Det er på tide å innse

Noen ganger skulle jeg ønske at døgnet hadde litt mer enn 24 timer. Bare et par timer ekstra hadde hjulpet veldig mye. I går  var jeg ute og vasket bil til klokken 00.30, og kom meg ikke i seng før klokken 02.00. 4 timer søvn er nok litt i minste laget når man skal opp på jobb, men noen dager må man bare ofre søvn for å rekke alt man har som mål å rekke på en dag.

Jeg vurderte faktisk en treningsøkt midt på natten, men jeg er glad jeg droppet det. Noe søvn må man jo ha uansett, ellers fungerer man bare ikke. Det er på tide å innse at man ikke kan rekke alt, iallefall ikke alltid. 


Gårsdagen brukte jeg til å være hjemme med barna fordi Lillesøster er syk. Hun har vært syk en uke nå, og på Mandagen var vi hos legen. Det var både ørebetennelse, høy CRP og luftveisinfeksjon som sto på menyen. Alt på en gang med andre ord. Selv om hun var i dårlig form valgte vi å ta turen på besøk til Søstera mi på middag på ettermiddagen. Lillesøster har bare godt av å komme seg ut en tur etter å ha vært hjemme så lenge.

Søstera mi disket opp nydelig mat som alltid, og vi koset oss på terrassen i solen. JA, du leste riktig! SOL! Vi har endelig fått litt etterlengtet sol i Trøndelag og den må jo bare nytes fult ut! Krysser fingrene for enda flere soldager i Juli, for da har vi sommerferie!

Et must på Søndager

For meg er den obligatoriske Søndagesturen veldig viktig, spesielt når været er bra. På Søndagen var det ikke noe særlig stemning for Søndagstur her i huset, men etter litt mas og mye overtalelse fra meg så kom vi oss ut på tur til slutt. Lillesøster var ikke helt i form, så hun fikk sitte i vogna det meste av turen.

Det ble ikke noe langtur, men likevell ble det en fantastisk tur. Det er så ubeskrivelig herlig å komme seg ut i marka! Det gir meg så mye. Barna storkoset seg de også, med både mating av fugler og kasting av steiner i vannet. På tilbaketuren utforsket vi en hemmelig sti vi aldri har sett før,som vi måtte klatre over et fossefall for å komme oss til. Deretter måtte vi klatre opp en skråning ved hjelp av et fastmontert tau. Da vi kom i høyden hadde vi utsikt over hele området. Utrolig vakkert, spennende og fint. Her skal vi utforske mer når lillesøster blir helt frisk. 

Bildedryss Syden del 2

Jeg gleder meg til å lage fotobok fra Sydenturen vår, men det er litt av en jobb å se gjennom og rydde i over 4000 bilder. Etter en slik tur er det greit å samle de beste minnene i en fotobok så er det lettere for barna å se gjennom bildene fra turen også. Det er et prosjekt jeg skal begynne på om ikke så lenge. Tenkte også å vise dere noen flere bilder fra turen, så her er de siste bildene jeg deler på bloggen fra turen vår i Mallorca:

 

Vi kan ikke la oss stoppe

Her vi bor har vi en tradisjon om stort bål på St.Hans, med både kaker, grilling og god mat. Det har alltid vært godt oppmøte, men på Fredagen var alt annerledes. Det regnet som bare det, og det var nesten ingen mennesker å se. Jeg  derimot, har bestemt meg for å ikke la regne stoppe meg, for da blir det et kjedelig liv. I Trøndelag regner det jo nesten hver eneste dag, og litt regn kan ikke stoppe oss.

Bålet ble fyrt opp og grillen like så. VI grillet god mat, og hadde litt flax for det var delvis oppholds akkurat da vi laget maten. Det ble servert kaker, og selv om det var dårlig oppmøte, traff vi på noen hyggelige mennesker. Bålet var like stort som alltid, og barna storkoset seg i regnet med både gjørme, søledammer og våt sand. Dette var en suksess til tross for været, og en minnerik dag for alle mann! 

Nytt hus

På Torsdagen var vi invitert på Middag hos Johnny og Tone. Som nevnt tidligere er Johnny altså fadderen til begge barna, og min tidligere stefar. Han har nettopp kjøpt seg nytt hus langt oppi huttiheia, et veldig lekkert hus! Jeg aner ikke hva stedet heter, men det ligger oppe i ei fjellside hvor naturen er nærmeste nabo. Her hører man bare fossefall og fuglekvitter i bakgrunnen, noe som var veldig behagelig og avslappende. Huset var kjempe stort, og hadde mange soverom. Her kan vi komme på helgebesøk fremover.

Johnny og Tone laget kjempe god grillmat, og serverte en nydelig forrett med hjemmelaget guacamole. Barna fikk se huset, og det som facinerte dem mest var et soverom som hadde tingeling plakat på den ene veggen. Det var NewYork og mange lekre farger utover hele veggen, noe som var utrolig kult! 

Barna storkoset seg med grillmat og herlig sommertemperatur. Når vi har sol så sjelden som vih ar her i Trøndelag,  er det så godt å sitte utendørs å bare nyte den fullt ut når den endelig er her! 

Vippe extension

Jeg har alltid hatt veldig lange øyenvipper, og fått masse kommentarer for det oppgjennom årene. Jeg bruker ofte tre ulike typer maskaraer for å få frem lengden på best mulig måte, og er helt avhengig av vippetang da mine vipper naturlig peker nedover.

Jeg og søstra mi er utrolig heldig, for mamma har sertifisert seg til å legge på vipper, og da er det bare å fri til henne ved behov. Det er jo mye enklere om man legger på vipper, for da slipper jeg unna hele prosessen med vippetang hver dag. Men med tanke på lengden så har jeg egentlig ikke behov for vippeekstension. 

Jeg foretrekker faktisk naturlige vipper, synes det er hakket enklere merkelig nok. Jeg liker følelsen av at jeg kan klø meg i øynene når det er behov for det, uten å være redd for at vipper skal falle av. Haha… Hva foretrekker du? Er det bare jeg som har det slik?

På bildet under har jeg kun mine naturlige vipper. 


 

Et barnevennlig sted å bo

Tenkte jeg kunne fortelle dere litt om stedet vi bodde på i syden, for det var meget barnevennlig og en plass jeg gjerne anbefaler videre. Vi tok turen til Mallorca som dere kanskje allerede har fått med dere, og bodde i Playa De Muro, som ikke er så langt fra Alcudia. 

Hotellet vi bodde på heter Prinsotel La Dorada, og er et 4+ stjernes hotell som man kan bestille gjennom Apollo. Hotellet har ordentlig store rom, og på badet var det badekar i den ene enden og dusj i den andre. Soverommet var stort, og stuen likeså. Så hadde vi en lite balkong og et lite kjøkken. Alt man behøver, og god skap plass overalt. 

Hver dag fikk vi påfyll med såper, shampoo og balsam. Rommene ble ryddet ordentlig, de ble vasket hver dag og man fikk haugevis med nye hånduker. Jeg er positivt overrasket at de også ryddet våre tinger som var slngt her og der, og ikke bare type hånduker og senger. De gjorde en bra jobb der altså.

Hotellet er veldig barnevennlig og har store bassengområder, spa, minigolf, bordtennis, lekeplass, miniclub for barna og tennisbane blandt annet. Det var ikke noe jeg savnet for å si det sånn. Det eneste jeg har å utsette på plassen vi var, er at  shoppingsmulighetene var dårlig og stranda var litt skitten til tider av mye rusk i vannet. Og myggen da, det var for mye mygg! Ellers en super duper plass. Les gjerne mer om hotellet her på Apollos sine sider. 

Som jeg gruet meg

Etter flyturen vi hadde ned til Mallorca med turbulens i hytt og pine, kaffe og vin som ble slengt hit og dit og flyvertinner som gikk av skaftet, så gruet jeg meg skikkelig til flyturen hjemover. Den opplevelsen vi hadde på vei til syden hjalp ikke på flyskrekken min for å si det sånn. Jeg gruet meg allerede dagen før vi skulle reise, og var ganske nervøs. De rundt meg merket det på humøret mitt, for på reisedagen var jeg utrolig stresset.

Før vi reiste i 2tiden på Lørdagen hadde vi en god lunsj på Bassengbaren ved hotellet. Det var utrolig varmt å sitte i reiseklærne ved bassenget, men vi storkoset oss med lunsjen uansett. På vei til flyplassen fikk vi  en hel buss for oss selv igjen, noe som var utrolig stas denne gangen også. Det er kjekt å ha goood plass!


Heldigvis gikk flyturen over all forventing! Det var rett og slett en utrolig bra flytur, selv om det var litt turbulens under landing. Men det er det alltid på Værnes, så det er jeg vant med. Lillesøster sov HELE flyturen og måtte vekkes for landing. Når barna er over 2 år så må de nemlig sitte i eget sete under takeoff og landing, men selv om hun ble vekket midt i sin beste dupp så var hun strålende blid og fornøyd.

Jeg var lettet jeg jeg tråkket ut fra flyet og alle fortsatt var i god behold. Puh, det gikk bra denne gangen også! Den dumme flyskrekken altså…! 

The last day in paradise

Den siste hele dagen vi hadde i sydenland fikk vi det travelt, da skulle vi rekke alt vi ikke hadde gjort tidligere i uken. Men det er ikke alltid man rekker alt man planlegger, og vi måtte prioritere det som var viktigst for oss. Først storkoset vi oss ved bassenget og jobbet litt med brunfargen. VI fant et boblebad og badet i flere timer. Det var utrolig herlig.

På ettermiddagen dro vi på stranden. Storebror ville ikke bli med, så vi ordnet med barnevakt for han, og tok turen med lillesøster. Det er ubeskrivelig fantastisk å bade i sydensjø. Bare det å slappe av i bølgene, ingenting gir meg mer ro i kroppen enn det! Vi måtte nyte den siste svømmturen, for jeg tviler på at det blir bading i sjøen i Norge i sommer (det regner og er 8 grader akkurat nå)

PÅ kvelden dro vi med taxi ti minutter unna der vi bodde. Jeg aner ikke hva plassen heter, haha, men vi fant en fin resturrant som hadde veldig god mat. Jeg valgte nachos, og dette er den beste nachosen jeg har smakt på turen. Den var så smakfull og god! VI fikk også shoppet litt den siste kvelden, for vi hadde jo ikke handlet noe tidligere på turen, endelig fikk jeg kjøpt noe! Vi gikk også en tur langst stranden, for der var solnedgangen magisk