Full galopp

På Torsdagen var vi i stallen igjen, og lillesøster hadde med seg en veninne med samme interesse for hester som henne. Jeg elsker disse dagene, for jeg savner tiden da jeg holdt på med hester , og drømmen er fortsatt å kjøpe egen hest en dag.

Vi holder på å øver på å bli trygg, og denne dagen var fokuset på å galoppere. Det gikk over all forventning, og vi galopperte tilogmed uten å holde fast i salen, med armene rett ute i luften! Det er fin balansetrening det. Vi er ofte ekstremt heldige med høstværet dagene vi er i stallen, og denne dagen var ingen unntak. Solen skinte og det var nydelig å ri en liten tur etter å ha ridd på banene en times tid. Er perfekt avslutning på et morsom økt.

Høstfarger

Det er lite som er så vakkert som fargene på høsten når solen skinner. Jeg synes noen av trærne er så fantastisk vakre, at det er en glede å gå tur og bare nyte de vakre høstfargene som er rundt omkring.Vi har vært ganske så heldige med været i Trøndelag de siste ukene, og hatt mange dager med solskinn og klar himmel. Og flere kvelder har vi i tillegg hatt Nordlys dansende over himmelen. Men selv om høsten aldri er så fin som den er nå, greier jeg ikke å slutte å glede meg til snø og vinter. Jeg drømmer om å våkne opp til snø, og jeg håper vi får en snøfull førjulstid.

Nå er Halloween rett rundt hjørnet, derfor går det i skumle filmer og skummel pynting. Men når November kommer, så kan jeg se julefilmer med god samvittighet. Som jeg gleder meg… Jeg har skrevet en lang liste med hyggelige ting vi skal finne på i førjulstiden, som jeg seg veldig frem til å komme i gang med.

 

For en skuffelse

Det meste av helgen har gått med til Sjakkturnering, noe som er veldig moro. Men jeg foretrekker å sove til jeg våkner av meg selv i helgene, men denne helgen måtte vi ha alarm på for å komme oss opp i riktig tid. Sto vel opp akkurat samme tid som da jeg skal på jobb, så jeg føler helgen har gått alt for fort, og kjøret som har vært minnet mer om en hverdag. Men alt i alt så er det absolutt verd det!

Turneringer er ikke så alt for ofte, og det er utrolig gøy å delta når det endelig er turnering i byen. Det var tre runder på Fredag og da var vi ferdig i 22-tiden. På Lørdag startet vi klokken 10, og på Søndagen startet vi 09.30.

Men selv om det meste av helgen gikk med til sjakkturnering, så rakk vi å dra innom Toilldag en tur. Men det var en stor skuffelse, det var kaos med mennesker overalt, og ingen spesielt gode tilbud som vi kom over. Handlet egentlig bare julegaveinnpakking, og noen kalendergaver, men bare småtterier egentlig. Vi var faktisk i byen i mange mange timer og fikk sjekket ut de butikkene vi hadde planlagt på forhånd, uten å egentlig ha me oss noe spennende hjem. Men alt i alt var det verd turen.

Ukas lille høydepunkt

Høstferien er over, og ukene raser avgårde som aldri før. Jeg teller ned dagene til årets beste tid, nemlig førjulstiden. Men før julen får komme inn i huset, så skal vi planlegge Halloween. Men rett etter Halloween så blir det tid for jul, jeg tror ikke jeg greier å vente mye lengre🥳😂  Jeg gleder meg som et lite barn. 😍☺️ Jeg har tilogmed kommet i gang med julegaveinnkjøpene, og koser meg veldig med det.

Denne uken var vi som vanlig i stallen på Torsdagen. Vi hadde med to venninner som fikk hjelpe til med å stelle hesten. Forrige gang vi var i stallen, pøsregnet det noe ekstremt, men denne uken hadde vi skinnende sol. Det er kaldt i luften for tiden, og snart på tide å legge om til vinterdekk, men når solen skinner er det så vakkert høstvær ute. Jeg elsker slike dager. Vi red både i ridehuset, på utebanen og litt på tur denne dagen.

 

En etter en

Da vi våknet på hytten på Lørdagen startet jeg og barna med en liten fisketur like ved hytten. Siden det var ekstremt langt ned til vannet, var det tunge fiskeforhold, og etter å ha mistet en del kroker etter å ha satt oss fast, valgte vi å gi opp prosjektet. Vi sparte  heller fiskingen til vi skulle dra til Råkvåg sentrum,  for der er det helt fantastisk å  fiske fra bryggene.

Det var jeg og barna som våknet først, for som alltid så våkner jeg tidlig i helgene. Da alle hadde kommet seg på beina, laget vi felles frokost, og til middagstider dro vi til sentrum og spiste en deilig middag på restuarranten på brygga. Vi  fisket også ganske lenge på bryggene, og selv om vi fisket etter floa var på topp, så fikk vi hele 9 fisker! Det var utrolig moro, det var napp etter napp, men alle fiskene var for små til å spise. Men moro er det likevel.

Denne kvelden var det skikkelig møkkavær ute, så da ble det innendørs kos til kvelds med snacks, brettspill og kortspill. Det som hører med til hytteturer 😁🥳

 

Oi, ikke bra

I helgen som var så leide vi oss hytte på Råkvåg. Hytten så fantastisk ut på bildene da vi valgte den ut, men veien dit var kronglete, og det var ganske langt å gå fra parkeringsplassen med tanke på hvor mye baggasje vi hadde med oss. VI valgte denne hytten på grunn av beliggenhet og fiskemuligheter på eiendommen, men det viste seg å være svært lite barnevennlige fiskemuligheter, da hytta lå høyt oppe på et berg. og det var stup-bratt ned til sjøen. Til tross for at hytten lå litt kronglete til, så hadde vi en fantastisk opphold.

Jeg dro på hytteturen med mamma, søsteren min og barna hennes. Jeg liker at vi har begynt å leie oss hytter, det er så utrolig koselig, og det er så moro å dra på nye steder hver gang. VI har blitt veldig glade i Råkvåg, det er en utrolig koselig og fin plass. Denne gangen var vi ikke like heldige med været som sist, men det var helt okei, og vi fikk noen nydelige timer utendørs.

Første kvelden fyrte jeg opp bålpannen til oss, så satte vi ute rundt bålet et par timer. Eller retter sagt, vi sang og danset og hadde full “fest” (barnevennlig fest) og spilte høy musikk på høytalerne. VI endte det hele med spøkelseshistorier rundt bålet, noe som var utrolig morsomt og spennende. Det var helt mørkt ute, og månen skinte om kapp med stjernene. En magisk kveld ved sjøen