Desember gikk for fort

Desember har gått alt for fort, og jeg føler nesten ikke jeg har hatt  nok tid til å lade opp til julestemningen. Dette til tross av at vi startet tidlig med julen, og jeg begynte å se julefilmer allerede i starten på November. Men nå er julaften rett rundt hjørnet, og julen kommer uansett om man er klar eller ikke.

Denne uken var vi på julemiddag hjemme hos søsteren min, noe som var veldig koselig. Ellers har vi har handlet inn det siste vi mangler til julen, og vi har pakket inn de siste julegavene. I dag skal vi en tur på kirkegården for å tenne lys, og litt senere idag skal vi spise årets første pinnekjøtt. Vi har fått megamasse julesnø, noe som var et av mine største ønske til jul, så nå jeg er veldig glad og fornøyd 😁

Julaften skal vi feire hjemme hos oss med mamma på besøk, og broren min og hans familie. Vi gleder oss!

Ønsker dere alle en fantastisk jul! Håper den blir akkurat slik du ønsker, og full av lykke og god steming 😍 Merry Christmas everyone. 

Den ultimate julestemingen

For en liten stund siden var vi så heldige at vi fikk være med på kanefart i nabogaten som hadde leid inn hest og slede fra Voll gård i Trondheim. Dette må jeg anbefale for vår gate for neste år, for en fantastisk julestemning. Hesten hadde bjeller så da den travet bortover, klang bjellene akkurat som de skal før jul.

Barna fikk mange runder i gaten oppe i  i sleden, både i skritt og trav, og de storkoset seg hele gjengen. For et fantastisk tilbud da. Jeg visst ikke at Voll gård hadde denne tjenesten, så absolutt verd å sjekke ut om man vil ha kanefart før jul. Det gir masse julesteming!

Dagen etter vi hadde kanefart, forsvant all snøen og det ble isete overalt. Men heldigvis fikk vi masse nysnø til jul i dag, så hvit jul blir det heldigvis likevel 😍

Juleshow

Forrige Søndag hadde vi en full dag med aktiviteter. Etter åpen julegård med ridning og hopping i høyet, måtte vi forte oss for å rekke juleshow på Cheerleading. Ikke bare skulle vi rekke selve showet, men vi måtte være der to timer før så barna rakk å få på de riktige klærne, og øve seg litt mer på forestillingen. Tror vi var der i omtrent fire timer totalt, og det var utrolig moro å se hvor flinke de var!

Jeg minnes sånn tilbake da jeg selv gikk på Cheerleading, og jeg elsket det! Det er så moro med kombinasjon av turn, diverse løft, og dans! Det er veldig underholdende å se på, og  alle imponerte veldig med sine rutiner på juleshowet. En underholdende Søndags ettermiddag.

Etter showet var ferdig hadde vi det veldig travelt med å rekke adventsmiddag hos svigers. Jeg og lillesøster kom over en time sent på grunn av juleshowet, men det var fortsatt masse god julemat igjen. Vi hadde nesten ikke spist noe i løpet av dagen, fordi vi konstant var på farten, så det var godt med et ordentlig måltid med deilig julemat.

Åpen Julegård

På Søndagen fikk vi endelig dratt på åpen julegård i Børsa. Dette arrangementet hadde de forrige helg også, men da lå jeg på sofaen med feber. Derfor var det veldig kjekt å være i god nok form til å besøke gården denne Søndagen. På Julegården kunne man hilse på mange forskjellige dyr, blant annet kaniner, hester, geiter, killinger og gjess. Barna fikk mulighet til å hoppe i høyet, og de serverte pepperkaker, grøt, saft og kaffe.

De hadde fyrt opp bålpanne på gården slik at man kunne grille egen mat i tillegg til grøtservering. Vi rakk ikke spise der denne gangen, fordi vi skulle på Juleshow på Cheerleading og hadde det ganske så travelt. Men vi rakk heldigvis å være med på leieridning på julepyntede hester og utforske hele gården, i tillegg til å hilse på de fleste dyrene. Dette er trivelig og gir meg masse julestemning!

Jakten på julestemingen fortsetter

Innimellom får jeg snev av julestemning, men jeg må innrømme at Covid og sykdom tar bort julestemningen like fort som den kom. Men jeg prøver intens å få julestemningen på plass, for nå er det bare to uker til julaften. Hvor ble det av Desember? Har aldri opplevd at Desember har gått så fort før. Den siste uken har vi gjort en del aktiviteter for å kjenne på julestemingen. Vi har blandt annet:

  • Baket pepperkaker to dager
  • Vi har pyntet juletreet
  • Jeg har hørt på podcast Julestemning med Live og Ronny, og sett flere julekalendere på TV.
  • Vi har pakket inn det siste av julegavene
  • Vi har hatt grøt med mandel 
  • Vi har koset oss med kakao og krem.

Nå håper jeg formen blir bedre raskt, slik at jeg får med med alt annet av aktiviteter vi har satt opp i Desember av førjulskos, for jeg blir nesten helt på gråten av å tenke på alt jeg har gått glipp av. Men det er (fortsatt?!) to uker igjen til å få julestemningen på plass! Ingen tid å miste…

Hate you Covid

Nesten alle på kontoret har vært gjennom runden med covid, og naiv som jeg var så trodde jeg at jeg skulle slippe unna denne gangen. Men neida, ingen slipper unna når det sprer seg som ild i tørt gress! Og iallfall ikke jeg med mitt halvdårlige immunforsvar. Så plutselig ble det min tur også. Selvfølgelig til perfekt timing akkurat da Desember kom. Huff, for en uflaks. Jeg har gått glipp av masse koselig førjulsstemning, og mange planlagte aktiviteter som var ganske viktige for meg.

Forrige gang jeg hadde covid hadde jeg feber en dag, og hoste i 6 uker. Denne gangen hadde jeg feber i 4 dager, etterfulgt av en intens hodepine og ekstremt svimmelhet. Har ikke hostet like intens denne runden, men hoster så klart en del. Sitter bare å venter på at denne shiten skal gi seg, slik at man kan nyte førjulstiden som man burde.

Midt oppe i sykdom og shit, ble kaninen også syk. Han oppførte seg så merkelig her en dag, og spiste ikke noe. Han beveget seg snedig, og ville ikke spise noe som er godt. Kaniner er jo i tillegg gode på å skjule smerte, derfor må man ta det på alvor om de oppfører seg uvanlig. Da ble det en tur til dyrlegen, med undersøkelse og noe behandling, og en stor dyrlegeregning. Heldigvis ble han frisk etter behandlingen.

I made it

Målet før Desember var å gjøre ferdig en del ærend, som tar en del tid og føles stressende i en hektisk førjulstid. Jeg skulle blant annet:

  • Kjøpe, pakke inn og henge opp  adventskalender til barna
  • Kjøpe inn alt av julegaver
  • Pynte huset til jul
  • Henge opp utelys
  • Planlegge aktiviter for Desember
  • Sette opp bålpannen i hagen

Og selv med alt for mye sykdom i hus, rakk vi å bli ferdig før Desember i år også. Det eneste vi hittil ikke har gjort, som jeg føler vi er sent ute med, er å pynte juletreet. Jeg ønsker egentlig at det skal være ferdigpyntet innen 1. Desember, men det rakk vi ikke i år. Men jeg håper det blir i løpet av helgen om formen tillater det. Nå ligger jeg med feber, og diverse, så får bare krysse fingrende for at vi får med oss det meste av aktivitetene vi har planlagt for i Desember.

 

Jakten på Julestemning

Forrige uke var vi på åpningen av skøytebanen på solsiden, og tenning av lysene på banen og rundt omring. Etterpå var det et fantastisk danseshow til nydelig julemusikk. Dette er en av få gangene hittil i år at jeg har fått ordentlig julestemning, det var faktisk ganske så rørende å se hvor flinke alle som danset på skøyter var!

Etterpå var banen åpen for alle, slik at vi kunne prøve skøytebanen vi også. Jeg tok ikke på meg skøytene denne gangen, fordi jeg skulle hjelpe lillesøster på banen. Det er lenge siden vi gikk på skøyter sist, så det tok litt tid å bli vant til å stå på dem igjen. Julenissen kom også, og delte ut godispose til alle barna. De serverte varm kakao og pepperkaker, noe som var veldig godt i 12minus!

Det er godt å være i gang med skøyte og skisesongen igjen, for endelig har vi snø i Trondheim! Love it!