Helgens utflukt

 

 Vi kom oss ikke på hytta før veldig sent på Fredagskvelden, fordi vi skulle på et arrangement etter jobb før vi dro på hyttetur. Heldigvis er det ikke så langt til hytta, og etter en halvtimes tid med ferga, så er det bare cirka ti minutter å kjøre før vi er fremme. Vi fikk låne Elbilen til svigers for anledningen, og jeg var kjempe spent på om vi kom oss helt frem til hytta, for hvem vet når en Elbil må lade. Det viste seg å ikke være noe problem i det hele tatt – jeg må virkelig slutte å undervurdere Elbiler. Hahah, for en utrolig behagelig bil altså.

Da vi omsider var fremme på hytta, laget vi hjemmelaget pizza før barna la seg, og vi fikk slappe av å spille kort, og spise masse godis. Det var utrolig koselig!  På Lørdag morgen våknet barna REKORD – tidlig. Vanligvis sover de lenge i helgene, men nå var de opp å spratt før klokka slo 07.00. De våknet faktisk 06.30, og forventet at jeg skulle stå opp like tidlig. Jeg er ikke vanskelig å be, derfor var jeg på beina klokka før klokken 7, og det var litt i tidligste laget for å være ærlig. Men solen skinte, og da føles det ganske ok å stå opp. Man får jo så mye ut av dagen når man ikke sover den bort.

Etter en god frokost gikk turen ned til sjøen. Vi tuslet langs moloen, kjøpte is og dro en tur på stranda. Barna kastet stein i vannet, vi så på båtene, barna fikk vasse i vannet, og vi koset oss i solskinnet som kom og gikk. 

 

Da vi hadde vært på stranda ganske lenge, dro vi tilbake til hytta og grillet mat. Det var utrolig koselig, jeg fikk tilogmed anledning til å sole meg litt før regndråpene kom. Når solen steiket, så holdt knotten avstandt, og det var virkelig midt i blinken. For det har vært ganske mye knott på hytta denne gangen, og da er det nesten ubehagelig å være utendørs. Vi tok ikke med båten ute heller, pågrunn av enorme knottmengder. 

Etter varmlunsjen hoppet vi på trampolina til naboen, og plukket den største blomsterbuketten, før vi tok turen hjem til Trondheim igjen. Vi valgte å dra hjem på Lørdags ettermiddag fordi vi hadde en del ting å gjøre hjemme også. Men vi fikk utrolig mye ut av turen, selv om det bare var en natt. 

Livet på landet

Men nå i dag, så er det ikke drømmen om småbruk som er øverst på lista. Jeg elsker fortsatt å ha det landlig rundt meg, men jeg har ikke behov for å ha mange dyr rundt meg i hverdagen. Det er selvfølgelig alltid koseli å oppsøke gårder for å hilse på dyrene, men behovet for å våkne opp med mange dyr i huset, ja det eksisterer ikke lenger. Nå bor vi faktisk ganske landlig, og det er flere gårder rundt omkring her vi bor – og det er jo midt i blinken, slik at man kan oppsøke dem om man har lyst å hilse på dyrene. 

For en stund siden ble barna invitert i bursdagsselskap på en bondegård, noe som er utrolig moro og kreativt. Barna fikk hoppe i høyet, hilse på alle dyrene, og de fikk til og med mate små kopplam. Det var utroolig stas for alle mann, tilogmed for oss foreldrene. Lam, kalver og kattunger er jo så utrolig søte, og man kan ikke unngå å bli sjarmert.

Det er ikke til å ta feil av

Det er helt utrolig dette med Trøndersommeren. Mai var mildt sagt helt perfekt, og vi har aldri hatt så mange solskinnsdager sammenhengende på så lenge jeg kan huske. VI hadde en måned sommer før sommeren egentlig skulle begynne, men når endelig kom til Juni, ja da var det slutt på sommeren. Det er så typisk trøndersommer altså, Juni og Juli er sjeldent noe å skryte av. Derfor er jeg utrolig glad vi hadde alle de fantastiske dagene i Mai, så får vi bare prise oss lykkelig for dem når vi ser på sommerregnet som faller utendørs.For tiden er det mye som skjer, og det har vært noen utfordrende dager nå den siste perioden.  Men jeg trøster meg med ordtaket: Det er i motbakker det går oppover. Så er jeg så heldig som har så utrolig mange gode mennesker rundt meg, jeg har aldri i verden opplevd så mye støtte som jeg har fått den siste tiden. Og det er jo bare helt fantastisk.  

Vi har pusset opp barnerommet

Nå er ikke leiligheten vår så gammel at det er behov for å pusse opp, men i det siste har jeg endret stil, og da er det kjekt med litt forandringer her og der. Barnerommet har blitt totalt endret, med ny seng, og nye møbler. Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd, nå bare eeelsker jeg barnerommet. Dessuten er barna superfornøyd også – og det er det aller viktigste. Her er noen bilder fra rommet: 

 Bord og stoler er fra TH FurnitureTeppet er fra bloomingvilleKommodesystem er fra Ikea