Dette fortjente vi

Etter stormen på Fredagen synses jeg vi fortjente en solskinnsdag i dag. Og det er jo perfekt å ha en slik solskinnsdag på en Søndag, for Søndager er ukens tur-dag. Vi tok med oss småttisene og gikk en liten tur i solskinnet. Turen ble ikke alt for lang, for føret var ikke det beste for Stokke vogna. Det er alltid den vogna som ligger i bilen, så de dagene vi kjører et sted for å gå på tur, er det den som følger med. Jeg elsker Stokke vognen vår, men ikke på vinterføre. Og i natt hadde det kommet 10 cm med nysnø, og det er så og si umulig for den vognen.

Etter å ha spasert en tur dro vi på besøk på jobben til A. Der fikk lilleprinsen kakao, og jeg fikk varme meg på en kaffe. Etter å ha leket på en lekeplass i nærheten, dro jeg og småttisene hjemme å laget middag, og lekte resten av kvelden. I helga har vi fått gjort det meste som vi hadde planlagt; Søndagstur, skøyter og lekeland. Alt uteom SKITUR. Men det får vi ta igjen i uken som kommer om føret tillater det. 

Hatt en fin helg?

Nytt lekeland

På Fredagen var det planleggingsdag i barnehagen, og da måtte vi finne på noe gøyalt mens pappsen var på jobb. Vi bestemte oss for å teste ut et nytt lekeland, ikke nytt i den forstand, men nytt for oss. Vi har nemlig aldri vært der tidligere. Lekelandet er på Sandmoen, på bowling 1. Her er det billigere enn på Leos Lekeland, og mye roligere. Mindre barn og et ganske stort område å bevege seg på. Vi ble ganske overrasket over hvor bra det faktisk var, de hadde jo alt av det samme som Leos.

De hadde både sykler, klatrevegg, trampoliner, ballbinge, rutsjebaner og mye mer. Vi storkoset oss en times tid før vi måtte forte oss hjem før stormen traff Trøndelag. Det blåste godt da vi var på vei hjem, og jeg er glad vi dro hjem før det blåste for mye.

På kvelden gikk jeg å ventet på at strømmen skulle gå, og klokken 22 forsvant den. Da la jeg meg så slapp jeg slite uten strøm, hehe 

Kan man stole på legene?

I det siste har jeg hatt problemer med ryggsmerter. Disse smertene kommer periodevis, og nå i de siste ukene har jeg vært inne i en dårlig periode. Det som skiller denne gangen fra alle andre ganger,er at jeg ikke har bært noe tungt, men ryggsmertene har kommet likevel. Dette hindrer meg i å gjøre det jeg har lyst til å gjøre om dagene – noe som er utrolig kjedelig. Jeg må alltid passe på så jeg ikke gjør noe som gir mer smerter. Når det er for vondt må jeg legge meg ned og gi ryggen hvile.

Det er slitsomt å ha det slik, og bare leve livet hallveis. Føler at livet er på vent de periodene jeg har mest smerter. Men på ST.Olavs har ryggspesialistene forsøkt å overbevise meg om at vi har ryggen for å bevege oss, og den er der som en del av kroppen fordi vi skal greie å bevege på oss. Hos meg har det vært umulig til tider, fordi det har ført til mer smerter. Men i går var jeg møkklei av å ha det slik, og jeg hadde veldig lyst å dra på en joggetur. Det er ingenting som får meg til å føle meg mer levende enn joggetur meg god musikk på øret. 

Smart, eller veldig dumt? 

Legene sier jo jeg skal bevege meg. Og at jeg skal gjøre det jeg vil! SÅ i går gjorde jeg noe jeg aldri hadde kommet til å gjort, om jeg ikke hadde vært så dritalei! Jeg dro faktisk ut på den etterlengtede joggeturen, selv med ryggsmerter. Smertene kom og gikk gjennom hele løpeturen, men jeg presset meg likevel. For det er så deilig å jogge!

Da jeg var ferdig stivnet ryggen litt, men etter å ha tøyet ut så skjedde det noe helt utrolig: SMERTENE VAR BORTE. Halleluja, for en følelse. Det var magisk å ikke ha noen ryggsmerter. I dag er jeg også bedre enn jeg var tidligere, så jeg tror jeg skal ta kjangsen på en joggetur i dag også.

Kanskje legene trossalt har rett?! (det får tiden vise, men de er jo eksperter så foreløpig lever jeg i troa) 

hvordan gikk det?

Forrige uke prøvde jeg å handle med et matbudsjett på 660 kr. Det var utfordrende, men likevell så funket det ganske greit. Da vi kom til Søndagen hadde jeg cirka brukt 100 kr mer enn budsjettet jeg hadde satt, men likevell: fra å bruke 1300-1400 på mat per uke, så er ikke 750 så ille. Jeg er ganske fornøyd med innsatsen.

Det eneste negative jeg har å si, er at mathandlingen ble mye kjedeligere enn vanlig. Det å ikke kunne kjøpe noe man plutselig får lyst på, eller noe annet enn det som står på lista, det var det som var vanskeligst. Men med god planlegging så er det overkommelig, og vi klarer oss faktisk fint på 750 kr. Vi spiste gode middager hver dag, og når helgen kom så kunne vi unna oss litt ekstra.

Skal prøve flere slike uker, for det blir mindre matkasting, og mye mindre sløsing. Noe som er veldig motiverende. 

Forferdelig

Wæææ, i dag hadde vi det skikkelig ubehagelig da vi var ute å kjørte. I starten virket det ikke så glatt… Og siden det ikke virket glatt valgte jeg å kjøre en snarvei. Men denne snarveien var ikke så snar som den vanligvis er; den var nemlig dekt av is, med regn utenpå. Noe som resulterte i at bilen skled hit og dit, og jeg hadde svært lite kontroll. Tilogmed da jeg bremset helt ned, skled vi forover og vi klarte ikke å stoppe helt opp. Så glatt har jeg aldri opplevd før, men heldigvis kom vi oss frem tilslutt. Og jeg lærte tilogmed en ting; er det glatt ute, tar man ingen snarveier.

I ettertid tenker jeg at jeg er en erfaring rikere. For å bli trygg på slik føre, må det trening til. Jeg kjører uten piggdekk, og det er stor forskjell fra å kjøre med piggdekk som vi gjorde med vår forrige bil. Noen veier i Trøndelag er som skøytebaner nå for tiden. Noen steder er det ikke trygt å kjøre over 20km/t engang. Men om man tilpasser seg etter forholdene går det heldigvis som regel grei.