Ro neeeed

Jeg våknet klokken 09.00 i dag, og det var godt å sove lenge for en gangs skyld. Forrige natt sov jeg så ekstremt dårlig, og våknet både klokke 2 og 4, så det var godt å få en ordentlig god natts søvn. Tror jeg hadde behov for noen ekstra timer i natt.

Det jeg spiste til frokost var en iskaffe, som alltid, og brødskive. Ingenting spennende, men en god start på dagen likevel, Jeg elsker frokost, og har alltid vært et frokostmenneske.

 

Hvilket humør var jeg i da jeg våknet? Jeg er sliten for tiden, så jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å ta det litt mer med ro. Jeg har lopper i blodet, og har lyst til å gjøre alt på en gang. Og ofte holder jeg på helt til kroppen sier stopp. Nå må jeg bli flinkere til å lytte til kroppen, det er målet for ukene fremover.

 

Hva har jeg gjort hittil i dag? Jeg har jobbet alt for mange timer, ryddet og shinet både den største boden vår, og vaskerommet. Jeg har gjort rent til kaninen, og ryddet utendørs, brettet klær og skiftet på alle sengene. Ellers har jeg ikke gjort så mye, været er grusomt og det frister lite å gå ute.

 

Hvilken serie har jeg sett på? Vi har faktisk sett på luksusfellen. Jeg synet det er spennende og interessant. Blir egentlig sjokkert over hvor lite ansvar noen tar, og at noen lar det gå så langt som de som deltar i luksusfellen.

 

Ups I did it again

I går hadde vi endelig en deilig fridag sammen hele familien.Det er godt med noen ekstra fridager innimellom, og denne dagen var vi ekstra heldige med været. Det var strålende sol da jeg våknet grytidlig, og ingen ting er deiligere enn morgensolen. Fra klokken 07.30 satte jeg meg ute og nøt frokosten i Sola. Og siden det var så nydelig vær, var jeg ute Storsett hele dagen og syslet med hagearbeid, dro på tur med barna, solte meg litt og dro på sykkeltur.

Denne ukas aktivitet var det storebror som skulle bestemme, og da gikk turen til Pirbadet. Det er lenge siden vi har vært i Pirbadet nå, og det ble et gledelig gjensyn – nesten. Jeg Presterte nemlig å skade meg igjen. Det lå noe skarpt på bunnen av det ene bassenget, som skjærte opp tåen min, så ille at jeg begynte å blø. Det ble et dypt kutt faktisk, så lurer på hva som lå å lurte på bunnen i bassenget.

En liten øyestatus: Etter at jeg fikk Olje i øyet på Onsdagen var det heldigvis blitt litt bedre dagen etterpå. men fortsatt så svir det. Synet er ikke tåkete lengre heldigvis, men det er nok kommet en liten skade på øyet som sikkert kommer til å svi noen dager.

Maling på shortsen, i tilefelle du lurte😂 

Er det mulig?!

I dag var jeg hjemme alene med barna på ettermiddagen, fordi samboeren min skulle på kino med jobben sin. VI skulle kose oss litt ekstra når han var borte, og jeg skulle for første gang på lenge laget middag. Det er svært sjelden jeg lager middag, fordi det er noe av det kjedeligste jeg vet. (Jeg haaaater å lage mat) 

Jeg er utrolig heldig som har en samboer som kunne ha vært mesterkokk fordi han lager så god mat. Men idag var det min tur å diske opp noe. Men det måtte bare gå galt den ene gangen jeg lager middag, for idag så presterer jeg å få oljersprut i ene øyet! OG da var det bare å google førstehjelp for øyet med en gang.

Det som kom opp når jeg søkte på olje i øyet, var mitt eget blogginnlegg fra 2013.❤️

Som sist så skjønte jeg fort at det eneste riktige var å skylle øyet med saltvannsdråper. Men denne gangen ble øyet mer og mer smertefullt. Etter en halvtime ble det veldig rødt, og synet ble tåkete. Derfor tenkte jeg det kunne være lurt å bestille en legetime i KRY-appen, som vi har gjennom jobb. Men legen mente jeg burde ringe legevakten for øyet kan ikke vurderes over en videosamtale.

Hos legevakten mente de det var lurt jeg kom innom en tur, (akkurat som sist) Men jeg har ikke forandret meg mye på disse årene skjønner jeg. For jeg overtalte dem til å la meg slippe, hjemme alene med to barn som jeg var. Så vi avtalte at jeg skulle ringe tilbake om jeg ble  verre.

Nå en time senere er det fortsatt vondt, men tåkesynet kommer sjeldnere, og rødfargen er borte. SÅ nå håper jeg på det beste! Og nå blir det lenge til neste gang jeg lager middag. Just saying

Sunday Funday

På søndagen var vi skikkelig heldige med været, for det var egentlig meldt både skyer og regn.  Men istedet fikk vi mange nydelige timer i solen. Derfor tro vi på langtur hele gjengen, og vi endte opp i Tillerparken hvor vi hadde ispause og lekte i solen.

Da vi kom hjem laget Alex en nyyyydelig pastarett, som må være det beste jeg har smakt! Jeg blir aldri lei av pasta, det er livretten for tiden. Det var godt å få en slapp-av dag med familien på Søndag, siden Lørdagen var så hektisk😅 vi lekte masse i hagen, og holdt på lenge med forskjellige ballspill.

Selv om Søndagen skulle være en ordentlig slappav-dag, fikk jeg jobbet noen overtidstimer i tillegg. Noe jeg prøver å klemme inn i en heltisk hverdag👍

En brå start på dagen

I helgene våkner jeg vanligvis tidlig, og er nesten alltid oppe før klokken 8. Men på Lørdagen måtte jeg for første gang på lenge, ha alarm på mobilen. Vi skulle nemlig på Cup, og alarmen var skrudd på til klokken 6 på morgenen. Det var tungt å stå opp så tidlig på en Lørdag, men hva gjør man ikke for barna.

Det ble en brå start på dagen, og vi var like trøtte hele gjengen. Men da vi først kom oss ute av huset, så hadde vi det utrolig moro. Det er gøy med Cup, og jeg minnes tilbake da jeg var lita og deltok på ridestevner. Jeg husker spenninga i kroppen, og hvor fantastisk moro det var. Så tenker jeg barna har det litt likt. Det var iallfall mye spenning lufta, for dette var jentenes sin aller første cup.

Da vi dro hjem fra Cup, fikk vi besøk av Emma og søsteren min. VI skulle på tur, fordi jeg har funnet den perfekte runden. Målet var å få litt trim, men hovedmålet var  å leke på alle lekeplassene vi traff på veien. VI var innom omtrent 8 lekeplasser, noe som var veldig moro for barna. Turen var cirka 8 kilometer og vi brukte 2,5 timer med isstopp og mye leking. Etter turen var jeg så sliten at jeg havna i badekaret, og etter et bad sovnet jeg nesten på sofaen.

Heldigvis kviknet jeg til etter en liten hvil, og det ble grilling og kos senere på kvelden. 

La oss bli kjent

Etter å ha bodd her vi bor i omtrent 1,5 år, er det fortsatt mye av nærområdet vi ikke har utforsket enda. På Fredagen tok vi oss derfor en laang spasertur på nesten 1mil, og bare nøt finværet. Vi fant maaange fine lekeplasser og mange fine turstier/veier å gå. Det var på tide å bli kjent med bærområdet. Tror jeg har funnet den perfekte joggeruten nå, som jeg gleder meg å teste ut.

Etter turen dro vi å handlet inn mat til helgen, og mye grillmat. Lillesøster hadde to venner på besøk som spiste med oss, og vi koset oss i solkroken med grilling. Det er så godt å endelig ha utemøbler på terassen, slik at vi kan sitte ute å spise middag. Jeg nøt noen timer i solen med en spennende bok, men merket etter en stund at vi mangler solkrem. Det får være med hjem neste gang vi drar på butikken.

Håper alle får en fin helg!

17.Mai bilder

Nå er jeg litt sent ute med bildene fra 17. Mai, men bedre sent enn aldri. Den siste uken har vært svært hektisk, men likevel utrolig koselig og fin. VI var så heldige med været i Trondheim på 17.Mai, for det ble knallsol og ganske så godt og varmt! Jeg er så takknemlig for at vi fikk en så magisk dag!

Dagen startet vi med en god frokost, før vi gikk til skolen for å delta i tog som gikk klokken 11. Dette er første året vi er med å går i tog med skolen, etter at vi flyttet hit, og det var utrolig koselig. Det var rørende å høre korpset spille nasjonalsanger, og det var godt å se så mange mennesker samlet, der corona føles som er fjern kapittel.

Etter at toget kom tilbake til skolen ,kjøpte vi brus, kaker og pølse før vi gikk hjem å koset oss i solen. For første gang etter at vi flyttet hit, hadde vi selskap på 17.mai, der familien kom til oss på ettermiddagen for å grille og spise kaker. A og svigerfar tok seg av grillinga, og det ble servert nydelig grillmat, en fantastisk salat pappa hadde laget, etterfulgt av deilige kaker og mye annet godt. Mamma som egentlig var på jobb, stakk innom en tur hun også, noe som var veldig hyggelig.

Barna storkoset seg på plena i varmen, og spilte badminton, kubb og holdt på med andre leker. En fantastisk dag  sammen med familien, der jeg ikke kunne ha drømt om noe mer. Håper alle hadde en strålende feiring på nasjonaldagen. Hipp Hurra !

 


Noen tradisjoner må brytes

I mange mange år har vi hatt som tradisjon å gå i barnetog der vi bor, for så å dra til byen, å se på Borgertoget. Videre har vi dratt ute å spist pizza på peppez, før turen har gått videre til familie for kaffe og kake. Dette er en tradisjon vi alltid har satt veldig pris på, og vi har alltid hatt helt fantastiske 17.maifeiringer.

Men etter coronaen er det mye som har endret seg. Barna har blitt eldre og vil være med på sktiviteter på skolen. Noen orker ikke å dra inn til sentrum fordi det er kaotisk på slike dager, vanskelig å finne parkering og mye styr. Derfor tok vi en ny vri i år. Istede for peppez på 17.mai ble det peppez på 16.mai. Da hadde de føeste mulighet til å bli med. Det var enkelt finne parkering og ellers lite folk ute. Ingen kø og ingen kaos. Kanskje dette blir en ny tradisjon. Det er så koselig at Johnny og Tone alltid inviterer oss på mat i forbindelse med 17.mai, enten det er dagen før eller på selve dagen. Vi storkoset oss, og været var ikke så verst det heller🇳🇴☀️


Den store dagen

Jeg våknet klokken 09.00 i dag, og det var veldig godt. For i går var jeg oppe kl 07.00 for å jobbe overtid før resten av gjengen våknet. Jeg har bestemt meg for at Lørdagsmorgen er en perfekt tid å jobbe overtid, og på Søndager skal jeg ha 100% fri. Dette er en fin løsning som fungerer for alle. Det er mye å gjøre på jobb for tiden. å kjekt at man har mulighet til å jobbe overtid innimellom slik at man kan tjene litt ekstra ved behov.

Det jeg spiste til frokost var selvfølgelig iskaffe. (eller, jeg spiste den ikke, men dere skjønner greia) Kanskje dere begynner å kjenne meg nå? Det er som regel iskaffe jeg startet dagen med, før  den ordentlige frokosten kommer i 11-12 tiden. Jeg må starte dagen med iskaffe for å våkne, for vanlig kaffe liker jeg ikke.

 

Hvilket humør var jeg i da jeg våknet? Jeg kjenner meg ganske sliten for tiden, og har gjort dette noen uker nå. Men til tross for det, så har jeg masse motivasjon og indre drivkraft som gir meg energi. Humøret er også bra, jeg gleder meg veldig til den store dagen som er rett rundt hjørnet. Det er meldt finvær på 17.Mai og alt ligger til rette for an fantastisk dag sammen med familien.

 

Hva har jeg gjort hittil i dag? Jeg har faktisk gjort svært lite; vært litt med kaninen og ryddet litt. Planen for dagen er litt hagearbeid, fjerning av litt uress og stryking av klær til 17.mai. Det er godt å ha en dag uten store planer, det er slik en Søndag skal være. I tillegg må jeg må malt en vegg i walkin-garderoben til barna, som jeg har utsatt lenge nå. Det kjedeligste med hele malejobben er å teipe lister å hjørner, men i dag må jeg bare få gjort ferdig den siste veggen.

 

Hva sto det på den siste meldingen du sendte? “Vi taaar¨n. Å tuuuusentakk”

 

Hva var det siste jeg brukte penger på? Jeg har faktisk brukt litt penger de siste dagene, men ikke på noen store ting. Jeg brukte penger på 17.mai flagg (1 KR per stk) og blomsterpotter og uteblomster. Det er så koselig å pynte med blomster til våren, og nå er det meldt noen finværsdager neste uke. Jeg håper nattefrost er over for godt, men det er kanskje litt mye å håpe på i Trøndelag?

 

Hvilken serie har jeg sett på? Jeg har sett på den nyeste sesongen av working mums, og Zoo.

Anbefales ikke på en Fredags ettermiddag

I forrige uke bestemte vi oss for at vi skal gjennomføre en aktivitet per uke, som barna bestemmer. Denne gangen var det lillesøster sin tur å bestemme, og da gikk turen til Leos lekeland. Hun hadde telt ned dagene til vi skulle på lekelandet, for vi har ikke vært der siden bursdagen hennes i Mars.

Før turen på Leos kjøpte vi takeaway på en restaurant som vi spiste i bilen. Vi skulle nemlig prøve å være på Leos i tre timer og klokken begynte å nærme seg 17. De stenger 20, så da var det bare å hive i seg middagen i bilen. På Leos var det svært lite folk, noe som var utrolig godt. Det er behagelig å ha hele lekelandet for seg selv.

Asså er det kjekt at barna er så store at de kan leke seg sammen, og at vi voksne kan sitte i kafeen å slappe av imens. Vi trenger ikke lengre å løpe etter, og det er godt å slippe på en Fredags ettermiddag.

Det tok ikke lange tiden før vi plutselig deltok i leken vi også, selv om planen var å la barna leke seg selv. Vi lo og hadde det veldig moro, med både airhockey og ballspill! Og siden vi slengte oss med i leken, var det nok med to timer på lekeland! Etter en lang arbeidsuke, så blir man sliten når man er på Leos. Det er kanskje ikke det beste å dit der på En fredags ettermiddag, så da vi kom hjem hadde jeg behov for litt avslapping i badekaret med godis å serier. En perfekt avslutning på dagen.