Bursdagshelg!

Hvert år starter med bursdager på rekke og rad, for vi har bursdag i familien både i Januar, Februar, Mars og April. Helgen som var var bursdagshelg for min kjære samboer.🥳🥳🥳 Hipp hurra for verdens beste! 💕

Siden jeg begynte å bli litt dårlig i formen, feiret vi på Lørdag selv om bursdagen egentlig var på Søndagen. Vi dro på bursdagsdate og spiste på Kona restaurant og Lounge.

Jeg har aldri vært på Kona tidligere, men maten var veldig god der. Det var hyggelig stemning med dempet belysning og mange folk. Eneste ulempen var at bordet vi fikk var litt lavt, med dårlige stoler (feil høyde i forhold til bordet)  så vi satte ikke akkurat veldig behagelig. Men vi storkoset oss uansett vi altså! Skal ikke klage på det nei.

Søndagen startet vi med bursdagsfrokost og gaveåpning, og litt senere på dagen ble det en liten bursdagskake. Vi tok også en burgerlunch med svigers litt senere på dagen. Trivelig med bursdagshelg ja! Familiefeiringen utsetter vi til gjengen er i god form.

Jeg kjente tidlig på Lørdagen og egentlig litt på Fredagen også, at jeg brygget på en forkjølelse. Søndagen var jeg enda verre, og utover denne uken har formen egentlig bare gått nedover. En ordentlig runde med forkjølelse, tette bihuler og hoste. Håper det snur snart, for hvem har tid til å være syk og bare hvile? Føler jeg kaster bort så mye tid på å lade batteriene. (Men det er kanskje akkurat det kroppen trenger nå)

 

Oppsummering året som er gått

Årets skjulte perle: Lite visste jeg at vi hadde en så vakker plass nærme Trondheim. Hvorfor har vi ikke vært der mer før? Men nå har vi funnet stedet, og her kommer det til å bli en del bading og camping fremover. Det er jo så fantastisk vakkert! Likner jo ikke på Trondheimsområdet i det hele tatt, det ser mye mer eksotisk ut.

Årets gateavtrykk: Dette hjertet fant vi på en bro i Trondheim, i nærheten av Solsiden. Er hjerte er det trivelig å møte på når man er ute på tur. 

Årets aktivitet: Fiske! Vi har været på utallige fisketurer. Det gir meg ro innvendig å sitte ved sjøen og bare nyte utsikten. Det å kaste fiskestang i sjøen er også ganske så fredfylt, og for meg som har mye indre stress, er dette en helt perfekt aktivitet. Det har blitt noe fisk, og mange turer uten. Men Uansett er det like trivelig, fisk eller ei. Så kan hele familien delta på aktiviteten, like trivelig for alle mann. 

Årets Hyttetur: Den aller fineste hytteturen vi var på i 2023 gikk til Råkvåg. Det er første gangen jeg har vært i der, og stedet er helt fantastisk! VI var utrolig heldige med været, og fikk se stedet fra sin beste side. Det er superkoselig i sentrum, og utsikten er magisk uansett hvor man er. 

Årets fineste solnedgang: Jeg blir aldri lei av hverken soloppganger eller solnedganger. Jeg har alltid elsker å se himmelen i flammer, spesielt når solen går ned på sommeren. Noen ganger ser det ut som hele himmelen står i flammer, og man kan få noen fantastiske naturøyeblikk.

Årets planlagte aktivitet som det ble for lite av: Vi har faktisk investert i masse turutstyr for å ha mange nydelige turer utendørs, hvor vi kan campe og sove under åpen himmel. VI fikk noen turer, men uten overnatting. SÅ jeg håper vi kan bli flinkere til å dra på Camping i 2024. Jeg har jo en delvis sårbar rygg, så det er litt begrenset hvor lenge jeg kan sove på hardt/ugjevnt underlag, men en natt her og der skal jeg klare. 

Årets sommerferie: Gikk til Oslo for Sjakk NM og tusenfryd, deretter til Kristiansand for dyreparken og mye annet gøy. Så var vi innom Gjøvik og besøkte familie. Neste sommerferietur gikk til Gøteborg og Liseberg. 

Årets mes fredfulle øyeblikk: Nyter en stille sjø ved Skansen i Trondheim sent en kveld. Årets beste investering: Boblebad til hagen. Anbefales virkelig. For selv om det er kaldt og surt ute, kan man sette på 40 grader å kose seg. Love itÅrets Fysiske aktivitet: Før elsket jeg å jogge, og det er lite som får meg til å føle meg mer levende enn når jeg tar en god joggetur. Dessverre har det blitt for lite av det i det siste året, og formen kjennes ikke slik den var før. Men nå har jeg funnet en ny aktivitet som gir meg MYE, nemlig sykling. Jeg elsker å sykle, og vi har vært på flere lange sykkelturer som gir god trening Årets dyreste is: Den er liten, og kanskje litt kjedelig. Men god og ekstremt dyr 😂Årets søteste klump: Lille Nalle som er til bry og glede. Han biter gjerne over en ledning eller to, og kan tisse i sofaen om man ikke passer på. Men for en glede denne lille klumpen gir. Når man er trist eller lei, er det få som er så god å kose med som denne bamsen. Han er så snill og god, morsom og har en helt utrolig personlighet. Trodde aldri en kanin kunne gi så mye. 🥳🐰🐰

Et vanskelig men riktig valg

Nå har vi hatt forponnien vår på for siden September, men denne uken sa vi opp avtalen. Tror kanskje interessen var størst hos meg, så da blir det en liten hestepause fremover. Det er ikke like trivelig å være i stallen i 20 minus og hardt vintervær, da et det faktisk mye finere på vår/sommer/høst.

Kanskje jeg heller får finne jeg en forhest etterhvert. Jeg har faktisk delvis vært på utkikk etter det en stund, uten at jeg har letet noe aktivt.  Fordi vi har så har vi så mye å gjøre i hverdagen nå, at det stopper ved tidsklemma.

Jeg kommer til å savne dagene i stallen, for jeg koser meg sånn når jeg er rundt dyr, jeg koser meg med stallarbeid og synes jobben er like koselig som det å ri. Det tar meg rett tilbake til barndommen og alle gode minnene jeg har fra hest og hestemiljøet.

Min Mamma kan

Er det noe jeg alltid har savnet, så er det noen i familien som strikker. Da jeg hadde små babyer, var det ingen som ga oss hjemmestrikkede klær. jeg har alltid syntes de som får masse hjemmestrikk fra besteforeldre er så heldige! Hvem ønsker vel ikke hjemmestrikk  til sine barn? Innimellom har jeg ønsket å lære meg å strikke selv også, men jeg lurer på om jeg har for dårlig tålmodighet rett og slett.

Heldigvis for oss og meg, så har mamma plutselig lært seg å strikke. Det er noen år siden nå, og vi har fått mange nydelige gensere fra hennes. Det er så fantastisk! Jeg elsker hjemmestrikk. Her om dagen bestilte lillesøster leggings fra henne, og det tok henne ikke mer enn en dag for å ferdigstille prosjektet. Nå er det ei som gleder seg til nye leggings.

våknet med brannsår!

Jeg våknet klokken 06.30 i dag, og da startet jeg dagen på hjemmekontor. Jeg elsker dagen på hjemmekontor, for da kan jeg sove litt lengre og slipper å ha en veldig hektisk morgen. De ter godt å slippe å tenke på å skrape is på bilen, ha på ytterklær å komme seg u av huset. Vi har satt opp hjemmekontorløsning for oss begge hjemme, med både to og tre skjermer hver, så det fungerer veldig fint å jobbe hjemmefra.

Det jeg spiste til frokost var ikke noe annet enn iskaffe. Haha dere som kjenner meg vet at dette har vært en uvane jeg har hatt lenge. Den uvanen er ikke borte for å si det sånn.

Hvilket humør var jeg i da jeg våknet? Alltid kjekt å våkne på en Fredagsmorgen. Men i natt hadde jeg en merkelig drøm, at jeg fikk utslett på kroppen. Så oppdaget jeg at jeg faktisk har sovet med hånden inntil varmeovnen på veggen, og fått to små brannsår på arma. Gush, så kjedelig. Rart jeg ikke våknet av det underveis.

Hva har jeg gjort hittil i dag? I dag har jeg gjort en del husarbeid, jobbet timene mine, leket med kaninen og luftet han og vært å helgehandlet en tur. Nå blir det godt med en lang fredagskveld.

Hva var det siste jeg brukte penger på? Mat og masse godt til helgen. Bortsett fra det, så har jeg kjøpt noen bursdagsgaver, for vi har mange bursdager på denne tiden av året.

Hvilken serie har jeg sett på? Jeg har sett på LaBrea og Stranger. Nå trenger jeg tips til både nye serier og gode filmer. Her i huset koser vi oss ofte med filmkvelder, og innimellom går vi tom for kule ting å se på.

Happy New Year

VI hadde en fantastisk og uforglemmelig nyttårsaften. Jeg brukte litt av dagen til å pakke til hjemreise, for 1.januar skulle vi reise hjem fra Trysil. Vi måtte sjekke ut før klokken 11, både fordi det var utsjekk da, og fordi vi ønsker å rekke å hente kaninen på vei hjem. Men med tanke på at man er oppe lenge på selveste nyttårsaften, visst jeg at jeg ikke rakk mye pakking før utsjekk. Derfor ble jobben fikset på forhånd, slik at det ble minst mulig stress dagen vi skulle reise.

Da jeg skulle kle meg til nyttårsaften, oppdaget jeg at jeg hadde glemt å pakke med meg pensko, derfor ble det snowboots til antrekket. 😭 Jeg må le litt av meg selv, da det er så typisk meg! Men det er mye å huske på når man skal pakke til tre. Men pytt pytt, det er ingen krise.

Vi spiste middag på hotellet på nyttårsaften, en fantastisk nyttårsbuffet, med masse god og variert mat. De hadde en stor dessertbuffet i tillegg, så det var noe for enhver smak. Etter middagen dro vi på nyttårsfest og storkoset oss helt til rakettene skulle skytes opp klokken 12. Etter rakettene dro vi tilbake til vår leilighet, men selv om vi var hjemme i rett-tiden, så sovnet jeg ikke før klokken 03.00! Litt sent er det, men det var så verd det! En fantastisk aften!

Helt fantastisk

Jeg elsker barneløypene på Trysil, de er så kule og morsomme. Vi gikk oss en tur på kvelden da løypene var stengt, og akte litt i bakkene. Løypene var lyst opp med mange forskjellige farger, og det var magisk stemning å gå gjennom den lille barneløypa til vi kom frem til akebakken. Musikk kom fra høyttalerne selv om løypa var stengt for dagen!

Dagen før nyttårsaften var vi på bursdagsfeiring til ei i familien. 💕Det var utrolig koselig! Jeg elsker bursdager, og har nesten alltid med ballonger når bursdag skal ferien. Ingen unntak denne gangen, og vi hadde med oss en liten bukett med rosa ballonger. Etter bursdagen ble det en tur på game-rommet, der vi koset oss masse sammen med barna.

På kvelden ble det familiesamling med kortspill, og i tillegg fikk vi trent litt også! Det er så godt med ferie altså. Jeg lengter allerede tilbake til disse deilige feriedagene 😍

   

Late dager

Da vi var på Trysil våknet jeg alltid først om morgenen, noe jeg vanligvis gjør hjemme også, og da koset jeg meg med en deilig iskaffe foran Tvn. Jeg Elsker denne stunden på morgenen, med litt kos og alenetid, før familien skal oppe og vi er klar for dagens aktiviteter. Fordi jeg elsker denne stunden på morgenen, har jeg innimellom på vekking i helgene også, bare for å rekke å få unna litt før resten avl gjengen står opp.

Jeg elsker slike romjulsdager, der man har masse kvalitetstid sammen med familien.  Vi spilte masse kort, både hopp i havet, gris og idiot, og vi spilte brettspill. Jeg elsker å spille spill og kort, men har prioritert det for lite i hverdagen. Nå håper jeg vi i det minste tar oss tid til en spillkveld i måneden det neste året.

Det var utrolig kjekt med kjøkken i leiligheten , for da var det gode muligheter til å lage både middag og frokost hjemme. Ene dagen spiste vi middag sammen gjengen som bodde i samme bygg som oss, og da var vi 10 personer i leiligheten. Det var utrolig koselig. Vi fikk testet ut bowlinghallen en dag også, og spillrommet som var ganske moro. Det er mye å finne på når man er på Trysil.

Det jeg angrer litt på er at vi ikke tok oss nok tid til utendørsaktiviteter og bading. Men lillesøster ble dårlig den dagen vi skulle bade, så da måtte vi dessverre droppe det. 

   

Romjulstur 2023

Fjerde juledag dro vi på romjulstur til Trysil. Jeg var spent og nervøs for bilturen, for det var varslet om ekstremvær, snø, vind og snøfokk. Men heldigvis berget vi det verste været, og hadde fine forhold på veien nedover. I følge GPS skal vi bruke omtrent 5 timer på turen, men vi erfarer at vi ofte brukere noe lengre tid.

Denne gangen brukte vi omtrent 8 timer, med to stopp, et stopp for mat og butikk, og et stopp for lading. Dessuten er det på vinteren og man må regne med å kjøre noe roligere.

Men det var absolutt verd turen, og helt fantastisk å komme frem til Trysil. Der fikk vi bo i en nydelig fjell-leilighet med to bad, tre soverom, stue og kjøkken. Vi hadde både vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin, derfor kunne vi reise hjem med kun rene klær i baggasjen, og det er jo alltid godt når man kommer hjem.

Vi var på Trysil frem til 1.januar, og det er alltid en fornøyelse å feire romjul og nyttårsaften sammen med familien på Trysil.

Action I romjulen

Første og tredje juledag var vi så heldige at vi hadde stalldag med forponnien vår. Det er så koselig å være i stallen, spesielt i julen. Lillesøster red litt i ridehuset og litt på utebanen. Ponnien synes det var litt tungt å labbe i dypsnøen, og bukket et par ganger slik at lillesøster falt av ponnien for aller første gang. Men det gikk veldig bra det altså, da har vi prøvd det også 😁 Det ble en del later da lillesøster svømte i dypsnøen, og heldigvis landet hun veldig mykt.

Andre juledag var vi på julemiddag hos pappa. Der traff vi søskenene våre hos pappa, og deres samboere, og det var veldig trivelig. Det ble servert mye godt og mye forskjellig og vi koset oss hele gjengen.

Ellers har vi vært mye ute i snøen, leket, måkket og luftet kaninen som skulle på juleferie litt senere i romjulen. Det er alltid så trist å dra fra kaninen når vi skal reise bort, men heldigvis har de et greit kaninhotell i byen som vi benytter oss av de gangene vi skal reise bort. 🐰🐰🐰🐰