Vi har kjøpt oss hus

Etter en periode som føles som en liten evighet, med alt for mye stress og usikkerhet, har vi nå eendelig blitt HUSeiere!! Jeg er så utrolig glad!!!

Det å leve i usikkerhet og ikke vite hvor man ska bo, det tærer virkelig på. Men jeg er veldig glad vi solgte før vi kjøpte noe nytt da det er det tryggeste. Samtidig er det ekstremt stressende når man er en familie på 4 å ikke ha noen sted å bo om to måneder, alt blir veldig usikkert. Det løser seg jo alltids, selv om man risikerer å må ute på leiemarkedet, men selv om det alltid ordner seg til slutt, så er hele prosessen veldig krevende.

Gjennom denne boligjakt-prosessen har vi blitt forelsket i to hus, og har vært med i to budrunder. Eller, den første rakk vi ikke å komme med bud engang, da den plutselig gikk for 900 000 mer enn prisantydning – noe den ikke var verd på grunn av gammel standard og fuktskader.

Den andre budrunden vant vi heldigvis, og nå har vi kjøpt drømmehuset. Vi var jo veldig usikre på om vi kom til å ende opp i rekkehus, tomannsbolig eller enebolig, men til slutt endte vi altså opp med en enebolig. (mye jobb, men så verd det!)

Boligen har to bad, fire soverom og to stuer. Stor hage og eget vaskerom. Alt vi hadde lyst på, og det føles så godt. Endelig kan man puste igjen, og roen kan endelig senke seg.

Jeg gleder meg veeeldig til å overta boligen, og jeg tror disse månedene kommer til å gå veldig fort! 

Slenger med noen bilder av den nydelige leiligheten vi snart må forlate, og det er ingen tvil om at vi kommer til å savne denne leiligheten som vi har bodd i, i over 8 år nå!

 

Ny visning

I går var vi på Båttur i Trondheim og det var en perfekt avslutning på ferien. Det var  noe vind på sjøen, men med redningsvest følte jeg meg meget trygg. Vi dro inn til Munkholmen der de tre tøffeste fikk bade, og vi tok turen innom Simens Isbar og kjøpte softis. Det er deilig på sjøen i varmen, og jeg kunne ikke fått en bedre avslutning på en deilig ferieuke.

I dag var vi på to nye visninger, og jeg begynner gradvis å få troen tilbake. Et av husene ble vi skikkelig forelsket i, så det viser seg at det er håp. Vi vurderer faktisk å legge inn bud, så forelsket ble vi. Det er så utrolig spennende, men jeg er litt reservert for forrige gang ble jeg så skuffet. Derfor prøver jeg å ikke bli alt for ivrig denne gangen. Men det er ingen tvil om at morgendagen blir en spennende dag.

På bølgan blå
En vakker sommerdag i Trondheim
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hektiske tider og hjertesorg

For en periode vi er inne i nå. Det er ikke bare-bare å selge bolig før man finner noe nytt, for plutselig får man det travelt. Vi skal være ute av leiligheten i løpet av August, og har enda ikke funnet noe nytt. Tingene våre er pakket i esker, og det begynner å bli klart til å flytte på seg, men først må vi finne en bolig å bo i.

Og det er ikke bare-bare å finne seg bolig når vi ikke helt har bestemt oss for område heller. Vi har vært innom både Malvik, Byåsen, Nardo, Fossegrenda, Tiller og Heimdal. Men vi vet ikke hvor vi kommer til å ende opp.

Her om dagen mistet vi faktisk drømmeboligen også, en halvpart vi hadde forelsket oss i. Den gikk for 900 000 over prisantydning, og måtte pusses kraftig opp, så den var jo ikke verd det den gikk for. Blir innimellom overrasket hva folk er villig til å gi for et oppussingsobjekt, men samtidig så var det en perle og en sjelden mulighet.

Ferieuken min denne uken er gått med til utallige strandturer, og alt for mye stress. Nå som uken nærmer seg slutten, så har jeg endelig fått litt mer ro i kroppen, og har fortsatt troen på at boligen for oss vil dukke opp. Vi kan ikke gi opp, spesielt nå som det haster ekstra mye!

En to tre SOLGT

For en dag! Jeg begynner kanskje mange innlegg med akkurat de ordene, men denne dagen har vært helt ekstrem! Vi skulle egentlig sitte på flyet på vei til Barcelona i dag, for tidenes familiecruise og feiring av bryllupsdag hos noen i slekta. Men istedet er jeg stuck i Trondheim med en påtvunget ferie jeg ikke fikk trekke tilbake.

Heldigvis er vi ekstremt heldige med været, så dette er en perfekt uke å ha ferie! Dagen startet med en shopperunde med søstra mi, der jeg fikk handlet inn litt småtterier til meg selv. Vi startet allerede i 9tiden, så vi har fått mye ut av dagen. Etter en runde med shopping, låne jeg hunden til broren min og dro på løpetur i sola. Det var utrolig deilig, og jeg føler meg alltid så levende når jeg løper. Dette er første løpeturen på lenge, men kroppen fungerte bra.

Etter løpetur dro vi rett til stranden. Vi var på stranden i flere timer og solet oss og kosa oss. Og midt i disse strandtimene hadde vi budrunde på leiligheten vår. Det er så utrolig rart, når ting ser ut til å gå litt treigt i starten og man innstiller seg på at man kanskje blir boende et år til, så snur plutselig alt. Og man innser at dette faktisk skjer. LEILIGHETEN BLE SOLGT. Etter 2 visninger. Vemodig og trist, men samtidig godt å senke skuldrene litt. Et prosjekt er nå ferdig, men så begynner det største prosjektet: Å finne et nytt hjem. Wææ, vi er spente. Det blir en spennende tid fremover.

For et kjør

Dagen i dag har vært ekstrem, faktisk så ekstremt at kroppen reagerer med å bli svimmel. Først var jeg på jobb, fra hjemmekontor takk og pris! Og da jeg var ferdig med jobb, måtte jeg shine hus til visning. Og det er ingen enkel jobb skal jeg love deg. Det skal jo helst se ut som det ikke bor folk i leiligheten, det er så mye som må fjærnes av ting vi bruker i hverdagen. Slik som PC, kontorstol, tripptrappstol, lekehester, dukkevogn og sakkosekk blandt annet!

Så må man vaske vinduer, skrubbe dujkabinett, vaske gulv, dører, gang og skapdører. Denne jobben tar mange, mange timer- tro meg! Selv om leiligheten vår ikke er større enn 77 kvm, så er det en utrolig stor jobb. Den største jobben med å selge hus vil jeg si er jobben med å gjøre klart huset for visning. Puh.

Og ikke nok med det, da visningen var over var det rett på dugnad. Heldigvis utedugnad, men likevell. Når man kjenner kroppen har et ekstremt stort behov for å slappe av, er det bare å brette opp ermene og stålsette seg til flere timers dugnadsarbeid. Nå er jeg helt skutt, og er ekstremt taknemlig for at jeg har FEEERIE fra i morgen!!! Det skal bli godt å få hentet seg inn igjen og få litt alenetid og pleie meg selv! For det har det ikke vært mye av i det siste.

Lenge siden jeg har hatt det slik

What a day! For å si det mildt er det lenge siden jeg har vært så utslitt som jeg er nå! Det kommer til å bli en tidlig kveld, det er det ingen tvil om. Dagen har bestått av alt for mange ærend, men har fått unna mye nyttig også:

✅ Effektiv dag på jobb, på hjemmekontor.

✅ Har gjennomført noen vanskelige men viktige telefonsamtaler

✅ Legetime gjennomført

✅ Har solet meg i noen timer (deilig avslapping)

✅ Bakt 3 poser muffins, cirka 30 stk

✅ Vært ute og plukket blomster

✅ Handlet på butikken

✅ Vasket bil

✅ Trent litt

✅ Vasket kopper og vasket klær.

Nå ser jeg virkelig frem til ferie! Jeg har faktisk ferie allerede på Fredag denne uken, men bare en uke da! Uansett blir det utrolig godt! Planen er å reise til Røros med familien i noen dager og bare slappe av og nyte sommeren! Jeg vet ikke om jeg har vært på Røros før, iallfall ikke som jeg kan huske, så det blir spennende! Min dag oppsummert i noen få bilder:

  Jeg skulle kaste søpla, men mistet en flaske på bakken. Flasken knuste, og da jeg skulle plukke opp bitene, greide jeg å skjære meg. Det er litt typsik meg altså! Det ble heldigvis ikke noe dypt kutt. 

Lazyday

Jeg våknet klokken 09.00, så i helga har jeg faktisk sovet litt lengre enn jeg vanligvis gjør i helgene. Selv om jeg alltid har satt pris på å våkne tidlig, så må jeg innrømme at det er litt godt å sove lenge også.

 

Det jeg spiste til frokost var to grove brødeskiver med ost. En god start på dagen, veldig godt for magen.

 

Hvilket humør var jeg i da jeg våknet? Jeg våknet litt tung i brystet og med kløe i halsen, men bortsett fra dette så var humøret på topp. Jeg hadde en del ryddeprosjekter på gang som jeg startet på i går, og det var på tide å rydde opp i resten av rotet. Nå har jeg faktisk ryddet ut noen sekker med klær som skal selges/gis bort, og kastet en haug meg stasj.

 

Hva har jeg gjort hittil i dag? Slappet av, og deilig har det vært. Jeg har i tillegg gjort haugevis med husarbeid, brettet klær og lagt ut ting for salg. Men i dag bestemte jeg meg for å ha en rolig dag, og det har jeg faktisk hatt.

 

Hva var det siste jeg brukte penger på? Mat. Det går litt penger på mat for å si det mildt. Men vi holder oss til en handling i uken, og da slipper vi unna impulshandling.

 

Hvem har jeg snakket i telefon med? Jeg snakker svært lite i telefon, mest fordi min telefon har landet på gulvet mange ganger og ikke fungerer helt som den skal. Derfor har jeg ikke pratet med noen i dag. Planen er å kjøpe en ekstratelefon som jeg kan ha til ringing.

 

Hva er planene for resten av dagen? Se en film eller en Tv serie. Så tenker jeg å stryke 6 plagg før en ny uke starter. Det er greit å gjøre ferdig alt av husabeid i helgen, så kan man starte den nye uken med å fokusere på trening og jobb.

 

Dagens middag? I dag hadde vi hjemmelaget pizza.

 

Kan nesten ikke tro det

Dette året føler jeg at jeg har gått glipp av årets vakreste årstid, nemlig våren. Først kom coronapandemi, og midt i Mai fikk vi snøstorm. Og nå kan jeg nesten ikke tro at det allerede er SOMMER. Hvor ble det av våren? Jeg elsker sommeren også, men det er noe magisk med våren. Dette året føltes det mer som at vi hoppet rett fra vinter til sommer, og det har vært litt merkelig.

Men i sommer har vi masse spennende som skjer, så jeg skal ikke klage på at sommeren er her. Til uken er det meldt opp mot 26 grader, så da blir det iallefall en del turer på stranden! Og det er noe av det beste jeg vet! 

En annerledes hverdag

Mens samfunnet gradvis går tilbake til sitt gamle seg, så sitter jeg fortsatt på hjemmekontor. Avdelingen min på jobb rullerer på hvem som skal være på kontoret, og vi er aldri alle på plass samtidig. Noe jeg synes er veldig bra med tanke på at vi sitter i åpent landskap, og smitte sprer seg raskt i slike omgivelser.

Å sitt på hjemmekontor er faktisk ikke så verst altså, jeg føler jeg jobber mer effektiv, og i tillegg sparer man utrolig mye tid på å slippe å dra på kontoret. Det man behøver av sosiale impulser, kan man ta over skype. Nei, det å sitte på hjemmekontor er faktisk litt luksus! Hvem liker vell ikke å spare tid i hverdagen? Kunne vent meg til en slik hverdag, men det går sikkert ikke mange ukene før alt er tilbake slik som det var før coronaepedemien slo til.

Ekkel mann, deilig dag

Her om dagen var jeg på butikken og handlet som jeg ofte gjør. Men denne gangen opplevde jeg mannen bak kassen som veldig ubehagelig. Han drev og babblet i vei med kunden som var før meg i kassen, og han brettet ut om hvor mye han gledet seg til at alle damene gikk i lette sommerklær. Han gledet seg til å møte alle disse lettkledde damene når han satt i kassen, og gledet seg mer enn et barn gjør på selveste julaften. Så hikstet han og humret fornøyd for seg selv. Det var tydelig at hun før meg i kassen synes dette var ubehagelig, for hun svarte ikke tilbake, men pakket heller meg seg varene så fort hun greide å hastet ut av butikken. Altså, man trenger ikke å brette ut alle sine lyster der man sitter og skal drive med kundebehandling. Jeg måtte igonere hva han sa jeg også, for det kom så utrolig mye rart ut av den munnen…

 

Men over til noe annet! Dagen i dag har vært rimelig deilig med solskinn og en tur på stranden. Vi besøkte bestemor på hytta og solet oss som bare det. Jeg elsker å bare nyte solsteiken og varmen. Mamma disket opp grillmat og en deilig salat, og vi storkoset oss hele gjengen. Enn å ha hytte så nærme sjøen da! Det er så magisk å lytte på bølgene når de slår inn mot land. Jeg vet vi kommer til å bruke masse tid i sommer på denne magiske plassen, og det gjør meg så glad!