For en Magisk påske

I dag var været enda bedre enn i går, det var litt kaldere, men solen steiket hele dagen. Jeg, søstersen og kjæresten hennes bestemte oss for å gå tur opp til Rønningen. Kjæresten min kunne desverre ikke bli med, men jeg og Lukas gledet oss til å gå på tur i marka. Søstra mi og mannen tok med mat for å grille, engangsgrill og sjokolade. Og i 11 tiden la vi ut på tur med SMåttisene som storkoset seg i vogna si. De sovnet på veien oppover, og det ga oss en fin mulighet til å sole oss og spise mat.

Det var masse turfolk ute i dag, og god stemning.Folk blir jo så energiske når været er så strålende, utrolig hvor stor innvirkning det har på humøret. Dette må være den beste påska på lenge. Kan ikke huske vi har hatt så fint vær før.

Da småttisene våknet fikk de smake boller og kjekse, og de storkoset seg de også. En ting lærte vi på turen her; neste gang skal vi ha med dress til de små, slik at de kan boltre seg rundt, og slippe å sitte i fanget hele tiden. Og jeg har bestemt meg for å kjøpe meg ski, det ser så koselig ut å gå på skitur!

Hva har du gjort i dag?

Jeg tar utfordringen

Frem til nå har vi vært utrolig heldig med påskeværet! Og i dag var det også strålende sol. Da måtte vi selvfølgelig ut på trilletur, det er jo så koselig. Godt at kjæresten har påskeferie nå,, slik at vi får litt kvalitetstid sammen 😉 Lukas lyser virkelig opp når pappan er hjemme! En som setter stooor pris på at pappsen har litt fri. Vi trillet en times tid i dag, og skal på tur i morgen også! Men da skal vi gå enda lengre (det er iallefall min plan) Hhhaha, vet dere hva jeg gjorde? jeg skulle prøve dette, slik som kjæresten min. Og jeg har aldri i mitt liv greid å løfte meg slik, for så å bevege meg fremover. Men da kjæresten min utfordret meg, måtte jeg bare ta utfordringen. Og så skjedde det noe veldig overraskende; Jeg greide det! Jeg løftet meg hele veien bortover, akkurat slik som han. Så stolt er det lenge siden jeg har vært! (men klumsete som jeg er; da jeg skulle hoppe ned, greide jeg å slenge leggen inni trestanga, slik at jeg fikk en diiiiger blåkul midt på leggen, og i tillegg mistet jeg HUD: Omg)

det er så vakkert i naturen når det er sol og fint vær

Liker du å gå på tur når det er påske og finvær? 

For en skuffelse

Jeg meldte Lukas inn i bokklubben goboken! Har nemlig fått noen bøker derfra tidligere, og har vært veldig fornøyd. Og Lukas har virkelig fått interessen for bøker! Men stor var skuffelsen da boken vi mottok var ødelagt. Det merkeligste var at pakken den sendtes i, ikke var ødelagt. Kun den ene boken som var inni. Men lovet å sende oss ny bok, så får håpe den dukker opp snart. 

Opplevd noe liknende? 

For en utfordring

I flere dager når har jeg prøvd å ta Passbilder av Lukas. Vi må nemlig ta med passbilde selv når vi skal lage pass til han, og det var en større utfordring enn jeg trodde. Det er jo mange krav som skal følges når man tar passbildet av barn/baby, og dette er kravene:

 • Fotoet skal være skarpt, riktig eksponert og i fotokvalitet
 • Fotoet kan være i svart/hvitt eller i farger
 • Fotoet skal ikke være eldre enn 6 måneder
 • Fotoets størrelse skal være ca. 35 x 45 millimeter
 • Fotoet må tas rett forfra (fokuser på øynene), og mot en lys bakgrunn
 • Fotoet skal vise hele hodet og toppen av skuldrene, ingen slagskygge
 • Ansiktet skal dekke 70-80 % av bildeflaten, dvs. at avstanden fra isse til hake skal være minst 30 millimeter
 • Øyne skal være åpne og klart synlige, øynene må ikke dekkes av hår
 • Både hake, panne og begge kinn skal være synlige
 • Munnen må være lukket
 • Ved bruk av briller: Ikke farget glass, innfatningen må ikke skjule noe av øynene, det må ikke være refleksjon i glassene
 • Hodeplagg skal ikke benyttes på passbilder. (Capser, luer, hatter, hårbånd, skjerf etc.
 • (kilde: Politiet.no)

Problemet er at Lukas som regel åpner munnen på bildene, ønsker å strekke seg etter kamera, eller snur seg i en annen retning. Nå begynner det å haste litt, siden vi snart skal ut å reise. Men målet er å få tatt et bilde som kan brukes før neste Mandag! Krysser fingrene for at jeg får det til! 

 Slenger med bilder av klær Luaks fikk av Farfar for en stund tilbake. Nydelige klær fra Mark/Spencer! 

Utrolig gøy!!!

I dag startet vi dagen på Leos Lekeland! Vi dro dit da det åpnet, og var der i 2 timer og storkoset oss; Jeg og Lukas, og Margrete og Niclas. Lukas var litt skeptisk i starten fordi det var så mange inntrykk på en gang, men det tok ikke lang tid før han ble “varm i trøya” og krabbet og gikk overalt. Han setter sånn pris på andre barn og storkoset seg. Han klatret tilogmed opp en vegg, og han har aldri klatret før. Så i dag lærte han noe nytt. Utrolig gøy. Jeg tok han med på ei lang sklie også, selv om jeg må innrømme det var litt skummelt. Men etter en runde ble vi hektet og tok den igjen og igjen. Det var jo sååå gøy!!!!

Her sitter vi i bila og venter på at det skal åpne, og koser oss med smootie.

Har du vært på Leos Lekeland? 

En herlig aften

I dag var jeg og Lukas invitert hjemme hos mamma på Påskemiddag. Vi var samlet hele gjengen, både barna til mannen til mamma, søstra mi og Ariana, Og broren min med kjæresten sin. Elsker slike middager hvor alle samles, det er alltid så koselig. Og i tillegg til en herlig middag med dessert, fikk vi alle et digert Påskeegg! Herlig!

Lukas storkoset seg han også, og han og Ariana fikk en stor påskegave hver, istede for påskeegg siden de er litt for små for påskeegg og masse godis. De digget gaven sin begge to, og var strålende fornøyd! 

 Elsker denne toppen fra BikBok. Ikke den enkleste å amme i, men det funket til slutt. 

Har du fått påskeegg?

Shopping Again!

Lukar er ikke noe baby lengre, og vi trenger stadig nye klær i nye størrelser i garderoben hannes. Han vokser ikke like fort nå som tidligere, men det var likevell på tide med noen nye bodyer og pysjer. Da vi var på Barnas Hus kjøpte jeg også bæresele som vi skla ha med på sydentur. Kjøpte bæreselen fra Erobaby, for den har jeg hørt så mye positivt om. Elsker den allerede!