Podcaster jeg hører på

Tenkte jeg kunne dele Podcastene jeg hører på fortiden, for det er fantastisk mange gode Podcaster der ute. Kom gjerne med tips om du hører på noen gode podcaster du også. Jeg like både morsomme podcaster, podcaster som er informative og underholdene.

Råning med Tone har jeg nettopp begynt å høre på, veldig fin podcast, med mange forskjellige gjester som er interessante å høre på. Podcasten finner du på Podimo.

Åpen Journal er veldig informativ og her kan man lære litt om helse og kropp. I tillegg er det er ganske underholdende og morsomt par som har denne podcasten. Finnes på Podimo.

Uforklarlig med Lilli Bendriss er veldig spennende, og litt skummel. Det er ikke alle episodene jeg tørr å høre på, men det er utrolig interessant å høre alle skumle historiene til folk. Finnes hos Podimo

Måtte det snu

Etter å ha vært syk hele helgen, er jeg ennå ikke frisk. I natt lå jeg våken nesten hele natten å bare hostet. Det er lite som virker lindrende, og jeg har hostet på meg store brystsmerter. Men nå utover dagen i dag, føler jeg at jeg kanskje begynner å bli litt bedre i formen, og at det er på vei til å snu. Det er iallfall lov å håpe! Det er så slitsomt og ikke minst kjedelig å være syk. Jeg har ikke tid til å bare ligge på sofaen, men noen ganger må man bare.

Heldigvis har jeg godt selskap av Lille Nalle når jeg ligger hjemme på sofaen. Han er så skjønn og morsom, og finner alltid på noe lurt. Det er så koselig med selskap av han der han hopper rundt i glede.

Det har blitt noe tv-titting de siste dagene, og jeg har blir hekta på både Toll, Funkyfam og Jakten på kjærligheten (som jeg aldri har fulgt med tidligere) Det er litt koselig med norsk reality. 

Ellers er vi godt i gang med å glede oss både til Jul og Halloween, og har allerede begynt å planlegge masse gøyale aktiviteter for Desember, og julegaver vi skal kjøpe. Jeg elsker tiden før jul, og nå er det faktisk ikke så veldig lenge igjen. Første Søndag i advent er allerede i November, og vi liker jo å ha både julepynt og juletre på plass innen første søndag i advent. Mye å glede seg til 😁😍

 

Vakker årstid meeeen……

Høsten er utrolig vakker, særlig når de fine fargene kommer frem og det er solskinn og blå himmel. Selv om luften er frisk, så er høsten ganske fantastisk til tider. Men med høsten kommer også alle forkjølelsene, influensa og alt mulig dritt man kan få. Og det er søren meg  ikke til å komme unna, det har jeg erfart år etter år. Derfor gruer jeg meg ofte til høsten. Jeg hadde håpet det ville bli bedre i år, siden jeg har jobbet med å bygge opp immunforsvaret, men foreløpig ser det dårlig ut.

I natt sov jeg nesten ikke, fordi jeg hostet så ille. Det endte opp med at jeg la meg på sofaen, men likevel fikk jeg ikke sove særlig mye. Heldigvis har jeg sovet litt i løpet av dagen, noe som har hjulpet noe på formen. Jeg er utrolig slapp, tett og hoster som en gal. Feberen kommer og går, men er heldigvis ikke særlig høy. Søsteren min er så snill at hun tok med lillesøster på RUsh, så hun kunne kose seg med søskenbarnet sitt og ikke bare være hjemme. Senere på dagen dro barna med pappaen sin på restaurant med andre søskenbarna sine, og de har hatt en super dag selv om jeg har vært veldig dårlig.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drittuke

Det er lenge siden jeg har hatt en slik drittuke som denne uken har vært. Det har vært en del positive ting også, men utover det så har uken gitt meg  ekstremt mye stress og press.  Og for å toppe det hele så våknet jeg syk i natt, og er skikkelig dårlig form. Begge barna er syke så det var vell bare et tidsspørsmål for jeg ble smittet, det skjer jo hver eneste gang. 😭 Jeg som jobber så hardt for å bygge opp immunforsvaret i håp om å unngå å bli syk hver eneste høst. Men det tar sikkert lang tid å bygge opp bedre helse. Og immunforsvaret er dårlig så lenge jeg opplever stress, så kanskje må jeg ta tak i alt som stresser meg for å få bedre immunforsvar😏

Det irritererer meg at folk som er syke dukker opp på jobb og sitter å hoster hele dagen. Det irriterer meg også at folk som er syke og hoster sitter på bussen og får hosteanfall.  Det er ikke rart det sprer seg mye dritt når folk ikke holder seg hjemme ved sykdom.

I helgen har jeg null planer, siden jeg våknet syk idag. Det eneste målet er å bli frisk og rask igjen, så får hvilt meg så mye jeg bare kan! 

Jeg er utrolig glad vi har kanin, for selv om det er en liten skapning som ikke gjør alt for mye ut av seg, så er det utrolig mye kos og selskap. Og det gir meg indre ro å ha daglig kontakt med dyr. Søte lille vennen som har en stoooor personlighet🐰

 

Jeg har tatt et valg

Jeg fikk et god tilbud om å ta noen studier på BI, uten å ha noe kostnad på dette. Det var tre spennende fag jeg fikk tilbud om å ta, og jeg så egentlig frem til å studere litt på siden av  å jobbe. Det var ikke snakk om mange studiepoeng, så det skal være overkommelig. Men etter å ha kommet igang med studiene, innså jeg ganske fort at det blir for mye å gape over. Hverdagen går så fort, og jeg ønsker heller å tilbringe hvert ledige sekund sammen med barna. Hvorfor skal jeg fylle tiden slik at hver dag blir fullstappet med ting som må gjøres, når jeg føler at jeg har nok som det er .

Jeg er glad vi er ferdig med oppussing, for det tok hvert ledige sekund og ekstremt mye tid! Nå setter jeg pris på at jeg kan bruker mer tid sammen med barna og familien, og ønsker ikke å ha mer stress i hverdagen. Nå vil jeg bruke all fritid til å gjøre ting jeg har lyst til  å gjøre, og noen ganger må man faktisk prioritere. Derfor benyttet jeg meg av angreretten å meldte meg av, noe som føles ganske bra!

Slår mot vinduene

Natt til Fredag våknet jeg grytidlig klokken 5 på morgenen, fordi regnet pisket mot vinduene. Vanligvis sovner jeg ganske fort igjen hvis jeg våkner i løpet av natten, men ikke denne dagen. Derfor sto jeg like så gjerne opp, og begynte å jobbe ganske tidlig på hjemmekontor. Ingen vits å utsette noe som kan gjøres, når man likevel er oppe. Arbeidsdagen gikk ellers ganske fort, og det var godt med helg igjen etter endt arbeidsdag. Jeg elsker helger og masse tid med familien. 💕

Hver Fredag drar vi i stallen, og denne Fredagen var intet unntak. Vi dro dit litt sent, fordi vi måtte vente på A som hadde bilen på jobb. Vi var ikke fremme i stallen før klokken 1730, og var faktisk ikke hjemme før 21.00 på kvelden, for ting tar tid når man i tillegg må handle etter å ha vært å ridd. På grunn av regn og dårlig vær med masse vind, red vi i ridehuset. Lillesøster fikk ri barbakk for første gang, noe som var veldig moro. 😁 Det er fin balansetrening.

Der kom den ja

Denne uken har formen vært passe dårlig, med forkjølelse og hodepine. Det er typisk for meg på høsten, og med syke barn så var det bare et tidsspørsmål før jeg skulle få det jeg også. Det er mye forkjølelser som går for tiden virker det som, for folk hoster over alt hvor jeg går. Håper resten av høsten blir forkjølelsesfri, for jeg presser i meg alt av sunne tinger, både frukt, grønnsaker, sitron og grønn te. SÅ får vi krysse fingrene for at det styrker immunforsvaret og hjelper meg gjennom høsten.

I helgen var vi å sjekket ut nye jobben til A. For et lekkert kontor altså. De hadde bade gamingrom, bordtennis, fantastisk utsikt og to husker midt inne i lokalet. Det var utrolig morro å se den nye arbeidsplassen, og barna synes det var moro å prøve huskene. Fikk nesten lyst p kjøpe en slik å ha i stuen hjemme, bare synd vi ikke har plass.

Helt fantastisk

Det er ikke ofte vi befinner oss rundt festningsområdet ved solnedgang, men i helgen var vi så heldig at vi kjørte forbi like før solen skulle gå ned. Og da måtte vi benytte oss av muligheten å se solnedgangen fra toppen, og se festningen i solnedgang. Det var utrolig vakkert!! Et veldig fint utkikkspunkt i Trondheim med oversikt over det meste av byen! Jeg er blitt så glad i natur det siste året, og  er spesielt glad i solnedganger. Derfor var det virkelig verdt et lite stopp innom.

Denne uken er finværet over i Trøndelag ser det ut til, nå er høsten her på ordentlig. Uken startet med jobb, trening og fritidsaktiviteter for barna. Heldigvis har de treninger på forskjellige dager, noe som er helt ypperlig for å få kabalen til å gå opp. Nå har vi en “fridag” i uken, nemlig Tirsdager, der vi ikke har noe på timeplanen. Og godt er det.

Ønsker dere alle en fin uke.

 

En nydelig tur

På Lørdagen dro vi på tur sammens med Johnny og Tone på Melhus. VI parkerte ved Horg Bygdetun og gikk i nesten 2 og en halv time på tur. Nydelig vær, og en veldig fin tur med mye å se på på veien. det var mye oppover store deler av turen, men overkommelig for alle mann. VI spiste lunsj underveis og tok mange gode pauser. Selv om det begynner å bli ganske sent, fant vi både bringebær og blåbær som vi plukket med oss. På turen traff vi noen kyr som var på beite, og de var veldig nysgjerrige.

Turen ble noe kortere enn først planlagt, fordi noen trær hadde veltet midt i stien, så vi kom oss ikke videre. Da måtte vi ta den korteste runden, men likevel ble det en lang og fin tur i hyggelig selskap. Barna storkoset seg de også, og hadde det veldig fint på tur. Det er ikke alltid de er like ivrige, men denne turen var veldig spennende med masse å se på veien.

   

Ukens høydepunkt

Fredagen er hestedag, og endelig skulle vi dra i stallen igjen. Det å gjøre stallarbeid minner meg sånn om barndommen, og det bringer frem masse fantastiske minner fra den tiden. Lillesøster er ikke like ivrig på stallarbeidet som meg, men det er viktig å lære seg at det å holde på med hest ikke bare er kos, det er mye jobb som skal gjøres også. VI foretrekker å gjøre jobben først, både møkke ute og inne, fylle på vann og ordne og stelle. Etterpå er det tid for hestestell og ridning.

Vi var veldig heldige med været, for det var en nydelig dag i Trondheim. Strålende sol og ganske god temperatur. Vi dro på tur sammen med Eira og Hufter og gikk langs landeveiene. Det var veldig koselig, og hyggelig med selskap på turen. Etter at vi var ferdig i stallen, hadde lillesøster med seg ei venninne hjem og jeg skulle lage pannekaker. Det var ingen suksess altså, de var bleke som bare det, og ble aldri noe bedre uansett hvor lenge jeg steika dem. jeg er glad jeg ikke må lage middag særlig ofte, for det smaker aldri noe godt.