Enda en tur

På Fredagen passet det perfekt å dra på fisketur etter jobb. Floa var på vei inn, og det er perfekt tid å fiske på. Vi dro en plass vi ikke har vært på lenge, og fisket fra berget. Heldigvis har vi redningsvester til alle mann, for det er viktig når man fisker fra berg som kan være glatt. Hele familien ble med på fisketur, men noen av oss var mer interessert i å bade i sjøen enn å fiske, så da ble det en del bading i sjøen også.

Sjøen er alt for kald for min smak, og jeg har ikke badet i sjøen i Norge i år. Men heldigvis har vi utendørs boblebad hjemme som er fra 37-40 grader, så da fikk vi alle varmet oss etter noen timer på fisketur. Jeg er så glad vi har tatt opp fisking igjen, etter en pause  neste hele fjoråret ! Det er så herlig å være ved sjøen, kjenne sjølufta, og bare nyte naturen med skjermfri og heller kvalitetstid med hele gjengen.

 

Det stopper ikke oss

Pøsregnet stopper ikke oss, så selv om regnet fosset ned forrige Søndag, dro vi på Fisketur som vi hadde bestemt oss for. Johnny hadde invitert oss med på ferskvannsfiske tidlig på formiddagen, hvor vi fisket i flere timer og grillet pølser i tillegg. Vepsen er fortsatt like plagsom, men bortsett fra plagsomme vepser så hadde vi en fantastisk tur. Det ble ingen fisker denne gangen heller, noe som er litt kjedelig, men likevel storkoset vi oss.

Etter fisketuren dro vi rett hjem for å ordne oss til bursdag. Søstre mi feiret bursdagen sin, og hun hadde laget en helt fantastisk fin kake. Jeg som har sukkertopp kunne dessverre ikke smake, men det var heldigvis mye annet godt å spise der også 🥳😍 Hipp hurra for fineste søs, og gratulerer med dagen 😍

       

Hele dagen gikk med

Forrige Lørdagen var det meldt strålende sommervær, og siden det er lite av det for tiden, benyttet  vi oss av muligheten til å dra på stranden. Og ute på stranden var vi nesten hele dagen! Vi dro til en liten perle utenfor Trondheim,  for der er det lenge siden vi har vært. Vannet var overraskende ekkelt og brunt, og før var det grønt og nydelig. Litt usikker hvorfor vannet er så ekkelt, men de fleste badet uansett og det samme gjorde vi.

 

Noen av oss benyttet dagen til å fiske fra berget. Her har man både gode fiskemuligheter, tilgang på brygge og en fin liten strand. I tillegg har de kiosk om man ønsker en is eller litt påfyll av drikke. Vi lå på stranden og koset oss hele dagen, og det var etterlengtet med noen solstråler på kroppen. Elsker slike dager hvor vi er utendørs helt til kvelden.

 

Det ble en liten fisk på kroken denne gangen, men den var for liten til å spise, så den ble kastet ut igjen. Vi hadde med oss deilig matpakke og pålegg på stranden, og traff søstra min og hennes familie der også. En veldig hyggelig dag😍   

En smak av….

Forrige Fredag fikk vi en liten smak av sommer igjen, med nydelig sol og cirka 20 grader! Etter jobb fortet vi oss for å rekke floa på vei inn, men vi kom litt for sent denne gangen også. Det holdt faktisk på å snu til å bli fjære, og det var ingen fisk å få. Men vi fikk koset oss i solen i noen timer, så det var verd turen uansett. Det er ikke så viktig for meg å få fisk, det er bare så koselig å stå å se på bølgene, og slappe av i naturen.

Merker at vepsene har begynt å bli veldig så irriterende for tiden. De kommer ikke bare når vi tar frem mat og drikke, de kommer uansett. Det er slitsomt! Selv om det var litt vind så kom det haugevis med vepser. Til slutt ble de så plagsomme at vi droppet å fiske mer. VI tok oss heller en tur på stranden.

Da var det lang-fjære og vi måtte gå minst en kilometer for å komme oss til vannet. Men det var en fin tur, og barna fikk bade litt når vi kom oss frem til vannet. Herlig med en smak av sommer igjen, for nå går vi virkelig mot høst og kaldere vær.

Jeg blir aldri lei av dette

Etter hytteturen på Råkvåg bestemte vi oss for å dra på fisketurer oftere. For to år siden var vi på fisketur nesten hver eneste helg, men så ble det nesten ingen turer i fjor. Dette på grunn av mye dårlig vær og mye kald vind. Det frister lite å stå på berget ved sjøen å fiske når det er sur vind.

Men på Torsdagen i forrige uke hadde vi endelig pent vær. På grunn av at tiden ikke matchet helt for å fiske når floa er på vei inn, passet det bedre å dra på ferskvannsfiske. Det er nesten like koselig det også, selv om jeg foretrekker å fiske i sjøen. Vi fant en liten perle, hvor vi hengte opp hengekøyen for å slappe av mellom kastene, vi plukket en del blåbær (selv om det begynner å bli ganske lite bær igjen i skogen) og vi hilste på en søt, liten and! Vi var i skogen og fisket ganske så lenge, helt til solen begynte å gå ned, og det ble ganske frisk og kaldt i luften.

Jeg elsker slike dager, hvor man kommer seg ut i marka etter jobb. Jeg setter så utrolig stor pris på familietid, og kvalitetstid i naturen.

Litt trist

Kan nesten ikke tro hvor heldige vi var med været i helgen! Når vi valgte å gå for sjøhytte, da betyr været ganske mye! Solen skinte fra vi kom til vi dro, med et lite avbrekk på Lørdagen midt på dagen da det kom ei kraftig regnskur, som ga seg like fort som den kom. Vi er utrolig glade, for helgen var helt super.

Da vi sjekket ut på Søndagen hadde vi bestemt oss for å tilbringe dagen i sentrum. VI skulle både fiske og spiser middag, og gå en tur i området. Vi fisket fra bryggen i noen timer, men på grunn av at det var full fjære, ble det ingen napp denne gangen. Men koselig var det uansett!

Etter fisking, dro vi for å spise middag på en bryggerestaurant. Alle bestilte forskjellige retter, og maten var supergod. Selv om det var sol og nydelig vær, valgte vi å spise inne, fordi det var utrolig mye veps ute. Jeg hater vepser, og blir livredd når de kommer. 😭

Etter maten dro vi å utforsket området litt mer. Vi dro nede ved sjøen og kom oss ut på berget. Det var nydelig utsikt mot det åpne hav. Vi gikk også innom en utrolig koselig bokbutikk som var selvbetjent, og endte opp med noen bøker!  Jeg er glad vi tilbringe dagen her før vi dro hjem til Trondheim, og fordi vi har koset oss og gjort så mye, så føles det nesten ut som vi har vært på en ukesferie, og ikke bare en helgetur. Det var litt trist å dra fra denne fantastiske plassen. Men vi gleder oss allerede til neste tur! jeg elsker at vi har denne muligheten nå som vi har oppdaget Airbnb.

åhneeei, det skjedde bare ikke

Lørdagen startet med regnvær, men det ga seg fort og gikk over til strålende sol! Vi spiste en god frokost, så dro vi en liten tur på nærbutikken. Her er det helt andre priser enn i byen, og utvalget like så. Men vi fant neste alt det vi skulle ha, og litt mer, så vi er fornøyde uansett🤪 Vi tok bilen til butikken for å slippe å bære alle posen oppover bakkene.

Da vi var tilbake til hytta var det sååå godt og varmt, og det ble masse tid til solings. Det har det vært alt for lite av i sommer, så det var godt å få noen timer i solveggen. Etterlengtet for å si det mildt.

 

Middagen hadde vi  bestemt oss for å ta ute denne dagen. Derfor dro vi ned til bryggerestsurranten å bestilte oss mat. Mens vi ventet på maten, dro vi på brygga for å fiske. Og jammen ble det fisk idag også. En makrell av grei størrelse, veldig moro! Etter middagen tok vi med den hjem for å spise enda en middag😅

Det var strålende sol mens vi spiste middag nede på brygga, men iløpet av 5 minutter snudde det, og himmelen ble full av gråsvarte skyer. Vi hastet oss hjem i frykt for torden og lyn, og plutselig åpnet himmelen seg. Det begynte å styrtregne, og der gikk vi i shorts og tskjorte. Vi ble søkkvåte alle mann! Og da vart det godt å komme seg tilbake til hytten. Heldigvis varte skitværey bare en halvtimes tid, og etterpå var det strålende sol igjen.

På kvelden skulle vi fiske igjen. Mens barna fisket, satte vi på brygga å pratet og lo. plutselig hørte vi et lite smell, og der for ene mobilen i vannet(trodde vi) Men heldigvis hadde den havnet oppå et rør under plankene på brygga! Der lå mobilen å balanserte på røret, og det var like før den skled rett ned i vannet. Vi måtte prøve å rive opp plankene for å få tak i mobilen før det var for sent!  Men heldigvis fikk vi hjelp av en hverdagshelt som ga alt, og fikk til slutt tak i mobilen før den var taps for alltid! puh, vi ble så glad og lettey. For en innsats av en helt fremmed person, som reddet dagen! 😍 vi fikk flere fisker på kroken denne fisketuren også, det er jo et paradis for fisking her😃😄

 

 

For en Idyll

I går var jeg så heldig at mamma tok med meg og barna, og min søsters barn på tur til Råkvåg! Jeg avspaserte  noen timer fra jobb, slik at vi kunne reise litt tidligere. Faktisk så har jeg aldri vært på Råkvåg før, men for en fantastisk plass. Et vakkert lite sted ved sjøen, ordentlig sommeridyll når det er finvær, bølgesus og herlig sjøduft!

Vi sjekket inn i et hus vi hadde leid via AirBnB, at gammelt hus som var litt for gammelt for vår smak. Annonsen hadde få bilder, så vi ante ikke hva vi gikk til. Det var en skummel kjeller i huset, men til tross for gammelt hus og skummel kjeller, så var beliggenheten utrolig fin. Huset hadde en nydelig terasse med vakker sjøutsikt. Det var ikke mer enn 10 min å gå til sentrum, og vi tuslet en tur på ettermiddagen. Fant en hyggelig brygge-Restaurrant hvor vi spiste sen lunch, og tuslet en tur i området etterpå.

Vi fant den søteste bruktbutikken som solgte bøker for 10kr per stk, og da vi hadde gått enda lengre fant vi ei nydelig sandstrand. Noen av barna badet, og storkoset seg i vannet.

På kvelden ble det så klart en fisketur, men hele tre fisker på kroken etter ganske kort tid, og en fisk vi tok med oss hjem. Så ble det fisk og kortspill til kvelds. En utrolig koselig dag, i vakre sjøomgivelser.

 

Vi rakk det… Nesten!

Her om dagen dro vi endelig på sjøfisketur igjen, noe som er alt for lenge siden sist. Vi sjekket tidevannstabellen, og hadde store planer om å dra før floa var på topp, men vi rakk det ikke helt! Vi kom vel cirka en time etter floa var på topp, og det er jo ikke den beste tiden å få fisk på kroken.  Men fisk eller ei, sjøfiske er så koselig, og gir meg en indre ro. Det er lenge siden vi har fått fisk på kroken, men det er like moro å fiske hver gang uansett.

Denne gangen dro vi for å fiske en plass vi ikke har vært tidligere, etter tips fra ei jeg kjenner. Det er alltid moro å sjekke ut nye fiskesteder som ikke er alt for langt unna. Hit skal vi tilbake ved en senere anledning, men da må vi rekke floa. Planen for helga er å dra på fisketur igjen, vi skal nemlig på hyttetur og da får vi fisket en helt ny plass. VI gleder oss masse !

Utflukt

Søndagen som var passet vi også Musse. Det ble nok en dag på ridebanen, hvor lillesøster fikk øve seg på skritt og trav. Hun storkoser seg i stallen og på hesteryggen. Musse var like fin som dagen før, kjempe god og snill, og vi red i cirka 40 minutter.

Stall katten var veldig kontaktsøkende i helga, og for lillesøster som ønsker seg kattepus, var det helt perfekt. Katter er så utrolig søte, og denne katten har så fine farger 😍 Etter turen i stallen, med både hesteskos og kattekos, dro vi på blåbærtur i gamle trakter.

Vi har funnet en plass i skogen, der det ikke ser ut som noen har plukket blåbær. Det bugner av store bær, tett i tett. VI har vært der to ganger no, og fylt opp fryseren hver gang. Denne dagen hadde vi ikke med oss noe å plukke i, men hadde en bøtte liggende i bilen. SÅ da ble det å plukke i en diger bøtte da, og jammen fikk vi masse bær denne dagen også 😍🥳