Snakk om å kjenne kroppen sin

I hele svangerskapet har jeg sagt at jeg er sikker på at Prinsessa kommer før termin. Da jeg fortalte dette til jordmor fikk jeg høre at jeg kom til å bli skuffet om jeg gikk og hadde denne innstillingen, men på tross av hva hun sa så har jeg alltid vært 100% sikker på at jeg kjenner kroppen min best, og dette var noe  jeg var 100% sikker på. Ingenting kunne endre min tro på dette.

På Mandagen denne uka snakket jeg med søstra mi, og da sa jeg til henne at jeg kommer til å føde iløpet av 3 dager, garantert. Utrolig hvor godt man kjenner sin egen kropp. Av og til så vet man bare at noe er i gjære.

På Mandagen hadde jeg kynnere for første gang, jeg kjente at noe var på gang, og på Natta, natt til Tirsdag, begynte fødsel med at vannet gikk. 15 timer senere hadde jeg lille prinsessa i armene mine <3 Livet er fantastisk!!!! Hverdagen med to små er helt ubeskrivelig lykkelig! 

Hvem behøver vekkerklokke?

Lilleprinsen har alltid vært glad i å sove, og våknet i 8-halv9 tiden på morgenen. Men i de siste ukene har han våknet rundt 6 hver eneste dag. Heldigvis har jeg vært uthvilt fordi jeg sover ekstra mye for tiden. Og jeg har i tillegg sluttet å bruke vekkerklokke. Hvem behøver det når man har en liten søting som våkner kl 06 hver eneste morgen?

I går var intet unntak, jeg hadde ikke på vekking. MEN lilleprinsen sov til klokka 9, noe som er uvanlig for tiden!! Vi våknet  begge av at noen ringte meg. Siden vi våknet så seint rakk vi ikke barnehagen sin kjernetid, og da ble det hjemmedag på lilleprinsen. Noe som var utrolig stas, for vi dro på laang busstur og koset oss. Dro blandt annet på matshopping og koset oss sammen. Brukte mange timer, og da vi kom hjem var vi slitene begge to. Det er så koselig med slike dager, uten noe stress og bare mamma og Lukas tid.

Svangerskap 1 VS Svangerskap 2

Tenkte å skrive litt om forskjeller jeg har opplevd i de to svangerskapene jeg har hatt. For det er faktisk veldig store forskjeller både på smerter, plager, og generell form.

Kvalme

I svangerskap nr 1 var kvalme ikke-eksisterende. Det plaget meg svært lite, og jeg kan vell egentlig ikke kalle det fpr en plage, da jeg sjeldent opplevde dette. Men da jeg ble gravid nå, så var jeg veldig plaget med kvalme de første månedene. Det var faktisk slik jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg klaget så ofte på kvalme at jeg bare måtte ta en test, som da var positiv.  Det er vell mer normalt å være kvalm når man har jente i magen har jeg hørt, og hos meg så stemmer dette veldig bra.

Magesmerter

I min første graviditet var jeg sterkt plaget av magesmerter. Det var så ille at jeg faktisk måtte låse meg inne på do på jobb, bare for å gråte å kjempe imot smertene. Ingen visste at jeg var gravid,. så måtte holde smertene for meg selv. Magesmerter hadde jeg det meste av graviditeten, men det var verst i starten. I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe magesmerter, kanskje små ubehageligheter som har kommet og gått, men ikke på nær vei så vondt som forrige gang.

Bekkenløsning/låsning/You Nameit 

Bekkenløsning og ryggsmerter fikk jeg tidlig i mitt første svangerskap. I kombinasjon med scoliose som jeg også har, så gikk det hardt utover korsryggen. En dag låste hele ryggen seg, og jeg greide ikke røre meg. Det ente med en tur til legevakta, og ryggsmertene ble bare verre og verre desto lengre jeg kom i graviditeten. Scoliosen min ble faktisk verre fordi kroppen blir mykere når man er gravid, og jeg ble enda noen grader skjevere i ryggen. Dette vedvarte tilgomed etter svangerskapet og har gitt med sterke plager i ettertid.

I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe ryggsmerter, og det er så merkelig. Jeg som har plagdes sånn med ryggen, det virker som den er tipp topp nå. Ellers er det bare kroppen som blir ekstra sterk når man er gravid. De eneste bekkensmertene jeg har kjent, har kommer nå helt på slutten, i symfysen, noe som vistnok er helt normalt frodi ting beveger seg for å bli klar for fødsel. Men jeg må bare få si at jeg er svært positivt overrasket at ryggen ikke har gitt meg noen problemer denne runden.

Halsbrann 

Er mer plaget nå enn forrige gang, selv om det var rimelig ille da også. jeg fikk halsbrann tidligere nå enn sist, og det har plaget mer mer nå, og gått utover nattesøvn. Halsbrann er noe av det verste jeg vet, men får bare holde ut den siste tiden. 

Andre plager

I min første graviditet hadde jeg en blødning. Denne kom vell i uke 12, eller tiden rundt der. Og gjorde meg meget bekymret. Blødning fikk jeg etter å ha vært på joggetur, og for å si det sånn: Det ble med den joggeturen. Resten av svangerskapet trente jeg forsiktig og gikk heller turer. I dette svangerskapet har jeg heldigvis ikke opplevd noe slikt. 

 

 

SVANGERSKAP NR 1:


SVANGERSKAP NR 2:

Magen er mye større denne gangen, og jeg har ikke vært like flink til å føle opp med magebilder fra uke til uke. hehe

Tenner som faller ut

I går da jeg tok meg en nap på tidlig-kvelden, våknet jeg plutselig av et mareritt! Tennene mine hadde falt ut, og da jeg våknet kjente jeg tannbiter i munnen. Da jeg våknet enda mer innså jeg at det var ikke biter fra tennene mine jeg hadde i munnen, det var derimot en doc-halslins som jeg hadde sovnet med, noe som var ganske betryggende. hahah, heller en doc enn tannbiter!  Har hørt at gravide ofte drømmer om at tenner faller ut. MErkelig!!! 

I dag tok jeg turen hos legen. Tok urinprøve, blodtrykk og CRP: ALle prøvene var fine, bortsett fra CRP, jeg har visst VIRUS. Huff! Heldigvis er formen litt bedre i dag, så det går iallefall rette veien. Om jeg ikke plutselig får tilbakefall igjen da. Men krysser fingrene for at jeg unngår det. Så jeg får bare fortsette å slappe av helt til formen er helt på topp igjen. 


Nå er det helg, og da er det på plass med friske blomster! God helg alle sammen! 

Barnehageantrekk: Hva er viktigst for deg?

Når man har barn i barnehage, så ser man veldig mye forskjellig når det kommer til bekledning hos andre barn; Noen er svært stilfulle, noen går i slitte klær, noen går i behagelige klær, noen i varme klær, noen er kledd for stivt og i lite bevegelige klær, mens hos andre er komfort viktigst.

Da lilleprinsen begynte i barnehagen, så brukte jeg veldig mye fin-klær på han, men jeg lærte fort at det ikke var noe vits; Ikke fordi klærne blir fort slitt eller ødelagte, men fordi jeg har lært hva som er viktigst når det kommer til klesvalg! Og det som er viktigst for meg er følgende:

  • Klærne skal være lett å bevege seg i
  • Klærne skal ikke være for varme, men heller ikke for kalde. Vi har en friluftsbarnehage hvor barna er mye ute, og da er det Ullklær hver eneste dag på denne årstiden
  • Klærne skal gi mulighet for barnet til å utfolde seg både utendør og innendørs


Ut i fra disse kriteriene, så synes jeg den perfekte underdel er en kosebukse. Den er kjempe bevegelig, og lar lilleprinsen utfolde seg fritt, både når det kommer til klatring, løping og andre aktiviteter. Den er god å ha på, og strammer ingen steder. Jeg skjønner ikke hvorfor mange velger dongeribukse når barnet skal i barnehagen, for jeg føler den type stoff hemmer bevegelighet. Er dere ikke enige? På vinteren går det bare i ullbukser og ulloverdeler. Litt kjedelig, men ull er virkelig gull for barn som er ute hele tiden! 

Kosebuksen liker jeg å kombinere med en skjorte. Skjorte er fint, og samtidig lett å bevege seg i. Og veldig ofte tar jeg på en vest over skjorta, fordi jeg synes det er pent. Lilleprinsen har over 10 forskjellige vester, og sikkert over 40 skjorter og piquegensere, så vi har nok å velge i. Garderoben er nok litt for stor akkurat nå, men jeg synes alltid det er stas å kjøpe nye ting til lilleprinsen. Heller til han enn til meg selv:) Og jeg er sikkert ikke alene om det:) 

Dette synes jeg er det perfekte barnehageantrekket. #mammablogg #barnehageantrekk #outfit #supermuminheels #lindahjohnsen

Hvordan kler du barnet i barnehagen? Hva er dine kriterier?

Statusrapport uke 39

TERMIN:  Under to uker igjen! Enn det da!!! 

♥ PÅ VEI: Akkurat 38+4

NESTE KONTROLL: Skal på en legetime i morgen, for en ekstra sjekk siden jeg er så syk


♥ VEKTØKNING: Har ikke veid meg på lenge nå, får gjøre det i morgen tidlig, for jeg er spent på hvor mye jeg har gått opp

♥ VANN I KROPPEN: Noe ja, men synes ikke det har blitt mye verre enn det har vært tidligere nei

♥ PLAGERHar litt vondt i bekkenet, men det som plager meg mest er at jeg føler meg influensasyk, hoster og har smerter i sammenheng med dette. 

♥ MELK I BRYSTENE: mhm


♥ MATKIKK : Appelsin, og kaffe; det tørre kaffepulveret i posen. Nam, det er godt å tygge på. (høhøhø, er hekta faktisk)

♥ KYNNERE : Ingen

♥ SULTEN: Er sulten, eller tror jeg er sulten. SOm regel er det nok å stikke nesa i kaffeposen å lukte på kaffe. Hahah?.  Selv om jeg tror jeg er sulten, så er det ikke alltid jeg er det tydligvis. Det er ikke mye mat som frister for tiden

♥ HUMØR: Er ikke i form så humøret er påvirket av dette


♥ NAVN: Hvem har tid til å tenke på slikt? trodde jeg skulle ha mye tid når jeg gikk ut i permisjon, men den gang ei

♥ KJØNN: Babygirl

♥ BARNEROM: Tipptopp!  I love it

♥ UTSTYR: Ønsker oss Sophie giraffe

♥ AKTIVITET INNENFRA:  Aktiv lita jente 

 

♥ HODET NED: ja

♥ OM FØDSELEN: Det eneste jeg tenker nå er at jeg håper jeg rekker å bli frisk før fødsel starter. Kan virkelig ikke se for meg å føde nå som jeg føler meg så syk

♥ TUNGT: Nei, er ikke det rart?

♥ UTÅLMODIG: Nesh

♥ SØVN: Sover mye, og deilig er det


Store babymagen