Så gikk turen til….

Etter en ferieuke hjemme, pakket vi baggene nok en gang og la ut på bilferie nummer 2. Ikke alle er like ivrige på å kjøre så langt på ferie, men jeg elsker bilturer, og trives både bak rattet og som passasjer. Denne gangen vendte vi snuten Sørover mot Gøteborg der vi skulle på familieferie et par dager, og for å feire 60-årsdag.

Biltur fra Trondheim til Gøteborg er litt for langt på en dag, derfor lå vi en natt til familie i Gjøvik. Vi kom frem på ettermiddagen og kom akkurat tidsnok til middagsservering. Tone og Johnny serverte nydelige fiskeburger for anledningen, og kvelden tilbringe vi med å spille kort sammen. Og sjakk da, ikke minst. Sjakkbrettet er alltid med på tur.

Jeg elsker slike trivelige kvelder med familie og kortspill. Vi satte opp til klokken 2 på natten og bare koset oss i hverandres selskap, selv om vi skulle oppe tidlig neste dag for å dra videre. Kvalitetstid med familie uten skjerm er det beste jeg vet!

Vi rakk tilogmed å plukke litt bær før turen gikk videre mot Gøteborg, og neste dag kjørte vi sørover rett etter frokosten. Slenger med noen bilder fra turen fra Trondheim til Gjøvik.

Ikke Bare NM

Uken vi hadde i Oslo i forbindelse med Sjakk NM, bestod ikke bare av sjakk selv om det tok utrolig mye av dagen. Vi rakk litt andre ting også, så uken føltes litt som en ferie selv om jeg jobbet fra Hotellkontor. Den ene ettermiddagen traff vi familie som bor i Oslo, og dro på Peppes og spiste sammen. Det var utrolig koselig, barna elsker å treffe familie og bruke tid sammen med familien.

En dag fikk jeg tid til å sole meg litt, og det var veldig godt innimellom alle regnskurene vi hadde denne uken. Vi måtte også bruke litt tid på shopping. Jeg hadde nemlig pakket KUN sommerklær, og var forberedt på to uker med strålende sol. Men det var kaldt til tider, med masse nedbør. Jeg hadde ikke med meg en eneste genser eller bukse, så da var det bare å dra en liten runde på shopping. Heldigvis var jeg heldig og fant ei svart bukse jeg virkelig elsker, og tre tynne gensere som jeg kunne bruke på kalde dager. Da hadde jeg nok både til uken i Oslo, og uken i Kristiansand (der vi heldigvis fikk mer sol)

Vi hadde ogå masse kvalitetstid sammen som familie, med både familietreninger og masse kortspill på kveldene. Jeg elsker kort og brettspill og koser meg alltid når vi spiller sammen 😁 Så selv om jeg kun har hatt tre uker med ferie nå, så føles det litt som 4. I morgen er det tilbake på jobb igjen, noe jeg ikke er helt klar for, men man blir fort vant til hverdagen igjen. Jeg sier alltid at jeg er en person som elsker hverdager. Selv om hverdagen har vært for hektisk de siste årene, har jeg nå som mål å jobbe med å fylle dagene med mindre aktiviteter, det er lov å kjede seg innimellom for da går tiden treigt 😁

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bot fra hotellet og NM i Sjakk

Jeg har tidligere nevnt at jeg skal komme med et innlegg fra NM-uken vi hadde før sommerferien, så her kommer det endelig:

Før ferien startet hadde jeg ei uke på Hjemmekontor, eller hotellkontor fordi Storebror skulle delta på Sjakk NM. Dette er den største turneringen i sjakk vi har vært med på, og det var litt av en opplevelse. Ferien min hadde ikke begynt enda, for dette var uken før ferien, men hotellkontor fungerte utrolig bra. NM foregikk i Valhall Arena, og vi bodde på Scandic Helsfyr med en god sjakkrabatt. Vi bodde på hotellet i 9 netter, og ble fort vant til en deilig hotellfrokost på morgenen.

I NM var det totalt 9 runder man skulle gjennomføre, og det var startsett en runde hver dag. En av dagene var det to runder, og en dag var det NM i lynsjakk på kvelden i tillegg. Jeg hadde utrolig lyst å delta på NM selv, men er nok ikke god nok enda, så bør sikkert trene litt mer før jeg kan delta. Dessuten jobbet jeg jo, og det var vanskelig å få til begge deler. Men kanskje jeg kan delta neste år om jeg blir litt flinkere 😁😁🥳

Storebror har jo ikke holdt på med sjakk å veldig lenge, men gjorde et veldig bra, men seier i flere runder. Han vant ikke alle rundene, og det ble ingen pall-plassering denne gangen, men vi er utrolig stolte over utviklingen på så kort tid. Sjakk er utrolig moro, både for oss og barna, og nå slå han oss rett ned i støvlene på kort tid. 😊

Det å bo på hotell i 9 netter, og bare ha et rom å være på for 4 stem kan gå på tålmodigheten løs. VI ble faktisk veldig lei av å bo på hotell til slutt, og var glad vi hadde gått for AirBNB løsning i Kristiansand når turen gikk videre dit.

Den ene dagen på hotellet var vi så uheldig at vi greide å knuse glasset på et veldig fint bilde på veggen, og da varslet vi så klart de som jobber på hotellet. Det endte med ei “bot” på 1000 kr, som jeg fikk prutet ned til 500 😂 Kjedelig uansett, men rammen måtte erstattes. Slike uhell er noe om kan dekkes av forsikring man har, men i vårt tilfelle var egenandelen høyere enn boten. 😴

Da jeg pakket til ferie trodde jeg vi hadde solgaranti men Oslo viste seg ikke fra sin beste side værmessig. VI hadde styrtregn, regn, sol og kraftige tordenskyer uken vi var der. Det ble heldigvis noen gode solglimt innimellom, men søkkvåt klarte vi også å bli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trenger ferie etter ferien

Når man har vært på ferie en stund, føles det alltid så godt å komme hjem. Jeg var utslitt etter to uker på reise, og hadde behov for å slappe av litt. Derfor var det godt å få en uke hjemme før neste ferietur. Uken vi har vært hjemme har vi benyttet til å rydde og organisere i huset, vi har vært på fisketur, vært på kino og badet i boblebadet. Hver soldag har jeg bare ligget på solsengen og hørt på podcaster.

Det er så godt å ligge ute i solen og bare nyte varmen når det endelig er sol en sjelden dag i Trøndelag. Her om dagen lå jeg i fred og ro helt til noe traff meg midt på brystet. Det kjentes ut som en diger flue, som jeg slo vekk med hånden i refleks. Plutselig begynte det å svi skikkelig mellom puppene, og da jeg tittet på vesnet jeg hadde slått vekk, så jeg at det var en diger veps. Og vipps, der fikk jeg livets første vepsestikk 😭😭 Har alltid vært livredd vepser, og nå er jeg ennå mer redd enn før. Selve stikket gjorde ikke vondt så lenge, men jeg hovnet opp en del de første 30 minuttene.

Her om dagen var vi på Fisketur på Haukvannet. Vi fisket i hele tre timer. Det ble ingen fisk på oss, men det er så koselig å fiske uansett om man får fangst eller ikke. Vi plukket blåbær i skogen, og fikk med oss ganske så mye blåbær hjemme. Nok til å fryse ned en hel del til å ha utover høsten.

 

Et lite stopp på vei hjem

Da vi var ferdig med ferien i kristiansand, vendte vi snuten hjemover. Det er litt  for langt å kjøre fra Kristiansand til Trondheim på en dag, derfor stoppet vi innom Gjøvik på vei hjem. Der har vi familie, som vi besøkte og overnattes hos. Vi lå en natt i Gjøvik og hadde en hel dag der.

Dagen benyttet vi til å plukke deilige blåbær, de var både store og modne, vi spaserte en tur i byen, og dro innom en cafe for å spise vafler og is. Lillesøster badet i boblebadet (som var litt for kaldt for meg) og vi spilte masse kort og sjakk!

En veldig koselig tur innom Gjøvik. Vi startet hjemturen klokken 22.00 og var fremme i 04.00 tiden. Dette slik at barna kunne sove i bilen. Heldigvis er A veldig vant til å være våken store deler av natten, så å kjøre på denne tiden var ingen problem. Verre for meg, som helst sover før klokken 23.00.

 

Badeland i Dyreparken

Den aller siste dagen i dyreparken dro vi i badelandet. Det ligger på en egen Øy inne i parken, og er dirigert. Her er det masse å finne på både for store og små. De har laget en liten strand i tillegg, som er fylt opp med solsenger man kan låne. Det er mange forskjellige bassenger, og masse forskjellige aktiviteter man kan delta på. De har også et stort utvalg med sklier i parken.

Vi hadde sol den dagen vi var i parken, men litt kaldt vind så det var litt kaldt å bade for min smak. Heldigvis var flere av bassengene oppvarmet, slik at vi ikke Frøy så mye akkurat under badingen. De hadde også flere bassenger innendørs, som vi fikk sjekket ut. Vi trengte faktisk en hel dag i badelandet for å komme oss gjennom alt vi ønsket å prøve. For barna var dette det kuleste med hele dyreparken.

       

Tips om man skal på besøk i Dyreparken

Jeg anbefaler å ha minst 3 dager i Dyreparken i Kristiansand om dere skal innom badelandet i tillegg. Vi hadde tre dager, og rakk oss nesten gjennom alt. Vi kunne egentlig ha hatt en dag til, men fikk sett det vi mest hadde lyst å se, uten å stresse noe. Men det er også en del vi ikke rakk se/gjør, så kunne ha hatt 4 dager der.

Det er også veldig greit å sette seg inn i aktiviteter som foregår i parken de dagene man skal der, og når det skjer. De har mating av dyrene til ulike tider, og presentasjon av dyrene.De har også satt opp show i Abrahavn der piratene vender hjem fra tokt, eller skal ut på tokt, og da er det både sang og skuespill.

Du kan være med på skuta den sorte dame eller den andre båten litt lengre inn i Abrahavn, og da er det greit å sjekke pp tavlen når båten går slik at du er ute i god tid. det er masse å oppleve om man følger programmet. Vi gikk glipp av en del fordi vi ikke hadde satt oss inn i dett på forhånd.

Parken var veldig fin i solen, vakker natur og fine figurer rundt omkring i parken.

Skummelt…

Den andre dagen vi var i dyreparken hadde vi bestilt biletter til KaptenSabeltannshow på kvelden. Jeg var ikke klar over at vi hadde plass nesten helt forrest rett ved Scenen, og ble ganske overrasket over hvor god plassering vi hadde. Det var stappfull bak oss, og jeg er glad vi fikk muligheten til å sitte så langt fremme.

Jeg har ikke vært å sett Kaptein Sabeltann siden jeg selv var cirka 6 år, så det var utrolig moro å komme tilbake å se det på nytt, og ikke minst det å kunne dele opplevelsen sammen med barna. De er ikke vokst opp med Katein Sabeltann på samme måte som jeg er, fordi det er så mye annet som interesser dem, men dette var knallbra uansett om man kjenner til Piraten eller ei. De hadde et fantastisk lys og sceneshow og er virkelig verd opplevelsen om man er i dyreparken.

Det som var litt skummelt var at det  begynte å brenne bak i kulissene. Det var noe som sto i full fyr og flamme, og vi så at de forsøkte å slokke brannen. Da skjønte vi at dette ikke var en del av forestillingen, og dagen etterpå hadde VG skrevet om det også. Heldigvis fikk de kontroll ganske raskt!

Utrolig (u) heldig

De tre dagene vi hadde i Dyreparken var vi utrolig heldige med været. Det var sol hele tiden, varmt og godt. Og fantastiske dager å tusle rundt i parken. Synes vi traff bra med tanke på været, for det er ikke det samme å gå rundt i dyreparken i styrtregn!

Vi benyttet to dager til å tusle rundt å sjekke ut hele parken, og jeg kone godt tenkt meg flere dager for parken er diger. VI var i Abrahavn og ble med på båttur (anbefales virkelig) De hadde skuespill, sanger og kanonen om bord, og var en fantastisk opplevelse for alle sammen. Vi var også innom spøkelseshuset som var veldig morsomt. Det var lang kø, men verdt å vente på. Barna fikk sjekker ut hinderløypa til Pinky og Sunniva og vi fikk se på at Kaptein Sabeltann skulle på tokt med sine menn.

VI dro i tivoliområdet der barna fikk prøve diverse karuseller, noe de synes var utrolig gøy. Helt til den ene karusellen, som går langt opp før den faller ned, satte seg fast høyt der oppe. Der var barna stuck i minst 15 minutter før de fikk fikset karusellen og barna fikk komme ned igjen. Nok til til at flere av barna som var fanget der oppe i lufta, ble redde. I tillegg var det masse vepser overalt, og da er det ekkelt å sitte fast i en karusell. Uheldig med denne karusellturen, men det stoppet ikke barna fra å prøve igjen da de fikk fikset den!

Den første dagen rakk vi Jungen Bob, Karuseller, leting etter gull og et besøk innom Kardemommeby. Mens den andre dagen benyttet vi tiden til å gå gjennom selve dyreparken for å se på dyrene. Gøy for mammaen og pappaen, ikke like spennende for barna. 😂🐰

Ikke som forventet

Egentlig tenkte jeg det var solgaranti når man bestilte ferietur til Sørlandet, men nei, regnværet så ut til å følge etter oss. Vi hadde Madag og Tirsdag åpent uten noen fastsatt aktivitet, før vi skulle i Dyreparken Onsdag, Torsdag og Fredag. Både Mandag og Tirsdag regnet det helt ekstremt!

Men selv om jeg tenkte det var solgaranti, hadde jeg sett etter alternative ting å finne på i tilfelle det skulle bli møkkavær, for jeg har lært at det kan være lurt med en backup plan.Man kan ikke la været ødlegge eller styre ferien. Derfor hadde vi masse å gjøre uansett.

Den ene dagen dro vi i badeland. Badelandet lå rett ved leiligheten, så vi pakket bare med oss tingene våre og tuslet bortover. Badelandet heter Aquarama Bad, og et det største i området. Vi var ikke de eneste som tenkte oss i badeland denne dagen, det så ut som hele Kristiansand skulle bade samtidig. Jeg er usikker om de hadde noen begrensning hvor mange de slapp inn samtidig, men vi var som sil i tønne gjennom hele badebesøket. Da vi dro derfra var det kø helt ut døren til bygget! Og da var vi glad vi dro.

Sett bort ifra at det var så mange mennesker der samtidig, så var det et greid badeland. Ikke bedre enn Pirbadet i Trondheim, men likevel ganske greit. De hadde et basseng utendørs, og noen flere inne. Et par vannsklier og et lite utvalg av aktiviteter inne.

Den andre dagen dro vi på Sørlandssenteret, som må være det største kjøpesenteret jeg har sett. Her handlet vi både motivasjonsflaske, dongeribukse, sko og klær til barna. Vi dro også innom en Xtraleker butikk, som tidligere var en ToysRUS (derfor veldig stor butikk) der barna kjøpte diverse leker for sommerpengene sine.