Tilbake på gamle trakter

Forrige Søndag tok jeg med lillesøster til gamle trakter hvor jeg så og si  vokste opp! Jeg har så mange gode minner fra oppveksten da jeg og alle vennene mine red på turer sammen, deltok på stevner, og var i stallen flere dager i uken. Derfor var det veldig moro å dra tilbake til samme område, å vise henne hvor jeg red på tur da jeg var lita, og alle stedene vi utforsket da vi var små.

Vi var nemlig fått oss en ny ponni på for, for å ha en som er litt nærmere hjem. Slik slipper vi å bruke alt for mye tid på å komme oss til stallen, og vi får mer tid til å være i stallen dagene vi er der. Det er så gøy at ponnien bor rett ved der jeg red da jeg va mindre, det bringer tilbake alle gode minnene fra bardommen! Ponnien er supersøt og veldig snill, en fantastisk læreponni. Lillesøster føler seg allerede veldig trygg, og vi storkoset oss i stallen sammen idag.

Selv om sommeren er over…

Selv om det er trist at sommeren er over, og høsten er her for fullt, så er det mye å se frem til når vinteren kommer også! Jeg har alltid satt pris på  snø, for det er så mye morsomme aktiviteter man kan finne på da.

Jeg gleder meg blant annet til å fyre opp bålpanne på terrassen, gå på ski, gå på skøyter, lage snømann, ha snøballkrig, drikke kakao etter en kald dage ute, tenne bål utendørs, ake i akebakken og pakke inn julegaver. Vinteren er aller best og finest i perioden frem til jul, da får jeg både glede og julestemning av snøen. Men all vinter etter Januar, kunne vi gjerne ha droppet. 🥳🐰

Nå har jeg faktisk kommet i gang med innpakking av kalendergaver allerede, og har pakket inn mine første julegaver. Jeg greier ikke vente lengre. 😭😂

En god start

Jeg våknet klokken 09.00 idag, det må være ny rekord i å sove lenge. Jeg våkner alltid før klokken 08.00 i helgene, så jeg må innrømme det var ganske godt å sove litt lengre en dag.

Det jeg spiste til frokost var som vanlig en iskaffe. Jeg hadde planer om å slutte med det, men den gir litt energi på morgenen, så foreløpig er det et must.

Hvilken serie har jeg sett på? Er helt hekta på Vanderpump Rules for tiden, og har sett cirka 4 sesonger bare de siste ukene. En serie som anbefales 😍 Jeg ser på den når jeg trener, når jeg gjør husarbeid og når jeg lager mat 😂

Hvilket humør var jeg i da jeg våknet? God humør fordi solen endelig skinner, dette kommer til å bli en fin dag. Det er en god start på dagen å våkne til at solen skinner gjennom vinduet. Vi har mange planer for dagen, og tenker oss blant annet på en fisketur igjen. Nå har vi ikke vært å fisket siden forrige fredag, og målet er å få til minst en tur i uken så lenge være tillater det. Se bilder fra forrige fisketur under:

Må være den siste

Lørdagen forrige uke var helt nydelig!! Det må ha vært den siste sommerdagen vi får i år i Trondheim, for etter Lørdagen gikk temperaturen kun nedover. Jeg og Lillesøster startet dagen med en lang sykkeltur i finværet. Deretter dro vi på bursdag, og vi gikk hele veien til bursdagen som var 1,5 timer unna når vi valgte å gå fremfor å sitte på bilen. En nyyydelig tur i finværet med finstasen på.

Siden været var så fantastisk, bestemte vi oss for å gå på fjelltur etter bursdagen. Det er lenge siden forrige fjelltur, og jeg har alltid hatt lyst å dra tilbake på Gråkallen, helt siden sist vi var der. Derfor benyttet vi oss av muligheten når været var så fantastisk. I følge GPS skulle det ta 11 minutter å gå til toppen, men jeg tror vi brukte minst en halvtime for å komme oss opp, selv om  vi gikk i et ganske greit tempo. Jeg er glad vi fikk så fint vær når det endelig var helg, for da er det ekstra koselig å være utendørs med familien. Blir glad for alle finværsdagene vi får på Høsten, for da er høsten ekstra vakker. 😁

Da vi kom oss ned fra Fjellet, fikk barna fiske i barnas fiskevann. Det ble ingen fisk, men vi kommer nok til å dra tilbake senere for å fiske mer. Det skal vist være en del fisk i vannet, så det er muligheter å få fangst her.

Ingen uke uten

Det er ingen uke uten fisketur! Selv om store deler av helgen gikk med til Maraton og trening, så hadde vi også tid til en herlig fisketur. Vi var heldige med været og hadde noen solstråler mens vi var der, men selv om solen skinte innimellom, så hadde vi en superkald høstvind. Den kalde vinden var vi ikke forberedt på, og vi frøs hele gjengen, så det ble ingen lang fisketur denne gangen.

Det ble heller ingen fisk, men det begynner vi å bli vant til. 😂🥳

Hele Søndagen gikk med til faste og sofaligging. Jeg er ikke vant til å faste, og så for meg det kom til å være ekstremt krevende, men det gikk faktisk overraskende greit. Sikkert fordi jeg tok livet med ro, og ikke gjorde noe som krevde mye energi. Jeg måtte fastre på grunn av en undersøkelse jeg skulle gjennom på Mandag, og er glad jeg nå endelig er ferdig med hele greia. Jeg har lært at det er sunt å fast innimellom, men da kommer jeg ikke til å faste i 27 timer, for det var litt for lenge.

Årets Treningsmål – Trondheim Maraton

Dette året har noen av oss ligget i hardtrening for årets treningsmål, nemlig Trondheim Maraton. Jeg derimot, meldte meg på i siste liten, kanskje en måned før maratonen var, fordi vi fikk en hyggelig invitasjon til å delta via arbeidsgiver, og da kunne jeg nesten ikke si nei. Planen var å løpe 5 km, noe som er overkommelig for min form, men i år ble det slik at lillesøster ville være med hun også. Og det ble bestemt bare noen få dager før start.

Og siden lillesøster var med, tok vi hele runden i hennes tempo, naturligvis. Det ble både løping, gåing, pauser og dansing gjennom løpa, i tillegg til flere drikkepause og en liten spisepause. Vi hørte på musikk og koset oss med en hyggelig treningstur sammen med halve Trondheims befolkning. De som ikke deltok, sto å heiet gjennom løypa, og det var litt av en opplevelse! Veldig moro!!

Nå kom ikke vi i mål på noe rask tid, og vi slo ingen rekorder. Men det var så hyggelig å delta, og veldig god stemning i byen. Etter løpet, dro vi innom Brukom som hadde utsalg midt i sentrum, så kjøpte vi noen rulleskøyter til Lillesøster. Vi rullet tilbake til Solsiden, der vi ventet på samboer som deltok i halvmaraton, hakke sprekere enn oss. Og da vi alle var i bilen på vei hjem, var vi ganske så slitne hele gjengen. Resten av kvelden tok vi det rolig hjemme, og jeg ladet opp til en lang dag/døgn med fasting som jeg hadde foran meg.

 

Endelig!

Forrige helg tok jeg med barna på fisketur en ny plass. Vanligvis fisker vi i sjøen et godt stykke unna der vi bor, og kjører minst 20 min hver vei. Nå tenkte vi å sjekke ut et sted som er litt nærmere hjem, som vi aldri har fisket på før. Det matchet ikke helt med floa når floa var på vei inn, men vi tok kjangsen likevel. For det er jo trivelig med fisketurer selv om man ikke får fisk, selv om det er det ultimate målet med turen.

Denne gangen fisket vi ikke lengre enn 40 minutter før vi fikk fisk på kroken, noe som var utrolig moro! Denne var større enn alle fiskene vi fikk da vi var på Hyttetur på Råkvåg, og dette er kanskje den første torsken vi har fått på kroken noen gang! VI dro ikke lenge etter vi fikk fisken, slik at vi rakk å tilberede den å spise den til middag.

Denne plassen skal vi garanter besøke igjen, for det er kjekt med en fiskeplass som ikke er alt for langt unna. Og at vi i tillegg fikk fisk etter så kort tid, da frister det med gjentakelse.