En stor dag

I går fylte min kjære 30år! Vi hadde arrangert Surpriseparty, og kvelden ble mildt sagt helt magisk. Mye bedre enn jeg noen gang kunne forestille meg. Vi hadde samlet de alle nærmeste, spise en god middag sammen, og hadde gøyal underholdning. En kjempe kveld, både for burdagsbarnet og for gjestene. 


Getting ready for the big night


Gratulerer med dagen verdens beste mann, vi er heldige som har deg!

Barnasdager

I går var barnehagen stengt, så jeg hadde en fridag sammens med barna. Pappsen hadde dratt på en spontantur til Sverige med jobben, så jeg tok med barna på Sirkus shopping. Der delte de ut både sukkerspinn og popcorn til alle barna, og etterpå tok vi turen til lekeland.

Lekeland var megapopulært – det var vist ikke bare vi som hadde fri, men halve Trondeim så det ut som. Jeg har aldri før sett så mange barn på Hiv O Hoi, men vi storkoset oss likevell. Vi leket ig løp rundt kjempe lenge før vi kastet inn årene.

Etterpå ble det burdagsgavehandling for pappsen hadde nemlig bursdag i dag!:D 

Hva har du gjort i helgen? 

Det hører til sjeldenheten

I går hadde vi barnevakt for å dra på shopping, og det hører til sjeldenheten. Det er virkelig noe annet å dra på shopping i ro og fred, enn å ha med begge barna som synes shopping er passe kjedelig. Man får litt bedre tid til å prøve plaggene man vurderer å kjøpe, uten at noen venter utålmodig i vogna. 

Som følge av shopping i ro og fred, så endte vi opp med flere bæreposer. Jeg handler alltid til barna, og ikke til meg selv, mens pappsen fikk kjøpe alt som sto på handlelisten sin. Nå er vi klare til både 70årsdag og 30årsdag som nærmer seg med storskritt. A har nemlig bursdag i morgen, og da skal vi ut å feire med en bedre middag. Gleder meg! 

 

Sjokkerende historier om utvekslingsstudenter, her er min

Etter å ha lest alle de sjokkerende historiene om utvekslingsstudenter i USA og deres opplevelser i media, fikk jeg lyst til å dele min egen historie fra den gangen jeg var utvekslingsstudent i England.

Da jeg gikk 2.året på VGS fikk jeg og noen andre elever muligheten til å ta skoleåret i England. Den muligheten kunne jeg ikke si nei til, for jeg har alltid vært slik at jeg ønsker å oppleve mest mulig, og sier ikke nei til en utfordring eller en fantastisk opplevelse når muligheten byr seg.


Da vi kom til England fikk vi tildelt forskjellige familier i forskjellige byer. Vi reiste ikke gjennom noe utvekslingsbyrå, men gjennom et samarbeid skolen hadde på den tiden. Jeg endte opp i en småby like utenfor byen Norwich, et stykke nord for London. Der ble jeg plassert hos en familie som besto av en eldre dame og en eldre mann, som hadde voksne barn på hver sin kant, som hadde flyttet ut for mange år siden. Dette paret jeg havnet hos hadde nettopp blitt samboere, og var nyforelsket. De var kristne, og dro i kirken hver uke. So far, so good?

 

Fruen i huset jobbet på skolen der jeg gikk, og deretter gikk det sakte downhill.

Jeg stortrivdes i min nye tilværelse, fikk masse nye venner og bekjentskaper, og koset meg med å utforske en ny by. Jeg ble kjent med mange på skolen, og hadde mye å finne på til enhver tid. Alt var egentlig akkurat slik jeg hadde håpet og drømt om, bortsett fra boforholdene ifb med måltid. 


Her skal du få høre hvordan boforholdene var: Jeg hadde eget rom, rett ved siden av badet. Noe som var helt perfekt. Jeg hadde egen seng og pult på rommet, og huset var greit ryddig, rent og luktet helt ok. Men når det kommer til mat forholdene var det verre? Her var det ikke mye å hente for å si det slik. Når vi skulle spise middag sammen, fikk jeg en bitteliten porsjon, og ble aldri mett. Mannen i huset fikk masse mat, men vi damene skulle ikke spise noe virket det som. Og ble jeg ikke mett, fikk jeg ikke mer mat. Jeg gikk konstant sulten, og måtte dra på butikken å kjøpe meg mat om jeg skulle bli mett. Jeg ble sett rart på om jeg forsynte meg utenom måltidene, og det hele ble bare ubehagelig.

 

I denne perioden utviklet jeg også halvveis spiseforstyrrelser fordi jeg aldri fikk kjenne metthetsfølelsen uten å måtte komme meg ut av huset å få tak i mat. Jeg som var vant til å spise ofte og ha fri tilgang på mat, måtte ut av huset for å finne mat. Det skal sies at mat var inkludert i den månedlige avgiften, men mamma måtte stadig føre over penger slik at jeg skulle bli mett. Kan kanskje undre litt på om de hadde meg der for å tjene penger? For de fikk utbetalt en ganske god sum per måned for å ha meg boende der, og øke utgiftene på matbudsjettet med en person ekstra i hus, så det ikke ut til å være villige til.

 

Dette ble selvfølgelig tatt opp med skolen og kontaktpersonen jeg hadde gjennom Norge, men fra skolen fikk jeg bare høre at jeg skulle være takknemlig som var så heldig at jeg fikk bo hos dette paret. De var populære i nærmiljøet, og siden hun jobbet på skolen kunne ikke de på skolen skjønne at det var problemer å bo hos henne. Det hele endte med at jeg reiste tilbake til Norge etter noen måneder, for så å fullføre skoleåret i Norge i stedet.

 

Men selv om opplevelsen rundt familien var litt på kanten, så angrer jeg ikke et sekund på at jeg dro. Jeg har minner forlivet etter denne turen!  De som har muligheten burde virkelig kaste seg på, men skulle det skje urett, så må man si fra! Om man så reiser hjem fordi ingenting blir gjort, så har man i alle fall prøvd. 

En perfekt Søndagsaktivitet

På Søndagen sov vi ganske lenge alle mann. Vi er heldige med at barna elsker å sove lenge på morgenen (det er i alle fall noe vi setter pris på i helgene)


Etter å ha spist en god frokost og slappet av hjemme, dro vi på  Bowling sammen med Svigers på Bowling 1. Vi storkoset oss hele gjengen, med spilling, snacks og hyggelig selskap. Den som stakk av med seieren var storebror, og vi ble veldig imponert. Nå er det rundt 1 år siden vi var på bowling sist, så dette var gøy. Skal absolutt gjentas.

Har du hatt en fin helg? 

En time ble plutselig til 5!

I går hadde vi ikke mye på planen, det eneste var en liten tur til frisøren. Vanligvis klipper jeg storebror selv, for sist vi var hos frisøren så ble jeg ikke så fornøyd. De klippet nemlig bort alle krøllene, og det måtte vi betale over 500 kr for. I går ga vi en ny frisør en ny kjangse, med klar beskjed om at krøllene skulle bevares. Heldigvis ble vi strålende fornøyd denne gangen, både mammsen og storebror selv. 


Etter frisøren var planen å hente noen pakker, for så å dra hjem igjen. Men vi endte opp på Solsiden kjøpesenter hvor vi både kjøpte slush, var med pappsen for en hårklipp, og var innom noen butikker. Deretter gikk turen videre til City Lade, og der var det mildt sagt Lørdagskaos med lange køer og tusenvis av biler. Men da vi omsider kom oss inn på senteret så fikk vi gjort unna mange ærend.

Barna fikk leke masse på lekeområdet, vi stoppet for en matbit og fikk shoppet en god del, både klær og mat. Alt tok oss til sammen 5 timer, og vi kom oss akkurat tidsnok hjem til barnetv. En superdag hvor vi fikk gjort unna mye!

Jeg har fått meg en treningspartner

Jeg er egentlig typen som foretrekker å trene alene, spesielt når jeg skal på joggetur. Om jeg trener alene kan jeg ta ting i mitt eget tempo, uten å måtte ta hensyn til en treningspartner. Om jeg trener med noen som er raskere og har bedre utholdenhet, mister jeg fort motet. Men likevell, det er ingen grunn til å ikke ha noe treningspartner. For en treningspartner kan være veldig så motiverende i lengden. 

Nå har jeg endelig funnet den perfekte treningskompis! Nemlig Dexter! Dexter er hunden til broren min, som bor i nærheten av oss. Nå låner jeg han når jeg skal på joggetur, og det er helt fantastisk. Han få meg til å løpe fortere, og lengre. Kunne aldri tro det betydde så stor forskjell å trene med en partner, selv om det bare er en hund. Vi stortrives på tur sammen!