Mammaklær – nødvendig?

I starten av graviditeten ønsket jeg å holde graviditeten hemmelig. Ville egentlig holde det hemmelig så lenge jeg kunne, bare for å se hvor lang tid det tok før folk virkelig så det på meg at jeg var gravid. Det gikk faktisk 5 måneder før jeg fortalte det til venner og bekjente. Men familien fikk selvfølgelig vite det med en gang. I de første 5 månedene gikk jeg i helt vanlige klær, men med løse topper mot slutten av 4. til 5. måned.

Da jeg var rundt 5 måneder på vei var det på tide å investere i ei mammabukse. Ikke fordi mine andre klær ikke passet lengre, men fordi de var MYE mer behagelig å ha på. Man ønsker jo ikke å ha noe som presser og klemmer over babymagen. Siden jeg kjøpte den mammabuksa har jeg egentlig ikke hatt behov for å kjøpe noen andre mammaklær, kan bruke det jeg har i skapet fra før. Men en ting som er verd å kjøpe er mammathigts. Ingenting er mer behagelig.

Så derfor konkluderer jeg med at man trenger ikke investere i en helt ny garderobe når man er gravid, kun noen plagg for å gjøre hverdagen litt mer behagelig. Slik har det iallefall vært i min situasjon. Noen vokser kanskje mer og trenger en helt ny garderobe, men er glad jeg har kunne benyttet meg av eksisterende. Kjedelig å kjøpe en helt ny garderobe som likevell må kastes etter 9 måneder.

Synes du mammaklær er nødvendig?

Yet another shopping day!

Det er så herlig å være hos mamma. Gruer meg nesten til jeg skal tilbake i leiligheten min, selv om jeg gleder meg litt også (for da skal jeg ordne klart alt som mangler til babyen kommer. Skal begynne med klesvaskingen blandt annet:) Mamma severer herlig frokost hver morgen, med eggerøre og masse annet godt, blir jo het bortskjemt her.

I dag skal jeg på shopping igjen. Har vært på shopping 2 dager på rad nå, mest for å titte. Har ikke kjøpt så veldig mye, kun ting jeg absolutt trenger slik som morgenkåpe og pysj til jeg skal på sykehuset. I dag hadde jeg planer om å se på babyklær. Gleder meg!

Ha en super dag alle sammen!

Ribbein som verker!

I den siste måneden har ribbeinet mitt på Høyre side gjort utrolig vondt. Det kan ikke være fordi babyen sparker mot ribbeinet, for det gjør han ikke. Men mulig det presser mot beina på et eller annet vis. Hele området er ømt og uansett hvilken stilling jeg sitter/ligger i sågjør det vondt. Da jeg var og snakket med jordmor sa de at jeg bare måtte finne meg i det, for det er så mye som skjer med kroppen under en graviditet, så det er normalt å ha litt smerter. Håper det gir seg litt etterhvert, for akkurat nå gjør det så vondt at det er litt ille å tenke på at det skal gjøre så smertefullt en måned til. Noen flere som har opplevd liknende smerter under graviditet?

Sjarmtroll

Leo er så herlig, selv om han tester tålmodigheten min ofte! I går da jeg skulle gå tur med han og tok med noen søppelposer på veien ut, begynte han å snurre hele båndet rundt meg så jeg tilslutt var helt fanget – mens jeg prøvde å kvitte meg med søppelposene. Rampegutt, men så sjarmerende likevell. Koselig å bo med han for en periode nå som jeg er hos mamma.

Er det noen som ikke blir sjarmert av denne sjarmisen?

CHristmasdinner 2. Juledag

Andre juledag var vi invitert på middag hos pappa. Heldigvis har pappa fri i hele jula, og det var hyggelig å dra på besøk hos dem. Koselig å treffe små-søskenene mine igjen. Spiste god mat og hygget oss i trivelig selskap. Fikk også litt snø 2.juledag – snøen kom 2 dager for sent spør du meg. Men snøværet varte ikke lenge før det gikk over til pøsregn. For et merkelig vintervær det er i år! 


Søte søstran mine


Leo fikk også bli med på Julemiddag så slapp han å være alene hjemme. Jula hander trossalt om familie

Christmasdinner 1. Juledag

Det som er så koselig med jula er alle julemiddagene man blir invitert på. En tid man har til å være sammens med familie og venner og nyte god mat. Første juledag ble vi invitert til mamma og mannen hennes som nevnt i et tidligere innlegg. Der fikk vi servert god mat, og en fantastisk dessert. Møtte også en utrolig morsom og merkelig hund. For et utseende han har, når han knurret for oppmerksomhet ble jeg faktisk litt redd. Han så da så skummel ut! Men veeeldig kul.


Jeg prøver å ta bilde av søs samtidig som hun tar bilde av meg:

Rare hunden


IKke sant han ser litt småskummel ut?

Julaften by night

På julaften var vi totalt 7 stk som feiret sammen. Søstra mi var hos typen sin og hans familie, og det var en av mine første julaftner uten henne., Men jeg var heldigvis sammen med broren min og mange andre i familien. Kvelden var utrolig koselig. Det ble servert den beste ribba jeg har smakt, og vi fikk også servert forrett. Maten ble 1,5 timer forsinket på grunn av strømbrudd, men det hadde ikke noe å si. Kvelden var fortsatt ung. I år var det ikke så mange julegaver, men jeg er strålende fornøyd med alt jeg fikk. FIkk alt jeg hadde ønsket meg, og mye penger, og myyyye fint til babyen. Kvelden var helt perfekt!


Jeg ble helt hekta på de kjeksene i midten. Under sjokoladen var det karamell. Naaaam

Hadde du en koselig julekveld på Julaften?

 

Julaften morning

På julemorgenen ble jeg veldig overrasket – jeg fikk nemlig nissestrømpe full av godteri i år også. Det hadde jeg ikke forventet. EN god start på dagen med andre ord. Tok med godiset ned for å se på TV, jeg starter alltid julemorgenen med litt godis FØR frokosten, tradisjon, heheh… Fikk servert den herlige julefrokosten  med nybakt julebrød, og vi koset oss masse. Så litt på TV utover dagen helt til strømmen gikk…. Det er så koselig å se alle juleprogrammene på julaften. SSå Askepott i år også – bli aldri lei!