17.Mai ble ikke slik vi hadde håpet

Jeg har alltid så høye forventninger til spesielle dager, både jul, bursdager og merkedager som 17.Mai. Derfor var skuffelsen stor da vi våknet på selveste dagen og storebror hadde blitt ordentlig dårlig form. Så dårlig form at han bare kunne være hjemme, og ikke i form til å delta på noe som helst.

Vi lot han være hjemme alene mens vi gikk i barnetoget, men da vi skulle videre på familiebesøk, dro vi hver vår gang, slik at storebror slapp være hjemme alene. Jeg og Lillesøster dro først, på besøk til Barnas tante.  Været var helt fantastisk, og det ble servert masse deilig mat og gode kaker. Vi smakte på det meste og koset oss i hyggelig selskap ute i solen, mens barna koset seg på trampolinen. Etter et par timer byttet vi plass ,og jeg dro hjem for å passe på storebror.

Senere på ettermiddagen da vi alle var samlet hjemme, tok jeg med lillesøster på stranden. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å avslutte en så nydelig soldag på, enn en tur på stranden. Vi badet og nøt de siste solstrålene, før vi dro hjem til ferdig grillmat som var servert da vi kom hjem. Og selv om dagen ikke ble helt slik vi hadde håpet, så koset vi oss masse og hadde mye kvalitetstid sammen hele gjengen.

Jeg fikk også spilt et par partier sjakk med storebror, og til tross for dårlig form, var hodet skjerpet og han vant hver runde. Ikke bare det, men han ble faktisk sjakkmesteren på skolen også tidligere denne uken,  og vant hver eneste parti han spilte! Stolt! Jeg har ikke mye å stille opp med her, men drømmen er å være verdig motstand en dag, så nå ligger jeg i hardtrening og spiller sjakk hver eneste dag 😍

Datt ned trappa!

Her om dagen hadde jeg hjemmekontor, noe jeg trives veldig godt med. Men da jeg hadde lunch og skulle gjøre litt husarbeid, presterte jeg å skli i trappen, og dette ned resten av trappa! Det var sikkert halve trappen jeg falt ned, og i fallet slo jeg meg skikkelig hardt! Jeg gråt i minst 10 minutter etterpå bare fordi det gjorde så vondt.

Og få minutter senere var jgg helt blå under begge armene som hadde truffet trappen i fallet, og ikke bare det, men  jeg hadde KJEMPE vondt i tennerne. Jeg må ha klappet sammen kjeven i fallet, for hele tannrekken var øm i flere dager etterpå. Jeg burde kanskje ha dratt til tannlege?!

Noen dager senere greide jeg å slo hodet i kjøkkenviften rett ved tinningen. Da hadde jeg vondt i hodet i to dager etterpå. Omg! Skjønner ikke hvordan jeg for det til?! På tide å roe ned noen hakk kanskje?

Må hive oss rundt snart

På grunn av mye shitvær denne helgen, har vi for det meste vørt innendørs. Det frister lite å dra ut på tur og andre uteaktiviteter når det er pøsregn og kald vind. Derfor var det en fin anledning til å planlegge sommerferien, for det har vi enda ikke gjort! Nå føler jeg at det begynner å haste litt, for sommerferien er jo rett rundt hjørnet!

Etter å ha hatt både Norges og Sverigeferie de siste 5-6 årene, føler vi nå det er på tide å komme oss ut å oppleve verden! Det er så mange land vi har lyst å se og oppleve, og har både vurdert Tsjekkia, Polen, Danmark, Italia for å nevne noen. Ja, vi har ennå ikke vært på en eneste Danmarksferie med barna.

Vi har enda ikke landet på noe, men har kommet oss litt videre i søket. Nå er det bare å hive seg rundt å bestille noe snart, slik at vi har ferie i boks, Nye pass skal vi ordne til uken så har vi det klart til sommerferie også.

Til slutt så ønsker jeg gjerne å motta tips fra dere, om dere har noen fine eller kule steder som er verd å oppleve i Europa? 

Discodiva

Ikke bare var det sjakkturnering forrige helg, vi fikk tid til å klemme inn en håndballcup også. Utrolig hva man rekker på de få timene man har i løpet av dagen bare man står opp tidlig nok 😂 Jentene spilte kun tre kamper, og heldigvis var de satt opp ganske rett etter hverandre med kvarters ventetid i mellom. Da fikk vi noen minutter i solen før neste kamp. Jentene vant alle kampene, men jeg tror ingen teller mål når de er så små.

Premieutdeling ble det uansett, der alle fikk hver sin medalje. Noe som er veldig moro. Det begynner å bli en del medaljer i samlingen nå. PÅ kvelden var det tid for discotek. Det var veldig moro, og veldig mange barn. Det va konkurranser, turning og dansing. EN utrolig moro og innholdsrik Lørdag.

Endelig Turneringshelg

Forrige helg hadde vi NYDELIG vær i Trondheim, det var helt fantastisk, sol hele dagen og ganske så varmt! Derfor var vi utendørs store deler av helgen, og slike helger elsker jeg!

Fra Fredagen var det endelig sjakkturnering igjen, som vi har gledet oss lenge til. Turneringen pågikk gjennom hele helgen med en runde på Fredag, Tre på Lørdag og to på Søndag. . Mens vi ventet på gutta som spilte, var vi ute i solen og bare koset oss.

Storebror fikk hentet inn en del poeng i denne turneringen, og spilte en del spennende kamper. Vi andre spilte utesjakk mens vi ventet på at partiene skulle bli ferdig, og jeg storkoser meg når jeg spiller sjakk! Neste gang håper jeg på å melde meg på turneringen selv, men først må jeg ligge i hardtrening. Det er ekstremt dyktige folk som deltar!

En ny hobby

Lillesøster har blitt hektet på Turn for tiden, så for en stund siden meldte vi henne på turnkurs igjen. Hun gikk et kurs tidligere også, men vi synes det ble for mye venting og for lite seriøst på forrige plass vi gikk. Derfor byttet vi kurssted, og har troen på at dette kan bli bra.

Det er så gøy å se hvor flinke barna blir så utrolig fort når de finner noe de virkelig interesserer seg for. Nå er det både turn, håndball og ridning som gjelder. Hun lærer utrolig fort, og har funnet sine aktiviteter som hun trives godt med.

Selv har jeg funnet meg en ny hobby, nemlig sjakk. Det er kanskje litt Sent å starte i min alder, når jeg ser hvor dyktige barna er. Men om man investerer tid, så kan det jo hende man blir flink til slutt. Jeg er iallefall hektet, motivert og synes det er utrolig gøy! Håper på å få deltatt på turneringer fremover, og innen den tid, er det bare å ligge i hardtrening.

Den beste tiden

Våren og sommeren er den beste tiden å holde på med hest. Det er så fint ute nå som solen skinner og snøen er borte. Gresset er grønt og fuglene kvitrer. Da er det utrolig trivelig å ta med ponnien på tur i skog og mark. Nå som snøen endelig er borte fra stiene, er det så utrolig  fint å ri i skogen. Forrige Torsdag tok vi med ponnien på en tur gjennom skogen, og avsluttet i Tillerparken så jentene fikk leke litt med ponnien fikk spise deilig grønt gress.

Lillesøster hadde med seg ei venninne denne dagen, og da er det ekstra koselig å dra på tur.  Det er så fint å ha flere å dele hesteinteressen med. Den siste uken har vi hatt så overraskende varmt og deilig vær i Trondheim, jeg har tilogmed blitt litt brun. For to år siden var det jo en del snø på denne tiden, så jeg er utrolig glad vi slipper unna snøen nå. Det minner om sommer ute, og det er så fantastisk, på slike dager vil jeg helst bare være utendørs hele dagen.

Oh No

Forrige Søndag på hytteturen med mamma og Lillesøster, presterte jeg å våkne 04.00 på morgenen. Og når jeg først våkner, da er det gjort! Da er det bare å komme seg opp av senga å starte dagen. Jeg tror jeg våknet så tidlig fordi formen ikke var helt på topp, i tillegg til at jeg frøs en del.

Fordelen med å våkne (altfor) tidlig er at man får mye ut av dagen, og jeg fikk med meg hele soloppgangen som var helt fantastisk over sjøen. Da solen var oppe, og temperaturen ble noe varmere, satte jeg meg ute i solen og bare nøt en rolig morgen i vakre omgivelser. Etterhvert våknet resten av gjengen også, og vi hadde en fantastisk dag i solen på hytten før vi reiste hjem igjen. Nå ser jeg allerede veldig frem til neste tur.

   

Intervju i avisen

Til vår store glede har mamma endelig kjøpt seg ny hytte, etter at den forrige måtte rives på grunn av rasfare. Dette er litt lengre unna, men på en veldig koselig plass cirka en times kjøretur unna. Etter å ha deltatt på klesbyttedagen på Melhus forrige Lørdag, ble vi med mamma for å se den nye hytten.

Men tilbake til klesbyttedagen: det var en kjempe fin ordning de hadde denne dagen. Man kunne levere klær man ikke brukte lengre, og bytte til seg noe andre har levert inn. Vi fant masse fint, og var så “heldige” at vi ble intervjuet og kom i avisen. Typisk så måtte dette skje den ene dagen jeg ikke har børstet håret (?!) Hahah, menmen 😂 Vi endte opp med mange fine plagg, som var i supergod stand. Så bra for miljøet at de arrangerer slikt!

Vi var ganske heldige med været på hytta, spesielt dag nummer to. Lillesøster koset seg masse utendørs og hilste på dyrene i nabolaget, hun hoppet på trampoline og vi dro ned til sjøen. På kvelden var det Livemusic i restauranten og koset oss sammen med med mamma. VI laget Fredagstacoen på en Lørdag og spilte kort på kvelden. En utrolig koselig dag med jentetur på hytten.