Oppsummering 2015

Da nærmer vi oss slutten på 2015, og snart trer vi inn i et nytt år, med blanke ark! Jeg har mange planer for 2016, mye jeg gleder meg til og ser frem til. Og noe som er litt vemodig. Permisjonen min tar slutt i Mars og i August blir det barnehagestart. Men før jeg hiver meg inn i det nye året, tenkte jeg å ha en liten oppsummering på 2015. Dette har vært et flott år, hvor vi har skapt mange fantastiske minner som jeg kommer til å huske på for alltid.

 

Årets Høydepunkt:

Det største vi har opplevd i 2015 er at vi i Mars ble foreldre til barn nummer 2, nemlig ei nydelig, perfekt lita prinsesse. Det er uten tvil det største som har skjedd iløpet av dette året. Det å bli 2 barnsforeldre har bare vært fryd og gammen, uten noe søskensjalusi eller våkenetter. Lillesøster sover like godt som storebror og har sovet hele natten fra dag 1. Overgangen fra 1 til 2 barn har gått overraskende lett.

 

Mitt stolteste øyeblikk:

Da jeg fødte i Mars hadde jeg kun et krav, og det var epidural. Men jordmoren jeg hadde var veldig imot epidural noe som førte til at jeg gikk gjennom hele fødselen uten smertestillende. Det var skummelt, men fy! Etterpå var jeg sååå stolt! Jeg har alltid sett på kvinner som har født uten smertestillende som superkvinner. Og nå kan jeg joine gruppen, jeg har gjort det jeg også! Og jeg overlevde. Hahha noe jeg var ganske sikker på at jeg ikke kom til å gjøre når jeg lå der. I ettertid er jeg faktisk bare glad for at jeg ikke fikk epidural, for nå har jeg bevist for meg selv at jeg klarer meg selv uten noe form for hjelpemidler.

 

Årets nedtur:

Nedturen dette året har vært ryggproblemene mine. Jeg har hatt to uker hvor jeg har vært mer eller mindre 100% invalid og hadd behov for hjelp til noe så enkelt som å lage mat og reise meg fra sofaen. Og føle seg så hjelpesløs er den verste følelsen i verden, og livet stopper litt opp. Man får jo ikke til å gjøre noe annet enn å sitte på sofaen, og slik kommer man seg ikke frem. I 2016 skal jeg på ryggskole på St.Olavs så jeg har troen på at jeg skal slippe å gå gjennom slike perioder igjen.

 

Beste ferie:

Nå har vi ikke vært på så mange ferier i år, men i sommer var vi på GranCanaria, på Radisson Blu Resort, og det var en fantastisk ferie. Der bodde vi i en luksusleilighet på en 5stjernes resort.(takk til svigers) Det var første ferien som 2barnsforeldre, og vi storkoset oss hele gjengen i sol og varme. Vi kjørte på båttur og besøkte andre steder, vi badet, ble brune, spiste god mat, badet i jacuzzi hver eneste dag og hadde det utrolig koselig.

 Årets beste investering:

Tidlig i år måtte vi vrakte gamle bilen vår, og tro meg, den var gammel. Og rett før fødsel var vi uten bil. Jeg måtte bruke starten på barseltiden til å lete etter bil. Pappa var med meg hver gang, og vi var å så på mange forskjellige biler før jeg fant en som jeg synes er helt perfekt

Ble litt kortere innlegg enn planlagt fordi jeg ikke har tid til å skrive mer this moment. Men kommer tilbake med mer etterhvert. Med dette vil jeg ønske dere alle ET SUPERT GODT NYTTÅR. Feir med måte alle sammen, og ha et strålende nytt år med masse glede! 

Mitt første møte med politiet

Da vi bodde i USA ble vi stadig stoppet av politiet da vi var ute å kjørte, og ifølge dem hadde dem alltid en god grunn. Enten var det fordi vi ikke hadde stoppet lenge nok ved et stoppskilt, nemlig et sekund for lite, ellers så var det andre småting som dem pirket på. Altså saker ingen blir stoppet for i Norge, og de virket overivrige på å skrive ut bøter. Etter dette synes jeg det er ubehagelig å bli stoppet av politiet.

Her om dagen, midt i julestresset ble jeg stoppet for første gang i kontroll. Politiet stoppet alle bilene som kom fra alle retningene, og alle måtte blåse for å sjekke promille. Jeg hadde jo ingenting å frykte, for de som kjenner meg vet jeg er avholds, men likevell synes jeg det er litt ubehagelig å bli stoppet. Jeg blåste og fikk glatt kjøre videre. Politiet var veldig hyggelige og det var en grei opplevelse om man kan si det slik. Jeg er utrolig glad de har blitt ivrige på å ha slike kontroller, slik at de får stoppet alle skumle mennesker som ikke burde ha vært i trafikken. 

Endelig

På Søndagen hadde vi endelig en utedag i snøen hvor vi prøvde ut alt vi fikk i julegave av uteleker. Det va kjempe morro, og lilleprinsen synes det var vedig stas med så mye gøy å leke med. Aller mest populært var det å ake nedover bakkene, og bygge snøhule. Vi storskoset oss hele gjengen, mens prinsessa sov søtt i vogna si. Vi fikk flere timer ute i snøen, for snøen må nytes før den plutselig er borte igjen.


På ettermiddagen dro vi på julemiddag hjemme hos min pappa. Pappa og gjengen lager alltid så god mat, og i dag fikk vi servert favorittsalaten min, og kalkun med masse deilig tilbehør. Dette må være årets sunneste julemiddag så langt, og så godt da. Småttisene leket seg masse sammen, for Ariana var der hun også:) En herlig kveld med alt for mye god mat.Akkurat slik romjula skal være

Den magiske julen vi gikk glipp av

2.juledag våknet vi til et helt hvitt landskap! Helt magisk! Akkurat slik det burde ha vært på julaften. Den magiske hvite julen alle drømmer om. SNøen kom..Ja den kom den.. 2 dager FOR SENT!!! MEN når man har småbarn er det jo gøy med snø uansett når den kommer, for nå får vi endelig brukt skiene og rattkjelkene våre. Morro!!! Vi gleder oss til å nyte snøen før den forsvinner igjen.

2.juledag startet vi dagen kl 10, akkurat som dagen før. Det er godt å sove litt ekstra i disse  juletider, og det virker som småttisene føler akkurat det samme. I 3tiden var vi invitert hjemme hos svigers på Brunsj. Maten som ble servert var fantastisk, og det var så mye å velge mellom. Jeg smaker som regel på det meste, og ble jammen meg mett enda en gang. Koselig med slike familiesammenkomster, og småttisene har det jo alltid så morro sammen <3

 

Sykis

Etter frokost/lunsj hos Johnny første juledag tok vi turen rett til mamma og Bestetor for å spise middag. De serverte alt mulig; Både pinnekjøtt, ribbe, julepølser og kjøttkake, så her var det noe for alle og hvermann. Det var fult hus, både min onkel og dama hans, søs og hennes familie, og oss da. Koselig! Lillejenta vår fikk sitte ved bordet og spise middag hun også, noe som var veldig stas. Hun har blitt så stor nå, det er rart hvor fort tiden går, og hvor fort disse små vokser!

Etter middagen var det dessert, hjemmelaget riskrem. AAH, det er godt altså! Og det hele ender med en overmett Linda. Vi var ikke alt for lenge hjemme hos mams, for lillejenta vår var litt småslapp og hele gjengen var sliten etter å ha vært på farten hele dagen. Resten av kvelden gikk med til å rydde etter julaften, for det rakk vi ikke på julekvelden.

I løpet av natten ble prinsessa verre i formen med 39 i feber og en forferdelig hoste. Får håpe hun blir bedre rimelig raskt, for nå har hun hadd feber på og av i flere uker. Den kommer og går hele tiden.


Extremt dårlig oppløsning på mobilbilder altså? 

Lite visste vi da

Første juledag hadde vi dobbelbooket; Lunsj en plass, og middag en annen plass!  Herlig! Det er mye man skal rekke i løpet av jula, og mange man skal rekke å besøke. Og noen ganger må man ta to på en dag for å rekke gjennom alt. Dagen startet vi med en fantastisk frokost/lunsj hjemme hos en av fadderne til våre barn, nemlig  Johnny. På menyen sto det nybakte brød, eggerøre, laks og mye annet godt. Ariana var der også, noe som var veldig morro for lilleprinsen. De leket seg med en av julegavene prinsen hadde fått.

Vi dro til Johnny i 12tiden, sultne og uten å ha spist frokost, hele gjengen. Skal sies at vi sov til klokka 10 alle mann inkludert de to småttisene våre. Så vi sparte oss til serveringa hjemme hos Johnny, og det er jeg jammen meg glad for. Det er mye mat som inntaes i disse juletider, og nok blir det likevel!

I løpet av de 4 timene vi var hjemem hos JOhnny på Grillstad Marina så blåste det opp til skikkelig storm. Lite visste vi da hva som ventet oss på kvelden, og neste dag. Nemlig SNØØØØ!! (men det er en annen historie) Det var meldt OBS varsel pga storm, og bygningsmaterialer fløy løst på Grillstad. Jeg liker ikke å kjøre i slikt vær, men da vi skulle videre klokka 16 gikk det overraskende bra. VI merket ikke noe til det såkaldte ekstremværet da vi var i bila. 


Prinsessa hadde på seg nykjolen som hun fikk i julegave fra Tante Marty <3 Nydelig kjole på en nydelig jente

Julaften!!

Da er julekvelden overstått og det ble en svært vellykket aften. Dagen startet slik den skulle med julestrømpe, godis, og mange herlige juleprogram. Tilogmed lilleprinsen synes tradisjonfilmene våre var helt ok å se på, så det var veldig koselig. Vi spiste en god julefrokost og tok dagen helt med ro. På formiddagen dro guttene på besøk til famme og beste, mens mammsen og lillejenta var hjemme og ordnet istand til kvelden. Vi dekket bord, støvsugde og ordnet siste rest.

Gjestene kom klokka 16, og da fikk vi en hjelpende hånd med julematen. Vi var litt forsinket, så vi satte oss ikke til bords før klokka 17.30, altså 30 min senere enn vanlig. Men det er helt greit det også. Etter middagen droppet vi desserten fordi alle var stappmette, og etter en liten stund fikk vi besøk av julenissen. Lillesøster sov seg gjennom hele besøket, mens storebror hadde det utrolig morro. Det er stas med besøk av nissen kan du tro. 


Gavehaugen var enorm og vi brukte mange mange timer på å få åpnet alle. Før vi hadde kommet halvveis så ga lileprinsen opp. Han ble lei av å åpne, og måtte ha flere pauser underveis. Vi sparte tilogmed noen pakker til dagen etterpå, for det ble litt for mye på en gang. Vi fikk alle det vi hadde ønsket oss, legger ut bilder litt senere


Borddekkinga ble jeg aldri hundreprosent fornøyd med, men det får bare være. Ble litt for mye nyttårsaktig, og lite juleaktig. Manglet innslag av rødt.

Hadde du er bra julekveld?

Må bare si det

Ville bare stikke innom for å ønske dere alle en goood jul! Håper dere får en super julekveld!

Her skal kvelden før kvelden gå med til å dekke bord til morgendagen, vaske gulv og se julefilmer. I tillegg har vi en testkjøring på ribbemiddag, for det har vi kun laget en gang tidligere. Ciao!