Bortskjemte

Nå begynner vi å bli bortskjemte her i huset altså. Søstra mi er så flink ti lå invitere oss på middag, vi har jo nesten vært der en gang i uken den siste tiden. Jeg elsker at hun lager mat, for alt er bare så ubeskrivelig godt. Det er ingen som laget mat som henne, og hun overrasker stadig vekk både med nye smaker og sin kreativitet. Å komme sliten og sulten etter jobb, ved middagsbordet hennes, det er magisk.

I går hadde hun laget en gryte, med salat og rundstykker ved siden av. Og til dessert fikk vi den beste kaken jeg har smakt (det er kanskje ikke kake, men siden jeg ikke har peiling, så kaller jeg det bare det) Den bestod av varme blåbær og skogsbørt, men en herlig topping. Denne serverte hun med is ved siden av. Ubeskrivelig godt. Må bare oppleves! 

Barna storkoset seg sammen som alltid, og Emma og Linnea har blitt så gode venner. Siden formen min ikke var helt på topp, så ble det ikke noen utendørs leking denne dagen. Jeg holdt nemlig på å sovne på Sofaen til søs. Og da jeg kom hjem, sloknet jeg 21.00. Det er ikke normalt altså ? selv ikke til meg å være. Men  nå er jeg er veldig forkjøla og har hodepine og halsvond. Satser på å bli topp til helga!

 

 Der hun bor har de og en fantastisk utsikt, og i går måtte jeg bare nyte solnedgangen. Jeg har virkelig begynt å sette pris på slike fantastiske dager, men enn noen ganger tidligere. Det nydelige høstværet gjør virkelig noe med meg. 

Helgas høydepunkt

På Lørdagen dro vi på Åpen brannstasjon på Sluppen, selv om vi hadde vært på trening og hadde det litt travelt for å rekke det. Været var strålende så det var en perfekt dag å være ute å se på brannbilene, møte Bjørnis og teste ut brannslangene. Vi kom dit cirka en time før stengetid, og det var helt perfekt. Det var nemlig nesten ingen kø, og det hadde roet seg litt med besøkende. Mange hadde dratt hjem, og vi fikk prøve alt vi ønsket uten å måtte vente timesvis for å få det til. Og når man har med barn, så er det helt greit å slippe unna den verste køa. 

Barna fikk teste brannslangen, de fikk sitte i brannbilen, og ikke minst – hilse på Bjørnis. Lillesøster var mer skeptisk nå enn hu har vært tidligere, så hun observerte heller på avstand. Barna fikk hver sin Is, og hele gjengen storkoset seg i Høstsola. 

Helt hekta på

Det været vi har for tiden gjør virkelig noe med meg. Jeg har nemlig blitt helt hekta på skogturer, og vi drar på turer flere dager i uken nå. Mer enn noen ganger tidligere, for skogen er jo bare så fantastisk vakker nå som det er høst, sol og varmt i luften. Jeg kan ikke huske at vi har hatt en så fin høst tidligere, og at det har vært så varmt i luften så sent på året. I helgen hadde vi faktisk hele 18 grader, og det kan man virkelig ikke klage på så sent i September. 

På Søndagen dro vi på tur rundt Teisendammen. Der er det lenge siden vi har vært, ja over et halvår siden om ikke mer. Vi møtte Farmoren og Farfaren til barna, og tanten og søskenbarna. Svigers stilte med herlig grillmat, og vi campet ved vannet. Barna leket seg i skogkanten, og vi nøt sola og varmen. Det var en fin tur, og akkurat passe langt. Det var egentlig ikke behov for å ha med vogn, da barna heller foretrakk å gå hele veien selv. Akkurat passe langt for alle mann! 

Det er flest hverdager

Ofte blir det slik at man venter til helgene med å dra på utflukt, for hverdagene går så fort at man ikke rekker å gjøre mye annet enn det man vanligvis gjør. Er man hjemme klokken 17, og middagen er ferdig spist innen klokken 18, er det ikke mye tid igjen til å finne på noe. Barna skal jo bades og legges innen klokken 19 eller 20, og da går timene fort unna.

 Jeg synes ukene går alt for fort, og helgene likeså. For å rekke alt man ikke rakk i løpet av uken, må det tas igjen i helgene. Da ender man opp med helger stappfulle av planer, og ingen tid til å slappe av å ikke gjøre noe som helst. Heldigvis trives jeg best med å gjøre mye, men nå har jeg også bestemt meg for å ta tilbake hverdagene. At det er hverdag skal ikke stoppe oss fra å ha det moro eller å finne på noe utenom det vanlige. 

Derfor tok jeg med barna og mannen på skogstur etter jobb på Mandagen. Vi hadde planlagt at middagen skulle spises ute, og barna var ikke vanskelig å be. Vi hadde med oss engangsgrill og slo oss ned ved et vann. Vi brukte vel cirka et kvarter på å komme oss dit, så det ble en fin tur. På grillen grillet vi både kylling og pølser, så vi ble gode og mette hele gjengen, til og med endene som badet likeved. De fikk nemlig masse mat de også.

 En super herlig ettermiddag. Det er slike dager som blir husket, og slike dager som skaper nye minner som er verd å ta med seg videre.

En forferdelig skogtur

På Søndagen startet jeg dagen med en treningsøkt på treningsrommet. Det er utrolig godt å starte dagen med en styrkeøkt, og jeg fikk kjørt gjennom programmet mitt på 30 minutter. Men en så kort økt er ikke nok trening på en treningsdag, derfor bestemte jeg meg for å ta med lillesøster i vogna på løpetur. Det er så godt å løpe i skogen når været er bra, og jeg løp i rundt en time og 10 minutter. Etter turen var det bare å hoppe i dusjen for vi skulle videre i bursdag hos søskenbarnet til barna våre.

Men så er det ingen Søndag uten den obligatoriske Søndagsturen, og selv om klokken var rundt 16.30 så kunne vi ikke droppe turen. Det er jo så godt å komme seg ut på tur, og barna bruker å storkose seg de også. Denne dagen hadde vi bestemt oss for å prøve noe nytt, så i stedet for den velkjent bymarka så endte vi opp i Estenstadmarka. Nytt kan jo bare være bra.. Eller?

Det viste seg at nytt ikke alltid er bra. Vi endte opp med å gå oss vill inni skogen, og det var ikke mulig å ha med seg vogn på de stiene vi gikk. Det endte opp med ei sliten liten jente som måtte bæres store deler av veien. Vi gikk feil vei i 50 minutter, og da vi hadde kommet frem til hvor vi startet, bestemte vi oss for å prøve en ny vei. Da kom vi endelig frem til målet som var Estenstadhytten, og hele gjengen var utslitt da vi nådde toppen. Da vi skulle ned fra toppen igjen måtte lillesøster bæres hele veien, og under nedturen rotet vi oss bort enda en gang. Hahah, for en tur. På kvelden sovnet jeg lenge før klokken slo 22.00, jeg var helt utslitt, og da var det godt å legge seg. Puhh

Men selv om det ble en Litt tyngre Søndagstur enn hva vi er vant med, så fikk vi iallefall tatt noen fine bilder. Både av naturen og av barna. 

Jeg hadde store ambisjoner

Klokken var ikke mer enn 21.30 da jeg kjente et snev av trøtthet. Trøttheten kom snikende, men ikke overraskende. Jeg er alltid trøtt på den tiden, . I alle fall veldig ofte. Men det var ikke snakk om at jeg kunne sovne klokken 21.30 på en Fredagskveld! Hell no! Jeg hadde nemlig store ambisjoner om å dra ut på joggetur. Derfor holdt jeg meg våken?.

Endelig hadde jeg tid til å trene etter en lang uke uten nok trening,, men den trøttheten altså, den var ikke lett å kvitte seg med! Jogge eller sove.. Jogge eller sove? Det var så godt å ligge der, og til slutt måtte jeg innse at kampen var tapt. Jeg sovnet! 

Det var fredagskvelden sin det! Hahah, Men det positive med det hele er at jeg våknet 07.00 i morgest – og da var jeg helt uthvilt. Og når man står opp 7 på en Lørdagsmorgen, ja da rekker man veldig mye!

Greier ikke alltid å henge med

Jeg henger ikke alltid helt med her på bloggen, så målet om å blogge hver dag har jeg ikke oppnådd den siste tiden.(Les: Siste året) Ikke blogger jeg kronologisk heller, så her skal dere få en liten oppdattering fra Lørdagen vår, for en uke siden:

Været var strålende denne helgen også, vi har virkelig vært bortskjemt med været denne høsten. Solen har tittet frem hver helg, og ingenting frister mer enn å gå på skogtur når været er pent. Lillesøster er hekta på blåbær, og hver gang når vi er på skogtur så ender hun opp i ei blåbærtue. Der sitter hun helt til hun blir fjernet, og er utrolig tålmodig når mammsen skal plukke bær. Vi elsker å kose oss med nyplukkede bær på kveldene med vaniljekesam på, så bærplukking er midt i blinken for oss begge.

Høsten er så fantastisk vakker, jeg elsker fargene som er i naturen da. Det er så gøy å ta bilder av Høstnatur, og neste gang vi er i skogen skal jeg ta med speilreflekskameraet. Og engangsgrill, ikke minst. Målet er å til en grilltur i løpet av denne helgen. Får håpe været holder seg like bra! og ja, før dere tenker det, jeg blir påvirket av været. Sol gir meg så masse energi!