Hahah, denne var ny

En sjelden gang bruker jeg google translate, men oversettelsen må man ofte ta med en klype salt. Det er ikke alt som blir oversatt hundre prosent korrekt. Bare se disse for eksempel:

A pang of envy sneaks into her gut. – En pang av misunnelse sniker seg i tarmen hennes (hahah i tarmen liksom) 

This was supposed to be an outing to ?get her mind off the pain? – Dette var ment å være en tur for å “få henne til å tenke på smerten”. (eller det motsatte?)

Thank God for one good day – Takk Gud for en flink dag (var dagen flink altså?)

 

Noen ganger kan det vær like så greit å holde seg unna google translate, men til å oversette spansk som jeg absolutt ikke kan, så er jeg fornøyd. Selv om gramatikken ikke alltid er rett, så får man jo vite hovedinnholdet i teksten.

Er ikke verd det

Denne uken har barna måtte blitt levert to forskjellige steder før jeg har dratt på jobb, og for å i det hele tatt rekke dette så har jeg måtte stått opp klokka 5 på morgenen. Og selv om jeg har stått opp i 5tiden, så har jeg hatt en like stressfull morgen som alltid. Det er nemlig fort gjort å tenke at man har god tid når man står opp så tidlig.Men tar man seg for god tid, blir det fort travelt og dette har gått på bekostning av frokosten,

På Mandagen da jeg hadde det litt for travelt, presterte jeg å nesten kjøre meg fast i et dypt vannhull som var dekket med nysnø. Det hele endte med at understellet på bilen slo hardt mot bakken, og jeg var sikker på at jeg hadde ødlagt den. Jeg gikk bare å ventet på at det skulle blinke en varsel lampe om at noe var galt, men heldigvis har det ikke kommet noe varsel enda. Kanskje var jeg heldig denne gangen, men jeg har lært at det er på tide å roe ned noen hakk. Det hjelper ingen at man er stresset.

Favourite Store

Zara er en av mine absolutte favorittbutikker, som jeg har nevnt mange ganger tidligere. De har et enormt utvalg, både når det kommer til barneklær, og klær til meg selv.  Jeg finner alltid mye fint til hele gjengen når jeg handler på Zara. Her er noen av de siste innkjøpene til Lillesøster i huset, noen delikate plagg som blir fint nå fremover mot våren:

#barneklær #zara #shopping

En dag vi gruet oss til

På Torsdagen hadde jeg søkt om en feriedag fra jobb for å være med A på sykehuset. Han skulle nemlig operere og denne dagen hadde vi gruet oss til lenge. Det kan jo oppstå komplikasjoner under en operasjon, og man er aldri sikker på hvordan det vil gå. Derfor var det mye spenning i luften dagene frem til operasjonen. Vi sto opp 5 denne morgenen for å rekke timen på sykehuset, men tidlig på morgenen kastet lillesøster opp tre ganger.

Så istedet for å være sammen med A på sykehuset, endte det opp med at jeg måtte være hjemme med to syke barn. Utrolig kjedelig å ikke få være der når man ønsker å være tilstede. Men alt kan ikke planlegges, og sykdom kommer som regel når det ikke passer.

Nå er det noen dager siden operasjonen og omgangssyken kom i hus, så nå er barna blitt friske og A er hjemme fra sykehuset. I dag har A bursdag, og det måtte selvfølgelig feires med både kake og pakker. (ingen kake for min del altså) Hipp Hurra for min kjære samboer, og verdens beste pappa til våre barn! 

En kamp jeg ikke kan tape

Jeg har vært ekstremt avhengig av sukker så lenge jeg kan huske. Spesielt ille har det vært de siste 5 årene, hvor jeg har spist mellom 200 til 500 gram sjokolade hver eneste dag. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har bestemt meg for å slutte, men jeg gir alltid opp. Har liksom ikke orket å slutte.. Noen kilo har det blitt på 5 år, men ikke så mye man skulle trodd etter så stort inntak, hahha egentlig så burde jeg ha rullet bortover gulvet. Men så ille har det ikke blitt… 

  Dessuten er det ikke kiloene jeg bryr meg mest om heller, det helsa jeg tenker på. En dag fikk jeg plutselig fikk nok. Jeg var lei av å føle meg slapp, og avhengig av sukker for å få energi. Derfor bestemte jeg meg! (som mange ganger tidligere) Men denne ganger var det annerledes:  Den 01.01.18 var det stopp. Full stopp. Ingen godteri, kaker eller brus, og nå har jeg fullført mine første 26 dager uten godteri! Jeg er så stolt og glad for at jeg endelig er kvitt avhengigheten. Tilogmed når vi har godis i hus så bryr jeg meg ikke lengre.

Energien har kommet tilbake, og jeg har mer lyst til å trene enn å spise godteri. Det var tøft de første ukene, men nå har ting gått seg til. Kroppen har vent seg av sukkeret, og jeg føler meg bedre enn på lenge. Og slik skal det fortsette! På disse 26 dagene har jeg i tillegg gått ned 4 kilo, og det er jo bare en bonus. Og litt forventet når man plutselig stopper med et slikt inntak. 

En mors skrekk

Ikke helgen som var men forrige helg så hadde vi en dårlig opplevelse. Først tok jeg med begge barna og gikk på skøyter på Myra, noe som var utrolig koselig. Med oss hadde vi broren min og kjæresten hans, og det var ganske så trivelig i solskinnet. Barna fikk prøvd seg på skøyter, og etter en liten stund på isen tuslet vi videre til en lekeplass like ved. Der spiste vi niste og lekte oss, og koste oss i vinterværet. Det var ikke før hjemturen at jeg ante at noe ikke var helt som det skulle.

 

Lillesøster klaget på vondt i øyet, og der og da trodde jeg det var starten på øyekatarr. Det var ikke før vi kom hjem jeg så hvor ille det faktisk hadde blitt. Øyet var superhovent og verre enn jeg noen gang har sett før. Det viste seg å være en allergisk reaksjon på noe hun hadde spist, og det hele endte med en tur på legevakta. Der fikk vi god hjelp og god behandling, og siden det var en allergisk reaksjon fikk vi komme inn med en gang.

Heldigvis gikk det veldig bra med lillesøster, men mammaen fikk seg en liten støkk. Det er aldri noe trivelig når barna må å sykehuset, men heldigvis er de så dyktige der, og man er i de beste hender.

Det tok ikke mer enn to dager før lillesøster var tipp topp igjen og mammsen kunne puste lettet ut.

Happy New year

Godt nyttår alle sammen, det har jeg ikke rukket å få sagt enda. Kan ikke tro vi allerede er halveis ut i Januar allerede. Dagene flyr like fort som alltid, men nå jobber jeg hardt for å få utnyttet de maks! Det er godt at vi går mot vår og lysere dager, for våren er min absolutte favoritt årstid!

Nyttårsaften feiret vi hjemme hos oss, med et vennepar på besøk. De har to barn som er omtrent på samme alder som våre to barn, og de leket så det suste hele kvelden lang. De holdt ut til over klokken 00.00 og fikk med seg rakettene de også. Det er utrolig koselig med raketter, og vi hadde en fin utsikt hvor vi så utover slik at vi fikk med oss rakettene fra mange andre steder.

Det var Alex som stod for matlagingen, og han laget pinnekjøtt for første gang. Jeg har aldri vært noe fan av pinnekjøtt, men det var helt fantastisk. Er det noen som kan å få mat til å smake godt, så er det han! Et talent på kjøkkenet! En superkoselig kveld med god mat og godt selskap. En god start på det nye året, og kvelden varte lang ut i nattetimene.

Mine nyttårsforsetter

Nå som et nytt år har begynt, er det på tide å sette seg noen mål og ønsker for det nye året. Disse kan jo selvfølgelig endres underveis, eller man kan komme på nye i løpet av året. Men foreløpig er min liste slik:

  1. Være mer spontant 
  2. Gjøre mer av det jeg synes er moro! 
  3. Finne på ting utenom det vanlige sammens med barna minst en gang per uke 
  4. Bruke mindre penger på klær 
  5. Trene mer organisert og aktivt, med minst tre økter per uke 
  6. Ta alle kjangser som byr seg
  7. Slutt å være så redd for alt å heller tenke positivt

Enn å ha sånn uflax

Rett før nyåret presterte komfyren vår å ta natten. Den er bare 5 år gammel, og jeg trodde virkelig de skulle vare lengre enn det! Men garantitiden er over, så da måtte vi bare investere i ny komfyr. Kjedelige penger i juletiden altså!

Og ikke nok med det, jeg greide å miste nøklene mine i en søppelcontainer samme dag! Snakk om å være stresset altså, det skal ikke være mulig..! Men mulig var det, og plutselig hadde jeg en nøkkel mindre.

Nå gleder jeg meg til å få ny komfyr i hus, for det er ikke enkelt å lage mat uten!

 

 

Julens sammenkomster

Det som er så fint med julen, er alle familiesammenkomstene vi har. Ingenting er mer koselig enn å treffe hele familien å spise et godt måltid sammen. Første juledag besøkte vi Johnny i det koselige nye huset hans langt oppe i Singsås en plass. Det var skikkelig vinteridyll der, og utrolig mye julestemning. Vi spiste lunsj sammen i det trivelige huset, og vi var på besøk i flere timer. Når man kjører så langt er det greit å være på besøk ei stund.

Andre juledag var vi på brunsj hos Alex sin familie. Der ble det også servert mye god mat, og barna storkoset seg der også. De får jo møte søskenbarna sine på slike familiesammenkomster, og det er jo alltid veldig stas. Lillesøster elsker å ha med seg dukken sin som hun fikk i julegave fra Bestemor. Den er så utrolig søt! På fredagen var vi på middag hos pappa. Dette måltidet var et av høydepunktene i hele julen, for pappa og Tone er utrolig flinke til å lage mat. Her fikk vi servert kalkun med det beste tilbehøret, noe som var utrolig godt! Nå er juleferien snart over for denne gang, og jeg er veldig klar og motivert for å starte et nytt år!