Fant en kul plass

Siste utflukten vi var på forrige helg var en tur ved Haukvannet og Lianvannet. Vi skulle egentlig bade ved Haukvannet, men da vi var ferdig med turen rundt vannet, var solen borte fra stranden. Og jeg må ha sol om jeg skal bade, ellers blir det iskald. Da vi gikk tur rundt vannet, fant vi et kjempe kult område der det var laget en superkul løype. Regner med den er beregnet for å sykle, men vi løp rundt løypa og hadde de veldig morsomt.

Etter turen avsluttet vi med et bad i Lianvannet. Siden det var blitt så sent på kvelden, hadde vi hele området for oss selv. EN herlig avslutning på enn nydelig dag.

 

En ny og nydelig strand

I helgen da vi hadde nydelig vær i Trondheim for en dag, dro vi innom den nye stranden de har laget ved Grilstad Marina på Ranheim. Den var akkurat så fin som vi hadde håpet, og sanden var silkemyk. Selv om det kanskje ikke vises på bildene, så var det stappfull med solhungrige trøndere, og ser ut til å bli en veldig populær strand når badesesongen er ordentlig i gang. Nå er det egentlig bare å vente på sol og god temperatur. for Juni er som Juni alltid er, kald, sur og regntung.

Vannet var ganske kaldt enda, men blir sikkert fint å ta en dukkert her når solen steiker og man trenger å kjøle seg ned litt. Iallfall en nydelig strand i pene omgivelser. Verd å besøke!

 

Verd å oppleve

Turen i helgen gikk videre til Ringve Botaniske Hage. Jeg har faktisk kun vært der en gang tidligere, ennå jeg bor i Trondheim og har muligheten til å dra ofte. Man vet jo ikke hva man går glipp av når man ikke har vært der. Det er gratis inngang, og om man skal til Trondheim er det virkelig verd å ta turen innom.

Det var som å komme inn i en magisk verden, der jeg fikk se planter og trær jeg aldri har sett før. Det var fine turløyper rundt i parken, og et perfekt sted å legge søndagsturen. Vi vr her cirka en time, men da rakk vi ikke gå gjennom hele parken. Vi studerte og leste om plantene vi gikk forbi, møtte på fugler og ender, og hadde en kjempe fint tur.

 

 

En helg stappfull med aktiviteter

På Lørdagen var vi på Ladehammerfestivalen. Det er mange herrens år siden vi var der forrige gang. På den tiden var barna små og satte i barnevogn. Derfor var det på tide å ta turen tilbake, og denne gangen passet det bra å dra dit fordi vi hadde ingen andre planer denne dagen.

Vi var veldig heldige med været og hadde solskinn hele turen, det var utrolig varmt og godt å være ute på festival. Det var ansiktsmaling for barna, og vi fikk kjøpt mye godt å spise. Det var sang og musikk fra scenen, og vi koset oss en liten stund før vi tok turen videre til city Lade bor kjøp av livets første Bubble Tea. Den levde opp til forventningene, og blir garantert ikke siste gang vi kjøper det. Det er mange flere smaker vi må teste ut ☺️😍

Sommerfesten 2024

På Fredagen var det duket for Sommerfest med jobben. Vi var veldig heldige med været denne dagen, og fikk sol som bestilt! Det var en nydelig sommerdag. Finstasen og sommerkjolene fikk lufte seg da vi sjekket inn på Gubalari restaurrant. Jeg har aldri vært der før, og var veldig spent på maten som flere sier skal være ganske bra. Vi ble servert en treretters, både kjøtt, fisk og dessert.

Maten var faktisk veldig god! Det var ikke så lenge å vente mellom hver rett, noe som var veldig positivt. Det var trivelig selskap og god stemning. Synes det er så koselig med slike sammenkomster der man gjør noe annet enn å bare jobbe sammen.

Jeg lånte kjole fra min søster for anledningen, for noen ganger blir man litt lei av det man har i klesskapet😏😂

Sunday is always funday

På Søndagen hadde vi ponnien med oss på ridetur til Parken. Vi har begynt å ri med grime, slik at han får spise mens lillesøster leker i parken, for da koser de seg veldig mye begge to. Denne gangen hadde hun med seg ei venninne, noe som er veldig trivelig. Vi gikk en fin og passe lang tur, og fikk travet litt også. Ponnien er så snill og positiv på tur, og elsker å komme seg ute.

På ettermiddagen møtte vi barnas bestemor på Bowling. Vi elsker å spille bowling, og nå er det alt for lenge siden sist vi gjorde det. Derfor var det utrolig koselig å bli invitert av mamma. Vi spilte en runde, og avsluttet med en slush etter bowlingen. Vi har begynt å spille bowling hjemme på switchen også, men der er det mye enklere å få strike etter strike 😂 så det kan kanskje ikke sammenliknes med ekte vare.

   

Ridestevne

På Lørdagen var det endelig ridestevne igjen, livets andre for lillesøster. Dette var på rideskolen, og man fikk låne en rideskole ponni. I fjor fikk hun ri på en Shetlandsponni mens denne gangen ble det en litt større ponni, som var veldig stas. Ponnien var akkurat passe sprek, og veldig snill og rolig.

Hun deltok i 20 cm denne gangen, noe som var utrolig moro. Det er mye man skal huske på når man er på stevne, man skal blant annet huske banen som besto av 8 hinder. Noen glemte denne også, noe som er fort gjort når man er litt nervøs. Heldigvis fikk man gå banen flere ganger før stevnestabt, og det ble lagt godt til rette at man skulle lære seg denne før start.

Alle rytterne fikk sikret seg rosett og diplom, uavhengig av resultat.  Nå ble det enda en rosett i premiehylla til lillesøster, som for ordens skyld fikk en feilfri runde denne gangen.

Endelig helg!

På Fredagen fikk jeg og barna besøk av Barnas Søskenbarn, Barnas Tante og Onkel og Bestemor. Vi hadde dem over på Fredagstacoen, noe som var utrolig koselig. VI hadde i tillegg besøk av lillesøsters venninne, så det var helt fult rundt middagsbordet denne dagen. Det er alt for lenge siden forrige gang vi hadde middagsgjester, så det var utrolig koselig å få hele gjengen på besøk.

Etter tacoen så vi på film fra dåpen, og fra de siste hytteturene våre. Jeg lager alltid video fra turene våre, som er utrolig koselig å se på i ettertid. Etter filmkveld dro vi en tur på City Syd der alle barna fikk seg Funky is, og vi dro på shopping der barna fikk velge seg ut noen sommerklær. VI koset oss veldig mye med barnas bestemor.

Senere på kvelden tok jeg med barna i boblebadet, der vi badet i to timer. En utrolig koselig dag i hyggelig selskap.

Dåpsdagen

Det er ikke ofte vi er i dåp, men denne siste perioden har vi vært i to barnedåper. Både til ei lita jente på et halvt år, og ei jente på 9 år. Gøy at man kan velge å døpe seg når man vil, og at det tilbys dåp for litt større barn også. Det var en utrolig fin seremoni, med både musikk og prating om dåpsbarnet, i tillegg til mye info om selve dåpen. Det ble servert mye godt, både middag og kaker, og vi storkoset oss i hyggelig selskap.

Juni har hittil ikke vist seg fra sin beste side, og det nydelige sommerværet vi hadde i Mai har dratt sin vei. Vi har hatt noen dager med plaskregn, og det er mye kaldere ute nå, når sommeren endelig er her. Sånn.  er det hvert eneste år, iallfall de siste årene. Men på dåpsdagen var været greit, og vi slapp unna det meste av regn. Litt torden måtte vi tåle, men det gikk heldigvis fort over.

Au Au au

Etter å ha hatt noen urolige netter med en litt for vrang rygg, våknet jeg plutselig til en veldig hyggelig melding. Det var morgenlevering på døren, og da var det ekstra hyggelig å stå opp. Heldigvis hadde jeg hjemmekontor denne dagen, og kunne kose meg med en hyggelig frokost med gjengen før dagen startet for fult.

Denne uken har jeg fått unna en del ærend: vi har vært å kastet emn del søppel etter å ha ryddet en del hjemme, jeg har vært å levert de gamle passene våre på politistasjonen. Passene hadde jeg forlagt et sted, men plutselig fant jeg dem og kunne endelig få levert dem inn.

Vi holder på å planlegger ferie, men har enda ikke lander på noe faktisk. Det begynner å haste nå, men vi har sett på ulike alternativ, og jeg tror vi blir å finne på noe moro. Men det å miste 7 feriedager fra min tidligere arbeidsgiver, merkes når man skal planlegge ferien. Det er plutselig så mye mindre ferie å ta av., og da har vi ikke de samme mulighetene som vi hadde før, noe som merkes nå når det er så mye vi har lyst til å oppleve.

Noen bilder fra denne uken: 

 

Lillesøster baket en nydelig eplekake. Veldig god og veldig koselig