleggingen av ting vi må kjøpe inn, og hvordan vi skal ha det i leiligheten. Det som er så herlig er at jeg endelig får plass til alle klærne mine! Og alle kjolene skal henges opp! (nå ligger de i skap og skuffer, pakket i esker og bagger. Har jo så mange at jeg har ikke plass til halvparten en gang) Og siden kjolene skal henges opp har jeg investert i noen lekre kleshengere. Fant et veldig bra kupp hvor jeg betaler like mye for disse kleshengerne som det koster for de stygge og kjedelige på Ikea. Gleder meg til å organisere i klærne mine!

Der hadde jeg litt flax!

Da jeg var på helsestasjonen i dag møtte jeg ei hyggelig jente. Det viste seg at hun er på barselgruppa mi! Hurra! Jeg har nemlig gått glipp av begge barseltreffene på helsestasjonen pågrunn av sykdom, og trodde jeg hadde mistet muligheten til å bli en del av gruppa. Men så møtte jeg denne jenta da. SÅ nå skal vi på det første barseltreffet denne uka. Det blir spennende! Tror vi er rundt 11 jenter på gruppa. Det blir gøy å møte alle jentene, og alle de søte små! 

6.ukers Kontroll

I dag var vi på en forsinket 6.ukerskontroll. Så det ble altså en 7.ukers kontroll. Jeg og Lukas gikk trilletur til helsestasjonen, og det er cirka 45 min gange hver vei, en fin liten trimtur.

Ført ble Lukas veid. Han veier nå hele 4,9 kg! Wow! Han har vokst mye, både i vekt og lengde! Sist vi veide han da han var en uke gammel så veide han 3,4 kg. Helsesøstra sa han fulgte kurven sin helt perfekt. Legen tok også en titt på han, og hadde bare gode ord å si. De studerte også hvor oppmerksom babyen var i blikket og kontakten med oss. Alt var tipp topp, og jeg er kjempe stolt over gullet mitt. Han oppførte seg eksemplarisk gjennom hele kontrollen. 

Trodde de skulle måle lengden på babyen på 6.ukers kontroll, men det skulle de visst ikke gjøre før neste time. De sa de ikek skal stekke babyene så mye når de er så små. Tipper han iallefall har vokst 10 cm i lengde allerede, for nå er tilogmed størrelse 62 litt kort i lengden. 

 

Tipper Lukas blir minst like lang som mamman sin på sine 177 cm! 

 

Again?

Lukas er et søtt  lite sovedyr. I går sovnet han i 7 tiden på kvelden. Jeg hadde tenkt å vekke han slik at han kunne være våken noen timer før vi la oss, men han ville helst sove, og da greide jeg ikke å plage han til å vokne. Det ble så jeg sov en time sammens med han på kvelden i stedet. Det skulle jeg ikke ha gjort, for da vi skulle legge oss fikk jeg ikke sove. Strevde i flere timer, jeg som normalt sovner på noen sekunder. Sovnet ikke før 5 på morgenen! Sov et par timer før Lukas voknet igjen. Da var han våken en time før han sov videre… Jeg fikk ikke sove fordi jeg var stresset fordi vi hadde så mange planer, så jeg startet dagen tidlig. Og nå føles formen crap igjen. Jeg har blitt mer forkjølet enn jeg var, men det har sikkert noe med at jeg har sovet så lite. Lukas er også forkjølet enda. I natt skal jeg legge meg i riktig tid, og iallefall ikke slappe av en time på kvelden før jeg skal legge meg. Det har jeg lært