Fant den til slutt

Dette året er tredje året vi låner hytta på Sjusjøen. Jeg eeelsker den plassen, det er helt fantastisk, og hytta er utrolig fin. Jeg er så glad vi har denne muligheten. Det vi innså i år, er at 4-5 dager er litt kort tid, for dette er den perfekte plassen å bare slappe av å nyte at man har fri fra jobb og hverdagens forpliktelser. Neste år tenker vi å låne den minst en uke, for å rekke alt vi ønsker å gjøre, og å ha noen dager med full avslapping.

Etter å ha vært der tre ganger, fant vi endelig stranden på Sjusjøen. Kan ikke tro vi har vært her to år tidligere og ikke funnet stranden, nærbutikken eller lekeplassen. Hahah, bedre sent enn aldri. Nå vet vi allefall om disse plassene til neste gang til reiser dit, og da ble det plutselig enda mer å finne på.

Lillesøster elsker å besøke sauene som går løs i fjellet. Noen dager våkner vi av sauene rett utenfor vinduet tidlig på morgenen, og det er utrolig idyllisk.

Byvandring

En av dagene vi var i SJusjøen bestemte vi oss for å ikke dra i noen park, eller ha noen store aktiviteter, for det er litt godt å ikke ha noen store planer innimellom også. VI dro heller på en liten bytur i Lillehammer i gågaten. Vi fant en superkul hobbybutikk som selger masse forskjellige Pokemonkort, og jeg kjøpte meg blandt annet en kjole og en joggebukse. Målet var ikke shopping, men å spasere i gågaten, dra på cafe å spise is.

Vi var ganske heldige med været, det var varmt og solen skinte innimellom. VI satte oss ned på en cafe, der jeg bestilte en supergod smoothie som har helt perfekt i varmen. VI traff på noen kjentfolk i byen, og fikk pratet litt med dem, noe som var veldig trivelig.

For dere som skal til Lillehammer vil jeg anbefale å dra innom Maihaugen. Der har vi vært 3 år, men valgte å ikke dra dit i år. Fordi vi har vært der så mange ganger. Men om man ikke har vært der, er det en kjempe fin opplevelse.

 

Overraskende!

Første dagen på Sjusjøen dro vi i Hunderfossen. Dette er vel 3.året på rad at vi er der, og billettene var nesten utsolgt denne dagen. Derfor var vi veldig spente på hvor lange køer vi måtte stå i, for det kjedeligste jeg vet er å stå i kø.

Men vet dere hva? Jeg har aldri opplevd så lite køer før, vi fikk tatt berg og dalbanen tre ganger på kort tid, og sto aldri lengre enn 3-4 minutter i kø, noe som er veldig innafor i en så populær park. Været var strålende, og vi fikk tilogmed sett skuespillet de fremviste (noe vi alltid har gått glipp av tidligere) vi sjekket ut de aller fleste attraksjonene, bortsett fra den nye berg og dalbanen for barn, og badebassengene.

Jeg føler at en dag I parken er nok, for man har tid til å gå gjennom hele parken på en dag.

Fantastisk natur

VI hadde planlagt å dra innom flere severdigheter da vi kjørte fra Bergen til Lillehammer, og etter Eidsfjord dro vi innom Vøringsfossen. Vøringsfossen er del av elven Bjoreio i Eidfjord kommune i Vestland fylke. Den har et loddrett fall på 145 meter og et totalt fall på 182 meter.

Da vi kom dit, var hele fossen skjult i ei diger tåke, og vi så nesten ingenting. Men bare i løpet av et par minutter lettet tåken, og hele fossen viste seg fra sin beste side. For en vakker foss altså. De hadde bygd mange trapperom utsiktspunkt på stedet, og det er virkelig verd å oppleve. Fantastisk Norsk natur! Dessuten var det ikke langt fra veien, så man trenger ikke kjøre noen lang omvei. Tok vel bare 2 min fra hovedveien.

 

Det tok timesvis før vi var fremme i Sjusjøen. Men vi kom frem til en fantastisk solnedgang!

Kan nesten ikke tro det

I løpet av den første feriereisen vår har vi kjørt godt over 1736 Kilometer, noe som hares sykt langt ut! Det er faktisk lengre enn fra Trondheim til Belgia! Vi elsker bilferier, og jeg elsker det ekstra mye nå som jeg har begynt å interessere meg for den norske naturen! Det er såååå mange vakre steder å se på veien.

Lillesøster derimot er den eneste som ikke er like glad i bilkjøring. Hun blir lett bilsyk, og synes de lengste etappene er slitsomme. Derfor blir det mange stopp på veien, både for mat, is og ladepause. Sånn er det med elbil, en strekning som kanskje tar 8 timer, tar plutselig 11 på grunn av lading. Men turen er halve opplevelsen, så det er egentlig bare koselig.

På vei fra Bergen til Lillehammer stoppet vi i Eidfjord. For en fantastisk plass! Det var sånn typisk norsk, med fjord og fjell, og mange turister var der for å oppleve det vakre landskapet. Været var ikke det beste, for det var ganske tåkete noen områder. Men egentlig gjorde tåken det enda mer magisk. De hadde også en fantastisk “turist-huske” hvor man kunne ta veldig fine bilder med fjorden i bakgrunnen. Verd å stoppe her, om man kjører forbi engang, for det var vakkert uansett hvilken vei man snudde seg

 

Verd å oppleve!

Den siste dagen vi var i Bergen tok vi ta Fløibanen opp til toppen av fjellet, noe jeg var veldig spent på. Jeg trodde banen var sånn vogn som henger i lufta, og det synes jeg er kjempe skummelt. Men heldigvis er Fløibanen en skinnegående kabelbane, og det er jo ikke like skummelt! For en opplevelse altså. Turen opp og ned gikk kjempe fort, og utsikten var helt fantastisk!

Det var masse å oppleve på fjellet, både underholdning, lekeområder for barna, dyr, og flere forskjellige spisesteder. VI hadde dessverre ikke all verdens med tid da vi var der, fordi vi skulle på middag, men neste gang i Bergen, kommer vi til å sette av en hel dag for å oppleve alt hva fjellet har å by på. En fantastisk plass!

Etter fjellturen dro vi på middag til Eivinds mamma, noe som var utrolig koselig. Hun hadde laget et fantastisk måltid, og hele gjengen storkoset seg. I tillegg hadde hun verdens søteste katt, som barna ble helt forelsket i. Og jeg da, jeg blir alltid så glad i dyr jeg møter.

Litt skuffet

Da vi var I Bergen, måtte vi bare innom akvariet. Dette var noe jeg hadde sett frem til lenge, for jeg har ikke vært der siden jeg var lita, og forventningene var skyhøye. Men for å være ærlig, det var ganske skuffende. Jeg hadde vel forventninger som var så høye, fordi vi har vært på et slikt sted da vi var på ferie i Sverige noen år tilbake, et sted  som var kjempe stort, og vi brukte en hel dag der. Men på akvariet i Bergen var vi ferdig etter 40 minutter. Men selv om det ikke levde helt opp til forventningene, var det likevel verd turen. Det er jo en plass man burde innom når man er i Bergen.

Vi var også på lunsj i byen på egon, sammen med svigers. Der er det alltid god mat! 

Første gang i Bergen

Endelig ble det en tur til Bergen for første gang som voksen. Jeg har vært der flere ganger som Barn, men husker ikke stort annet en at det var mørkt og at det regnet😅 den gangen var det for å besøke min morfar.

Denne gangen var det for å besøke Martine og Eivind, som har et fantastisk hus ved sjøen! Vi var utrolig heldige med været den dagen vi kom, for solen skinte og Bergen viste seg fra sin beste side! Dagen vi kom feirer vi bursdagen til Martine, og storkoset oss med god mat og kaker.

Barna fikk eget rom, med sjøutsikt, og de ble fort glad i verdens søsteste katt, Luci😀 vi var i Bergen fra Torsdag til Søndag, men fortsatt føler jeg det er MYE vi ikke rakk å se av Bergen, så jeg håper vi kan dra tilbake dit neste år😀

Norefjell Ski og Spa resort

På Norefjell var vi så heldige at vi fikk nyte spaet i hele tre timer, mens svigers koste seg med barna og var barnevakt for anledningen. Noen timer kjærestetid og egentid er alltid etterlengtet, og det å dra på spa er jo ekstra behagelig. Spaet var helt fantastisk, og tiden fløy da vi var der.

De hadde boblebad og basseng utendørs, og flere basseng og boblebad innendørs. De hadde i tillegg kuldegrop og varmebasseng, og eget område for fotbad. Det var helt fantastisk, for her fikk man virkelig ro i sjelen,. Det er lenge siden jeg har vært så avslappet, for det er ingen herlighet at jeg har hatt store problemer med stress de siste månedene. Dette var akkurat det jeg trengte!

I tillegg kunne man bestille drikke/drinker som ble levert på spaet, så her var det virkelig muligheter for å kose seg litt ekstra. Spaet har 18årsgrense, noe som gjorde at det var rolig og avslappende. Norefjell ski og spa anbefaler virkelig, sommer som vinter, både som kjærester og familietur.

Bjørneparken

I sommerferien var vi innom Bjørneparken i Flå for aller første gang. Det var en ganske så dyr park når det gjelder inngangsbillett, men etter å ha gått gjennom parken, er vi veldig lagd vi dro dit. Dyrene hadde det bra, og hadde god plass å bevege seg på. Vi fikk se både bjørn, ulv, elg, rev, alligator og mange andre spennende dyr.

Vi fikk være med på mating av Bjørnene, og ble veldig glad da vi så de åpnet gjerdene til enda større område og bjørnene ble så glad og energiske når de fikk løpe ut på sitt større område.

I Bjørneparken hadde de en ny utstilling av dinosaurer, og den var heeelt fantastisk! Det må være noe av det beste i hele parken, og veldig moro å se. I tillegg hadde de en mini bergogdalbane og fine lekeområder. Verd turen!