Kan nesten ikke skjønne det.

Dagene flyr så fort, og ukene raser avgårde. Nå er det jo desember straks, enn det da. Barna har telt ned dagene de siste ukene, for de gleder seg så utrolig til å få kalenderne sine. Her er det både pakkekalender, haribokalender og bokkalender. Noe for enhver smak med andre ord. Personlig gleder jeg meg mest til Bokkalenderen, for det blir ei koselig lesestund før leggetid hos barna. 

 

Vi er godt i gang med juleforberedelsene, men julefølelsen har ikke ankommet enda. Men på tross for manglende julefølelse så er alle julepakkene pakket inn, vi har tatt frem nisser og julepynt, og vi har til og med tatt opp juletreet. Alt for å få julestemningen på plass før julen kommer. Men sant skal sies, treet er ikke pyntet enda, det tar vi ikke før til helgen, får da være måte på.  For meg så er førjulstiden den koseligste tiden, og tiden for å komme i julestemning. Så nå er det bare å skru opp julemusikken på høyt volum å nyte førjulstiden uten butikkstress og bekymringer.

Er det mulig?

Her om dagen ble vi enige om at mamma skulle komme på middag hos oss, men jeg er absolutt ingen husmorsemne. Jeg tror mamma egentlig visste at hun selv kom til å ende opp med å lage middagen. Hahha, er det mulig liksom? Det er litt av en kontrast mellom meg og søstera mi, for når hun inviterer på middag er det alltid noe storslagent. Ofte med hjemmelaget dessert i tillegg til et perfekt middagsmåltid. Skulle gjerne ha hatt litt av matkunnskapene hennes, men hos meg har det aldri vært noe interesse for matlaging. Jeg foretrekker å få det servert. Det henger nok sammen med at søstera mi alltid laget mat til oss da vi flyttet hjemmefra, og da jeg flyttet inn med samboeren min, så tok han seg av matlaginga fordi han trives med det. 

 

Det å lage mat er nemlig noe av det kjedeligste jeg vet,  jeg gjør det kun fordi jeg må. Og det merkes på smaken! Om man elsker å lage mat, og gir litt ekstra i matlagingen så smaker det jo så mye bedre. Jeg håper interessen for mat kommer etter hvert, slik at jeg en dag blir flink til det jeg også. Men foreløpig så ser jeg ikke snev av den for å si det mildt.

Tøff dag

Dagen i dag har vært slitsom. Noen ganger føler jeg at jeg må jobbe så enormt hardt for å oppnå det jeg ønsker, og selv om jeg prøver så hardt jeg kan er det ikke alltid man greier målene. Og det er både skuffende og ganske demotiverende. Det får meg iallefall til å stoppe opp å tenke litt, revurdere noen ting og jobbe videre. Jeg er ikke en som gir opp så lett, og selv om det er frustrerende akkurat nå så vet jeg at det er i motbakke det går oppover. I will never quit! 

 Noen ganger er det bare sånn at ting bare lengre tid enn man ønsker, men da er det bare å sette på et høyere gir for å komme seg videre så fort man bare greier. En dag skal jeg nå målene mine, med eller uten hjelp. Får bare prøve enda hardere. 

Kaos

Nå har jeg snart vært alene med barna en uke, og tiden på kveldene når barna har lagt seg, har jeg brukt til å fullføre julevasken. Klesskap er ryddet, klær er solgt unna, sofa og stoltrekk er vasket, det er vasket under sofa, TV Benk og på lister. Alt det man kanskje ikke gjør så ofte, er nå endelig unnagjort. Kalenderpakkene er pakket og hengt opp, og i tillegg er noe julepynt funnet frem.

Nå kan julen bare komme for min del. Jeg er så glad for at jeg nesten er ferdig med alle julegavene, for da kan jeg bruke Desember på å slappe av å kose meg i stedet for å stresse i butikkene. Da er det egentlig bare å bruke tiden på å komme i julestemning, se julefilmer og lage julepynt. Ingen ting gir meg mer julestemning enn snø, men det er ingen garanti for at vi får snø i år heller. Derfor må jeg ty til andre metoder for å finne julestemningen. Jeg gleder meg til Desember kommer, og førjulstiden begynner, det må være den koseligste tiden i året.

Tilbake til overskriften: Når jeg er i gang med storopprydding, ender det alltid med at jeg ROTER noe ekstremt først. Jeg drar ut alt som finnes i skap og skuffer, for å organisere på nytt, og for å finne ting som ikke behøver å være i den aktuelle skuffen. Slik har det vært mye av den siste uken. Da jeg endelig følte jeg hadde kommet litt i mål kommenterer naboungen at det er så rotete. #denfølelsen. Hahah, men sant skal sies, med leker utover hele gulvet så blir det fort litt rotete. Men leker må man bare tåle når man har barn, så det å ha leker i stuen synes jeg er helt ok

Den beste julekalenderen 2017

Mamma kom innom oss med en gave til barna i dag, nemlig en ny julekalender. Dette må være den koseligste kalenderen jeg har sett noen gang! Kalenderen består av 24 minibøker, en for hver dag frem til julaften. Da blir det hyggelig lesning hver eneste dag sammens med barna, tenkt så utrolig koselig da! Og det beste av alt, kalenderen kan brukes om igjen hvert år, så blir det som en koselig tradisjon. Når barna blir voksne og får egne barn, kan de gi kalenderen videre. Jeg gleder meg som en unge til å være med å åpne denne!

Det måtte bare skje

Tidlig på Lørdagsmorgenen dro pappsen i huset på jobbreise. Vi var ikke en gang våken da han dro, for han dro lenge før solen hadde stått opp! Nå er jeg alenemamma for noen dager, men det går nok helt fint. Da vi endelig sto opp på Lørdagen så var det egentlig bare å hive seg rundt for å dra på fritidsaktiviteter. Etterpå måtte vi handle litt til resten av helgen, så var det bare å dra rett hjem å skifte fordi vi skulle i bursdag litt senere.

Bursdagsbarnet var Emma Aurora som allerede har rukket å bli 2 år! Som tiden flyr, og nå er det heller ikke lenge til lillesøster her i huset blir tre år. Det er helt rart å tenke på, barna vokser så fort! Men tilbake til saken, bursdager er alltid moro, og bursdagsbarnet var helt i ekstase over alle pakkene hun fikk. 

 Søs hadde laget en helt fantastisk kake! Den var helt ubeskrivelig god, og veldig mektig. For etter bare et stykke, så var jeg stappmett. (Nå skal det sies at kakestykket jeg tok var veldig stort) men som den kakemonsen jeg er så er det rart jeg stoppet etter bare et stykke. Det var også masse annet godt å smake, og er det bursdag så er det bursdag, da er det lov å spise litt ekstra! 

 

Lillesøster var kledd i tyllkjole fra PompDeLux for anledningen. En utrolig søt kjole, jeg bare elsker tyllkjolene fra Pomp. Lillesøster hadde ikke hatt tid til noe dagdupp denne dagen, for vi var stortsett på farten hele tiden. Men på vei hjem fra bursdagen så sovnet hun i bilen, det var bare ikke til å unngå. Når vi endelig kom oss hjem så var det bare å bære henne over i sengen,  få av finstasen og få på pysjen. Og lillesøster, hun sov seg gjennom hele prosessen! Sovebarn altså. 

Plutselig sa det Bang

Helgen startet ikke helt slik den burde, den startet heller ganske så dramatisk. Jeg var inne på badet å skulle vaske noe i dusjen. Underveis måtte jeg flytte litt på døra til dusjkabinettet, og deretter så satte jeg meg ned på huk. Plutselig sa det bang, og hele døren pulveriserte og fløy mot meg, på vei ned mot bakken. Jeg ble kuttet flere plasser på hendene, og fikk håret full av glassbiter. Blodet fosset fra et lite dypt kutt, og jeg ble utrolig skremt. Er det mulig liksom?

A måtte kjøpe med kost og støvbrett hjem, i tillegg til haugevis med svartsekker. Så istedet for å slappe av å ha en rolig start på helgen, ble det helgevask og full opprydding i flere timer. Det var haugevis med glassbiter og pulver over hele badet! Nå er vi endelig i mål, og det gikk heldigvis bra med oss alle. Men det er helt sykt å tenke på at noe slikt plutselig kan skje, skal ikke gå an! 

Dere vil synes det er galskap!

Guess what?  Jeg er faktisk ferdig med å pakke inn julegavene! Galskap eller hva? Jeg får skikkelig julestemning av å pakke inn julegaver, og er i stemning for å ta frem julepynten allerede. Det er litt i tidligste laget enda, men det frister noe fælt. Jeg er glad vi bruker å ta frem juletreet i starten på desember, for da er det virkelig tid for å få mer julestemning. Og hva gir vell mer julestemning enn et juletre? For meg er førjulstiden den aller fineste tiden, og tider for å fine frem julestemningen.

Når det kommer til julegaver så har Lillesøster har gjort det klart at hun ønsker seg en ASI dukke! Det første hun sa da hun så den var “mamma, den vil jeg ha” så utrolig søtt, dukkene er jo så utrolig fine, og hun elsker dukker. Så får vi se hva julenissen dukker opp med. 

 

Hvordan er det mulig?

Hvordan er det mulig å ha så lite tid? Tiden flyr fra meg føles det ut som noen ganger, og dagene består av noen timer mindre enn det jeg har behov for. Det har kanskje en sammenheng med at jeg sovner før klokken 22 hver eneste kveld, hahha men er man utslitt før klokken 22 så får man bare ty senga. Det er det eneste fornuftige.

Kleshaugen som skal vaskes er endeløs, for når man endelig er i mål, kommer det alltids til noe nytt. Huset må ryddes og støvsuges, kleshaugen må brettes, de fleste plaggene må strykes, og støv må tørkes. 

Mat skal handles, middag skal lages, barna skal følges opp på aktiviteter som turn, allidrett og svømming. I tillegg er jeg er storsett alene i hverdagen,  har en fulltidsjobb, og trening som bør følges opp. Nei, døgnet har ikke nok timer. Men selv om det er mye å gjøre, så stortives jeg med en hektisk hverdag med to små barn. Kunne ikke ha byttet det for noe, jeg elsker livet slik det er.

Det tapte kan alltid tas igjen i helgene, og det er ikke uten grunn at jeg ofte ikke legger meg før 04.00 på helgedagene.

Halloweenparty 2017

På Tirsdagen hadde vi det årlige Halloweenpartyet, noe som har blitt en tradisjon for oss. Dette året inviterte vi alle nabobarna i nærområdet til en trivelig halloweenfest, og vi var totalt 10 barn. Det var med andre ord fullt hus, og vi koset oss både med mat, kake og masse godis. ALle var utrolig fine i kostymene sine, og selv kledde jeg meg ut som en heks. Etter at vi hadde spist og slått hull på en pinjata, var det tid for å gå Knask eller Knep. Jeg blir alltid så overrasket over hvor mye godis folk serverer, og alle barna endte opp med fulle godteribøtter. 

Etter turen med Knask eller knep fikk barna se på film mens de spiste godis. Det ble en veldig koselig kveld, som jeg vet levde opp til forventningene her i huset. Ingen greide å spise opp alt godteriet, men da er det fint å spare litt til helgen. Det er ikke ofte man får spise så mye godis på en vanlig hverdag.