Svangerskap 1 VS Svangerskap 2

Tenkte å skrive litt om forskjeller jeg har opplevd i de to svangerskapene jeg har hatt. For det er faktisk veldig store forskjeller både på smerter, plager, og generell form.

Kvalme

I svangerskap nr 1 var kvalme ikke-eksisterende. Det plaget meg svært lite, og jeg kan vell egentlig ikke kalle det fpr en plage, da jeg sjeldent opplevde dette. Men da jeg ble gravid nå, så var jeg veldig plaget med kvalme de første månedene. Det var faktisk slik jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg klaget så ofte på kvalme at jeg bare måtte ta en test, som da var positiv.  Det er vell mer normalt å være kvalm når man har jente i magen har jeg hørt, og hos meg så stemmer dette veldig bra.

Magesmerter

I min første graviditet var jeg sterkt plaget av magesmerter. Det var så ille at jeg faktisk måtte låse meg inne på do på jobb, bare for å gråte å kjempe imot smertene. Ingen visste at jeg var gravid,. så måtte holde smertene for meg selv. Magesmerter hadde jeg det meste av graviditeten, men det var verst i starten. I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe magesmerter, kanskje små ubehageligheter som har kommet og gått, men ikke på nær vei så vondt som forrige gang.

Bekkenløsning/låsning/You Nameit 

Bekkenløsning og ryggsmerter fikk jeg tidlig i mitt første svangerskap. I kombinasjon med scoliose som jeg også har, så gikk det hardt utover korsryggen. En dag låste hele ryggen seg, og jeg greide ikke røre meg. Det ente med en tur til legevakta, og ryggsmertene ble bare verre og verre desto lengre jeg kom i graviditeten. Scoliosen min ble faktisk verre fordi kroppen blir mykere når man er gravid, og jeg ble enda noen grader skjevere i ryggen. Dette vedvarte tilgomed etter svangerskapet og har gitt med sterke plager i ettertid.

I dette svangerskapet har jeg ikke hatt noe ryggsmerter, og det er så merkelig. Jeg som har plagdes sånn med ryggen, det virker som den er tipp topp nå. Ellers er det bare kroppen som blir ekstra sterk når man er gravid. De eneste bekkensmertene jeg har kjent, har kommer nå helt på slutten, i symfysen, noe som vistnok er helt normalt frodi ting beveger seg for å bli klar for fødsel. Men jeg må bare få si at jeg er svært positivt overrasket at ryggen ikke har gitt meg noen problemer denne runden.

Halsbrann 

Er mer plaget nå enn forrige gang, selv om det var rimelig ille da også. jeg fikk halsbrann tidligere nå enn sist, og det har plaget mer mer nå, og gått utover nattesøvn. Halsbrann er noe av det verste jeg vet, men får bare holde ut den siste tiden. 

Andre plager

I min første graviditet hadde jeg en blødning. Denne kom vell i uke 12, eller tiden rundt der. Og gjorde meg meget bekymret. Blødning fikk jeg etter å ha vært på joggetur, og for å si det sånn: Det ble med den joggeturen. Resten av svangerskapet trente jeg forsiktig og gikk heller turer. I dette svangerskapet har jeg heldigvis ikke opplevd noe slikt. 

 

 

SVANGERSKAP NR 1:


SVANGERSKAP NR 2:

Magen er mye større denne gangen, og jeg har ikke vært like flink til å føle opp med magebilder fra uke til uke. hehe

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg