Passe irritert

Etter å ha fått servert en god middag hjemme hos mamma, tok jeg med barna på en shoppingsrunde. Jeg holder nemlig på å “pusser opp” badet mens mannen er borte. Altså, badet vårt er ganske nytt, men vi har hatt stellebord der inne som har tatt så utrolig stor plass, og nå har jeg endelig fått kastet det ut.

Når stellebordet ble fjernet så ble det plutselig mye bedre plass på badet, og vipps så var det plass til både en plante og et teppe på gulvet. Det føles mye fresher nå som vi har fått kjøpt inn det siste vi manglet, for nå er badet som nytt!

Men det som irriterer meg i dag, er at jeg greide å prestere å legge igjen en kurv jeg kjøpte. En kurv som var ment for badet, og i den perfekte størrelsen. Jeg har letet lenge etter en slik kurv, men hva er vitsen når jeg ikke får den med meg hjem? Jeg har tilogmed betalt for den, men neida, i en hektisk hverdag er det fort gjordt å overse at det ligger igjen noe i vognen. Bah!

 

Får aldri nok

Barneklærne fra Memini blir jeg aldri lei. Hver eneste kolleksjon inneholder et tosifret tall av plagg som er musthaves i barnegarderoben! En av de nyeste tilskuddene i garderoben til Lillesøster er denne Meminikjolen med silkesløyfe. Den er utrolig søt på, og kan brukes i de fleste anledninger siden den ikke er for stivpyntet. Her går den både til hverdags og til fest!

 

 Ikke sponset

På Leting etter en malstrøm

Etter å ha sett barnefilmen om musen Gamba på Viaplay så ble det plutselig veldig spennende med Dragsug, eller malstrøm som det også kalles. Etter å ha sjekket litt rundt så ble vi tipset om å dra til Selbusjøen som ligger ca 10 minutter unna Klæbu sentrum. Der er det et kraftverk, og stor kjangse for å møte på et dragsug fikk vi høre.

Vi ble litt skuffet da vi kom fram, for dragsuget var ikke mye å skryte av. Det var et bittelite hull i vannet, men likevell sterk nok strøm til at en pinne ble fanget opp av virvelen. Og da var det jo ganske spennnede likevel. 

Jeg husker jeg var på samme plass da jeg var lita, for jeg minnes at jeg har sett en ganske stor malstrøm da vi var på tur med pappa en gang. Nå vet jeg ikke om dragsuget var veldig mye større, eller om det føltes større siden jeg selv var mye mindre da, men jeg tror det var noe større den gangen. Spørs om vi må dra tilbake en tur senere, i håp om å få se en litt større virvel. Men det var moro dette, det er jo ikke hver dag man møter på et dragsug akkurat. 

 

 

Pelsdott

Jeg bare måtte ha denne veska da jeg kom over den, hahah så søt da, som en liten pelsdott! Vesken er som dere kan se fra Zara. Har også kjøpt en ny bukse som er perfekt nå til høsten. Har for det meste gått med skjørt og kjoler den siste tiden, men nå som det er høst er det bare å fylle på med bukser i klesskapet. 

Bursdag uten å ha med gave

På Tirsdagen hadde søstera mi bursdag! Hipp hurra for verdens beste søster! Vi var invitert i familieselskap hjemme hos henne samme dag, og hun hadde laget masse gode kaker som vi koset oss med. Hun er så flink til å bake, og jeg spiste masse! Hahah,, egentlig skal jeg ikek spise kaker og godis på ukedagene, men denne dagen var et unntak. Det går ikke an å stå imot bakeverkene hennes! 

Vi kom i bursdagen uten noen gave til bursdagsbarnet, men det er fordi hun fikk gaven fra oss på Lørdagen i forrige uke! Og da er det vell innafor? Det var trivelig å møte familien igjen, og barna stoskoset seg sammen som alltid når de treffes! Her er noen bilder fra feiringa:

Skjønnhetskrise

I forrige uke presterte jeg å miste pinsetten min. Jeg aner ikke hvor den har havnet, og jeg har leita over alt! Både i toalettmappa mi, under kommoden på badet, under vaskemaskina og i toalettmappen til mannen. Men den er sporløst borte, og dessverre for meg så har jeg bare en! Å leve uten pinsett går greit for noen dager, i verste fall en uke, men så begynner det å bli krise. I går glemte jeg å kjøpe ny, og det samme glemte jeg i helgen. Nå begynner jeg å få en skjønnhetskrise her, hahah, jeg er desperat. Jeg nekter å legge meg i kveld før ny pinsett er på plass, så nå er det bare å hive seg rundt.

Nå skal jeg gå till innkjøp av minst to stk, så er jeg ialelfall sikker på at jeg har en til enhver tid sli kat jeg slipper en slik minikrise igjen!

Uken som gikk

Opptur

Vi hadde endelig mulighet til å ta oss en fest sammen! Festen var en bursdagsfest hjemme hos søstera mi. Hun hadde stelt i stand og laget mat til alle gjestene, og vi storkoset oss. Utrolig moro å feste litt igjen, da det er alt for mange år siden sist. Dette må vi gjenta!

Nedtur

Jeg hadde kun to treningsøkter, noe som er alt for lite. Jeg sovner tidlig på kveldene, og er slapp til tider. Så jeg er skuffet over innsatsen på treningsfronten denne uken. Men det positive; nå kan det bare bli bedre!

Høydepunkt

Høydepunktet i uken som gikk, er tennistreningen vi hadde. Vi har endelig funnet en tennisbane vi kan bruke når som helst, uten å booke tid i forveien. Nå har jeg ikke spilt tennis siden vi var på Mallorca i sommer, så det var utrolig morsomt å endelig spille litt igjen! Tennis er en fantastisk måte å trene på, for man må jobbe hard, og løpe mye, men det er så moro at man føler ikke at man trener i  det hele tatt. Barna storkoset seg på tennisbanen de også, og etter tennisøkten dro vi på en gøyal lekeplass for å leke litt. 

 

Sang jeg er hektet på

I Feel it coming – The Weeknd, Daft Punk. Just cant help it. Den er så behagelig.  

Ukens irritasjon

Noen ganger er synet mitt blury, og det er utrolig plagsomt. Jeg har vært på synstest og er nærsynt på ene øyet, men bare litt. Må gå til innkjøp av databriller men kommer meg aldri så langt. Føler at det å velge briller er et giga prosjekt, fordi man må finne brillene som passer perfekt til sin ansiktsform. Derfor blir det så jeg aldri kommer meg til brillebutikken. Føler at jeg bør hive meg rundt snart, så jeg slipper den plagsomme hodepinen jeg har hatt i det siste. 

 

Begivenhet

På Lørdagen var vi på et familiearrangement for barna sin del, hvor de fikk servert kake, pølser og godis. De fikk også hoppe i hoppeslott, noe som var veldig stas.

Aldri opplevd maken

På Søndagen var det åpen dag på Sverresborg Museum. Jeg kom ikke på det i farta da jeg våknet på morgenen, derfor var det flott at jeg fikk en Notification på Facebook som minnet meg på hele greia. Det pøsregnet ute, men jeg har bestemt meg for at været aldri skal få sette en stopper for planene jeg har, så det var bare å kle seg godt. Barna ble kledd i gode regnklær og støvler, og jeg tok på meg en allværsjakke. Støvlene var på, men jakkevalget viste seg å være elendig..

 

Da vi hadde tuslet rundt en times tid, var jeg gjennomvåt. Vannet hadde gått rett gjennom jakken, og det rant store vanndråper på innsiden av jakka. Genseren var våt, og Bhen likeså. Jeg har aldri vært så våt av regn tidligere, og jeg innså ganske snart at det er på tide å finne frem regnjakken som er godt gjemt i skapet hjemme. Allværsjakke funker bare  ikke i sånn vær. Det pøste  ned i store strømmer, og det er sjelden det regner så mye! Det er i alle fall sjelden jeg er ute i sånt vær!

 

Men til tross for regn og våte klær, så storkoset vi oss. Vi tuslet inne i husene på museet, og gikk og så på dyrene. Vi fikk prøve å skyte med pil og bue, og vi tuslet på fjelltoppen og så utsikten over hele byen. Vi spiste niste, og så på Gråtass traktoren. Vi fikk til og med smake godis fra gamledager! En super dag ute i shitværet som vi så pent sier det på trøndersk!

Det er lenge siden  

På Lørdagen tok jeg med barna på et familiearrangement med hoppeslott, kake, grilling og konkurranser. Vi møtte søstera mi med barna sine, og storkoset oss sammen. Lillesøster hadde gledet seg veldig til å hoppe i hoppeslottet, men da tiden var inne så ble hun heller skeptisk. Derfor dro vi heller på en lekeplass i nærheten og lekte og koset oss, til tross for litt regnvær.

  På kvelden hadde vi ordnet med barnevakt, for vi skulle nemlig på fest. Jeg tror jeg har vært på fest bare en gang tidligere etter at jeg fikk barn, så det er sjelden kost. Vi var invitert på bursdagsfest hos søstera mi, som egentlig har bursdag i morgen. Det ble en god gjeng, som spiste middag og drakk sammen. Jeg er fortsatt avholds, og ble sjåfør for dagen. Hahah, men det er helt greit, jeg trives med det. Det var utrolig hyggelig å møte folket igjen, for det er alt for lenge siden sist. 

 

 Da resten av gjengen dro på byen, dro vi hjem og hadde en ellers Rolig Lørdagskveld. Håper alle sammen har hatt en fin helg! 

Gøy på Shopping

Barna våre har  blitt med på noen shoppings runder oppgjennom årene, helt fra de var små babyer i permisjonstiden hvor de lå i vogna, helt til de ble større og måtte gå på egne bein. Jeg tror det er derfor begge to nå hater å bli med på butikker, det er noe av det kjedeligste de vet. Dere aner virkelig ikke hvor kjedelig de synes det er. Jeg tror rett og slett at de har gått lei, så om jeg skal på shopping må jeg helst ordne med barnevakt på forhånd, slik at barna slipper å kjede seg gjennom nok en shoppingrunde. 

 Men det er ikke alltid man har barnevakt, og noen ganger drar man på shopping litt på sparket. Derfor må de bare bli med noen ganger, enten de liker det eller ei.  

 

Og på slike dager, hvor de må være med, ja da kan det være greit å gjøre shopping litt ekstra moro. Shopping kan  være gøy, det er jo litt hva man gjør det til! Derfor har vi gjort litt sport ut av det å ha det moro på kjøpesenter. Det hele begynner ved inngangen:

Her har du disse karuselldørene, de man finner på kjøpesentrene, som blant annet er produsert av Boon Edam! Disse karuselldørene kan være ekstra morsomme for barna. Her går vi gjerne flere runder ekstra når vi skal inn på kjøpesenteret. Så gjør vi hele shoppingturen til en gøyal opplevelse, som allerede starter  ved inngangsdøren.

Videre tar vi turen innom lekebutikken, eller lekebutikkene om det er flere. Har tegner vi om de har tegnebord i butikken, vi titter på lekene, og vi leter etter kule leker som barna kan ønske seg til bursdager, til jul eller bare til hverdags. Noen ganger kjøper vi noe også, men ikke alltid. Det er viktig at de lærer det  fra de er små, det er ikke alltid man ender opp med å kjøpe noe, selv om man finner mye man har lyst på.  Barna får også prøve karusellene som står  rundtomkring, disse er det ofte flust av på kjøpesentrene. De er fornøyde bare de får sitte i dem, man behøver ikke kjøpe en tur altså. Moro kan det være likevel. Noen ganger avslutter vi hele shopperunden med en is eller en sandwich. Og innimellom alle disse hendelsene så tar vi turen innom butikkene vi egentlig skulle innom. Og siden vi gjør mye moro mellom slagene, så blir shoppingturene mer spennende. Da blir det plutselig ikke så vanskelig å spørre barna om å være med neste gang.