Ikke helt slik vi håpet

Til jul fikk vi oss bålpanne, og det er ikke lenge siden vi monterte denne. Den har gitt oss mye bålkos og glede, og vi så frem til mange fine dager med denne i vinterferien. Desverre blir det ikke slik nå som  vi har corona, og hele vinterferien føles amputert.

Men vi får ta det igjen når coronan er over og ute. Og alle andre koselige planer vi hadde for vinterferien får vi også ta igjen.🦄

Nå har jeg begynt å glede meg til påske og vår, noe som føles som er rett rundt hjørnet nå. Våren er favorittårstiden min.

Korona F****

Da vi hørte om Covid for første gang for noen år siden, var jeg rimelig sikker på at jeg kom til å være en av de første som kom til å få viruset. Dette fordi jeg lett blir forkjølet, og har et immunforsvar som ikke er mye å skryte av. Men tiden gikk, og vi ble jo ikke smittet. Det hjalp jo selvfølgelig at samfunnet ble stengte ned, og at vi begynte med hjemmekontor. Har egentlig følt meg ganske trygg, helt til nå, når alt åpnet og smittede tilogmed slipper isolasjon. Nå er jo smitten overalt.

Og da var det ikke til å unngå å få smitten i hus. Nå er jeg veldig sikker på at smitten kom fra skolen, for et av våre barn ble smittet først. Så gikk det en uke før nestemann var smittet, og plutselig var hele familien smittet med corona. Jeg er nå på min 4. dag med dette viruset og synes dette er langt ifra en enkel forkjølelse som mange medier beskriver det som. For til meg har det opplevdes slik:

 

Dag 1: Hodepine og svimmelhet. Kjente at noe var på gang og ganske sikker på at det var corona. Tok derfor en CPR test som var positiv. Hurtigtest negativ. Noe hoste. 

Dag 2: 39 i feber som ikke ga seg selv ved bruk av Paracet. Positiv hurtigtest. Sengeliggende med muskelsmerter og høy feber hele dagen, føltes som en kraftig influensa. Klokken 20.00 ga feberen seg, og da føler man seg jo litt bedre. 

Dag 3: Tett nese, nyser og hoster mye. Mye tørrhoste og hoste langt ned i lungene. Tungpustet og veldig svimmel.

Dag 4: Svimmel, tungpustet og mye smerter i mage og rygg. Ingen energi og mer eller mindre utmattet.

 

Nå er jeg spent på fortsettelsen. Kjenner at dette kommer til å sitte i en stund, men håper det gir seg fort. Alle reagerer jo så forskjellig, noen merker ikke noe, mens andre har feber over flere dager. Jeg er bare glad feberen ga seg etter en dag, for det var krevende!! Lenge siden jeg har hatt feber, og det er slitsomt.

Det siste prosjektet

Før hele gjengen ble syke, fikk vi pusset opp barnerommet på nytt for 2. gang på et år, og lagt nytt gulv i gangen oppe mellom alle soverommene. Nå er vi ferdig med alle prosjektene som vi skulle få unna, og det føles utrolig bra. Det eneste som nå gjenstår er et bad, men det skal vi ikke ta selv, så det teller jeg ikke med. Nå kan vi virkelig bare nyte det nye hjemmet vårt, uten noe mer oppussings-stress, og det er veldig godt å tenke på.

Lillesøster ble veldig fornøyd med nytt gulv og nye vegger. Her byttet vi ut strietapet med gipsvegger, og vinduene ble listefrie. Hun fikk ny seng, og ny farge på veggene. Det ble utrolig fint og koselig, og mye større plass enn det var tidligere.,

I gangen mellom soverommene laget vi “pianokrok” for barna, noe som ble helt perfekt og inn utnyttelse av plassen. Kanskje jeg skal lære meg å spille noen sanger selv også, det hadde vært morsomt. Garderoben til barna fikk også nytt gulv, og det ble mye penere enn det gule gulvet som var der fra før. Nå er det bare å senke skuldrene.

Happy mothers day

Gratulerer med dagen alle dere fantastiske mødre der ute! Dagen feiret jeg selv med mine vakre barn og mann, fantastisk kake og noen nydelige kort og gaver. Jeg er så heldig som får være mamma til disse nydelige skapningene, det er den beste følelsen i hele verden. Ingenting gjør meg mer stolt og lykkelig!

Vil gi en ekstra gratulasjon til min vakre mamma, og min flotte søster som er verdens beste mamma for sine to små barn. Gratulerer så masse med dagen til dere.

 

En dag for å feire, en dag for å glede,
en mor som alltid er tilstede,
en dag for hylle, en dag for å ære,
en mor som lever og ånder for sine kjære

Vi drukner snart

Jeg tror aldri jeg har opplevd så mye snø før, som vi har i Trøndelag nå. Ikke siden jeg var veldig lita ihvertfall. Egentlig er jeg veldig glad i snø, men vil helst ha det meste av snøen før jul fordi det gir så mye julestemning. Nå ønsker jeg meg bare vår, men det ser ut som vi må vente et par måneder før den tid kommer. Denne snøen er jo endeløs. Gjerdet vårt er nedsnødd ute  og vi ser ikke buskene våre lengre fordi de har druknet i snøen.

I går brukte vi flere timer på å måke innkjørselen og terassen. Vi fikk endelig gravd frem bålpanna, og ser frem til å bruke den i tiden fremover. Lille Nalle fikk være med ute, og han elsker å kose seg i snøen. Det er så moro å se alle gledeshoppene han har når han er ute og leker seg. En fordel med snøen er at det er at det er moro å leke med barna og lage snømann og snøhuler, da koser vi oss veldig.

Denne uken har foresten vært noe amputert, vi har alle vært syke, hele uken av og på. Og det startet forrige helg. Men selv om vi har testes oss for covid hver eneste dag, er vi alle negative – helt til i dag. I dag kom det feber og corona hos en av oss, så nå har vi offisielt corona i hus.

 

Hils på vårt nye familiemedlem

Nå er det noen måneder siden vi fikk denne herlige skapningen, men ikke alle har møtt han enda. Etter flere års masing om kjæledyr, har vi endelig gått til anskaffelse av en søt, liten kanin. Og det er verdens søteste lille nurk, en dvergvedder på nå 7 måneder. Navnet er Nalle, men jeg kaller han bare Doppi. Han har skjønne blå øyne, og er veldig kosete av seg. Og det han elsker mest i hele verden, er å være ute, for det er en spennende verden å oppleve.