Dette må dere oppleve

VI har vært på bilferie de siste 3 årne, og selv om ruten omtrent er likens hver år, varierer vi med hva vi opplever på de ulike stedene vi besøker. Sommeren 2019 var vi hele 5 dager i Stockholm, og tidligere har vi besøkt Grøna Lund og Aquaria Vattenmuseum. I år ville vi prøve noe nytt, og selv om jeg ikke fant så alt for mye informasjon på fårhånd, falt valget på Skansen. Dette anger vi ikke på, for Skansen hadde utrolig mye spennende å by på!

Her får du både musum, gårdsdyr, ville dyr, slanger, gamle bygninger, togbane, og masse annet gøy. Det er en dyrepark med en god blanding av andre innslag, og her kan man fint bruke flere dager. Vi brukte to dager i parken og rakk enda ikke gå gjennom alt. Stockholm er en utrolig fin by, som har mye å by på. Anbefales virkelig.

Vårt hemmelige sted

Da vi kom hjem fra sommerferie i Juli, var vi utrolig heldig med været. Dere vet, i Trondheim så er været for det meste ustabilt, og vi har ikke alt for mange sommerdager å skryte av. Men vi var så heldig da vi kom hjem, at vi hadde en hel uke med strålende vær! Og når jeg sier strålende, så mener jeg strålende: Vi hadde faktisk over 30 grader! Det var veldig etterlengtet, og helt fantastisk å nye enda en uke ferie i det fantastisk været. Når man har sommerferie så spille faktisk været en stor rolle for hvordan feriedagene blir.

 

I den herlige varmen dro vi faktisk på stranden hver eneste dag. Vi var på stranden i 5-7 timer om dagen, og storkoset oss. Vi har funnet to favorittstrender ca 20 minutter unna der vi bor, og jeg er egentlig overrasket over at ikke flere i Trondheim vet om disse strendene/eller drar hit. For jeg har fått spørsmål nesten hver eneste dag om hvilke strender dette er. Det var helt fantastisk å få en hel uke med syden-følelsen før vi skulle tilbake på jobb på slutten av Juli. Sommeren var mer enn jeg kunne ha bedt om, og vi har mange fantastiske minner fra ferien.

På tide å børste støvet av pennen

Nå er det lenge siden jeg har skriblet noen ord her på bloggen, og det går gjerne flere måneder mellom hvert innlegg. Selv om jeg sier at jeg skal skjerpe meg og blogge hyppigere, blir det ofte bare med tanken. Hverdagen går så fort, og plutselig er det gått flere måneder. Jeg har faktisk ikke vært aktiv her siden Juni, og det begynner å jo å bli en stund siden.

Som jeg nevnte i forrige innlegg har jeg byttet jobb, lagt bort bilen og begynt med busslivet (eller retter sagt, jeg kjører halve veien til jobb, og tar buss halve veien) Og det fungerer veldig bra! Jeg stortrives fortsatt i ny-jobben, og det er kjekt med nye oppgaver å bryne seg på. Det er utrolig hvor fort man tilpasser seg endringer! For selv om jeg jobbet i min forrige jobb i hele 9 år, føles det som et fjernt minne nå.

Vi har hatt en fantastisk sommer, og kunne virkelig ikke bedt om noe bedre.

  • Vi dro på bilferie i Sverige/Norge, og ruten vi tok var som følger:
  • Trondheim til Oslo; Tusenfryd
  • Oslo til Strømstad; Daftøland
  • Strømstad til Skara
  • Skara til Ørebro; Ørebro castle og Lost City Badeland
  • Ørebro til Stockholm; To dager på stranden, to dager i Skansen (magisk)
  • Stockholm til Sundsvall; Himlabadet og bytur
  • Sundsvall til Østersund; Fun Park og bytur med minigolf og mye annet moro

Vi elsker å dra på slike innholdsrike turer, der man får litt av alt, både badeland, fornøyelsesparker, dyreparker, by og strandliv. Vi er en familie som fort kjeder seg en uke i Syden, for vi foretrekker heller å oppleve mer enn å bare ligge på stranden. Ruten var lagt opp slik at det ikke ble så mange timers kjøring hver strekning, og vi lå flere natter på samme plass slik at vi hadde flere dager uten kjøring. Det var en super tur, og ruten vi tok anbefales virkelig. Vi lå på hotell alle plassene vi dro, noe som var ganske behagelig med tanke på frokost og slikt.