Litt av et prosjekt

Tirsdagen var den store ryddedagen. Jeg våknet i 10 tiden og dagens første prosjekt var å hive alt julesøppelet som hadde samlet seg opp. Bilen ble fylt opp med så mye søppel at jeg ikke greide å se ut av bakruta, både gavepapir og restavfall. Etter en tur med tømming av søppel, var neste prosjekt å rydde bort julen.

Jeg har aldri ryddet bort julen så tidlig før, men synes det er greit å få det unna når man skal reise bort. For da kommer man hjem til et ryddig hus. Jeg har pakket ned all julepynten og sortert etter beste evne. Juletreene, de får stå noen dager lengre.

Kaninen vår leverte vi hos min søster, hvor han skal kose seg noen herlige dager! Kommer til å savne lille nurket😍

det siste vi gjorde var å knuse pepperkakehuset. Noen dager før tiden, men det er lov😅 veldig moro!

Moro for hele familien

På mandagen hadde vi en fantastisk romjulsdag. Vi hadde invitert Johnny og Tone på pizzalunsj og gåtur i området. Men siden det var ganske så kaldt ute, valgte vi heller å spille brettspill: Alias! Det er så utrolig moro, og vi er helt hektet på spillet. Noen er ekstra dårlig på å forklare ord, og det førte til mange latterkuler. Det som er så bra med alias junior er at hele familien kan delta, selv de minste barna.

På ettermiddagen var vi invitert på julemiddag hos pappa. De serverer alltid så fantastisk mat, og denne dagen var intet unntak. Vi fikkk servert eibbe med masse godt tilbehør. Barna koser seg alltid hos bestefar, og etter middagen måtte vi noen ærend på butikker for å få tak i ting vi manglet til resten av julen. 

Snøen vil ingen ende ta

I går hadde vi en fantastisk dag ute i snøen, det hadde hopet seg opp så mye snø, at vi måtte måke både gårdsplass og terrasse. Jeg elsker snøen like mye som barna, så klager aldri når vi har masse snø. Etter timer med snømåking, dro vi en tur til akebakken og nøt noen herlige turer på akebrettet. Jeg blir aldri lei av å ake med barna, det er like moro hver eneste gang. Vi bygde snømann selv om snøen var vanskelig å jobbe med. Men til slutt fikk vi en liten snømann på plenen også!

På ettermiddagen dro vi på sen Brunch til Victoria og barna, noe som var veldig koselig. Det var god mat, og barna koset seg sammen som alltid. Nå teller vi ned dagene til vi skal reise på romjulsferie, og krysser fingre og tær for at alle holder seg friske slik at vi får dratt på tur sammen.

Kvelden brukte jeg på å organisere i mitt nye smykkeskrin. Det er så godt å endelig få orden i tingene mine!

Julaften

Julaften ble akkurat slik vi hadde håpet; med masse julesnø, kvalitetstid med familien og god mat og drikke. Selve dagen på julaften ble mer hektisk enn vi er vant med fra før, fordi det tar tid å stelle istand til juleselskap. Vi rakk så vidt å få med oss askepott på TV, men måtte se det via Ipaden og multitaske med matlaging ved siden av.

Vi hadde ikke mange gjester i år, men mamma kom på middag og var hos oss under gaveåpningen. Det var veldig koselig for alle mann. I år prioriterte vi gaveåpning for barna først, for de var så ivrig å leke med lekene de hadde fått. Så fikk vi voksne åpne gaver i ro og fred etterpå. Det var så mye fint under treet, og vi er så takknemlig som har en så fin familie.

Selv om julaften startet 5 på morgenen, kom vi oss ikke i seng før langt på natten. For jeg ønsker å rydde opp aaaaalt før jeg kan finne natteroen, og julaften er ingen unntak. Mat, gavepapir og gaver måtte være på sine plasser før vi avsluttet hele kvelden med en koselig julefilm. Håper alle har hatt en fin jul så langt med sine kjære og nære.

Ikke lenge igjen nå

Det er så utrolig godt å ha juleferie, og i dag har julestemningen kommet for fult. Vi startet dagen med en herlig frokost med verdens beste juice til, og nøt en treg start på dagen. Jeg kan ikke huske siste jeg sov så leng som idag, for jeg sto ikke opp før 10.30! Akkurat slik det skal være i ferier.

Idag gjorde vi ferdig mathandlingen til julen. Det er alltid så mye å huske på, og vi stilte godt forberedt med lang handleliste. Vi måtte både innom OBS, Meny og Rema for å finne alt vi skulle ha. Nå har vi handlet for hele julen, og kan endelig la juleroen senke seg! Pakkene er lagt under treet, og juleklærne er strøket. Nå skal vi baaaare slappe av de siste dagene før julaften. Ønsker dere alle en nydelig jul!


 

Ingen jul uten

Ingen jul uten den tradisjonelle grøtfesten hos søstersen! Den er vanligvis på lillejulaften, men fordi lillejulaften er hektisk for alle, tok vi det litt tidligere i år, for det passet bedre for alle. Dette er første grøtfesten i nyhuset deres, som for anledningen var veldig julepyntet og flott! Elsker å spise hjemme hos søs, det er alltid god mat og trivelig selskap! 

STorebror var så heldig å få mandelen i grøten, og fikk en fin pakke etter middagen. Veldig stas! Barna lekte og koset seg langt utover kvelden!

Nå har jeg endelig etterlengtet juleferie, og det skal nytes. Alle gavene er unnagjort, og huset er julepyntet. Nå blir det julefilmer hver eneste kveld for å lade opp julestemningen! Åh som vi gleder oss til julaften og mye julekos🎄🎄🎄

Om du er i Trondheim….

For en stund siden var vi invitert en tur til Tyholttårnet sammens med Tone og Johnny som hadde tatt turen fra Gjøvik. Det er ikke ofte vi er i tårnet, litt på grunn av min teite høydeskrekk. Men fy søren så fint det var å nyte utsikten derfra! Om du er i Trondheim så anbefales det virkelig en tur dit.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ble litt småsvimmel da vi var på toppen, men det gikk overraskende fint likevell. Solnedgangen var vakker fra tårnet! Og det var utrolig trivelig å treffe Johnny og Tone igjen, som vi ikke treffer så ofte på grunn av avstanden.