Roadtrip: Oslo

Etter å ha vært en dag i Gjøvk, så kjørte vi videre til Oslo og sjekket inn på Scandic Sjølyst. Det er det samme hotellet vi bodde på i fjor, da vi også var på Roadtrip. Et flott hotell, med en fin beliggenhet. Vi kom frem på ettermiddagen/tidlig kveld, og rakk ikkke så mye annet enn å spasere litt i gatene å kjøpe oss litt mat. Synes det er litt synd vi gikk glipp av Vigelandsparken, men det får vi heller ta igjen neste år. Oslo er en fin by, og vi kunne godt ha vært her mer enn bare en natt, for det er mye å oppleve. Men turen gikk videre grytidlig allerede neste dag. 

I år ble Oslo bare en mellomstasjon slik at vi ikke skulle kjøre for lenge i et strekk, og dagen etterpå gikk turen videre til det “det store utland”

Roadtrip: Gjøvik

Tone og Johnny er utrolig gjestfrie, og vi storkoset oss på Gjøvik som alltid når vi er der. Dagen vi kom dit laget de en fantastisk middag som vi koset oss med utover kvelden. Det gikk også litt tid til å se VM kamp, noe som hører med når det er fotball VM, tilogmed for meg som ikke er noe særlig fotballinteressert. Dagen etter at vi kom til Gjøvik valgte vi å gå på tur i skogen, og dra en tur på Fastland å bade. Skogturen er en av beste minnene fra hele ferien, det var så utrolig fint der vi gikk. VI gikk en god runde, og da vi kom på toppen hadde vi en fantastisk utsikt utover Gjøvik. Vi stoppet på en cafe og kjøpe is, og lekte på en lekeplass vi fant oppe i skogen. 

 Vi badet på fastland etter skogturen, siden det var så fint vær og så utrolig varmt. Barna storkoset seg der, og Fastland er en plass som er verd å besøke om man er i Gjøvik.

Sommerferie 2018: Roadtrip

Roadtrip del 1: Trondheim – Hunderfossen

Vi startet fra Trondheim og satte kursen mot Hunderfossen. Vi startet i 7 tiden på morgenen, slik at vi skulle få mest mulig ut av dagen når vi endelig kom frem, og jeg kjørte hele veien siden jeg trives best bak rattet. Turen fra Trondheim til Hunderfossen tar ikke mer enn cirka 5 timer med en stopp underveis for å få en liten matpause. Vi kom frem til Hunderfossen rundt kl 12, og der møtte vi Johnny som disket opp lunsj for oss inne i parken. 

Hunderfossen er en utrolig bra familiepark, og jeg synes ikke køene er for lange. Vi hadde strålende vær, ja det var nesten litt for varmt, men det skal man ikke klage på. VI prøvde alt vi ønsket, og barna fikk gjøre akkurat det de synes var mest spennende. Vi rakk oss gjennom hele parken før det stengte, men da brukte vi ikke noe tid i bassenget – for det rakk vi ikke. Vi vurderte faktisk dag 2 i Hunderfossen også, men valgte heller å ha en dag i Gjøvik med skogtur og bading, så det ble med den ene dagen. Men egentlig så er det nok med en dag i Hunderfossen – man rekker jo å gå gjennom hele parken og føler seg ferdig etter en dag.

Noe vi oppdaget da vi faktisk måtte stå i en lengre kø, var at de hadde åpnet for at man kunne komme foran den verste køen om man bare var to stk slik at de kunne fylle opp båtene. Derfor delte vi oss opp, og gikk i den raskeste køen. Slik slapp vi unna veldig mange 10minutter i kø. Verd å sjekke ut om man er to stk. Eller 4 for den del, om man er villig til å dele seg opp 2 og 2.En fantastisk dag i Hunderfossen, en park verd å besøke.

En Brå stopp

For noen uker siden tok vi turen til Sirkus Shopping for å se på Trylleshow og leke på lekelandet. Trylleshowet var underholdende og moro, faktisk overraskende bra. Barna storkoset seg med både trylleshow og danseoppvisning.  I tillegg fikk de både popcorn og sukkerspinn, så det var absolutt ikke feil. Etter trylleshowet dro vi en tur på lekeland. Jeg eeelsker lekeland, og alltid bruker jeg å være med å leke selv også, haha, det er jo bare så gøy!

Dagen etter at vi hadde vært der, kom jeg over en artikkel i adresseavisen at trylleshowet hadde blitt stoppet av Politiet. Ja sånn kan det gå. Les artikkelen her.