Et must for ferien med småbarn!

Jeg er godt i gang med å skrive pakkeliste for ferieturen til syden i Juni, det er utrolig mye man må huske på når man reiser med småbarn. Det  jeg stresser mest med er hva jeg skal pakke til småttisene. Med meg er det ikke så farlig, men til barna er det viktig at man husker på å pakke med alt man virkelig behøver. Lista er foreløpig rimelig lang, og en av de lureste tingene jeg har pakket ned så langt er idbånd! Idbånd kan man bestille hos nettbutikken Nominette. 

Hvor fort kan det ikke skje at man mister barnet av synes når de er aktive og ivrige i syden, eller på andre fremmede steder. Barna løper så fort, og i store folkemengder kan de iløpet av få sekunder  være ute av synsvidde. Derfor er disse båndene utrolig smarte. Man kan skrive hva man vil på dem, men det mest vanlige er telefonnummeret til mor eller far. Om barnet går seg bort, så kan hvem som helst ringe nummeret på armen til barnet for å fortelle hvor barnet er. En ekstra trygghet når man er ute i det store utland!

Slike Idbbånd festes rundt hånden eller foten til barnet, og ID båndene man får kjøpt hos Nominette er vevde båndt som ikke irriterer huden. Man kan velge blandt mange forskjellige farger, og man kan også velge om man ønsker å ha med motiv i tillegg til tekst. Nominette har rask levering, og man får større rabatt desto flere bånd man bestiller. Se utvalget av symboler man kan bruke, farger og prøv å design ditt eget Idbånd her.  Når du skriver på telefonnummer på båndene må du huske å ha med +47. 


Thumbs up! Idbånd fra Nominette Anbefales på det sterkeste

15 babyer i magen!

I går startet dagen med at solen skinte inn vinduet på soverommet, og jeg elsker å våkne til strålende solskinn.  Vi stod ikke opp før 09.30 tiden, da vi alle mann er sovedyr, og elsker å sove lenge på morgenen. Luxus med to småttiser egentlig:) Siden det var så fint vær bestemte jeg meg for å ta med småttisene på VOllgård i Trondheim. Det er så koselig å møte alle dyrene, og lilleprinsen synes det er utrolig gøy å hoppe i høyet.

Vi har vært på Voll gård mange ganger, men aldri en helgedag. Og være der på en helgedag var noe helt annet enn en hverdag; Vi fikk bli med inn i innhegningen til dyrene, inn i fjøset å møte dyrene der, og hoppe i høyet. Mye mer action enn på en vanlig hverdag, for da er ofte fjøset stengt og låven er låst. Lillesøster lå i Stokkevogna og sov seg gjennom det meste av besøket, bortsett fra en liten ammepause i låven.


Kaninene ble jo så glade for å få litt løvetann. Namanma

Elsker duften av Syriner


I fjøset møtte vi den største purka jeg noen ganger har sett. Hun veier sikkert et tonn. Omg, hun greide jo ikke å stå på beina sine en gang. SÅ fikk vi vite at hun er gravid, sikkert med 10-15 grisebabyer i magen, og plutselig så vi at de bevegde seg i magen hennes også. Utrolig gøy. Hun så fødeklar ut, så tipper det ikke er lenge til gården er full av søte små griseunger. 

Purka kan faktisk amme over 14 babyer på en gang! Ikke verst. hahah!

Det er viktig det

Før vi fikk barn nummer to fikk vi høre av flere som har mer enn et barn at det er viktig å få alenetid med det første barnet, etter at barn nummer to har kommet inn i familien. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville ha en dag i uka hvor det kun var lilleprinsen og mammatid som var i fokus. En Lilleprins-mamma dag. Uten lillesøster og uten pappa. Bare oss to, skikkelig kvalitetstid!
Heldigvis er vi så heldige at vi har familie som stiller opp. I og med at kjæresten min jobber og går skole så er ikke han hjemme særlig ofte, så hvis jeg skal ha alenetid med lilleprinsen er jeg avhengig av at familie stille opp. Noe de virkelig gjør. I går var det famme som passet lillesøster mens jeg og lilleprinsen dro på Leos lekeland.Jeg har aldri før vært så lenge på lekeland! vanligvis er det nok med en time, men i går var vi i to timer. Vi storkoset oss, løp rundt, leket og rusjet masse!! Det var kjempe gøy, og selv om været var ekstremt dårlig, var det overraskende lite barn i lekeland. Følte nesten at vi hadde hele lekelandet for oss selv!

 

Etter lekeland dro vi på en diger lekebutikk (les; toysRus) og kjøpe masse leker. Planen videre var å kjøpe oss mat og is på restaurrant, men lilleprinsen ville heller hjem å leke med de nye lekene. Derfor kjøpe vi oss godis i stedet, og god mat, som vi koset oss med hjemme, mens vi leket med de nye lekene. Skikkelig kvalitetstid, jeg elsker slike stunder! 

Å leke med barna

Å leke med barna er en viktig, og ikke minst stor del av hverdagen som mamma. Jeg elsker å leke med lilleprinsen. Han er 3 år nå, og finner på masse gøyale leker. I det siste har han også blitt ekstremt interessert i å lære. Vi er utrolig imponert over han; en dag kom han plutselig å telte til 10 på engelsk, fortalte oss hva No, Yes og Sorry er på norsk. Han lærer ekstremt raskt, det har vi også fått tilbakemelding på fra barnehagen.

Derfor tenkte jeg det ville være perfekt å introdusere litt læring i lekingen. Det å lære nye ting gir jo en enorm mestringsfølelse!  JEg letet litt på nettet, og fant den perfekte nettbutikken som selger akkurat det jeg var på utkikk etter, nemlig Barnas Ark. Barnas Ark har masse forskjellig som barnet kan bryne seg på, og som gjør læring gøyalt. VI bestilte kort med tall og bokstaver, for nå er han i rette alderen for å lære det. I tillegg fant vi noen kule plakater som viser ulike skilter:


Lilleprinsen har lært seg mye om vei-regler, men skilt har han ikke vært borti så mye før nå. Det er jo så gøy å lære nye ting, og dette falt virkelig i smak. Han blir så fornøyd når han lærer seg nye ting. Bokstavkortene er utrolig smarte, de viser jo bokstaven både som liten bokstav, og stor bokstav. I tillegg har de bildet av noe som starter på den aktuelle bokstaven. Tallkortene viser bilder av det antallet som står på kortet. Feks tallet 3 har bilde av 3 elefanter. Disse smarte tallkortene fåes kjøpt her, mens bokstavkortene kjøpes her. 
 Utvalget hos Barnas Ark er fantastisk, man kan blandt annet velge blandt temaene tall, bokstaver, trafikk, norske dyr og planter, og matematikk. Ved å bruke disse produktene blir læring gøy! Bildene og fargene på produktene er utrolig innbydende, og produktene er veldig lærerike. Det er så gøy når barnet er i alderen hvor det er morsomt å lære! 


Puslespill er også veldig populært her i hus for tiden. Både lilleprinsen og søskenbarnet Ariana er hektet på puslespill. Det er jo så stas å pusle sammen ulike bilder, og finne brikkene som hører sammen. Dette søte puslespillet har vi også funnet hos Barnas Ark, og bildet er jo så utrolig koselig. Det var mange brikker å bryne seg på, men etter å ha puslet det flere  ganger, ble det lettere for hver gang. Puslespill får man jo med ulike antall brikker og størrelser, slik at man kan tilpasse etter alderen på barnet, og utvalget hos Barnas Ark finner du her.

Hva synes du om læring som lek? 

Gratulerer!

Lillebroren min har endelig flyttet i leiligheten sammens med kjæresten sin, deres første leilighet sammen. Kjempe spennende! husker hvordan det var for 10 år siden da jeg flyttet inn med min kjæreste for første gang. Utrolig koselig! Iallefall, i går var det meldt 20 grader og knallsol i Trondheim, og vi hadde veldig lyst å grille hos brosj. Men siden været ikke ble slik vi hadde håpet, dro vi på besøk og laget mat inne istede. Det var gøy å se leiligheten de flyttet inn i i helga.

For en utrolig fin leilighet, og utsikten var sick! Det er så høyt oppe at man nesten fikk høydeskrekk, heheh? Kjempe stilig! Melina laget fantastiske boller vi fikk servert, og mamma og mannen stakk innom de også. SMåttisene storkoset seg på den store terassen og i hyggelig selskap! 

Å nei, måtte jeg!

Denne uka har jeg vært på trening flere dager, noe som føles utrolig bra! Trening gjør virkelig noe med humøret, og de dagene jeg trener får jeg så god samvittighet uansett hva jeg gjør resten av dagen. Love it! Begynner å merke det på kroppen også nå, og det er jo så morro å merke resultater etter trening.

Siden helga har jeg kjent meg litt rar i halsen, det  er som om jeg er på vei til å bli syk, uten at det hadde brutt ut enda. Helt til nå, i natt kom det for fult. Jeg har blitt forkjølet med kløe i halsen og tårefulle øyne. Det er så kjedelig å være halvsyk, hvem har tid til sånnt?!

New In i Barnegarderoben

Jeg elsker disse sandalene jeg kjøpte til Lilleprinsen vår! Har lenge vært på utkikk etter de perfekte sandalene, og nå er de endelig i hus. Disse passer til de fleste antrekk, og er perfekte for å bruke på kvelden når vi skal til syden. De er også de dyreste sandalene jeg har kjøpt, og nå må jeg nok ta en aldri så liten shoppestopp. Har iallefall nok sko for en stund nå 🙂