Lillejulaften

På Lillejulaften fikk vi besøk av Tante Tine med Barna på formiddagen. I tillegg var vi så heldig å få besøk av julenissen dagen før den store dagen!  Da ble det pakkeåpning to dager på rad, og det var jo veldig stas kan du tro! På ettermiddagen dro vi hjem til søs og gjengen for å spise julegrøt. Det har vi gjort de siste årene, og det har blitt en tradisjon: Julegrøt med mandel.

Begge hennes barn fikk mandelen, men hun forsøkte å overbevise oss at det var heelt tilfeldig altså. Men premien fikk alle barna dele likevel, så da er det ikke så farlig hvem som får den. Slenger med noen bildet av søs sitt fine julehjem.

Årlig tradisjon

Hvert år så har vi som tradisjon å pynte pepperkakehus. Det har jeg gjort oppgjennom årene i barndommen min også, og det er en koselig tradisjon å ta med seg videre. Her om dagen overrasket jeg barna med grøt til frokost, og pynting av pepperkakehus! Dette er det andre pepperkakehuset vi pynter i år, men det første hadde alt for lite pynt på, og derfor var det kjekt å lage enda et hus. Så får barna knuse et hus hver når den tiden kommer.

Jeg elsker førjulstiden, det er ei så koselig tid! Synes det har gått litt fort i år, men hele året har vært rart på grunn av denne pandemien. Ikke ble det hvit jul heller, men julaften kommer likevell og det ser vi veldgi frem til. Nå er det ikke mange timene igjen. Ønsker dere en riktig god jul alle sammen, med masse kos og hygge. Hold dere friske og ta vare på alle rundt dere.

Himmelen brenner – coronaupdate

Det er dystre tall vi våkner til om morgenen nå i Trondheim. Ny rekord med antall smittede to dager den siste uken, og det lover jo ikke bra. Nå er det bare å holde seg hjemme, og holde seg unna kjøpesenter og andre butikker. Takk og pris for at vi er ferdig med julehandelen, jeg er glad jeg slipper å dra å handle nå.

Faktisk så har jeg blitt meget overrasket når jeg har vært i butikkene den siste tiden. Det ser ut til at folk ikke skjønner de må holde avstand nå som de bruker munnbind. Det er som man plutselig blir immun mot covid bare man har på munnbind, og folk tråkker hakk i hæl på hverandre. Desverre så er man ikke særlig beskyttet bare ved å bruke munnbind, og smitten sprer seg som aldri før. Nå får vi krysse fingrene for ei frisk jul!

Over til noe annet! I dag var himmelen magisk! Jeg har jo alltid vært veldig glad i solnedganger, og setter veldig pris på vakre farger på himmelen. Derfor var det ekstra morsomt å gå ute i dag for å se på de vakre fargene. Jeg lar bildene snakke for seg selv!

 

Julestemningen kommer

Huset er fedig pyntet til jul og vi teller ned dagene til julaften, enn at det er så kort tid igjen?! Formen min er desverre ikke helt på topp, men jeg krysser fingrene for at det snur snart, og at jeg blir 100% til julaften. Heldigvis har jeg noen dager på meg enda, og i helga er planen å bare slappe av sånn at jeg blir helt frisk!

I tillegg til å slappe av, må jeg finne ut hvordan jeg ønsker å dekke bordet til julaften, for det er ikke bare-bare. Det er så mye fin inspirasjon på pintrest og tilgomed på julegrupper på facebook, men jeg har ikke helt bestemt meg for hvilke farger vi skal gå for enda. Selv så liker jeg grønn og natur-inspirert stil. Men her er det flere som er veldig glad i rødt også, så vi må nok bare prøve oss litt frem og se hva vi ender opp med.

Dette blir vår første jul i ny-huset, og vi gleder oss til å skape flere minner sammen i vårt nye hjem! Vi ser frem til hyggelig samvær med familie, god mat og kvalitetstid. I tillegg bruker vi å kose oss med mange fine julefilmer, og familiespill i julen. Det er så utrolig koselig, og jeg ser frem til noen fridager for hele familien! 

Når vinteren er kommet

En av ulempene med vinteren er at det blir mørkt så fort! Barna rekker så vidt å komme hjem før det er helt mørk ute, og det hjelper ikke akkurat at det ikke er noe snø! Snøen gjør alt mye lysere, men den ordentlige vinteren lar vente på seg ser det ut til. For en stund tilbake tok jeg med med lillesøster i Tillerparken etter barnehagen, og da var det allerede rukket å bli mørkt. Men det var solnedgang og utrolig vakkert, så vi storkoset oss vi!

Vi hadde hele parken for oss selv, og det var mye å finne på. Bakken var dekt med et tynnt islag, så vi kunne skli rundt hele veien. Fikk veldig lyst å ta frem skøytene, men det får vi spare til en annen gang, og et annet sted.

Håper det kommer snø snart, slik at vi får tatt frem ski og akebrett – og alt annet som hører vinteren til.  Men enn så lenge får vi smøre oss med tålmodighet. Det ser faktisk ut til at det er meldt snø til selveste julaften, så det er bare å krysse fingrene. Håper alle koser seg i førjulstiden!

En fin opplevelse

I min barndomm var jeg ei skikkelig hestejente og drev mye med sprangridning. Jeg var med på mange stevner, og elsket både livsstilen og konkurranseånden jeg hadde på den tiden. Jeg så egentlig alltid for meg et liv med hester, men nå som jeg har blitt mamma har det blitt helt andre prioriteringer.

Derfor var det ekstra stas da vi fikk låne oss to hester å ri på når vi ønsker. To søste islandshester, som er fine turhester. Lillesøster har jo blitt veldig glad i dyr og spesielt hester, så dette er noe trivelig vi kan gjøre sammen. Det er veldig idyllisk der hestene bor, spesielt på sommer/høst.

Ikke særlig Instavennlig

Første Søndag i Advent pyntet vi juletreet. Målet er å ha treet ferdig pyntet til 1. Desember. Juletreet vårt har vi hatt de siste årene, men da vi kom oss inn i nytt hus, virket plutselig treet så mye mindre enn det har gjort tidligere. Men vi får holde ut med dette treet et år til, før vi flytter det til kjellerstuen neste år. Til neste jul må vi kjøpe et mye større tre, som fyller stuen bedre.

Her er det tradisjon at barna er med å pynte juletreet, og A liker veldig godt å ha mye rød pynt. Vi har også mye pynt  som er hjemmelaget på treet. Mens vi pynter treet hører vi alltid på koselig julemusikk og lar julestemningen komme. Egentlig har jeg aldri vært noe fan av mye rød pynt i jula, men selv om juletreet vårt kanskje ikke er særlig instavennlig så eeeksker jeg det. Ville ikke ha byttet ut noe av pynten om jeg kunne, for treet gir meg masse julestemning og jeg elsker det når vi slokker lysene i stua ogat det kun er treet står der og lyser opp hele rommet. Det gir en magisk julefølelse.

 Etter at vi hadde pyntet treet første søndag i advent, var det duket for den årlige  tradisjonen med julemiddag hos svigers. Vi hadde gledet oss til julemat i flere dager, for denne middagen er alltid et høydepunkt. Vi ble ikke skuffet denne gangen heller, og maten var fantastisk god. Huset var julepyntet og det var masse julestemning på alle kanter! Barna storkoset seg de også, med masse julemat og julegodis. 

Kan nesten ikke tro det

Enn at det idag kun er 12 dager i gjen til selveste julaften! Desember har gått ekstremt fort. Synes dagen flyr avgårde når man sitter å jobber på hjemmekontor og tilbringer store deler av døgnet hjemme. Hvor er det blitt av alle dagene egentlig? Heldigvis har vi alt klart og ligger godt i rute, julegaven er  i boks, vi ha baket haugevis med pepperkaker, vi har pyntet juletre og pekkerkakehus, vi har laget julpynt og pakket inn julegaver. Det enste vi nå mangler er mathandling til juleuka.

 

Heldigvis har vi endelig vært å kjøpt oss fryser,i form av et ganske stort fryseskap. Det var utrolig godt, for det var tungvindt å leve uten fryser i noen måneder. Nå er det bare å handle inn mat å fylle opp kjøleskap, fryseskap og resten av skapene på kjøkkenet! Vanligvis har vi alltid en Sverigetur før jula, noe som er blitt en tradisjon. men som dere sikker skjønner så utgår denne i år i disse coronatider.

 

Det eneste som mangler for å gjøre julestemingen komplett, er SNØ. VI hadde noen nydelige snø-dager en stund tilbake, men nå er det lite som minner om vinter ute. Det er faktisk ganske varmt i lufta også. For meg gir snø ekstremt masse julestemning, så jeg krysser fingrene for snø til jul. Både fordi det er koselig, og fordi det er så moro å leke ute i snøen!